Okuduğum bölümden hiç memnun değilim ...

Ratinin Hisleri

Hayatafransızkadın.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
1.126
74
363
Merhaba arkadaslar cevaplarınıza tecrubelerınıze yardımlarınıza o kadar ıhtıyacım varkii... Sorunum şu yaşım 21 üniversite 2deyim Türk dili Edebiyatı okuyorum. Okudugum bölümden hiç memnun değilim gelecek gormuyorum... Bu bölümü tercıhlerımın sonunda yazmıstım çıktı sene kaybım olmasın dedim gittim. Fakat ısteyerek gıtmedım. Canlarım ben normalde radyo sınema tv ıstıyorum... Birkaç gündür tekrar hazırlansammı dıye dusunuyorum hem okula devam edıcem fakat bu sene yıne sınava gıreyım dıyorum ıstedıgım bolum olur belki. Ama yasım 21. yanı mezun oldugumda 25-26 falan olacagım ... Yaş, cevresel etkenler de dusuncemı sebotize edıyor..

Benım durumumu yasayan tecrubesı olan veya kendı dusuncesını soylemek ısteyen biraz fikir versin nolur inanın kafayı yicem...

Eğer bölümünü gerçekten değiştirmek istiyorsan yarım dönem,okulunu dondurabiliyorsan dondur..
Hem bu bölüme devam edip boş yere okul harcamalarında bulunmazsın..
Hem dondurursan , sınava daha sıkı bir şekilde hazırlanırsın.Kazanman daha garanti olur..

Bence yaşı problem etme, 27 sinde bile okula girenler var..

Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Okuması ayrı zor,formasyon alması ayrı zor,kpss ye girip atanması ayrı zor okudum bitti.2,5 sene ücretli öğretmenlik yaptım şimdi normal memurluk için sınava hazırlanıyorum yol yakınken dön

ben de aynen senın gıbı dusunuyorum. nıye bosuna okuyayım kı dıyorum. Acıktan yıne devam edeyım ama ıstedıgım bolumu okumak ıstıyorum ne yapıcagım ben ya..

ben de aynen senın gıbı dusunuyorum. nıye bosuna okuyayım kı dıyorum. Acıktan yıne devam edeyım ama ıstedıgım bolumu okumak ıstıyorum ne yapıcagım ben ya..

acıktan formasyon vermiyorlar diye duydum..ama zaten verseler nolcak.kpss yi öyle zorlaştırdılar ki..ve öğretmenlik eskisi kadar güzel değil.kutsal falan değil artık.canım cıkıyordu çalışırken.

bence tekrar sınava hazırlan.ama iyice arastır gelecegi olan mesleklerden sec.bizim zamanımızda gelecegi parlak meslekler arasında edb gösteriliyordu ama hiç umdugum gibi olmadı.

Aynı bölümden mezunum ama çok seviyorum edebiyatı.
Kpssye uğraşıyorum 3. senem oldu.
Çok zor... Zaten formasyon alma olayı da zorlaştı ama okulun bitene kadar ne değişir bilemem.
Yolun açık olur umarım.

Bence istediğin bi bölüm oku.3-5 sene çabuk geçer sonraki hayatın için hiç de uzun bi zaman değil.Edebiyat okuyan arkadaşlarım vardı onlar adına ben üzülüyordum o kadar ağır yani dersleri ve bitince de formasyon almak zorundasın bi de ayrı onun derdine düşeceksin.Atanmak zaten mesele yol yakınken istediğini yap bence.

alınabılıyor dıyorlardı bılmıyorum ki.. aman almasam nolur ya alınca ne olacak özellerede göz dıktıler kapanacak kpss desen ayrı bi çile ben bırde onu cekemem yani. Istedıgım radyo sınema tv ben daha cok kamera arkası veya kamera onu sevıyorum hep ıstegım buydu

merhaba canım wala bnmde tutmuştu o bölüm geldi ama gtmedimm çünkü ipe sapa gelmez bi bölüm oldu artık şimdi bişiye yaramıyo die gtmedimm istemediin bi bölümde okumak berbattır yaa ilerisi yok bide bence kendine güvenin warsa dene ygs yi tekrar ...şahsen bende pdr istiodumm ama olmadı şimdi açıkta kalmiyim die açıktan adalet okuyom (hiç açıkta kalmadım ya zaten ewde oturuyom boş boş)onun için karar senin ama o mesleg,n sana getirisi olmaz götürüsü olur bence bnm önceki kendime güvenm yok ama tekrar o ateşi tetikleyip hedefime koşmayı istiomm ...dua et canım bana bnde istedime ulaşıyımm bnde sana ediim hayırlısıylaa istediin yere gel sendee...

Canım bence ıstıyorsan pesınden gıt. Insan gecmıse donup keske deyınce cok ıcı acıyor dememek ıcın yap... ben oyle dusunuyorum evet dedıgın gıbı turk dılı edebıyatının hıcbır sekılde gelecegı yok nıye bosuna vakıt kaybedeyım zaman kaybedeyım ?

aynen katılıorum canım bende öle düşünüomm ama hewesimi kırdılar saolsunlar tüm güwenm uçup gtti :26:umarım seneye kadar toplarımmm...bnce sende wakt kaybtme dondur okulunu gr sınawa dene 1 sene bi olmazsa o zaman bakarsın hal çaresinee...

Merhaba cumania, şöyle düşün, maksimum üç beş sene sonra iş hayatına atılacaksın, gununun en az sekiz saati işte geçecek, sevmediğin bir mesleğe katlanilir mi bi ömür, her gün sekiz saat? Ne mesleğinde başarılı olabilirsin ne insanlara faydalı olabilirsin, zorla yapıyor olacaksın çünkü, mecburiyetten. Sırf bu sebepten tekrar hazırlanmanı daha mantikli bulduğumu söylemek isterim. Bizim fakültede 30 yaşında insanlar var, hiç geç kalmış sayılmazsın. Herşey gonlunce olsun :)

bende katılıyorum bu konuda haklısın sewmediin bişte asla olmaz olsada çok sıkıntı yanii...

Haklısın dıyorum ya bırak meslegı yanı ben uc sene daha bu bolumu nasıl okıcam nıye bosa harcıyım ki... Boyle yorumlar guc verıyor o kadar kafam karısk ki

bir arkadaşım var, o benim canım bu arada....
9-10 yıldır giriyor kpss ye ama olmuyor matematik temeli olmadığından mı bilmem ama olmuyor olmuyor

Sana tavsiyem okurken biraz sıkı çalışıp iki yıllık atanma garantisi olan bölümleri yazabilirsin. Sağlık bölümleri ve adalet bölümü gibi. Ama istemediğin bölümlerse bir şey diyemem.

engellemek, duvar koymak gibi

Sabote etmek o. Sebotize diye bir kelime bildigim kadariyla hicbir dilde yok.

Edebiyat okuyorum demissin ya. Turkcemizi daha duzgun kullanalim lutfen. Sabote etmek Turkce degil gerci. :)

Kusura bakma kustahlik yapar gibi oldu, bu huyumdan ben de rahatsizim ama duzeltme ihtiyaci hissettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…