Okadar Parçalandı ki içim...

bence bu adama bilere blöf yapılabilir bikere gözü korksun diye yüzüğünü bırakabilirsin ama olayı büyütmeden çünkü bu adamın dilinin kemiği yok kemik koymak istiyorsan birazcık ilişkinde cesur ve gözüpek olmak zorundasın yani erkeklerin hiçbizaman yerimiz garanti düşüncesini kafasına yerleştirmemen lazım yani heran ayağının kayıcak olduğunu bilmeli evliyken bile geçerli bu... sen %100 çantada keklik olursan bu tarz cümleler birazda karakterde sıkıntı varsa çok rahat çıkar... o yüzden cesur ol bi damatlık yüzünden ailemi yıpratıcak değilim ve sen bunu çok rahat alabilecekken bana destek olabilecekken kalkıp densizce konuştun bence bu olaylar üst üste birikipte evlendikten sonra tehlikeli bi ilişki yaşamaktansa şimdi bitirmek daha sağlıklı geldi de ve yüzüğü bırak canım blöf lazım yoksa evlendikten sonra bu adama hiçbirşey yapamazsın onu bırakıp gidebileceğini şimdiden hissetmeli... bu benim düşüncem...

canım ne yazıkki düğün öncesi böyle tartışmalar kırgınlıklar çok oluyo,umarım aşarsınız biran önce.

Son düzenleme:
Aslında gelinlik de damatlık da sizin mutluluğunuz için var, ama kaç çift bunlar yüzünden birbirine giriyor, kaç ailenin yüzleri kızarıyor, borç harç bir şeyler yapmaya çalışıyorlar...
Türkiyede en çok kredi alan emeklilermiş, ben de duyunca "hmm tatile filan mı gidiyorlar" dedim ama yok çocuklarına, torunlarına düğün, nikah vs yapmak için kredi çekiyormuş garipler... Çok üzücü.

Genç insanlarsınız tahminen, keşke kimseye ağız eğmeden kendi düğününüzü, nişanınızı (artık her neyse onu) kendiniz yapsanız; azsa az çoksa çok...

Bu arada çalışan bir kadın olsaydım demişsiniz, hala çalışan bir kadın olabilirsiniz; bence bunu düşünün.

Nişanlınız denmemesi gereken bir şey demiş ama belli ki maddiyattan dolayı onun da asabı bozuk, ailesine karşı kötü hissediyor, patlamış işte ailesine gidip bir de "bana da damatlık alacağız" demesi gerektiğini anlayınca. Başkasından para istemek -aileniz bile olsa- cebinizden harcamaktan çok daha ağır gelebiliyor bazı kişilere... Yani benim sinirlerimi çok bozardı en azından, belki o da benzer bir ruh hali içindedir.

Yani adam yanlış birşey söylememiş.
Erkek tarafı onu alır bunu alır düğünü yapar demeye gelince adet böyle ,böyle yapılacak deniyor.
Kızın alması gereken birşey olunca biz alamayız gücümüz yok !
O zaman o rakamda gelinlik istemeyeceksin ?
Adamın ağzına lafı vermeyeceksin.
Yani verdiğini alacaksın karşı taraftan bu işler hesaba gelir mi bence de gelmez ama madem maddi sıkıntılar var.
O zaman kimsenin ağzına laf vermeyecek nişanlı çiftler genelde ailelerine karşı sorumludur.
Nişanlın gizlice kendi damatlığını alır mıydı? Alırdı elbette belki maddi olarak onu zorlamazdı da.
Ama bunu yapmak istememiş belli ki nişanlılık sürecinde talepleriniz onu sıkmış.
Yani onun bundan sıkılmaya hakkı yok mu üstüme düşeni yaptım bir damatlığı da alıversin ailen demiştir.
Damatlık parasını bankaya yatırırım zengin olurum dememiştir :)
Biraz karşı tarafa geçin oradan bakın bence.

iki tarafın da haklı olduğu yönler var sanki.. ama nişanlın çok kaba, ne olursa olsun söylenmez öyle...
Allahım evlilik yolundaki herkese yardım etsin ya

Hoş bir konuşma olmamışOnun sizi anlaması gerekiyordu Çalışıyor olsaydınız haklıydı :44:Ama aileniz almıyor,alamıyorsa bunun suçlusu siz değilsiniz kiBirde yok düğün istediniz yok şukadar gelinlik istediniz ne saçma benim bildiğim erkek tarafı ne gerekiyorsa alırKız tarafının gücü yetiyorsa zaten alır
Umarım sizden özürdilerGüzel bir evlilik yaparsınız

düşünüyorum da nişanlım gelip bana durumumuz iyi değil alamıyoruz dese böyle sert ve ters çıkışmaktan ziyade ÜZÜLÜR "tamam dert etme yaa alt tarafı bir damatlık/gelinlik ben alırım" derdim. durumumuz iyi değil diye söylemesi içimi acıtır kıyamazdım üstelik.. bu şekilde cevap vermesi çok kötü olmuş. büyük bir özürü hakediyorsunuz! ama sizinde hatalı bir durumunuz var tabiki düğün yapılıyorsa durumunuzda olmasa herkes kendi üzerine düşeni almalı. borç bulunur kredi çekilir yine de alınır laf yemekten iyidir borç içinde olmak.. ben sizin yerinizde olsam gider en iyi damatlığı alır lafını yedirtirdim..

Etkilemek istemem ama su laflardan sonra asla o insanla nisanli kalmam.kusura bakmayin ama densiz komsu muhabbeti yapan kadnlar gbi. Icinzde sevgi kaldimi o laflarindan sonra

Gelinliğimi de damatlığımı da eşimin ailesi yaptı. eşimin kardeşi evlendikten 3 ay sonra biz nişanlandık. o kadar dar zamanlarında bile nişanımda yiyecek içeceklerin yarısını ödediler. Herşeyimi eksiksiz aldılar. Birgün de çıkıp lafını etmediler. Nişanlının tavrı hiç hoş değil çok ayıp etmiş. Hatasını anlayıncaya kadar mesafeli davranabilirsin. Yarın öbürgün başka bir meseleyle canını sıkmasın. Dilinin ayarını bilsin biraz... Benim eşimde bazen ne dediğini bilmiyor öyle zamanda ağzından girip burnundan çıkmasan olmuyor tavsiye ederim:)

Bu laflardan sonra düğüne birşey hissetmiyorum diye biliyorsanız konuşulacak konu yok. Şayet benim için düğün diye birşey kalmazdı. Hakkınızda olabildiğince hayırlısı inşallah.

Son düzenleme:

Sadece bi'kaç sayfa okuyabildim. Öncelikle abim vs.yok onu belirteyim 3 kız kardeşiz. Alıntı yaptığım arkadaş gibi çoğunluk sen gelinsin tabii isteyeceksin gibi cümleler kurmuş ama bu cümleler bana çok tuhaf geliyor açıkcası. İki tarafta binbir heycanla evlenir bizim gelin olup istemek en doğal hakkımızsa damatlarında en doğal hakkı ozaman.
Nişanlınız çok büyük bi'densizlik yapmış kırılmakta haklısınız. Ancak çevremde gördüğüm bi'gerçek var ki hala zihinlerde "biz kız veriyoruz tabii çoğunluğu erkek tarafı yapacak". Ne fark var ki? Benim en yakınımın abisi evleniyordu ve kız tarafı "biz kız veriyoruz" diye elini hiçbi'şeye sürmediler erkek tarafı borç içinde yaptı her şeyi. Onlar evleneli 1 yıl oldu erkek tarafı hala kredi öderken, kız tarafı yazlık aldı.

Nişanlınız ayıp etmiş kırılmakta haklısınız ama erkek tarafı okadar şey yaparken bi'takım elbise için bu konuşmayı gerçekleştirmeseydiniz keşke.

Şu da bi'gerçek ki nişanlımız gelip "durumumuz yok sana gelinlik alamıyoruz kiralayalım bari" dediğinde bile çoğumuz "ben küçüklüğümden beri bu anı hayal ettim olmaz" diyoruz. En azından çevremde bunu yapanı çok gördüm.
Eğer normalde böyle patavatsızlığı yoksa dolmuş bile olabilir ki ben öyle algıladım:26:
Şey gibi olmuş "biz okadar eşya vs alırken durumumuzu düşünmeden kaç paralık gelinliği istiyosun ozaman siz de benim damatlığımı almak zorundasınız" gibi olmuş.
Keşke babanızla konuşsaymışsınız değmeyecek bir konu çünkü

Durumunuz gerçekten sıkışık olabilir ama düğüne kalkışıp biz sıkıştık şunu da siz yapın demek erkek tarafının tuhafına gidebilir (tabii orta yol bulunmalı maddi konular için böyle güzel bir olay öncesi kalp kırmaya değmez...).

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence nısanlınız haklı
1000 lıralık maxımum bır damatlıgı alabılıyor olmanız gerek calısmıyormussunuz calısmıyorsanız gecıcı bır ıse gırebılırsınızde bu lafların altında kalmayı dusunemem bıle..
sızde kendı acınızdan haklısınız zor bı durum

damatlıgı kız tarafının aldıgını hiç bilmiyordum açıkçası ama nişanlının bu umursamazlıgı ileride başına sorunlar açar gururunu bu kadar kırması neden ,isteyenceksin tabi gelinlik en dogal hakkın .eşimin ailesi ev araba herşeyimizi aldı eşyamızıda eşim aldı sayılır benim küçük hazırlıklarım oldu sadece 6 aylık evlıyım ama esımın agzından sunu aldım dıye bırsey duymadım ,bu ınsanla cok sorunlar yasarsınız ılerıde

bızdede damatlıgı kız tarafı alır nısanlıgıda

canım gerçekten çok üzüldüm senin adına. nezamandır taşıosunuz ?
Erkek arkdasın az çOk hakLı neticede herşeyi erkek tarafı yapıyor onlarda çok sıkışıyor.. Veee erkek arkdasın almıor ki bunları ailesi yapıyor şimdi bukadar şey aldıktan sonra birde gidip nasıl diyebilir gelinliği aldık damatlığımıda biz alıcaz diye ? ikinizde çok gergin dönemdesiniz. bizde çok yasadık bunları. bukadar ağır konusmadı nişanlım ama buna benzer bişiler yasadım ve evlilik olmasada olUr artık heycanım yok moduna girmiştim. Ama üzüldüğüümü zamanla anladı ve ailesine yansıtmadan bazı şeyleri halletmeyi basarfdı kendi maaşıyla.
Tamam sizde haklSınız durumunuz yOk. ama damatlık çokta pahalı değil alabilirdiniz belkide direk nişanlına neden açtın ki konuyu ? 1 ayLık bi işe girsen 800 tl maaş alsan yine sen bile alabilirdin damatlığı daha 3 4 ay var yani. böyle maddi durumu nişanlında olsa kocanda olsa yansıtmaman lazım emin ol ilerde karsına çıkar incinirsin. Üüzülme ve ßu Konuyu erkk arkdasınla KonuŞ. ßen sana sadece şaka yapmıstım ama demekki duruumumuz olmasa böyle yapıcaktın diyerek bve çok kırıldğını açıkla.... sonrada bi işe gir 1 aylıkta olsa bi şeklde o damatlığı al ve sustur Onu. bu lafın üzerine sakın kabuL etme o tamam alırım dese bile... ayrıca evlenince kesinlikle çalış sakın evde oturma.

bu kadar gururunu kırması hıcte hos bır hareket degıl ,durumun olsa zaten alırsın olmayınca ne yapacaksın beklesın o zaman

erkeklerde cogu zaman ailelerinin dolduruşuna geliyor malesef canım inşallah aranızda daha fazla tatsızlık çıkmadan halledersiniz bu konuyu :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…