Okadar Parçalandı ki içim...

nişanlın haklı sadece söyleyiş biçimi kaba kaçmış o kadar
bizde de gelinliği nasıl erkek tarafı alıyorsa damatlığı da kız tarafı alır

gerçi bizim herşeyimiz ortaktı hiç bu tür kavgalar çıkmadı o yüzden
hele ki sen gelinsin herşeyi isteyebilirsin gibi bi hak yok bence

madem ailenin durumu kötüydü bi işe girip ondan sonra bu işlere kalkışabilirdin
çok zor evlenmek hele ki maddi beklentiler girdi mi daha kötü oluyor

Cidden ne kadar üzücü bunlar
Ben bimiyordum damatlığı kız tarafının aldığını, sonradan öğrendim.. eşimle beğendik bir gün çıkardı kendi aldı.
Keşke annen 300-500 neyse bu kadar var diyip gerisini kendi düşünseymiş. Maddi problemler ciddi yaralar açar. Nişanlın da çok ayıp etmiş, başına kakarak
Tavır yapsaydın bu sözlerine karşılık ??? :26:

hakkın her şeyi isteyeceksin diyenler arabalarına kadar aldırmış ama bana göre hakkın her şeyi isteyebilirsini söylemek çok büyük bir cüret göstergesi belki de hadsizlik adını siz koyun. bu kafalar yüzünden her gün burda konu açılıyor kaynanam bana sadece iki bilezik aldı set almadı, ev aldılar beğenmedim, evlenirken bize yardım etmiyorlar vs vs

sorunu biz kendimiz yaratıp sonra da çözülmez hale getiriyoruz. nişanlınız bence dobraymış benim burda bazı bayanlara söyleyemediklerimi size söylemiş.

hayır yani görüyorum burdaki bayanlar iki üç parça tencere tava alıp sonra gelinliği beğenmez altınları beğenmez. bir de gelinim tabii her şey hakkım der geçer kenara. maddi durum sadece erkek için değil bayan için de önemli karşı taraf ev alsın düğün yapsın sen de "ufak hazırlıklar" ile evlen.

ne ben ne benim ailem böyle bir şeye müdana da etmeyiz müsade de etmeyiz. iki taraf da bizde yaklaşık aynı harcamayı yaptı herkes birbirinin durumunu biliyordu fazlasını da kimse kimseden beklemedi. aksi takdirde bence gurur kırıcı bir durum olurdu.

Son düzenleme:
nişanlının tavrı kaba olmuş ama konuşmalarından dolmuş gibi geldi bana.sanki istemeden bir şeylere zorunlu tutulmuş gibi konuşmuş.
kızlarımız şunu anlamıyor.eskiden gelinler kaynananın yanına evlenirmiş.kız alma denirmiş.o zaman erkek tarafı gerekli olan her şeyi alırmış.
şimdi evler ayrı yollar ayrı.evlerin ortak kurulması gerekiyor.kızın erkek tarafından beklentisi varsa,erkeğin de kız tarafından beklentisi olması gayet normal

nişanlınızdan çok annenize kızmalısınız. Anneniz bile bile lades demiş.
Evlilik arefesinde yaşanan bu tür sıkıntıların, evliliği etkileyeceği açıktır.
En azından iyi niyetini ifade edebilmek için elimizden geleni yaparız diyebilirdi,
biz alamayız diyerek kesip atmak yerine...

düğünden önce konuşulur bizde şunu kız tarafı bunu erkek tarafı alır diye, o zaman önce damatlığı alsaydın yatak odasını daha ucuz birşey alırdın adam milletin içine sıradan mı çıksın annende patavatsız biraz baştan konuşsaydı yada damadına kendisi söyleseydi seni arada bırakmış, insan alış verişe çıkmadan bütçeye bakmalı 5 lik alacagına 3 lük alırsın bir sekilde hersey alınırdı. düğün yaparken herkes borç içinde yapıyor yapacak birsey yok
insan alış veriş yaparken karşılıklı anlayış içinde olmalı yoksa çok sıkıntı yaşanır. Yapılan şeylerde senin adına iyi olacak yoksa düğünden sonra oğlana bir damatlık bile alamadılar diye çok lafını ederler ben söyleyeyim.

sana benden 1500 1000 liralık gelinlik istemeyi biliyorsun demiş ama zaten bu fiyatlardan aşağı gelinlik var mıdır ki nerede yaşıyor bu adam ? sanırsın versace' den gelinlik sipariş ediyorsun zaten gelinlikler bu civarda tutuyor. ben erkek olsam nişanlım gelip durumumuz yok dese üzülürdüm bu lafları söylemezdim erkek tarafı evlendiriyor da kız tarafı kız evlendirmiyor mu? hele ki çeyiz ufak şeyler en az büyük eşyalar kadar para tutuyor. ne var yani o damatlığı da kendisi alsa hatta alamıyorsa uygun bir takım elbise de giyebilir önemli olan kimsenin zorlanmadan yükün altına girmeden huzurla evlenmesi değil mi ? zaten eşyaları ailesi almış kendisine yük binmemiş maaşından azıcık ayırıp bir takım elbise alamıyorsa kendine yuh ona

üzülme konu sahibi aileni de zora sokma zaten zorlanmışlar yeteri kadar ama nişanlına da kırıldığını belli et.

nişanlınızın söyleyiş tarzı çok kaba , ama durumlarınızı bilmediğim için pek bir yorum yapamıycam ama sizde söz nişan arefesinde şunu isterim bunu isterim şu adeettir tarzında taleplerde mi bulundunuz ki nişanlınız bu kadar doldu...

allah senin için hayırlısını nasip etsin canım ama şimdiden sana bunu söyleyebilenin ilerdeki halini pek düşünemiyorum ben... evet çalışmaman büyük bir hata ama kendi aileninde hamama girenin terleyeceğini bilmesi gerekiyor.. benim babam başımda yok. benim annem beni tek başına evlendirdi.. benim almam gereken herşeyi ben aldım. hiçbir şeye minnet etmedim eşimin ailesine.bu konuda başım dik, hiçbir zaman kendimi borçlu hissetmeyeceğim.. çok istediğim bir gelinlik vardı. birsürü yer gezdim beğenemedim hiçbirini aklım ondaydı.. kayınvalidem de tatlı dille kızım o bize fazla dedi.. ama hep onu istiyordum ben. eşim en sonunda ben alıcam onu sana dedi! çok iyi bir pazarlıkla 1850 tlye aldık gelinliğimi.. ve ben eşime 300 tl lik damatlık aldım.ne bu az dedi, ne de ben 1500 lük istiyorum dedi.. ki o damatlığı düğünden sonra 3 defa giydi( takım elbise gibi çünkü) ben gelinliğimi bir daha giyemeyeceğim ölü para yani. o yüzden sana tavsiyem hemen bir iş bul ve gir. eşinin damatlığını sen al ve kendine laf ettirme!

bu evlenirken düğün masrafları, istekleri,hesapları derken çiftler çok zor süreç geçiriyor işte..
Nişanlınızın söyleme şekli özellikle beni çak rahatsız etti,çok kaba..bir de ikiniz için yaptığını yüzüne vurması çok kötü..yani o düğün masrafları sana değil ki sadece..o evde birlikte yaşayacaksınız,şunu sen yaptın bunu ben yaptım tartışması mı olacak...

Damatlığın kız tarafından olduğunu ilk defa duydum bu arada gelinlikler için ise 1000-1500 zaten çok makul,uygun bir fiyat,tutup 5000tl lik gelinlik istememişsin ya..

Neyse, altta kalmamak adına durumu zorlayıp damatlığı almaya çalışın sonra damatlık almadın demesin.. kırıldığınızı da belli edin.

Acikcasi ben konu sahibine hak verdim

Ciftlerin her ikisi de calisinca herseylerini kendileri yapiyorlar ,
biz de esimle herseyimizi kendimiz yaptik...

Fakat konu sahibi calismiyor,
babasi memur, evleri kira , universitede okuyan kardesi var ,
ailesi bir cok seyini yapmis ancak nisanlisi polis oldugu halde her seyi kendi ailesine yaptirmis ,
polis maasi yadsinamayacak bir rakamken adam elini cebine atmamis
bir de ustune kendisinin almadigi gelinligin lafini etmis

Insan olan derki sikma canini hallederiz deger mi sevdigimi uzdugume der ...

Bu adam bu lafi ediyorsa eger o damatligi kendi alirsa omur boyu konu sahibinin yuzune vuracak bu belli

Diger onemli sey adamin neredeyse 3 milyara yakin maasi var, evlenecek eli cebine gitmiyor.
Konu sahibi evlenince olacaklari tahmin edersiniz sanirim
zira konu sahibi calismiyor

Arkadasim iyi dusun, cok bencil bir adam bu ...

Öncelikle belirtiyim bizde de damatlığı kız tarafı alır.

Nişanlınız haklı da olsa size verdiği tepki ile haksız duruma düşmüş.

Durumları yok dedim bunun üstüne tekrar yineledim ama istemeye gelince istiyorsunuz demi dedi düğün şudur buduru bunuda söyleyince artık dayanamadım ve ağladım kaçtım koşarak konuşmasına daha fazla fırsat vermedim gururuma yediremedim...

İnanın yukarıdaki yazınızı okuyunca benim içim parçalandı, güzelce durumunuzu anlatmışsınız ama ona rağmen yerden yere vurmuş sizi.

Keşke minnet etmeseydiniz, 10-12 taksitle bi şekilde babanız alır ve öderdi.

İşe girme imkanınız yok mu?

Ama ne yapıp edip o damatlığı SİZ alın.

En güzeli evlenecek çiftlerin maddi durumu yok ise evlenmemeleri..
Ne ailelere yük olursun, ne de ben yaptım sen yapmadın olur.
Konu sahibine hak veriyorum nişanlısının kaba davranışından dolayı, ayriyetten gelinliği erkeğin, damatlığı kızın aldığını bende biliyorum, doğrudur. Ama en iyisi her şeyi kendin yapacaksın.
Ayrıca benim arkadaşım; tuvaletini, bindallı ve gelinliği dahil 1200 TL' ye kiralayacakmış sanırım nişanlın daha da uygunlarını söylemeye çalıştı. Ama böyle olmaz işte, aranızda bir çekişme, inat söz konusu olduğu zaman o evlilikten hayır gelmez.

kusura bakma ama nişanlın biraz duygusuzmuş... bende geçen sene 16 haziranda evlendim.. ve herşeyimizi kendimiz yaptık ne benim ailem karıştı ne onun ailesi.. o durumda bile bazı tartışmalar yaşandı.. bazı laflar söylendi kırıldık ama yapabilecek bişi yok oluyo ve nişanlılık benim için en kötü dönemde sürekli bişiler için tartışırdık.. az ağlatmadı beni bende onu ağlattım tabi... ama iyi düşünüp karar vermek gerek.. bu insan işin içine parada girmeden önce başına bişiler kakıyomuydu... ??? bence kendi babanla bi görüş eğer yine alamayacağım kızım derse kayınvalidenle görüş ikili ilişkiniz iyiyseee...

Yolun başındayken dön şimdiden laf sokmaya başladıysa seninki yarın evlenince sürekli sen benden istedin ama sen almadın diye kafanın etini yicekkk :26:

öncelikle allah yardımcın olsun arkadasım.bence erkek tarafı kızdan bıse beklyemez.damatlık mı alıncak solemıcekler kız tarafı alıbılırse alıcak .sonucta hedıyedır bu damada gonlunden gecıyosa alırlar.almıyosada erkek ıkı kurusun lafını etmıcek bence bunu nısanlının dillendırmesı bıle ayıp .bı takımını alamıyosa evlenmesın.nısanlılık cok zor bır donem sımdı agırlıgını koyacaksınkı evlenıncede agzına gelenı solemesın. Allah yardımcınız olsun

okudukça sinirleniyorum bak.. keşke gelinlikde ucuza kaçmasaydında girseydiiii o gelinlik parasııı onlara.. ben alacağım varsada o saatten sonra töbe billah almam.. bellki çok içerlemişsin hatta araya soğukluk girmiş... napmayı düşünüyosun

Damatlığı kız tarafı alır doğrudur

Ama yoktan yonca olmaz, yoksa yoktur

Bunu anlamayıp, üçün beşin hesabını yapan, seni ağlatan, gelinliğini başına kakan bir adamla evleneceksin, Allah yardımcın olsun =(((((

arkadaşım bence buda yanlış
erkek tarafı kız tarafından bişey bekleyemez ne demek yahu????
kız tarafı istesin o zman şu kadar bilezik istioruz düğün şurda olcak şu şöyle bu böyle ama erkek tarafı susup oturcak oldu canım.... buda adaletsizlik bence herkesde üstüne düşeni yapcak!!!o kadarda diil kimse burda paşa kızı diil ama bu kızcağız durumumuz yok çok sıkıştık bun a yetemioruz demiş durumunu anlatmış ama sizin dediğinizde kabul edilemez bence....
erkek tarafıgelinlik almadıgında yada alamk istemediğinde öyle bi deniyoki göreviniz alcaksınız diye damatlıgın hediyesimi olur ? o zman gelinlikde hediye eşyalarda altında hediye o zman kız tarafıda erkek tarafından bişey beklemicek!!!!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…