- Konu Sahibi Ratinin Hisleri
-
sebotize demekle edebiyatı bırak beyazıtı örnek göstermekle radyo sinema hayalini bırak
şaka bi yana dediğin gibi anadolu iletişimde en iyi üniversite kazanabilirsen git derim, hayalindeki bölümü o atmosferde
okumak en iyisidir açıköğretimle tatmin olunmaz bence, anadal ve yandal da bir tercih... kolaylıklar dilerim...
Tıp, hukuk bunlar bana agır meslekler ben agır mesleklerı sevmem. Üstelık adliye hastahane korıdorları benı her zaman germiştir. Türk Dılı Edebıyatı bölümünün de gelecegı olmadıgını bılıyorum . Ben daha cok radyo sınema tv ya da gazetecılık gıbı bolumlerı yanı eglencelı sosyal bölümleri sevıyorum. Beyazıt Ozturk, eskısehır radyo sınema mevzunu ve gayet iyi bir yerde .. Sadece istanbul bunun için iyi oldugunu dusunmuyorum kendını gelıstırmene ve cevrene baglı.
Sorun bunu yapmalımıyım yapmamalımıyım
radyo sinema tv mezunu arkadaşlarım, bir çoğu işsiz veya senelerdir 2 kuruşa staj yapıyorlar. mezun oldukları okul, istanbul'da iletişim fakültesi kadrosuyla ünlü, bu konuda ilk 3'te olan bir özel okul. gazetecilikte öyle. medya sektöründe gelecek düşünmek çok büyük cesaret, sadece hareketli diye karar vermemek lazım, uzaktan güzel gözüken, ama içine girince senelerce insanı sömüren, gecesi gündüzü belli olmayan, aşırı uzun saatler insanı çalıştıran, garip bir sektör.
hı zaten bunları biliyor ve istiyorsan, illa rst mezunu olmana gerek yok, çok güzel kurslar var bunlarla ilgili. sertifika programları var istanbuldaki belli başlı okullarda. daha 2.sınıftaymışsın, önünde zaman var bu konuda gelişebilmen için.
ayrıca edebiyatta kötü durmaz bu meslekte, gazetecilik düşünüyorsan, edebiyat şart bile olabilir.
istanbuldaysan, bu anlamda çok kapsamlı eğitimler var. bence onlara yönel ve şimdiden başla staj yapmaya. zaten artık mezun olduğun bölümle aynı işi yapacaksın diye bir şey yok.
Merhaba arkadaslar cevaplarınıza tecrubelerınıze yardımlarınıza o kadar ıhtıyacım varkii... Sorunum şu yaşım 21 üniversite 2deyim Türk dili Edebiyatı okuyorum. Okudugum bölümden hiç memnun değilim gelecek gormuyorum... Bu bölümü tercıhlerımın sonunda yazmıstım çıktı sene kaybım olmasın dedim gittim. Fakat ısteyerek gıtmedım. Canlarım ben normalde radyo sınema tv ıstıyorum... Birkaç gündür tekrar hazırlansammı dıye dusunuyorum hem okula devam edıcem fakat bu sene yıne sınava gıreyım dıyorum ıstedıgım bolum olur belki. Ama yasım 21. yanı mezun oldugumda 25-26 falan olacagım ... Yaş, cevresel etkenler de dusuncemı sebotize edıyor..
Benım durumumu yasayan tecrubesı olan veya kendı dusuncesını soylemek ısteyen biraz fikir versin nolur inanın kafayı yicem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?