öksürük...

lunatic

inanç başladığında endişe biter...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
1.232
302
103
35
Hanımlar annem 3 gündür aşırı öksürüyor geceleri öksürmekten uyuyamıyor, sanki ciğerleri parçalanıyor nasıl geçer bu öksürük sizin uyguladığınız yöntem var mı? Benimle bilgilerinizi lütfen paylaşın. Bu arada günde neredeyse bir torba ilaç kullandığından hap, şurup kullanamıyor.

Bal su tarçın yada karabiber karıştırın benim bildiğim bu gecmis olsun

benim de çok feci bi öksürüğüm olmuştu yakın zamanda. artık göğsüm acıyodu öksürürken. pastiller, ilaçlar, limon-zencefil-bal karışımları... hiç bişey fayda etmedi bu kez. en son nette okuduğum bir şeyi uyguladım, ve o akşam rahat bi uyku uyudum.

yatmadan önce ayakların altına güzel bi masajla yedirerek "vicks" sürüyorsun, sonra çorabını giyip yatıyorsun. o gec rahat uyumayı sağlıyor. deneyebilirsinizz.

Son düzenleme:
bal limon zencefil kullanabilirsiniz. kara turpun ortasini oyarak bal doldurup bir gece bekletip suzulen kismi icirebilirsiniz aktardan mentollu nane limon alabilirsiniz yine balli limonlu ihlamurda iyi gelir ama lutfen kisisel alerji ve hassasiyetleri goz ardi etmeyin seker hastasi biri baldan ne kdr sifa bulabilir :)

Onu denedi ama geçmedi ayaklarına sırtına sürdük işe yaramadı

Evet annemde ne hastalık ararsan var tansiyon, şeker, guatr, mide fıtığı

Canım bir sağlık ocağına götürüverseydeniz. Öksürük şurubu versinler

Doktora gittiniz mi canım,eğer gitmediyseniz gidin mutlaka,bronşit yada astım falan olabilir.

Doktora gittiniz mi canım,eğer gitmediyseniz gidin mutlaka,bronşit yada astım falan olabilir.

Doktora gitmek istemiyor çok inat. Sadece kuru kuru öksürüyor nefes almasında sıkıntı yok çok şükür. Astım olamaz sanırım.

Doktora gitmek istemiyor çok inat. Sadece kuru kuru öksürüyor nefes almasında sıkıntı yok çok şükür. Astım olamaz sanırım.
Bu işler hiç belli olmaz annemde kuru kuru öksürüyordu sadece hırıltı vb hiçbir şey yoktu doktora gitti bronşit dedi doktor sizde ihmal etmeyin gitsin bir doktora.

Bu işler hiç belli olmaz annemde kuru kuru öksürüyordu sadece hırıltı vb hiçbir şey yoktu doktora gitti bronşit dedi doktor sizde ihmal etmeyin gitsin bir doktora.

İnşallah yarın ilk işim sağlık ocağına götürmek olacak inşallah birşey çıkmaz.

Doğadan ın büyülü bohça chai diye bi ürünü var birde ayvalı ıhlamur çayı öksürük için alternatif (3 yıl çalışmıştım ordan biliyorum)) zencefil çaylarını da tavsiye ederim ama bunlar hep alternatif ilaç değil ciğerlerini üsüttüyse kötü muhakkak doktora gitmeli...

Evet annemde ne hastalık ararsan var tansiyon, şeker, guatr, mide fıtığı
Annenizin yüksek tansiyon problemi varsa ayva tüketmemeli yüksek tansiyona zararlı.

Doktora goturmenizi tavsiye ederim !! Saglik bu sonucta oksurukte olsa.

vicks eczanelerde satılır ondan alıp sırtına ve gögsüne sürün masaj yaparak birde ayaklarının altına sürüp çorap giydirin ama ayak altının tamamına sürün bunun faydasını görürsünüz birde zencefil alıp balla karıştırıp günde 2/3 kez kaşıkla verebilirsiniz oda olmazsa tereyağını biraz tavada eritin üzerine pekmez ekleyip bir iki karıştırıp ocaktan alın ılıkken bunuda verebilirsiniz
birde ılık süte tarçın ekleyip verebilirsiniz geçmiş olsun

Annenizin yüksek tansiyon problemi varsa ayva tüketmemeli yüksek tansiyona zararlı.

Ayvanın tansiyona iyi gelmediğini ilk defa duydum canım bunu söylediğin için teşekkür ederim.

yalnız mutlaka dr da götürün derim her ihtimale bronşit yada zatureye çevirebilir geçen hafta arkadaşın teyzesi grip diye gitti zatureye çevirmiş ve öldü buralardan uzak

oncelikle doktora gidin,
fakat evde bal ıhlamur zencefil turuncgil vs gibi keçiboynuzunu kaynatıp icmek pekmezini tuketmek de etkili oluyor.

Bende de nerdeyse 4-5 gündür kuru öksürük var hele gece hiç uyutmuyor inatla gitmiyorum geçer diye:18:
Pastil, hap, nane limon ve baldan tiksindim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…