- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi BeyazBulut
-
bende o yaşlarda aynı şekilde davrandım ama nedense bu sene hepsi çöp oldu gibi hissediyorumÖdül den kastım ödevine bir yıldız atması sadece. Bu bizim için kucuk onlar için çok büyük bişey. Odasını kendisi toplamalı ve çantasını kendisi hazirlamalı. Bunlar angarya işler değil sorumluluk aşılayan işler. Ben ortalıkta oyuncak görünce 3 kere söylüyorum. Çünkü oynamıyor etrafa saçıp bırakıyor. Bende 10 dk var oyuncak sepetinde gormedigim her oyuncağın çöpe gidecek diyorum. Ve toplayıp hemen beni çağırıyor. Daha önce 1 oyuncağını atmışlığım var. Ama tabi saklayıp bir süre sonra geri verdim yenisini buldum ama toplu tutmazsan atarım diyerek. Annem bana çok kızar 4 yaşında daha çok üstüne gidiyor sun der. Ama 1 buçuk yıl kaldı ilk okula başlayacak zaten artık çocukların işi çok zor. Sorumluluk kısmını bari halletmiş olalım.
zaten sorunumuz problem ne yazmamı isterdiniz dikkat verebilmeniz içinher seferinde porblem yazmışsınız dikkat verip okuyamadım bu sebeple.
Haklısınız, 1-2 gün hiç konusunu açtırmadı anlattıktan sonra ço derece korkmuş. Daha sonra anneciğim bazı şeyler sadece çizgi filmlerde olur gerçek hayatta olmaz. Çizgi filmlerde olmasının sebebi de çocukları korkutmak değil güldürmek için olur dedim. Evet ama korkunç şeyler varmış anne arkadaşım söyledi Dabbe diye bir film varmış büyükler için o da çok korkunçmuş büyükler bile korkuyormuş dedi. Eşime o uyuduktan sonra dabbe diye bir film mi var dedim. Bilmem bakalım niye sordun dedi oğlumuz bahsetti dedim baktım gerçekten var ve tanıtımdaki resim bile ürkmek için yeterli. Benim bilmediğm filmi 6,5 yaşındaki çocuk biliyor ve arkadaşlarına anlatıyor. Ve biz ebeveynler hangi birinin açıklamasını yapacağız bilemiyorum bazen.
Bizde oğlumla bu tarz sorunlar yaşamıştık.Ara ara hala yaşıyoruz.Şuan 3.sınıfta.Ben okulumuzun rehber öğretmenine danışıyorum bu gibi durumlarda çok yardımcılar sağolsunlar.Sizde bir görüşün beraber bir çıkar yol bulursunuz belki.Onları aşan bir durum varsa zaten bir uzmana yönlendiriyorlar.Kızım bu sene birinci sınıfa başladı zaten fazla inatçı ve dediğim dedik olan bir çocuk (kova burcu)
iyice zıvanadan çıktı diyebilirim. Etrafımdaki bu sene okula başlayan çocukların genellikle anneyi bırakmama
yada ağlama porblemleri var ama bizimkisi daha değişik gereksiz çoğu şeyden porblem çıkıyor ve ağlama krizleri başlıyor evde herşey porblem haline dönüşüyor çorap giymek dahil benim giydirmemi istiyor yapmıyorum kızıyor ağlıyor porblem çıkmasın diyorum giydiriyorum bu sefer benim yaptığımı beğenmiyor bu herşeyde aynı benimle sürekli savaş halinde ödev konusu ayrı bir dert masaya oturuyoruz ben söyüyorum o yazıyor yanlış yazdın diyorum hayır doğru diyor silgimi neden buraya koydun çantamı neden elledin kalemimi sen neden açtın açmasam neden açmadın2 yaş sendromu geri geldi sanki küçük bebek gibi istediği
olmayınca kendini yerlere atıp ağlıyor her istediğini yapan anne babada olmadık hiç tek çocuk önceleri okul stresi dedim geçer dedim her geçen gün porblemler artıyor babaya karşı aynı değil benle sorunu eşim sürekli evde değil işi gereği şehir dışında sürekli ve yanlızız çoğu zaman nasıl davranmam gerektiğini şaşırmış durumdayım bu arada tahammülüm bitince bağırıyorum yalan söyleyemem bazen gerçekten çok zorlanıyorum
Problem yazmanız yeterliydi.zaten sorunumuz problem ne yazmamı isterdiniz dikkat verebilmeniz için
OyyOyy deme. Ben temel atıyorum derken bunu hesaba katmamışım. Bak sen Afacan ın cevabina çok güldüm ama :))) Neyse demekki göreceğim çok şey var daha. Umarım kolaylık la atlatırım o dönemie . Sizede allah yardımcı olsun. Umarım tez zamanda bir yol bulursunuz.bende o yaşlarda aynı şekilde davrandım ama nedense bu sene hepsi çöp oldu gibi hissediyorumaynı şeyi şimdi söyleyince bende senin eşyalarını çöpe atarım gibi bir tepkiyle karşılaşıyorum bilmiyorum bir yerde yanlış yapıyorum ama nerde öğretmen baktığı ödeve çizik atıyor sadece oda pek umru değil sanırım umarım aynı sorunları siz yaşamazsınız teşekkürler
konuyla ilgili bilgim yok ama bir şekilde sokarım burnumu derdindesiniz sanırım porblem kelimesine takılıcağınızaProblem yazmanız yeterliydi.
inşallah aminn büyüdükçe işler zorlaşıyor derlerdide inanmazdımOyyOyy deme. Ben temel atıyorum derken bunu hesaba katmamışım. Bak sen Afacan ın cevabina çok güldüm ama :))) Neyse demekki göreceğim çok şey var daha. Umarım kolaylık la atlatırım o dönemie . Sizede allah yardımcı olsun. Umarım tez zamanda bir yol bulursunuz.
siz haklı diyin diye yazmadığım için sanırım böyle davranıyorsunuz. Evet, "yanlış" yazılmış bir kelime bir kere olsa haklısınız ama sürekli olduğu için dikkatimi veremedim. Düzeltmenizi tercih ederdim, yanlışınızı savunmanızı değil. Okuyabilseydim eğer konuya yorum yapabilirdim, gerçekten okuyamadım, rahatsız oldum.konuyla ilgili bilgim yok ama bir şekilde sokarım burnumu derdindesiniz sanırım porblem kelimesine takılıcağınıza
çocuğa neden bağırıyorsun deseydiniz hem daha çok prim yapardınız bende en azından haklı derdim
Merhaba oğlum bu sene birinci sınıfa başladı. Benzer şeyleri bu sene bizde yaşamaya başladık bir de çok fazla hareketlendi öyle ki dur durak bilmiyor. Ama konu ödev yapmaya gelince bin dereden su getiriyor yapmamak için. Önceden lavaboya tek başına gidebilen çocuk şimdilerde korkuyorum sende gel diyor sen artık büyüdün tek başına gidebiliyorsun dediğimde de ağlamaya başlıyor. Hatta dün akşam anne biliyor musun bizim sınıftaki xx'i yemek saatinde annesi alıyor her gün eve götürüyor yemek yedirip tekrar yemek saati bitince okula getiriyor dedi. Siz de ablanla okulda yiyorsunuz yemeğinizi ben çalıştığım için oğlum dedim. Sen bizi hiç almıyorsun yemek saatinde dedi, çünkü çalışıyorum oğlum çalışmasaydım alırdım dedim ve oğlumdan şok cevap almazdın anne çalışmasaydın da bizi yemek saatinde almazdın ben biliyorum sen bizi sevmiyorsun o yüzden işe gidiyorsun. İşe gittiğim için suçlamaya başladı daha küçük olduğu dönemlerde bile böyle bir şey olmamıştı bu sene o da başladı. Gelde kahrolma.
bende o yaşlarda aynı şekilde davrandım ama nedense bu sene hepsi çöp oldu gibi hissediyorumaynı şeyi şimdi söyleyince bende senin eşyalarını çöpe atarım gibi bir tepkiyle karşılaşıyorum bilmiyorum bir yerde yanlış yapıyorum ama nerde öğretmen baktığı ödeve çizik atıyor sadece oda pek umru değil sanırım umarım aynı sorunları siz yaşamazsınız teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?