- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Bununla yaşamak sanki hayatı hep kıyısından yaşamak gibi sizin takıntınız nedir yani özel değilseBi arkadaşımın rahatsızlıkları azalıp rahat nefes almıştı takıntılarını bırakmıştı vs. Ama o psikolog değil psikiyatriste gitmiş ve onun verdiği ilacı kullanmıştı. Ama bırakınca aynı eski haline döndü. Bn de benzer bir rahatsızlıktan ilaç kullandım geçti sonra ilacı kafama göre bırakıp krizlere Girdim. Şimdi eski hastalıklı Halime geri döndüm. İlaç bağımlısı olma fikri daha kötüydü. Artık ilaçla tedavi olmadığına inanıyorum ve iyileşebileceğime olan inancım kalmadı. Ben hayatı idare etmeyi denemeye ve bunlarla yaşamaya alışmaya başladım. İnanın çok çok yoruluyorum, kendimi soyutluyorum ama eşim ve ailem beni böyle kabullendi ve hep rahatlatmaya çalışıp destek oluyorlar.
Bi arkadaşımın rahatsızlıkları azalıp rahat nefes almıştı takıntılarını bırakmıştı vs. Ama o psikolog değil psikiyatriste gitmiş ve onun verdiği ilacı kullanmıştı. Ama bırakınca aynı eski haline döndü. Bn de benzer bir rahatsızlıktan ilaç kullandım geçti sonra ilacı kafama göre bırakıp krizlere Girdim. Şimdi eski hastalıklı Halime geri döndüm. İlaç bağımlısı olma fikri daha kötüydü. Artık ilaçla tedavi olmadığına inanıyorum ve iyileşebileceğime olan inancım kalmadı. Ben hayatı idare etmeyi denemeye ve bunlarla yaşamaya alışmaya başladım. İnanın çok çok yoruluyorum, kendimi soyutluyorum ama eşim ve ailem beni böyle kabullendi ve hep rahatlatmaya çalışıp destek oluyorlar.
Korkularla derken yani o takıntıları yapmayinca olacak olan korkular mı? Takıntıniz vardır okb liyseniz sanırım ama siz sadece korku diyorsunuzBen yenemedim. Yardımda almıyorum. Bence bu durumun Hem genetik sebepleri oluyor hem de çevresel faktörler ( zorlu çocukluk geçirmek gibi ) etkiliyor.
malesef aklımın bir kısmı hep korkularımla dolu. mantıklı şeyler değil çoğu ama yine de atamıyorum Aklımdan. Etrafımdaki insanlar pek bilmez hayat herkese zor onlara pek yansıtmamaya çalışıyorum sıkıntılarımı. Halbuki dayanılacak gibi değil. Sizde biliyorsunuz zaten.
Rapor ne için alınıyor bu durumda? Nasıl takıntısı var özel değilse zor olmuyor mu hayat böyle. Benim de yakinimda var ve gerçekten zorlanıyoruzEşimde de var hatta raporu var bu konudaraporda kısmen geçebilir ibaresi var. Düzeli dr a gidin ihmal etmeyin bildiğim kadarıyla tamamen gecebilen bir hastalık değil
Yardım almadığım için belki yanlış biliyorum. Takıntılarım elimde olmadan aklıma saldırıyor.Korkularla derken yani o takıntıları yapmayinca olacak olan korkular mı? Takıntıniz vardır okb liyseniz sanırım ama siz sadece korku diyorsunuz
Evet okb olabilir yapmayınca korku sarıyor vücudu malesef ben benim yakinima anlatamıyorum bari siz gidin. Doktorlar psikolojik haplarla tamamen bitirmesede azaltıyor. Erken tedavide bitebiliyor.Yardım almadığım için belki yanlış biliyorum. Takıntılarım elimde olmadan aklıma saldırıyor.
onlarda korkmama sebep oluyor.
Sürekli muslukLarı kontrol etmek gibi komik hale bile gelebiliyor. Benim durumum böyle. Hiçbişeyinde işe yarayacağını düşünmüyorum.
Evet var.. psikologunuz inanın en kısa ve en etkili yöntemden bahsediyor. Maruz bırakarak duyarsizlastirma. Korkulan duyguyla yuzlestirip zihne "artık korkmuyorum" mesajı verip o duygu, düşünce veya hissin etkisiz hale getirilmesi. Bende o yöntemle sağlığıma kavustugumu söyleyebilirim.Okb denen illetten muzdarip olan var mı daha da önemlisi yenen? Bir süredir bu dertle uğraşıyorum ( yaklaşık iki senedir) psikiyatr ve psikolog ile birlikte yol almaya çalışıyorum. Kafamdan atamadığım bir düşünce var düşünceden de öte bir kabus hayatımı çok kötü etkiliyor gece olmasından korkar hale geldim. Nasıl bu duruma geldim bilmiyorum. Psikologum yazmamı istedi yazdım yazdıkça aklıma çocucuklugumla ilgili rahatsız edici şeyler geldi aklıma hepsini yazdım. Psikolog kaygı seviyeni en üst düzeye çıkarıcaz bu süreçte rahatsız olabilirsin dedi ne gerekiyorsa yapalım dedim merak ettiğim şey bu durumu atlatan ya da bu süreçte olanlar var mı varsa siz nasıl yol alıyorsunuz şimdiden teşekkürler
Haklısınız. Ben kendimi eksik ifade ettim. İlaç çok faydalı. Kullanabilen insanlar için çok işe yaradığına da inanıyorum. Ama ben kullanamıyorum. Fiziksel ağır hastalıklarım var. Birçok şeye dolayısıyla İlaçlara alerjim var. Organlarda bazı sorunlar var. Her ilacı içemiyorum. Mesela 1 yıl önce Hastalıklarımdan biri olan sle ( lupus ) için doktora gittiğimde sormuştum psikolojik destek için ilaç alabilir miyim diye. Doktor izin vermedi. Ama istersem terapiye gitmemi söyledi . İlaç kullanman çok zor dedi.Evet okb tedavisi olan bir hastalik. Kendinize eziyet etmeyin. Doktorun verdigi ilaci kullanin. Su tedaviyi reddeden insanlari anlamiyorum gercekten. Seker hastasi olsa insulini red mi edicek? Basi hastaliklar bi sure tedavi edilir ve gecer, bazi hastaliklar kroniktir ilaca devam etmek gerekir. Her organda oldugu gibi beyinde de boyle. Su duygu ve davranis bozuklugu stigmasi yuzunden ne kadar cok insan hayatini cehennem azabi gibi yasiyor.....
Cok gecmiş olsun sıze de tedavı nasıl ve fiyatı nedir. Benimki uykudayken sevdiklerime zarar verme korkusu tam olarak bu yuzden uyumaktan korkar hale geldim hıc duymadım benimki gibi bir takıntı genelde simetri temizlik sayma vs. gibi şeyler duydumVar evet bende inanmazdim ama esim, yani o kadar zor surecler yasadikki 12 senelik evlilik hayatimizda ondada cocuklugundan beri var.bu durum gitmedigimiz özel devlet bir yer kalmadi ama sonunda birini bulduk bugun 22 gun oldu suan esim o eski haline gore cok cok iyi toplam 45 gunluk bir surec suan %70 iyi diyebilirim ama biraz fiyat yuksek diyebilirim sizin ne gibi takintilariniz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?