• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okul çocuk ve kv kp sorunsalı

tam gün gönderin bence de. 9dan 3e kadar gitse baya rahat eder.

bizimki de doğunca babanneyle dede bakıcak. babanne yine iyidir de şımartır biliyorum diğer torunlarına öyle çünkü. dede de çatlak biraz. kaç yaşında adam ama öyle. küfür ettirir hareket çektirir hele oğlan olursa yandım. onu döveliim buna küfür edelim görümcemin çocukları böyle büyüyor benimkinden korkuyorum. kendi ailem yapmaz ama onlar şehir dışındalar arada bir ay gelir giderler en fazla. nolacak bu işler diye ben de şimdiden kara kara düşünüyorum. allah yardımcımız olsun.

Sizin bir eğitimci olarak,imla ve cümle düzenine daha dikkat etmeniz taraftarıyım.Çocuğun babaanne ve dedeyle büyümesi,onların şımartıyor olması,kreşte arkadaşlarına kaba kuvvet kullanmasına etken değil ki?
Çocuğu biri şımartır,birine nazı geçer,ama babadan veya anneden çekinebilir.
Çocukla daha fazla vakit geçirme,daha çok etkinlik yapma,suç işlediğinde ceza verme,babanın daha çok iletişim kurması kimin baba kimin dede olduğu kavramını daha iyi yerleştirir kafasına.
Telefondan yazıyorum ve bazen harfleri yanlış yazabiliyorum. Oğlum da yanımda ve cvp yazdıktan sonra onunla ilgileniyorum. Bu yüzden mümkün olduğunca hızlı okuyup cevaplandırıyorum. İletişimimiz iyi ki konuyu bu yüzden açmadım. Dede ve babanne o kadar sahipleniyorlar ki ben onların yanında çocuğumu sevemiyorum.

Telefondan yazıyorum ve bazen harfleri yanlış yazabiliyorum. Oğlum da yanımda ve cvp yazdıktan sonra onunla ilgileniyorum. Bu yüzden mümkün olduğunca hızlı okuyup cevaplandırıyorum. İletişimimiz iyi ki konuyu bu yüzden açmadım. Dede ve babanne o kadar sahipleniyorlar ki ben onların yanında çocuğumu sevemiyorum.
Konuyu bu yüzden açmadım derken????? Ben san anlattıklarından izlenimlerimi çıkarıyorum.Çocuğun kaba kuvvet kullanmasının,dedeye baba demesinin,ebeveynini dinlemesinin dede ve babaanne şımartmasıyla alakası yok.İletişiminiz iyi olsa,bu çocuk sizi dinler.Ve 24 saat dede ve babaanneyle yaşamıyor.Anlatmaya çalıştığım bu.Çocuğun kaba kuvvet kullanması,arkadaşlarıyla anlaşamaması,baba rolünü dedeye yüklemesi....

En sinir olduğum insan tipi sanki yalnız onlar torun sahibi ayıptır ya.Bu çocuk sevmek mi oluyor şimdi ? Halbuki bilmeden en büyük kötülüğü yapıyorlar küçücük çocuğa.Siz de kararlı olun biraz annesiniz neticede Şimdi belki kizarlar size ama ileride ortaya çıkan sonucu görünce size içten içe hak verirler...

Babaanne ve dedeyle büyüyen çocuklarda otorite boşluğu oluyor...
çok kez şahit oldum
bence çocuğunuz piskoloğa götürmelisiniz bu dayak davranışı nereden ileri geliyor belirlenmeli

Dede doğduğundan beri babaşım diye seviyor çocuğu. Kimin baba-anne kimin babanne dede olduğunu gayet farkında. Başbaşayken hiç bir sorun yok. Oyunlar oynuyor bizimle. Ama en ufak bir isteğini yapmayalım babanne diye ağlamaya başlıyor. En basiti istediği çizgi film kanalını açmayalım hemen babanne diyerek ağlamaya başlıyor. Biliyor ki orada hiç kural yok. Her istediği yapılacak.

Ben de eğitimciyim olayı onlara bağlamamın şöyle bir sebebi var oğlumun hoşuna gitmeyen bir şey oldu döveriz biz oğlum onu eşim kızdı hemen dedesi ..... oğluma seslenne döveriz seni bunlarla büyüdü çocuk

Ben büyük konuşmak istemiyorum eminim bir çok paremetre vardır ama bunlarla büyümesine neden müsade ettiniz? Bir çok insan annesi ve kayınvalidesi ile aynı ilde bile olsa bakıcı tutuyor. Eminim biz duruken bakıcıya ne gerek var diyecekler ve itiraz edeceklerdi ama çocuğun şu anki durumundan ve bu şekilde büyümesinden daha önemli değil ki hiç bir şey.

Babaanne ve dedeyle büyüyen çocuklarda otorite boşluğu oluyor...
çok kez şahit oldum
bence çocuğunuz piskoloğa götürmelisiniz bu dayak davranışı nereden ileri geliyor belirlenmeli
Oyuncak kavgası paylaşamama sorunu var tek çocuk olduğu için arkadaşlarından biri birşeyini alsın ya da oyunda kazansın kaldıramıyor

Ben büyük konuşmak istemiyorum eminim bir çok paremetre vardır ama bunlarla büyümesine neden müsade ettiniz? Bir çok insan annesi ve kayınvalidesi ile aynı ilde bile olsa bakıcı tutuyor. Eminim biz duruken bakıcıya ne gerek var diyecekler ve itiraz edeceklerdi ama çocuğun şu anki durumundan ve bu şekilde büyümesinden daha önemli değil ki hiç bir şey.
Ben bakıcılarla büyüdüm sayelerinde bir sürü fobim var o yüzden bakıcı fikri hiç sıcak gelmedi. Bir de 6 aylıkken astım bronşit geçirdik biraz özenli bir bakıma ihtiyacı vardı. Okula başlayasıya kadar kışları evden burnunu çıkarmadı.

Ben bakıcılarla büyüdüm sayelerinde bir sürü fobim var o yüzden bakıcı fikri hiç sıcak gelmedi. Bir de 6 aylıkken astım bronşit geçirdik biraz özenli bir bakıma ihtiyacı vardı. Okula başlayasıya kadar kışları evden burnunu çıkarmadı.
Siz bakmayin bol keseden atanlara. Eminim cocuklari tam anlamiyla superdir, hayatlarinda buyuttulerse tabi. Ben sizin cogunuzla az ilgilendiginizi filan dusunmuyorum. Kayinvalide ve kayinpederiniz sizin cocugunuzla iliskinizi etkilemis. Ortada otorite boslugu olusturmuslar ve cilginlar gibi de simartmislar oglunuzu muhtemelen. Ya tahammul ediceksiniz bi sure daha yada hastalanmasini goze alicaksiniz. Ama cocugunuz sadece yarim gunde gitse tam gun de gitse kapicaksa kapacak hastalik.

Ama sizin yerinizde olsam ne yapar ne eder cocugumu uzaklastirirdim onlardan.

PS: Bu arada nedir bu buyuk dert, imla hatalariyla ilgili anliyamiyorum. Ozellikle bazen insanlar telefondan yazarken hata olabiliyor.

Siz bakmayin bol keseden atanlara. Eminim cocuklari tam anlamiyla superdir, hayatlarinda buyuttulerse tabi. Ben sizin cogunuzla az ilgilendiginizi filan dusunmuyorum. Kayinvalide ve kayinpederiniz sizin cocugunuzla iliskinizi etkilemis. Ortada otorite boslugu olusturmuslar ve cilginlar gibi de simartmislar oglunuzu muhtemelen. Ya tahammul ediceksiniz bi sure daha yada hastalanmasini goze alicaksiniz. Ama cocugunuz sadece yarim gunde gitse tam gun de gitse kapicaksa kapacak hastalik.

Ama sizin yerinizde olsam ne yapar ne eder cocugumu uzaklastirirdim onlardan.

PS: Bu arada nedir bu buyuk dert, imla hatalariyla ilgili anliyamiyorum. Ozellikle bazen insanlar telefondan yazarken hata olabiliyor.
Teşekkür ederim çok rahatlattınız. Haklısınız aslında öyle de böyle de hastalık kapacak bari davranışları düzelsin.

Pardon ben şunu anlayamadım; çocuğunuzun başka bir çocuğu dövmesinin nedenini dede ve babannesinin çocuğun üstüne çok düşmesinden dolayı olduğunu nereden çıkardınız, bu durumlarda çocuk sımarık olur. Çocuklar genellikle çok kavga edilen bir ortamda büyürse kavgacı olur..

Pardon ben şunu anlayamadım; çocuğunuzun başka bir çocuğu dövmesinin nedenini dede ve babannesinin çocuğun üstüne çok düşmesinden dolayı olduğunu nereden çıkardınız, bu durumlarda çocuk sımarık olur. Çocuklar genellikle çok kavga edilen bir ortamda büyürse kavgacı olur..
Önceki mesajlarımı okumadınız sanırım dedesi her ağladığında ağlamasına sebep olan şeyleri döveriz biz diyerek bertaraf etti. O yüzden istediği olmadığı zaman dövme yoluna gidiyor

Önceki mesajlarımı okumadınız sanırım dedesi her ağladığında ağlamasına sebep olan şeyleri döveriz biz diyerek bertaraf etti. O yüzden istediği olmadığı zaman dövme yoluna gidiyor
benimde bir arkadaşım çocuğu düşse bile, eğilip yere vuruyordu " al sana al sana " bak dövdüm diyordu ki çocuğu sussun.... Hakikaten o kızda önüne gelen öyle bir geçiriyordu ki, görmen lazım... Çocukta kalan şeyleri düzeltmek çok zordur şu an yaşı küçük hani bir şansınız var... Gece yatarken yanına uzanıp dövmenin kötü olduğu kötü sonuçlandığı masallar uydurup anlatın bu işe yarayabilecek yöntemlerden biri, ama tabi dedenin bunu kesmesi lazım. Tehdit edin eğer bir daha böyle yaparlarsa (sadece dövme konusunda ama) çocuğu bakıcıya ne olursa olsun vermek zorunda kalacağınızı söyleyin.. zaten çocuk vuran bir çocuk pısırık olmaz merak etmeyin. Onlar biraz da bundan çekiniyorlar aslında.

Mesela geçen sene çok ağlardı. Misafirin yanında özellikle istediği olmadığı zaman bağıra bağıra ağlardı. Ben de götürür yatak odasına koyardım ışığı açar kapıyı da açar ağlaman bitmeden gelme derdim şimdi biraz o huyu kayboldu kayınvalidemin yanında da yaptım bi kaç kez tabi bunlar durmadılar kola koşa çocuğu aldılar halbuki ışıklar açık kapı açık çocuk çok rahat gelebilir. Geçen gün babannesinde ağlamaya başladı gel dedim içerde seninle konuşalım dedim kv hemen atladı karanlık odaya kapatma çocuğu diye. Dedim ben manyak mıyım niye karanlık odaya kapatayım konuşacam sadece dedim tabi durmadılar dk başı kapı bi bahaneyle açıldı. Tam çocuk bnm dediğimi kabulleniyor hop dede geliyor baştan başlıyor her şey bir de olayları böyle abartıyorlar. Kendi annemin yanına gittim( annem başka şehirde) 2_3 günlüğüne
eşimin teyzesi aradı getir artık oğlumu diye. Çocuk bir ara anası kılıklı deyip duruyordu eşim kızdı bu çocuk böyle böyle diyor diye

Back
X