Okadar Parçalandı ki içim...

aslında evlenicek kişiler herşeyi oturup konuşmalılar..ben konu sahibi arkadaşın yerinde olsam o an gitmek yerine konuşurum..ben istersen 6 ay bir işte çalışayım elime biraz para geçsin sizinkilerede mahçup almam derim..insanlar konuşa konuşa..

canım allah hakkında hayırlısını nasib etsin ,cümlesininde,eşinle konuşursun damatlığı almayı düşünüyorsan örneğin 400 tl ye kadar alabilirz dersin...

canım allah hakkında hayırlısını nasib etsin ,cümlesininde,eşinle konuşursun damatlığı almayı düşünüyorsan örneğin 400 tl ye kadar alabilirz dersin...

Değil mi, doğru aslında. Ben yine büyük sözü dinleyeyim, buradaki ablalarıma uyayım. Hayırlısı artık.

Sorun bu işte, insanlar maddi meselelere takılıp kalınca 1 değil 5 kamyonet çeyizin olsa tatmin olmazlar.

Sorun bu işte, insanlar maddi meselelere takılıp kalınca 1 değil 5 kamyonet çeyizin olsa tatmin olmazlar.

Bunu okuyunca aklıma bir şey geldi.
Nişandan sonra nişan karşılığı götürdük erkek tarafına. Övünmek için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Herşey vardı. Bir erkeğe ne alınabilecekse hepsi. hatta kimisi nevresim, havlu falan koymayın demişti ama biz yine de kendimiz yaptırıp, hazır almayıp koyduk bohçaya.
Eşim o zaman sen benim neyi kullanıp kullanmayacağımı bilirsin. kullanmayacağım şeyi alma demişti.
Ben de hani şu deri anahtarlıklar olur ya içine iki-üç tane anahtarlık koyulur. Hatta çoğu yerde bu kemer ve cüzdanla takım olarak satılır. işte ben o anahtarlığı almadım. ama cüzdan ve kemeri aldım. yani tek eksik buydu. kullanmayacağını bildiğim için almadım.
Biz döndükten sonra eşimin annesi anahtarlık eksik demiş o kadar şeyi görmemiş ama onun eksik olduğunu görmüş.

Bana da 850 liralık gelinlik tercih ettim diye pahalısını aldı demiş

Gözü aç olsun yeterki insanın. ne yapsan yetiremezsin.

Allah olmayana yardım etsin.

ben yine kendi meramımı anlatamadım...düğün hazırlığında zaten annne babaya mümkünse hiç yük olmamalı.....biz zaten konu dışına çıktık........ya düğünden sonrası diyorum......gelinin mesleği yoksa gerçekten çok zor.......bunu en iyi ev hanımlarının anlaması lazım

gelenek görenek fasa fisoymuş efenim......damat bey evlendikten sonra ayağına yemek beklemeyi biliyor....kadın erkek eşit falan değil......erkeğin maddi anlamda daha fazla destek olması gerekir....ben işin üç kuruşunda beş kuruşunda değilim....ama bazı şeyler GELİNE VERİLEN DEĞERİ GÖSTERİR

tekrar söylüyorum herşeyimi a dan z ye kendim aldım şimdi ev parası biriktiriyorum....ilerde babamın evinde oturmamak için......kimsenin lafını nazını mal mülk için çekmek istemiyorum

ama o damat polisse alacak arkadaşım ailesi değil ama o alacak........erkeklere karşı ikramlaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum artık

doğru söylüyosun eşitlikten bahsediliyo ama evlendikten sonra çoğu şey kadının üstüne yıkılıyo maalesef
çoğu erkek işten gelip yatıyo valla sonra da hizmet bekliyo ayağına kadar
kimse inkar edemez heralde bunu toplumda pek çok ailede böyle

Aynı nezaketi benim annem babamda gösterdi.

Neler istiyorsunuz dedi kayınvalidem, annem ve babamda senin benim evimde neye ihtiyaç varsa, onlarında ona ihtiyacı olacak, hep beraber yapmaya çalışacağız dedi.

Sonuç bütün düğün masraflarını ben ve benim ailem karşıladık.

Sağolsun kayınvalidem de sadece oğlunu verdi bana.

bizimkilerde "gelin ne getirdi gelin" diye sordular.düğünden sonra ben boşa okuyup ekmek sahbi olmuşum.köydeki kızlara bile bu muamele yapılmaz dedim

bu düğün işleri zaten o kadar stresli ki bir de işin içine elde olmayan maddi durumlar girince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış ya, ben de senin gibiydim evlendiğimde arkadaşım. işim vardı ama asgariden az bir maaşa çalıştırıyorlardı, babam emekli, kardeşim de okuyordu. biz eşimle her şeyi önceden konuştuk, annemle babam kendilerinden kıstılar bana verdiler, laf olmasın diye. beyaz eşyalarımı, yatak odamı ve damatlığı, saati, bohçasını filan hep aldım. çünkü damatlığı kız alıyor evet. ve biliyorsundur zaten damatlık niyetine güzel bir takım alıp, yakalarını, düğmelerini saten kaplat işte sana damatlık. hemen gözünü korkutma, erkek tarafının durumu çok iyiyken bu küçük hesaplara giriyorsa çok ayıp ama onlar da sıkışıksa sen de biraz daha sakin olabilirsin. tabi ki nişanlın konuşmalarına, uslubuna dikkat etmeli, öyle annesinin dolduruşları ile, lafları ile konuşmamalı seninle. Allah kolaylık versin.

ya canım sevgi saygı fedakarlık bunlar çok güzel de dünya öyle mükemmeliyetler dünyası değil işte.ben o babanın yerinde olsam ne yapar eder o damatlığı alırdım.ev istememişler sonuçta,her yerde bilinen kız tarafına düşen vazifeler bunlar.bu durumda kız küçük düşer mi düşer,başa kakılır mı kakılılır.işte olan da budur.ha damat bey biraz aceleci davranmış genelde evlilikten sonra edilirdi bu laflar.

benim babam kız tarafını düşenleri eksiksiz hatta fazlasıyla yaptığı halde eşim başıma kakacak şeyi buldu.neydi o biliyor musun düğünde akrabaların taktığı altınlardı ki ben onların ailesinden set bile istemediğim halde.yok hep bizim sülale taktı,sizinkiler az taktı gibisinden laf sokup durdu epey bir süre.sonra açtık videoyu baktık benimkiler en az onlar kadar takmışlardı ki bizim sülale zaten onların 3 katı.malesef insanlar bu kadar basit.

insan okudukça üzülüyor vallahi,bizim toplumun bu davranışları adet olmuş artık eşimde bulaşık makinasını kızın aşlesi aldı demiş ne yapsın artık başınamı kaktılar ne yaptılarsa..kendi aldıydıda makineyi..

Son düzenleyen: Moderatör:

Kesinlikle katılıyorum.... ne acı.. aşk,sevgi,saygı,fedakarlık,bağlılık,hayatı paylaşmak,birlik olup hayata karşı mücadele vermek yalan olmuş varsa yoksa para ticarete dökülmüş evlilikler.

3 günlük dünyada mutluluğu paylaşmak bu kadar zor olmamalı

aaaa olur mu canım,sen mutlaka anlatmışsındır da,ben ev hanımı olduğum için anlayamamışımdır

açıkçası kız tarafında da erkek tarafında da çingenelişk yapmaya yeltenenler çıkabiliyo, bunu konu sahibi için demiyorum, neticede 19 yaşında kız bilemeyebilir, yukarda bi arkadaş demişya bulaşık makinasını kız tarafı alır demiş erkek tarafı, Allah aşkına b.makinasının Türkiyedeki mazisi kaç yıllık, adet gelenek dediğimiz şeyler 100 yıllık şeyler belki, bunun adı edepsizlik bana göre

abla konuşmanızın mazisini okumadım ama deme öyle yaa, eminim arkadaş öyle bi vurgu yapmak istememiştir
bak yaptı canım.ben kızlarımız eli ekmek tutmadan evlenmesin demiştim bir yorumumda

Son düzenleme:
haa o zaman laf bana da geliyo, kadrolu işim var ve nispeten uygun saatlerde çalışıyorum, bu bi kusur ya da maraz mı, benim annemde ev hanımı ama beni işe başlamadan evlendirmeyeceğini söylerdi ve dediğinide yaptım

sinir oldum bak şimdi, arkadaş tıpçı ya da sağlık personeli anlaşılan (benim gibi) isterse devlete geçebilir daha makul saatlerde çalışabilir, eminim ben de onun aldığı paranın yarısını alıyorumdur herşey bi tercih

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…