Okb hastalığım takıntılarım sizce bu gibi şeyler normalmi?

dün kv gelmiş kıymalı yumurta yapmıs bizde ama davlumbazın yüzü dolaplar yağ içinde sanki serpmiş gibi delirdim. bidaha gelmesin dedim :KK70: kızdım çoookkkk. takıntılar bazen çok artıyor ozaman kendinizi kirliliğe maruz bırakın biraz ozaman azalıyor. bi arada koridoru süpürüp silmeye takmıştım. zaman zaman değişiyor :)
Suan öyle yapmaya çalışıyorum ama çok yoruyor insanı sonrada diyorum ya pasaklı ölü verirsem ona bile razıyım suan 😅

2020'de yaşadığım travma olan bir olaydan sonra normal hayati ihtiyaçlarımı yapmakta zorlanmaya başlamıştım. Yalnızken kombi yanar diye asla duş alamıyordum. Ocak patlar korkusuyla yumurta bile haşlayamıyordum. Musluk kombinin yanında diye sıcak suyu açamıyordum. Arabanın klima boşluklarından suratıma alev fışkıracak diye dualarla araba kullanıyordum. En kötüsü kesinlikle kesinlikle ölürüm diye kullanmam gereken ilaçları kullanamıyordum. Durumun farkındaydım ama engel olamıyordum. Buzdolabından ses geliyor diye saatlerce antrede oturduğumu biliyorum.
2023 de ise korkunç depremi yaşadım. Hayatın o an durduğunu, her şeyin bomboş olduğunu, duşumu alıp sıcacık yattığım yatağımdan bi anda kendimi kendi kendine dönen binanın içinde, ardından karların içinde üstümüze sağanak yağmur yağarken, gözleri bomboş anlamsız ifadesiz, sadece korku ile bakan onlarca insanın içinde bulunca asıl kötü bu dedim. Asıl kötü şu an. Her saniyene tevekkülle yaşa, bak dün gördüğün insanlar enkaz altında, şükret dedim.

Şu an tabii ki yine takıntılarım var ama asla eskisi gibi değil. Akışa bırakmak, oluruna bırakmak nedir öğrendim.
Bana iyi gelen bir cümle var. Söylediğim an sorgulamayı takılmayı kesiyorum. "Sorma ki neden böyle, çünkü sadece böyle"...
Ben de okb hastasıyım, ben de o depremi yaşadım… eve deprem sonrası her şeyin önemsiz olduğunu görmüştüm aslında. Fakat tekrarladı hastalık bende. Yine başa döndüm :(

Herşeyin azı karar çoğu zarar.... Eğer sürekli el yıkamak sürekli tekrarlayan bir durumsa evet normal değil.....Çünkü bu şekilde mikropları alt edemezsiniz vücudunuz iyii bakterilerle dolu mesela yaşamanız için onlara ihtiyacınız var acil bir uzmana gorunmelisiniz bu birdenmi başladı sizde

Bunun uzmanları var bu normal olsa hastalık olarak geçmezdi tıp biliminde yani bunun bir adı ve dojtorlari var o zaman buna normal diyemeyiz lütfen doktora ilerlemeden gidin kendiniz için

Merhaba kızlar ,
Sorunum şu normalmi düşüncelerim lütfen cevap verirseniz sevinirim.
Biri elini yüzüne ne bilim dalgınlıkla eliyle saçıyla yüzüyle uğraşıp bir yere dokununca gidip o elle dolabı açınca dayanamıyorum silesim geliyor .Mesela biri kalktı yüzünü yıkamadı o elleriyle bir yere dokundu veya yiyecek dolabını açtı bunu görünce midem bulanıyor ve buna benzer şeyler tabi herkes elini yıkamıyordur sürekli ama bunlar normal gündelik olan şeylermi sizce?
Mesela elim ıslakken unutup yere dokunuyorum öylece dolabı açtım birseylere dokundum dolabın içindeki herseye bulaşmış hissi veriyor bana? Yüzüyle biri aynanın karısında oynasın ordan geçerken bile zorlanıyorum mesela..
Böyle bir sürü şey var ..
Bende de okb var herkesten herseyden tiksiniyorum özellikle teyzem eve gelince delleniyom çünkü tuvaltten cikinca elini yikamiyor birde üstüne terliksiz tuvalete giriyor o fayanslara basiyor oyle de ortada dolaşıyor seni dusunemiyorum bu durumda . Bende haliyle geciriyorum hakli olarak. Barış muslu o an ve beynine format at kitaplari duymuştum sanırım bunlar travmalardan kaynaklaniyor kitaplarini incelemenizi öneririm sağlıklı günler dilerim

Bende de okb var herkesten herseyden tiksiniyorum özellikle teyzem eve gelince delleniyom çünkü tuvaltten cikinca elini yikamiyor birde üstüne terliksiz tuvalete giriyor o fayanslara basiyor oyle de ortada dolaşıyor seni dusunemiyorum bu durumda . Bende haliyle geciriyorum hakli olarak. Barış muslu o an ve beynine format at kitaplari duymuştum sanırım bunlar travmalardan kaynaklaniyor kitaplarini incelemenizi öneririm sağlıklı günler dilerim
Siz ne yapıyorsunuz teyzenizin dokunduğu yerlere hafizanızda kalıyormu kirli diye dokunuyormusunuz öyle?

Herşeyin azı karar çoğu zarar.... Eğer sürekli el yıkamak sürekli tekrarlayan bir durumsa evet normal değil.....Çünkü bu şekilde mikropları alt edemezsiniz vücudunuz iyii bakterilerle dolu mesela yaşamanız için onlara ihtiyacınız var acil bir uzmana gorunmelisiniz bu birdenmi başladı sizde
Evet sürekli odama girince mecbur elimi yıkayıp girmeliyim gibi geliyor nereye dokundugumu hafızamda tutmadığım için temiz gelmiyor ellerime bana

Back
X