• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okb hastalığım takıntılarım sizce bu gibi şeyler normalmi?

MeryL

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2012
1.887
2.042
333
Merhaba kızlar ,
Sorunum şu normalmi düşüncelerim lütfen cevap verirseniz sevinirim.
Biri elini yüzüne ne bilim dalgınlıkla eliyle saçıyla yüzüyle uğraşıp bir yere dokununca gidip o elle dolabı açınca dayanamıyorum silesim geliyor .Mesela biri kalktı yüzünü yıkamadı o elleriyle bir yere dokundu veya yiyecek dolabını açtı bunu görünce midem bulanıyor ve buna benzer şeyler tabi herkes elini yıkamıyordur sürekli ama bunlar normal gündelik olan şeylermi sizce?
Mesela elim ıslakken unutup yere dokunuyorum öylece dolabı açtım birseylere dokundum dolabın içindeki herseye bulaşmış hissi veriyor bana? Yüzüyle biri aynanın karısında oynasın ordan geçerken bile zorlanıyorum mesela..
Böyle bir sürü şey var ..

OKB de normal evet bende de var ama sürekli kontrol etme takıntısı, belli davranışları tekrar etme, hastalık ölüm korkusu var. O davranışları yapmazsam ya da kontrol etmezsem çok kötü oluyorum.Psikoterapi almıştım ama düzelmedi. İlaç kullanmak istememiştim ben. Çok sinir bozucu bir şey maalesef. İlaç kullanmak size iyi geliyorsa faydası olur.

OKB de normal evet bende de var ama sürekli kontrol etme takıntısı, belli davranışları tekrar etme, hastalık ölüm korkusu var. O davranışları yapmazsam ya da kontrol etmezsem çok kötü oluyorum.Psikoterapi almıştım ama düzelmedi. İlaç kullanmak istememiştim ben. Çok sinir bozucu bir şey maalesef. İlaç kullanmak size iyi geliyorsa faydası olur.
O bendede bazen oluyor elimi yıkasam bile bazen belli bir sayıda yıkamalıyım gibi ..

O bendede bazen oluyor elimi yıkasam bile bazen belli bir sayıda yıkamalıyım gibi ..
Çok kötü gerçekten bir yerden sonra artık bıktırıyor her şeyden. Odaklanamama engel oluyor vs. Ama ilaç kullanmaya yanaşmak istemedim hiç. Siz gittiniz mi daha önce bir uzmana, yeni mi başladı bu durum?

Çok kötü gerçekten bir yerden sonra artık bıktırıyor her şeyden. Odaklanamama engel oluyor vs. Ama ilaç kullanmaya yanaşmak istemedim hiç. Siz gittiniz mi daha önce bir uzmana, yeni mi başladı bu durum?
Randevu aldım bekliyorum suan sadece hafif bir depresyon ılacı alıyorum ama ise yaramıyor bende ellerimi yıkamaktan bıktım

Merhaba kızlar ,
Sorunum şu normalmi düşüncelerim lütfen cevap verirseniz sevinirim.
Biri elini yüzüne ne bilim dalgınlıkla eliyle saçıyla yüzüyle uğraşıp bir yere dokununca gidip o elle dolabı açınca dayanamıyorum silesim geliyor .Mesela biri kalktı yüzünü yıkamadı o elleriyle bir yere dokundu veya yiyecek dolabını açtı bunu görünce midem bulanıyor ve buna benzer şeyler tabi herkes elini yıkamıyordur sürekli ama bunlar normal gündelik olan şeylermi sizce?
Mesela elim ıslakken unutup yere dokunuyorum öylece dolabı açtım birseylere dokundum dolabın içindeki herseye bulaşmış hissi veriyor bana? Yüzüyle biri aynanın karısında oynasın ordan geçerken bile zorlanıyorum mesela..
Böyle bir sürü şey var ..
Adınıza çok üzüldüm 😔 İnşaAllah bu hastalıktan kurtulmak nasip olur.
Düşündüm de, toplu taşımaya binmek sizin için eziyet olur 😔
Allah yardımcınız olsun 🤲🏻

İste bana çok igrenc geliyor sanki salyası akmış yüzüne dokunmuş heryere öyle dokunuyor tahammül edemiyorum sürekli temizlemektende bıktım hem ellerimi hem insanların bilinçsizce dokunduğu yerleri :KK43:
Bu takıntılar bende de vardı. Nasıl yendim galiba üstüne gittim pisse pis dedim. Su an böyle değilim ama çok müsaitim o hale dönmeye.

Bu takıntılar bende de vardı. Nasıl yendim galiba üstüne gittim pisse pis dedim. Su an böyle değilim ama çok müsaitim o hale dönmeye.
Sildinizmi veya elinizi yıkadınızmı hiç silmeden bırakmammı gerek normal olan hangisi kafam almıyor inan suan

Adınıza çok üzüldüm 😔 İnşaAllah bu hastalıktan kurtulmak nasip olur.
Düşündüm de, toplu taşımaya binmek sizin için eziyet olur 😔
Allah yardımcınız olsun 🤲🏻
Evet suan hicbirsey yapasım gelmiyor sürekli temizlemekten de düşünmektende okadar bıktımki ..

Bir tanıdığımda vardı benzeri bir durum ilerleyebiliyor. Sizinki çok ufak tefek kendinizi kötü hissetmeyin. Ama mutlaka bu konuyla ilgili bir uzmandan destek alın. Allah korusun ilerleme vs olmasın diye. Umarım geçer 🙏🏻

Sildinizmi veya elinizi yıkadınızmı hiç silmeden bırakmammı gerek normal olan hangisi kafam almıyor inan suan
Ellerimi yıkayıp dezenfektan suruyordum sürekli yaradan acidan bunun yanlış olduğunu bağışıklık sistemini güçlü tutarsam zaten mikropların bana birsey yapamayacağını sürekli söyledim yavaş yavaş yine yıkıyorum sürekli ama en azından dezenfektanla ellerimi yakmiyorum igrenme hissi çok da yok.

Bir tanıdığımda vardı benzeri bir durum ilerleyebiliyor. Sizinki çok ufak tefek kendinizi kötü hissetmeyin. Ama mutlaka bu konuyla ilgili bir uzmandan destek alın. Allah korusun ilerleme vs olmasın diye. Umarım geçer 🙏🏻
Ama biri girip heryere yıkanmamış elleriyle dokundumu bilmem salyası yarası ne bilim heryere değmiş gibi geliyor değiyor zaten ama tahammül edemiyorum normal birseymi bu

Ellerimi yıkayıp dezenfektan suruyordum sürekli yaradan acidan bunun yanlış olduğunu bağışıklık sistemini güçlü tutarsam zaten mikropların bana birsey yapamayacağını sürekli söyledim yavaş yavaş yine yıkıyorum sürekli ama en azından dezenfektanla ellerimi yakmiyorum igrenme hissi çok da yok.
İnsALLAH bendede öyle olur çünkü suan dolaplari iclerini temizlememek için zor tutuyorum kendimi

Söyle birseyde var mesela iğrendigim bir yer oluyor ordan geçince dokundugumu sanıyorum ama emin olamıyorum mecbur elimi yıkamalıymısım gibi hissediyorum ..

Kızlar ne yapmalıyım sizce temizlemeliyim dokunulan yerleri kafayı yemek üzereyim suan :(

2020'de yaşadığım travma olan bir olaydan sonra normal hayati ihtiyaçlarımı yapmakta zorlanmaya başlamıştım. Yalnızken kombi yanar diye asla duş alamıyordum. Ocak patlar korkusuyla yumurta bile haşlayamıyordum. Musluk kombinin yanında diye sıcak suyu açamıyordum. Arabanın klima boşluklarından suratıma alev fışkıracak diye dualarla araba kullanıyordum. En kötüsü kesinlikle kesinlikle ölürüm diye kullanmam gereken ilaçları kullanamıyordum. Durumun farkındaydım ama engel olamıyordum. Buzdolabından ses geliyor diye saatlerce antrede oturduğumu biliyorum.
2023 de ise korkunç depremi yaşadım. Hayatın o an durduğunu, her şeyin bomboş olduğunu, duşumu alıp sıcacık yattığım yatağımdan bi anda kendimi kendi kendine dönen binanın içinde, ardından karların içinde üstümüze sağanak yağmur yağarken, gözleri bomboş anlamsız ifadesiz, sadece korku ile bakan onlarca insanın içinde bulunca asıl kötü bu dedim. Asıl kötü şu an. Her saniyene tevekkülle yaşa, bak dün gördüğün insanlar enkaz altında, şükret dedim.

Şu an tabii ki yine takıntılarım var ama asla eskisi gibi değil. Akışa bırakmak, oluruna bırakmak nedir öğrendim.
Bana iyi gelen bir cümle var. Söylediğim an sorgulamayı takılmayı kesiyorum. "Sorma ki neden böyle, çünkü sadece böyle"...

Back
X