öksürük...

canım öncelikle çok geçmiş olsun.. ben de geçenlerde aynı şekilde rahatsızlandım öksürmekten uyuyamıyordum, canım acıyordu artık öksürürken hamile de olduğum için ilaç kullanamadım, o yüzden pekmez+ karabiber içtim. Şöyle yapacaksın su kaynat, içine epeyce pekmez kat ve karabiber ddök biraz da ve sıcak sıcak içsin annen, bana epey iyi geldi, epey kesti öksürüğümü.. bi de ballı sıcak süt içir annene, sütün yapışma özelliği olduğundan balla birlikte boğazını yumuşatır.. Bana her ikisi de çok iyi geldi.. Acil şifalar dilerim.

bu arada doktora gitme konusunda bütün arkadaşlara katılıyorum, benim rahatsızlığım da bronşit çıktı, gitsin doktora görünsün ona uygun ilaçları alsın, diğer dediklerimi de alternatif olarak yapabilir daha hızlı iyileşmek için..

Doktora neden gitmek istemiyor? Ya bu öksürüğün sebebi bronşit, üşütme, bademcik vs değil de emboli kaynaklı ise? Neden bu kadar hafife alıyorsunuz ve ottan bitkiden çözüm arıyorsunuz... Tutun kolundan götürün yahu!

Bende de nerdeyse 4-5 gündür kuru öksürük var hele gece hiç uyutmuyor inatla gitmiyorum geçer diye:18:
Pastil, hap, nane limon ve baldan tiksindim artık
2 ayda bır torba ılacla zor gecırdım ben , doktora gıtmelısınız bence

Kuru öksürüğün nelere sebebiyet verecegini bilemezsiniz. Lütfen doktora basvurun. Biz burda sadece alternatif üretebiliriz o da ne kadar işe yarar bilinmez.
Zaten fazla ilaç kullanıyo demişsin ama doktora bunu belirtirsen ona uygun ilacı verir.
Ben genelde öksürük için sogan ve bal karışımı uyguluyorum 2 günde kesiliyo.
Tadı oldukca kötü fakat bundan şifa buldum ve her seferinde yapıyorum.
1 soganı 4 e bölün üzerine bal döküp bekletin. Soğan suyunu bırakmış oluyo ertesi gün o sulu bal karışımından 2 kaşık yeterli gelir.

Gecmiş olsun.

Son düzenleme:
Onu denedi ama geçmedi ayaklarına sırtına sürdük işe yaramadı

1 defada hiç bir şey etki yapmaz en az 3 gün uygulamak gerekir.

geçmiş olsun bu arada. saf zeytinyağını bir yemek kaşına koyalım üstüne 3 damla limon sıkalım bu biraz rahatlatacaktır. hemen fondip yapın ki tadı ağır biraz üstüne hemen su içebilirsiniz. 2-3 saat içinde tekrarlarını yapın geçmiş olsun.

bir tane aksam yada sabahtan sıyah turp alın kabugunu soyun ortasını oyup ıcıne bır kasık bal koyun aksam cıkan suyu ıcın
cok rahatlarsınız

Annenizi kesinlikle doktora götürün, bunun şakası olmaz. Çünkü annenizin sadece öksürük problemi değil diğer yan hastalıkları mevcut. Burada bazı arkadaşlar bal-pekmez vs demiş ama bal ve pekmez aşırı şeker içerir ve şeker hastalarının kullanması oldukça risklidir. Ani şeker yükselmesine sebep olabilir.

Lütfen arkadaşlar, bilgi verirken biraz dikkat edelim. Kimse burada doktor değil, öksürüğü tedavi edelim derken şekeri yükselteceksiniz. Bence acilen doktora gidin, aksi takdirde rahatsızlık ilerleyip daha vahim sonuçlar yaratabilir.Annenize geçmiş olsun.

iyi hatırlattın aysa. Benim de kızım hasta öksürüyor. Akşam aldırayım eşime de ben de tescil ederim umarım.

geçmiş olsun ipekcim
ne oluyor bu çocuklara
her hava değişiminde
aynı benim kızımda
hemen şifayı kapıyor

Geçmiş olsun canım sana da sabah gittik dr ye bişey çıkmadı çok şükür.

Eğer gıcık varsa sirkeyle gargara yapın. Anında kesiyor. Geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım sana da sabah gittik dr ye bişey çıkmadı çok şükür.
Öksürüğü neyden kaynaklanıyormuş peki,ayrıca annenizin şeker problemi varmış bazı arkadaşlar tariflerinin içine bolca pekmez katın demişler sakın sakın pekmez ve bal kullanmayın şeker hastalarına yasaklı besinlerden bir kaçıdır,ani şeker yükselmesine sebep olabilirsiniz.

viks astıma zararlı... Allah korusun astımsa kötü yapıyor... astımda herzaman hırıltı olmayabiliyor bu arada.

çok kötüyse acile gidin. acilde bularlı ilaç verirler kendine gelir. sonrada bir uzmana...

Geçmiş olsun. Benim oğlumda vardır bir haftadır denemediğmiz şey kalmadı. Doktorlar öksüüğü ilaç ile kesme taraftarı değiller zaten. Öksürük iyidir diyorlar.
benim uyguladığım yöntemler
*Bal karabiber limon karışımı
*Elma kabuğu ,çubuk tarçın, limon. zencefil karışımı çayı
* geceleri sırtını ve göğsünü saf zeytinyağı ile yağlayıp kağıt koymak ( bu annemden kalan bi yöntem işe yarar)
*Bol bol su içirmekk..

Ihlamur kaynatıp içine limon ve tarçın kattık dr önerdi şimdi uyuyor şükür fazla öksürüğü kalmadı. Üşütmüş boğaz enfeksiyonu dedi onun için ilaç vermedi bal pekmez onları yapmadık hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…