Okadar Parçalandı ki içim...

Nişanlınız çok ayıp etmiş.
Genel olarak karşılıklı alınır, erkek gelinliği, kadın damatlığı alır.
Ama bunlar kanun değildir.
Ben karşımdakini seviyorsam, ki erkek olunca kendi damatlığını alması
da doğal olur, kendisi alabilirdi.
Siz gayet iyi niyetle açıklama yapmışsınız durumunuzu anlatmışsınız.
Eğer keyfi almayacak olsanız nişanlınıza belki hak verilebilirdi.
Ama durumum yok diyen bir kadına, canın sağolsun denilmeliydi.
istemeye gelince istiyorsunuz cümlesi, çok kırıcı ve ayıp.
Nişanlınızı hiç sevmedim açıkçası, onunda durumu yoksa o da
açık açık biz de çok masraf yaptık nasıl halledicez gibi cümleler kurabilirdi.
Hakkınızda hayırlı bir insan değilse evlenmeden bu yoldan dönersiniz inş.
hayırlısı ise de bugünleri atlatır, çok mutlu olursunuz inş.

sankı annen bıraz koseden donmeye calısmıs ama dıger arkadaslara katılıyorum keske babanla konussaydın
ve durumumuz yok demeseydın cunku mutlaka evlılık asamasında ve sonrasında mutlaka basına kakılacaktır ve nısanlında etkı altında kalmıs sankı bıraz haklı olarak

Densiz ! Bana söyleyecekti ki o lafı o damatlığı alıp onun ağzına tıkamaz mıydım ahh ahh.

Kendini ezdirme, ne var paran yoksa yoktur yani en azından nişanlın gibi pinti değilsin kusura bakma ama.

Yarın bir gün meslekten atılsa ne olacak ? o zaman sen de onun böyle yüzüne vursan ?

Senin zaten yaşın küçük yahu, 20 yaşında ne evliliği bu daha en basit bir sorun, üstesinden gelebileceğine inanıyo musun evlilik sorumluluğunun...

Çalışmıyorum diye böyle düşünme kendini üzme.
Çalışan bayanların da kıymeti yok..
Şahsen ben hiç bir kıymet görmedim.

Para muhabbeti işin içine girince aşk meşk kalmıyor olay çirkinleşiyor.
Ben nişanlının pişman olacağına inanıyorum.
Damatlık fiyatları çok değişken 1000 tllik takım almak şart değil 300 tl ye bile
hoş bir takım alabilirsin. Arkadaşım almıştı. İndirimleri takip et canım.

Ama şuan olay damatlık alıp almaman değil.
Nişanlına kırıldın onun çözümü nişanlında yalnız malesef

yorumları okudum benim söylediğim birebir yazılınca açıklama gereği duydum. hoş bi durum değil ama bu kızın ayıbı değil ,alınabilinecekse insan neden almasın da kendine laf getirtsin,kızcağaz açık açık söylemiş 'durumumuz yok' diye bunun üzerine adamın utanıp susması gerekirken aldıkarını istediklerini yüzüne vurması iyi mi olmuş . herkes gücü yettiğince elini taşın altına koymalı,şimdi konu sahibi nişanlısının gücü yetmeyecek isteklerde bulunsa ve red cevabı alsa aynı yorumu ona da yapardım, alınıp alınmaması,farz olup olmaması değil burada konu ,sadece anlayış ve sağduyu bekliyor insan hepsi bu.

OFF,cok kotu olmus gercekten...
Ben olsam birdaha dusunurdum evlenmeyi
simdi boyle ise,(Bunu bunu istemeyi biliyorsun)tarzinda
evlendikten sonra nasil olur iyice bir tart guzelim.
nefret ederim para hesabi yapan erkeklerden...

hic dusunme ev hazir o kadar masraf oldu vs vs
hepsi bos senin mutlu olmandan baska iyi bil...

cnm nişanlın çok ayıp etmiş, hem eşyaları ailesi almış o da maaşından bir damatlık alıversin bir zahmet
ya ne bilim param yok cnm nasıl yapsak gibi bir yaklaşımla gelse neyse dee
sen isterken iyidi di mi çok kötü bir cümle
hamama giren terler, ki o çalışan birisi, gitsin kredi kartına taksit yaptırsın benim eşim de polis memuru
gelinliğimi de aldı damatlığını da, taksit taksit ödedi sonra
herşey bi yana hiç dilinin kemiği yokmuş bir genç kızın hisleri ile nasıl oynar ya

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam..hatta şu an gel bize çay kahve eşliğinde oturup ağlaşalım dicem yani...benimde nikahım 12 mayısta...sürekli maddi konuları konuşup tartışmaktan bıktım,bişi isteyemiyorum..yeni gelin olucam gözüm aklım kalıyo haliyle..nişanlanmadan önce çalışıyordum sonra izin vermedi nişanlım...şimdi diyorum ki keşke devam etseydim çalışmaya ona tenezzül etmeden alır yapardım ne gerekirse....ama sana şunu söyleyim eminim ki öyle böyle geçicek bu mevzular,hayırlısıyla evlenicez ve birbirimizi kırdığımızla kalıcaz...bazen söylenmicek şeyler çıkıyo ağzımızdan öfkeyle,unutlmuyo içine dert oluyo insanın...o yüzden mümkün olduğunca kafana takmamaya çalış,konusunu açma mecbur kalmadıkça,konşurken de canım cicim konuşmaya devam et her daim,ses yükseltmeyin birbirinize...Hayırlısıyla evlenirsiniz inşallah canım..maddiyattan önce sağlık huzur önemli bunu hiç unutma..

cnm üzülme nişanlın kırıcı davranmış evet ama oda düşününce pişman olur düğününe 4 ay gibi bi zaman var çalışmıyosan şöyle 4 aylığına bi yere girsen ufak çaplı markette kasiyerlik yada tuafiye gibi hem kafan dağılır hem bi iki kuruşta olsa ailene destek olursun kızların okuması bu yüzden çok önemli babacığında eminim herşey iyi olsun ister annende öyle ama gel gör ki bazen bütçemiz hayalerimize yetişemez yoksa annen elinden gelse hayatta sana onu demezdi

Nişanlın çok dengesiz laflar etmiş, çok ayıp hemde çok çok... Siz daha evlenemeden "sen-ben" olmuşsunuz. Bunu nişanlın dile getirmiş... Ayrıca hem damatlığın hem gelinliğin çok uygun fiyatlı olanları var. Eğer 1500 liralık gelinliği daha almadan laf ediyorsa, bir kez daha düşün derim. Yarın birgün evlendiğinizde siz çalışmıyorsanız "benim param" demeyeceği ne malum??

Evet adettir, gelinliği erkek tarafı, damatlıgı kız tarafı alır.

Ama nişanlınız alınan onca şeye ragmen elini cebine atmamış ve
her şeyi ailesi aldıgı ,kendisi polis oldugu (ki polis maaşı da hiç de yadsınamayacak bir rakam)
halde size bunu dayatması,
nişanlınızın size sandıgınız kadar deger vermediğini gösterir.

Bence bu adamla evlenmek için bir kez daha düşün...

Nisanlinin tavri en buyuk sorun burda bence. Istemeyi biliyorsunuz filan... Cok rencide edici seyler bunlar. Her sorunda boyle cirkinlesecekse isiniz var.

ben nisanlima paramiz yok alamiyoruz desem "üzülme askim ben alirim" der eminim
cünkü bunu bikez konustuk..
nisanlin cok ayip etmis cok.. ilerde tartismalarda yüzüne vurmiyacagi ne malum
"senin ailen bi damatligi bile alamadi" gibisinden.. insan anlayisli olur yoksa yok bukadar yaptiginiz seye sükür ne gerek var tatsizliga dügün arefesinde..para yüzünden tepene cikan insanlardan nefret ediyorum, para hersey degildir.

Son düzenleme:
Çok çirkin söyledikleri çok.
İstemeyi biliyorsunuz ama ne demek.
Alınan yada alınamayanlardan öte nişanlınızın tarzı tavrı çok rencide edici.
Bu dönemde bazı tatsıızlıklar yaşanıyor ama karşındakini iyi tanımak için de bu dönem önemli.
Hergün canım cicim olmuyor hayatta.
İyi düşünüp tavrınızı buna göre belirleyin.

canım benim annem tek başına çalışıo 3 kardeşiz en büyük benim kızkardeşim ünide okuyo bu yaz evlendik
mobilyamızı beyaz eşyamızı halımızı perdemizi düğün salonumuzu davetiyemizi biz yaptık annem çeyizimin herrrrr şeyini hazırladı bi çöp aldırmadı bana tek çalıştıgı haliyle ki çeyiz ne kadar teferruatlı bişey biliosun
eşimin aileside, tutamız evin kaporasını ilk kirasını verdi,bileziklerimi takı setimi aldılar,bide gelinlik aldılar 1.000 lira(tanıdıktı ucuza dikti)
eşime dmatlık alıncaktı ben çalışıodum ve yatak odası borcumu ödüodum param vardı ama eşime çok kızmıştım o ara damatlıgı biz alcaz annem tek başına çalışıo o kadar şey yaptı daha fazla yapamaz dedim
oda ama gelinliği.... dedi dedim orda dur bakalım benim için 1.000 lira vermişsin çokmu bi damatlık ya dedim bunu laf ediosun çıkar kredi kartını dedim (benim kredi kartım yok) gittik 900 liraya ayakkabısından kemerinden papyonundan donuna kadar aldık)8 taksitede böldürdük...
bizim dedim tek borcumuz damatlık bi zahmet gözüne batmasın beyfendi... dedim sustu.... ve bunu onun ailesinden hiç kimse bilmedi
gelinliği almış olabilirler evet damatlıgı kız tarafı alır hatta donuna kadar alır yani ama baban o kadar şey yapmış bibaşına ne var yani anladıgım kadarıyla borcunuz yok gibi mobilyalar beyaz eşyalar altınlar tamamsa düğüne bir ay kala gidin kreid kartına 10 taksit yaptırın nişanlının sana jesti olsun toplam 700 lira tutsa 10 taksitte 70 lira her ay hiç bişe yok bunda güzelim bizimkinin damatlık parası geçen ay bitti noldu yani hiç bişe geçin bunları ağlama canım benim o güzel gözlerine yazık sen buna ağlarsan daha çok üzülürsün
onun karşısında güçlü dur!!!dimdik dur ne kaçıosun nereye kaçıosun o senin kocan olcak aynı evde nereye kaçıcaksın ki? sana takılan altınlarda senin gerektiğinde çıkarıp vermicekmisin ev alırken araba alırken o düşüncekmi bunları?????
eşin yüzünden bile olsa o mutlu en özel en güzel günün için moralini bozma o günün prensesi sensin.... prenses hiç prensinin kıyafeti yok diye ağlarmı...donlamı çıkcak kız bu adam bulur gycek bişeyler üzülme:))))))))))

kusura bakmada nişanlın odun değil odun deposuoderece vahım durumu bılmıyorum ınsan nişanlıyken bukadar saygısızsa evlenınce ne olurr damada bakya gelinine gelinlik almaya gocunuyo daha neler duycaz

ben burda odundan çok kafası ve beyni yıkanmış bi adam görüorum bu sözler bu konuşma tarzı bi erkeğe diil bi kaynanaya ait
bu nedemek bu adamın kafasına bunları işliolar demek:))) akıllı oyna kozunu kavga etme tartışma o adam kafasına işlenmeye müsait bi adamsa tatlım evlenince ilk işin anasından düşünce bakımdan bu adamı uzak tutmk ve yerine doğru olan şeyleri ona kabul ettirmek buda ağlayarak bağırarak çağırarak olmuyo:))
güzel güzel tatlı sert dille bu adamı yola getirceksin vede onu bu kaynana düşüncelerinden uzaklaştırcaksın hemde burda kayananın senin ve ailesi hakkında düşündüğü şeyleri gayet net görebilirsin?
nişanda takılanları harcamadıysanız bunun için kullanabilirmisiniz? fikir sadece?
çünkü ben nişanlının gerçekten bunları düşündüğüne inanmıorum sadece kolay etkilenen bi adam gibi göründü gözüme
hangi erkek mükemmelki en iyisinde bile sorun var:))
yani ya bu diyardan gitcen yada bu deveyi gütcen bu dereceye kadar geldiğine göre sen bu adamı seviosun ve sevdiğin adam normalde bu diil sadece beyin yıkama operasyonu geçirmiş bi adam :)) hemen kestirip atma uğraş savaş didin .......

Nişanlım polis ve bütün eşyaları ailesi aldı.Kendisi şuzamana kadar elini cebine bile atmadı. Yangına körükle gitmek istemem ama aksi bile olsaydı o adam sana bunları diyeceği yerde utanırdı, kaldı ki adamın parası var! 'Üzülme bitanem onuda ben alırım, gerekirse onlar aldı derim aileme yeter ki sen üzülme sıkılma en güzel günlerimizde' demesi gerekirdir. Bende katılıyorum ark.lara, bunu baban bilseydi emin ol borç harç ne ederdi o damatlığı alırdı, sonradan laf gelsin istemezdi, boyununu büktürmek istemezdi.. Annen burada hatalı diye düşünüyorum onun daha iyi anlaması lazım bunu halbuki! Çok iyi düşün derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…