Okul-ailem -sevdiceğim yardım !!!

Hangi bölümü okuyorsun canım?
Bence çok ileriyi düşünme önce yapabileceklerini düşün derslerine çalış ve hepsini geçmeye bak.

ingilizce öğretmenliği bölümünde okuyorum ama içimden hiç 2. sınıfa geçmek gelmiyor sınıf ortamımı sevmiyorum bana bi zararları kötülükleri olmadı ama onlar varken o ortamda bulunmak istemiyorum.ben ilkokuldan beri çok başarılı bir öğrenci oldum şimdi sınıfı ucu ucuna geçmek bana koyuyor. ailemin çevremin gözünden düşeceğim en başından temiz sayfa açsam daha iyi olmaz mı?

sınıf tekrar etmek insanı çok yıpratıyor ne yap et sınıfını GEÇ

Aslında birinci sınıfı yeniden okumak idealist bir tavır , derslerin hakkını vermeden geçmek yerine. Böyle daha mutlu olacağınızı düşünüyorsanız ailenizle konuşmalısınız. Zaten parlak bir öğrenciymişsiniz , bu yıl odaklanamadığınızı anlatırsanız size hak vereceklerdir. Hem böylece ortalamanız da yüksek olur , Erasmus için şansınız da.

evet ben de sizin gibi düşünüyorum şuan özgüvenim 0. herşey başa dönse yeniden bir şans çok başka olucak buna inanıyorum

Buna inanmanız çok güzel bir şey bence. Hem belli ki temeliniz sağlam , güzel bir öğrenim hayatı geçirmişsiniz. Üniversiteye alışmak gerçekten zor , sizi anlıyorum ben ve şahsen sene kaybını çok önemsemiyorum. Bence önemli olan hedeflerimizi gerçekleştirmiş bir şekilde mezun olmak , acele etmeye gerek yok. Sevdiceğiniz başka bir okulda mı peki ? :)

o da eskişehirde osmangazi üniversitesinde . eğer ben aileme kararlarımı söylersem direk erkek arkadaşın yüzünden oldu diyecekler . üniversiteye gittin diye havalandın gibi tabirleri olmuştu babamın da bu sene . o da hemen hatamı yüzüme vurucak ama ben hiç mi hata yapmıyacağım? başarılıyken iyi de şimdi mi kötü anlayamıyorum gerçekten bu hayat tamamen benim isteklerime göre olamaz ama ben de yön verebilme yetkisine sahip olmalıyım. benim korkum kararımı açıkladığımda hayatı zindan edip . erkek arkadaşımla görüşmelerimin kesilmesi. öyle bir durumda ne yaparım hiç bilmiyorum ama geleceğim herşeyden önemli değil mi

Anladım , yani bence siz kendinize güveniyorsanız ailenize uygun bir şekilde , tatlı dille anlatmalısınız. Bazen ailelerimiz büyüdüğümüzün , hatalar yapabileceğimizin , ama bu zorlukları yine kendi kararlarımızla yenebileceğimizin farkına varamıyor. Aslında klasik bir Türk ailesini göz önünde bulundurunca şöyle olsa görüşmenizi kısıtlamak isteyebilirler: Siz gerçekten okuldan bir şey alamayacağınızı düşünseniz , sınavlardan birkaç gün önce çalışıp bazı dersleri veremeseniz , kimi dersten ucu ucuna geçseniz falan. Ama burada olgunlukla verilmiş bir karar söz konusu. Siz de aklı başında bir öğrencisiniz ve bu sorunu telafi etmek istiyorsunuz. Bazı aileler çocuklarının bir an önce mezun olup iş güç sahibi olmasını isteyebiliyor bir de. Ama güzel üniversite yılları geçirmek de sizin hakkınız. Ailenizi en iyi siz tanırsınız , ama içtenlikle planlarınızı anlatsanız size güvenirler diye düşünüyorum. Erkek arkadaşınızın da bu durumla bir ilgisi olmadığını , daha çok üniversite ortamıyla ilgili olduğunu da açıkça söyleyin bence.

Sınıf tekrarı edersen yeni sınıf arkadaşlarına alışabilecek misin peki?
Ben de üni de hiç sevmediğim bi sınıftaydım. Ama aklıma sınıf tekrarını getirmedim bile. Sadece bi tane görüştüğüm arkadaşım vardı sınıftan. diğerleriyle mesafeliydim çoğuyla selamlaşmazdım. Çünkü önemli olan sınıfımdaki insanlar değildi. Benim okulu bitirmemdi.

Bak sonra okul bitince bu tek konuştuğum arkadaş sayesinde üniden bi kaç arkadaşımla daha görüşmeye başladım sonra neden o zamanlar görüşmemişim diye kızdım kendime. Bi sınıfta illa ki kafa yapına uygun biri çıkar. Çıkmıyorsa da milleti boşver. Bence tekrarı falan unut geçebildiğin gibi geç. Ailene de ilk senem olduğu için zorlandım ama bundan sonrası iyi notlarla geçeceğim dersin. Sonra derslere daha sıkı sarılırsın ve yüksek notlarla geçersin. Boşuna bi yılını harap etmene değmez bence.

bitirmek için acelem yok ama ben de mutlu olmak güzel yıllar geçirmek istiyorum. ders bırakarak geçti denmesini yediremiyorum hırslanıyorum kaldı denmesi daha kötü aslında farkındayım . en iyisi yarından itibaren derslerime çalışmak öncelikle anneme durumu açıklıyacağım nedenlerimi ve isteklerimi söyliyeceğim geçersem de kalırsam da hayırlısı diyip hayatıma kaldığım yerden devam edicem. ama geçersem de temelim sağlam değil bir yerde elbet tökezlicem . önerilerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim

bu arada seneye en samimi arkadaşım da hazırlıktan bölüme geçicek dediğiniz doğru beni arkadaşlarım kurtarmıcak ben okuluma bakmalıyım da gelin görün sınıfımı beni anlarsınız. her organizazyona kendileri katılıyorlar ben ve birkaç kişi haricinde kimse çağrılmıyor birbirlerine yardımcı oluyorlar bana ders için bile haber verilmiyo.kendimi dışlanmış berbat hissediyorum.

:44: O halde çalışın , veremediğiniz ders olursa açılan yaz okulunda , alırsınız. İngilizce derslerini de alttan alabilirsiniz belki , tam bilemiyorum ama. Böylece yakın arkadaşınızla da ortak dersleriniz olur. Daha kolay uyum sağlarsınız okula ve kendinize söz verdiğiniz gibi derslerinize daha çok önem verirsiniz. Umarım her şey yolunda gider ve çok mutlu olursunuz. :)

Şu an ingilizce öğretmenliği 1. sınıfım bitti. Hazırlık da okudum. Bana hazırlık bir şeyler kattı 1. sınıf değil. Çünkü 1. sınıf bizim okulda çocuklara anlatacağımız türden değil. Ancak kendini geliştirmek konusunda yazma dinleme. Eğer devlette çalışıcam akademik kariyer yapmayacağım diyorsan bence bırakma devam et sonuçta erasmusa seneye de gidebilirsin...

çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız bu gece rahatça uyuyabilirim umarım.

Ben çocukların seviyesi olarak düşünmüyorum öğretmenliği ve ingilizceyi kendimi her anlamda ne kadar geliştirebilirsem o kadar faydalı diye düşünüyorum ve ben hazırlık okumadım tekrar okuma şansım da yok . Ve birinci sınıf bana birşeyler katabilirdi devam etseydim ama siz de haklı olabilirsiniz hayırlısı olsun bundan sonra geçebilirsem zaten illa kalıcam demem ama zor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…