Okb'yi yenen var mı?

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
Okb denen illetten muzdarip olan var mı daha da önemlisi yenen? Bir süredir bu dertle uğraşıyorum ( yaklaşık iki senedir) psikiyatr ve psikolog ile birlikte yol almaya çalışıyorum. Kafamdan atamadığım bir düşünce var düşünceden de öte bir kabus hayatımı çok kötü etkiliyor gece olmasından korkar hale geldim. Nasıl bu duruma geldim bilmiyorum. Psikologum yazmamı istedi yazdım yazdıkça aklıma çocucuklugumla ilgili rahatsız edici şeyler geldi aklıma hepsini yazdım. Psikolog kaygı seviyeni en üst düzeye çıkarıcaz bu süreçte rahatsız olabilirsin dedi ne gerekiyorsa yapalım dedim merak ettiğim şey bu durumu atlatan ya da bu süreçte olanlar var mı varsa siz nasıl yol alıyorsunuz şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Bi arkadaşımın rahatsızlıkları azalıp rahat nefes almıştı takıntılarını bırakmıştı vs. Ama o psikolog değil psikiyatriste gitmiş ve onun verdiği ilacı kullanmıştı. Ama bırakınca aynı eski haline döndü. Bn de benzer bir rahatsızlıktan ilaç kullandım geçti sonra ilacı kafama göre bırakıp krizlere Girdim. Şimdi eski hastalıklı Halime geri döndüm. İlaç bağımlısı olma fikri daha kötüydü. Artık ilaçla tedavi olmadığına inanıyorum ve iyileşebileceğime olan inancım kalmadı. Ben hayatı idare etmeyi denemeye ve bunlarla yaşamaya alışmaya başladım. İnanın çok çok yoruluyorum, kendimi soyutluyorum ama eşim ve ailem beni böyle kabullendi ve hep rahatlatmaya çalışıp destek oluyorlar.

Bununla yaşamak sanki hayatı hep kıyısından yaşamak gibi sizin takıntınız nedir yani özel değilse

Çok yakın tanıdığımda var o da ilacla tedaviyi reddediyor. Zamanla artip bazen azalıyor.
Bir tanıdığımda ilacla sonuc alamayip başka bir yonteme başvurmuştu o cok ileri duzeyde yapiliyormus ama

Tedavinizi kafanıza göre yarıda kesip olumlu bir sonuç almanız mümkün değil zaten.

Konu sahibi size gelince; en yakınımda annem var. Bundan yaklaşık 15 sene önce tavan yapmıştı. Artık krizler bayılmaya kadar varıyordu. Tedavisini oldu yaklaşık 3 sene kadar. Doktor kontrolünde ilaç kullandı, yine doktor kontrolünde bıraktı, aynı zamanda terapilerine devam etti. Yıllardır dünyanın en rahat kadını.

Ben yenemedim. Yardımda almıyorum. Bence bu durumun Hem genetik sebepleri oluyor hem de çevresel faktörler ( zorlu çocukluk geçirmek gibi ) etkiliyor.
malesef aklımın bir kısmı hep korkularımla dolu. mantıklı şeyler değil çoğu ama yine de atamıyorum Aklımdan. Etrafımdaki insanlar pek bilmez hayat herkese zor onlara pek yansıtmamaya çalışıyorum sıkıntılarımı. Halbuki dayanılacak gibi değil. Sizde biliyorsunuz zaten.

Eşimde de var hatta raporu var bu konuda raporda kısmen geçebilir ibaresi var. Düzeli dr a gidin ihmal etmeyin bildiğim kadarıyla tamamen gecebilen bir hastalık değil

Korkularla derken yani o takıntıları yapmayinca olacak olan korkular mı? Takıntıniz vardır okb liyseniz sanırım ama siz sadece korku diyorsunuz

Eşimde de var hatta raporu var bu konuda raporda kısmen geçebilir ibaresi var. Düzeli dr a gidin ihmal etmeyin bildiğim kadarıyla tamamen gecebilen bir hastalık değil
Rapor ne için alınıyor bu durumda? Nasıl takıntısı var özel değilse zor olmuyor mu hayat böyle. Benim de yakinimda var ve gerçekten zorlanıyoruz

Korkularla derken yani o takıntıları yapmayinca olacak olan korkular mı? Takıntıniz vardır okb liyseniz sanırım ama siz sadece korku diyorsunuz
Yardım almadığım için belki yanlış biliyorum. Takıntılarım elimde olmadan aklıma saldırıyor.
onlarda korkmama sebep oluyor.
Sürekli muslukLarı kontrol etmek gibi komik hale bile gelebiliyor. Benim durumum böyle. Hiçbişeyinde işe yarayacağını düşünmüyorum.

Evet okb olabilir yapmayınca korku sarıyor vücudu malesef ben benim yakinima anlatamıyorum bari siz gidin. Doktorlar psikolojik haplarla tamamen bitirmesede azaltıyor. Erken tedavide bitebiliyor.
O yakinik için araştırmıştım en önemlisi hastanın tedavi istemesi. Ve kabullenmesi

Saat 03.18 . cocuguma uyandım ama aksam kaynanamin dedigi laflar, tum izinli gunlerini orda gecirmrmizi beklemesi, aklıma takıldı uyuyamiyorum aynı dertten muzdaribim. Esime soylemem lazim annesinu görmesi icin ve rahatlamam icin ama yine kavga edicez
Ben de gece uyanmamak istiyroum ve surekli dusunuyorum o gun yasadigim olumsuzluklari bana da ilac sart galiba

Evet var.. psikologunuz inanın en kısa ve en etkili yöntemden bahsediyor. Maruz bırakarak duyarsizlastirma. Korkulan duyguyla yuzlestirip zihne "artık korkmuyorum" mesajı verip o duygu, düşünce veya hissin etkisiz hale getirilmesi. Bende o yöntemle sağlığıma kavustugumu söyleyebilirim.

Evet okb tedavisi olan bir hastalik. Kendinize eziyet etmeyin. Doktorun verdigi ilaci kullanin. Su tedaviyi reddeden insanlari anlamiyorum gercekten. Seker hastasi olsa insulini red mi edicek? Basi hastaliklar bi sure tedavi edilir ve gecer, bazi hastaliklar kroniktir ilaca devam etmek gerekir. Her organda oldugu gibi beyinde de boyle. Su duygu ve davranis bozuklugu stigmasi yuzunden ne kadar cok insan hayatini cehennem azabi gibi yasiyor.....

Okb nin tedavisi var ama tam gecmiyor galiba, ya da hayatının bir döneminde eğer üzüntü vs yasarsan hoop tekrarlıyor.
Ben okbliydim seneler senesi hemde 15 yaşımdan 23 yaşıma kadar ilac kullandim.
Yuzde 80 iyiyim artik ilac kullanmak istemiyorum çünkü bebek düşünüyorum en azindan suanda hayat kalitemi düşürecek,sosyal yaşantımı etkilicek takıntılarım yok .
Birde fiziki rahatsızlıklarım var kronik.
Abartmıyorum hergün ama hergün abartısız boynum kolum ayagim ağrıyor fibromiyalji diyorlar kesin tedavisi yok,sabahlari tutuk uyaniyorum bağıra çağıra kalkıyorum erkekler inanmiyorlar boyle seylere ama çekiyorum işte başkası yerimde olsa hergun hastanede acilde igneler ilaclar alirdi çözüm degilki.. boyle psikolojik problemlerin vucuda yansıması da kötü. Kendinize dikkat edin psikolojiniz bozuldugunda doktora gidin ama okb ama depresyon ama başka bisey vucuda yansıyor... ben alıştım ağrılara başkası alışmasın

Haklısınız. Ben kendimi eksik ifade ettim. İlaç çok faydalı. Kullanabilen insanlar için çok işe yaradığına da inanıyorum. Ama ben kullanamıyorum. Fiziksel ağır hastalıklarım var. Birçok şeye dolayısıyla İlaçlara alerjim var. Organlarda bazı sorunlar var. Her ilacı içemiyorum. Mesela 1 yıl önce Hastalıklarımdan biri olan sle ( lupus ) için doktora gittiğimde sormuştum psikolojik destek için ilaç alabilir miyim diye. Doktor izin vermedi. Ama istersem terapiye gitmemi söyledi . İlaç kullanman çok zor dedi.
daha önceden gittiğim alerji doktoru da izin vermedi.
Zaten onlar izin versede ben almazdım insan kendi vücudunu çok iyi tanıyor deli gibi reaksiyon verirdi. Konuşmalı terapi aslında faydası olur. Yine fiziksel hastalıklarımdan pek dışarı çıkamıyorum( Ateş ve tansiyon sorunum var ) eğer başarabilirsen Online terapi veren hastaneler varmış. Ona başvurmayı düşündüğüm oldu. Yani daha çok yaşadığım fiziksel sorunlar yüzünden üzerimdeki baskıyı azaltmak için. Ablam yıllar önceden bana buldu Ankara’da online terapi veren bir klinik olduğunu söyledi. Ama ben pek yanaşmadım. Hiç terapi falan gitmedim. Ne anlatacağım yabancı birine. Bana göre değil.

Var evet bende inanmazdim ama esim, yani o kadar zor surecler yasadikki 12 senelik evlilik hayatimizda ondada cocuklugundan beri var.bu durum gitmedigimiz özel devlet bir yer kalmadi ama sonunda birini bulduk bugun 22 gun oldu suan esim o eski haline gore cok cok iyi toplam 45 gunluk bir surec suan %70 iyi diyebilirim ama biraz fiyat yuksek diyebilirim sizin ne gibi takintilariniz var

Cok gecmiş olsun sıze de tedavı nasıl ve fiyatı nedir. Benimki uykudayken sevdiklerime zarar verme korkusu tam olarak bu yuzden uyumaktan korkar hale geldim hıc duymadım benimki gibi bir takıntı genelde simetri temizlik sayma vs. gibi şeyler duydum

2 sene tedavi gördüm hem psikiyatriye hem psikoloğa gittim. Ufak tefek şeyler kaldı aşamadığım ama çok büyük oranda geçti. Tekrarlayacak gibi olduğunda psikoloğun öğrettiği nefes egzersizlerini ve telkinleri yapıyorum. Olmuyor. Sadece arabada volume çift olmazsa büyük bir kaza yapacağım ve kızıma birşey olacak düşüncesini yenemedim. Ondada hile yapıp hep çift tutuyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…