Oksapar iğne yaparken içindeki havayı alıyor musunuz? Birde morarmaması için yöntemleriniz varsa paylaşır mısınız :)

Subardagi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2021
22
11
3
35
Oksapar iğne yaparken içindeki havayı alıyor musunuz? Birde morarmaması için yöntemleriniz varsa paylaşır mısınız :) Ben göbekten kullaniyorum hep morarma oldu buz koydum denedim gecer gibi oldu tekrar morardı yardımlarınızı bekliyorum

Oksapar iğne yaparken içindeki havayı alıyor musunuz? Birde morarmaması için yöntemleriniz varsa paylaşır mısınız :) Ben göbekten kullaniyorum hep morarma oldu buz koydum denedim gecer gibi oldu tekrar morardı yardımlarınızı bekliyorum
İçindeki havayı alırsanız morarır ki iki parmağınızı arasına alın iğneyi öyle batırın 45 açıyla ucunun tamamını batırın bittiğinden emin olduktan sonra çıkarın

Yani iğne yapacağınız yeri iki parmağınızın arasına alın🙃 zaten göbekten 3.5 aylık olana kadar sanırım izin veriliyor sonrasında kol ve bacaklara geçiliyor ben öyle yapmıştım doktorun önerisiyle

İçindeki havayı almamayı mantığım kabul etmiyor hekim olarak ama nedense öyle gösteriliyor kullanımı😁

Havayı almayla morarmanın bir alakası olduğunu sanmıyorum, 9 aydır kullanıyorum, hep havasını aldım. Morarma yapma açısı yapılan bölge gibi sebeplerle oluşuyor.

Benim kullandığım 0,4Lük mesela enjektöre dikkat ederseniz ilaç 0,4 ml ama havayla birlikte 0,6 ml de duruyor. 0,2 ml havayı çıkarıp geri kalanı yapıyorum. 2 parmağımla sıkıp dik bir şekilde yapıyorum. Ne yaparsam yapayım arada morarıyor yapacak bir şey yok 😕

Hava emniyettir. Havasını almayın. Eğer iğne damara denk gelirse o hava kilidi gösterir bunu.
Kan sulandırıcı iğneler yapılırken iki parmağınızla sıktığınız etinizi bırakmadan ilacı yapıp iğneyi çıktıktan sonra bırakın derinizi.. morarma mutlaka olacaktır onun önüne pek geçemezsiniz ama daha az moraracak dediğim yöntemle yaparsanız.

Kan sulandırıcı olmayan diğer subkutan enjeksiyonlarda (Prolutan, gonalf, cetrotide, ovitrelle, insülin enjeksiyonaları gibi..) iki parmağınızla sıktığınız etinize iğneyi girdikten sonra bırakıp yapabilirsiniz enjeksiyonu.

Back
X