- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi bebekpatigi
-
Şimdi ben gelinliğimi kendim dikmeye hazırlanıyorum, provinias mıdır ne haltsa onun ayarında gelinlik dikmek için taş çatlasa kumaşa 300-350 TL gider, damat adayı da zevkine düşkün şimdi kalkar bana beymenin milyarlık damatlığını şart koşar falan mazallah. Naapsam da aradaki farkı kapatsam, eşitlik şart!
canım allah hakkında hayırlısını nasib etsin ,cümlesininde,eşinle konuşursun damatlığı almayı düşünüyorsan örneğin 400 tl ye kadar alabilirz dersin...
arkadaşlar herkes haklı kendince,
kızkardeşimde bende bu konuda sıkıntı yaşadık kızkardeşimin eşinin ailesinin durumu çok iyi kayınpederinin 1 tirilyon parası vardır diyorlar bankada..ama 20 milyar harcamamıştır evililklerine..
bende 19 yaşında çeyizimi yapmaya başlamıştım bazen kız tarafıda duyarsız davranabiliyor tabii çok imkansızlık içinde olanlar olabilir tv için kupon biriktirmiştim çmaşır makinası almıştım ve tüm küçük eşyalar 15 milyarı bulmuştur 26 yaına dek tamamladım babam fakir değil ama düğün olur falan diye bir kenara bir şey koymadı duyarsızmı diyeyim artık ,kızkardeşimde okadar iyi aileye gidecek olmasına rağmen gitti çalışıp sözlüylerken tamamladı çeyizini gerçekten küçük bir kamyonet dolduracak kadr çeyizi vardı..ama kayınvalidesi laf etmiş yinede hiç bir şey yapmadı gelinler herşeylerini ben yaptım diye hemde yeğenimin sünnet mevlitinde..
Sorun bu işte, insanlar maddi meselelere takılıp kalınca 1 değil 5 kamyonet çeyizin olsa tatmin olmazlar.
Bunu okuyunca aklıma bir şey geldi.
Nişandan sonra nişan karşılığı götürdük erkek tarafına. Övünmek için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Herşey vardı. Bir erkeğe ne alınabilecekse hepsi. hatta kimisi nevresim, havlu falan koymayın demişti ama biz yine de kendimiz yaptırıp, hazır almayıp koyduk bohçaya.
Eşim o zaman sen benim neyi kullanıp kullanmayacağımı bilirsin. kullanmayacağım şeyi alma demişti.
Ben de hani şu deri anahtarlıklar olur ya içine iki-üç tane anahtarlık koyulur. Hatta çoğu yerde bu kemer ve cüzdanla takım olarak satılır. işte ben o anahtarlığı almadım. ama cüzdan ve kemeri aldım. yani tek eksik buydu. kullanmayacağını bildiğim için almadım.
Biz döndükten sonra eşimin annesi anahtarlık eksik demişo kadar şeyi görmemiş ama onun eksik olduğunu görmüş.
Bana da 850 liralık gelinlik tercih ettim diye pahalısını aldı demiş
Gözü aç olsun yeterki insanın. ne yapsan yetiremezsin.
ben yine kendi meramımı anlatamadım...düğün hazırlığında zaten annne babaya mümkünse hiç yük olmamalı.....biz zaten konu dışına çıktık........ya düğünden sonrası diyorum......gelinin mesleği yoksa gerçekten çok zor.......bunu en iyi ev hanımlarının anlaması lazım
gelenek görenek fasa fisoymuş efenim......damat bey evlendikten sonra ayağına yemek beklemeyi biliyor....kadın erkek eşit falan değil......erkeğin maddi anlamda daha fazla destek olması gerekir....ben işin üç kuruşunda beş kuruşunda değilim....ama bazı şeyler GELİNE VERİLEN DEĞERİ GÖSTERİR
tekrar söylüyorum herşeyimi a dan z ye kendim aldım şimdi ev parası biriktiriyorum....ilerde babamın evinde oturmamak için......kimsenin lafını nazını mal mülk için çekmek istemiyorum
ama o damat polisse alacak arkadaşım ailesi değil ama o alacak........erkeklere karşı ikramlaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum artık
İnsanlar çok garip
İki taraftan biri illa çıkarcı olmak zorunda mı ?
Benim babam beni istemeye geldiklerinde bu şartlar sorulmasına rağmen
Eşimin anneannesi kaç bileziğe kadar sordu yani
Babam ben karışmam, ben kızıma elimden geleni yaparım oğul da sizin oğlunuz siz de şanınıza ne yakışırsa onu yaparsınız sonuçta dedi..
Vay sen misin bunu diyen
Diğer gelişlerinde başladılar
Aslında eve gerek yok, hatta eşyaya bile
Benim kızım ( kayınvalidemden bahsediyor ) evini tadilata soktu daha yeni ( eşim askerde olmasına rağmen, gelince evlenmek istediğini söylemesine rağmen ), eşyaları da yeniledi
Gelsin orda otursunlar, kızım ( kayınvalidem, kayınpederim, görümcem ) da bana iner dedi ( aynı binada oturuyor kayınvalidemle annesi )
Onlar gitti
Ben şoktaydım
Annemlere kızdım dedim siz misiniz ben karışmam diyen nezaket gösteren
Ne çingene millete düştük
Anında gözümüzü oymaya çalışıyorlar
Nişanlımla konuştum
Böyle böyle dedim
Benim babam nezaket gösterdikçe sizinkiler başımıza ekşiyo
Ya önlemini al ya da ben alırsam kötü olur
Biz anlaştık kredi çektik, bilezikler ve düğün takılarıyla peşinat verip ev aldık.. Şu anda 1 yıllık evliyiz, taksitlerimizi ödüyoruz.. Belki bankaya yıllarca borçlu olacağım ama en azından kafam rahat..
Dk 1 gol 1 iyi niyetten bunca fırsatçılığı düşünen, söylemeye de utanmayan milletten korktum korkarım ben..
Aynı nezaketi benim annem babamda gösterdi.
Neler istiyorsunuz dedi kayınvalidem, annem ve babamda senin benim evimde neye ihtiyaç varsa, onlarında ona ihtiyacı olacak, hep beraber yapmaya çalışacağız dedi.
Sonuç bütün düğün masraflarını ben ve benim ailem karşıladık.
Sağolsun kayınvalidem de sadece oğlunu verdi bana.
Bu laf bile durrumu özetliyor. Allah aşkına bir aile kurulacak millet birbirinin açığını arıyor düşünebiliyor musun, hem de maddi yönden!!!
Sanki ticarete girmişiz iş kuracağız, 50% senden 50% benden. Sen benim kadar koyamazsan başına kakarım, ya da ipler benim elimde olur.
ya canım sevgi saygı fedakarlık bunlar çok güzel de dünya öyle mükemmeliyetler dünyası değil işte.ben o babanın yerinde olsam ne yapar eder o damatlığı alırdım.ev istememişler sonuçta,her yerde bilinen kız tarafına düşen vazifeler bunlar.bu durumda kız küçük düşer mi düşer,başa kakılır mı kakılılır.işte olan da budur.ha damat bey biraz aceleci davranmış genelde evlilikten sonra edilirdi bu laflar.
benim babam kız tarafını düşenleri eksiksiz hatta fazlasıyla yaptığı halde eşim başıma kakacak şeyi buldu.neydi o biliyor musun düğünde akrabaların taktığı altınlardı ki ben onların ailesinden set bile istemediğim halde.yok hep bizim sülale taktı,sizinkiler az taktı gibisinden laf sokup durdu epey bir süre.sonra açtık videoyu baktık benimkiler en az onlar kadar takmışlardı ki bizim sülale zaten onların 3 katı.malesef insanlar bu kadar basit.
Bu laf bile durrumu özetliyor. Allah aşkına bir aile kurulacak millet birbirinin açığını arıyor düşünebiliyor musun, hem de maddi yönden!!!
Sanki ticarete girmişiz iş kuracağız, 50% senden 50% benden. Sen benim kadar koyamazsan başına kakarım, ya da ipler benim elimde olur.
ben yine kendi meramımı anlatamadım...düğün hazırlığında zaten annne babaya mümkünse hiç yük olmamalı.....biz zaten konu dışına çıktık........ya düğünden sonrası diyorum......gelinin mesleği yoksa gerçekten çok zor.......bunu en iyi ev hanımlarının anlaması lazım
gelenek görenek fasa fisoymuş efenim......damat bey evlendikten sonra ayağına yemek beklemeyi biliyor....kadın erkek eşit falan değil......erkeğin maddi anlamda daha fazla destek olması gerekir....ben işin üç kuruşunda beş kuruşunda değilim....ama bazı şeyler GELİNE VERİLEN DEĞERİ GÖSTERİR
tekrar söylüyorum herşeyimi a dan z ye kendim aldım şimdi ev parası biriktiriyorum....ilerde babamın evinde oturmamak için......kimsenin lafını nazını mal mülk için çekmek istemiyorum
ama o damat polisse alacak arkadaşım ailesi değil ama o alacak........erkeklere karşı ikramlaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum artık
aaaa olur mu canım,sen mutlaka anlatmışsındır da,ben ev hanımı olduğum için anlayamamışımdır
bak yaptı canım.ben kızlarımız eli ekmek tutmadan evlenmesin demiştim bir yorumumdaabla konuşmanızın mazisini okumadım ama deme öyle yaa, eminim arkadaş öyle bi vurgu yapmak istememiştir
eli ekmek tutmak konusunda bir ev hanımlarının bir de kadrolu işi olup çalışma saatleri evliliğe uygun olan bayanların atıp tutmasına gerçekten ifrit oluyorum..........burdan bakınca bazıları gerçekten komik görünüyor.....üçbeş kuruş için kullanıldığını düşünen anneler.........
konu sahibi yanlış yapmış......bekarken ne yapıp edip eve gece yarısı dönse de o parayı biriktirmeliydi........gelinlik konusunda mütevaz
i olunmalıydı........800 liraya çok güzel şık ve abartısız bir gelinlik almıştım
kayınvalidem ev hanımı trilyonluk arsaları var ve benim için şunu demiş.....bu kadar tıp fakültesi açılıyor ya bir gün işsiz kalırsa..........yemin ediyorum saçma sapan insanlar yaa
cudana bilakis senin yorumlarını çok beğeniyorum....egem ablanın yorumunu çok sert buldum.....konu sahibi hatalıydı ne yapıp edip üzerine düşenleri az ya da çok yapmalıydı..........nişanlısı hatalıydı yontulmamış odun gibiydi....konu sahibinin babası ayrı hatalıydı karşı tarafa malzeme vermemeliydi
ama karşı taraf ne kadar yaparsa ben de ancak o kadar yaparım demek neyin hırsıdır....ben kendimi bir aile gibi hissetmezdim...fazla görüşmek de istemezdim.......hani bilmiyorum kendi ailemden böyle birşey görmedim
kaldı ki benim kayınvalidem çok zengin bir kadın ve bırak evime çöp almayı bana altın dahi takmadılar.....inci kolye takmıştı.........hiç gözümde değildi........bütün eşyalarımı kendim aldım....gelinliğimi kendim aldım.....ev almak için para biriktiriyorum allaha bin şükür olsun.......evliliğim devam etseydi onların evinde de oturmayacaktım
konu sahibinin düşüncesizliğini bir kenara bırakırsak asgari ücretten nerede çalışacak....size söyleyim eve saat 10 dan önce dönemeyecek......şartlar buyken egem abla gibi birine gelin gittiğini düşün....ben sizin yerinize düşündüm ve bu nişanın bozulacağına karar verdim
allah kimseyi böyle zor durumda bırakmasın diyorum.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?