Okul gönderip göndermemekte kararsızım

Yurt dışındaki özellikle Avrupa’daki okullar 15 günde bir öğrenci ve öğretmenlere hızlı test uyguluyor. Sınıf ortamı bizimkinden çok farklı. Çoğunluğu kabin sistemi uyguluyor, çocuk kabinin içinde tek başınayken maske takması zaten gereksiz. Bizdeki gibi mevcutları 50 ye dayanmıyor. En fazla 10 kişi ile sınırlandırdılar. Arkadaşım Belçikada 4 öğrenciyle başlamışlar, günde bir saat. Temizlik, personel, kaynak bakımından kıyaslamıyorum bile. Köy okulundayım, bir tane tuvalet var öğretmen öğrenci beraber kullanıyoruz. Yani yurt dışında açılıyor ama nasıl açılıyor. Önce buna bakmamız lazım. Onlar testi negatif çıksa bile şüpheye dayalı öğretmen gözleminden karantinaya alınırken, bizde pozitif çıksa da devam deniliyor. Ve tabi ki onların bu şartlarda vakaları çok artmaz (arttı bu arada geri kapandı/açıldı) ama bizde artar ve bunu öğrenemeyiz.

O bahsettiginiz hangi avrupa ulkesi bilmiyorum ama her avrupa ulkesinde prosedur kesinlikle bu sekilde islemiyor. En azindan Hollanda'da sizin bahsettiginiz gibi bir uygulama yok. 15 gunde bir her ogrenciye ogretmene test olayi yok bir kere ve ben boyle birseyi avrupada yasadigim halde duymadim. Asli astari yok gibi geldi. Testler zaten cok gerekli oldugunda yapiliyor o da binbir ugrasla. O kadar test bollugu nerde.
Benim yegenlerimde gidiyorlar okula. Oyle siniflari 4 cocukla sinirli degil. En az 20 kisilik siniflar. Buyuk yegenim ortaokulda sinifi 30 kisilik. Gunde 1 saatte degil tum gun. Daha dun mail geldi yegenimin sinifinda covid vakasi cikmis. Ogrenci karantinaya girmis ama sinif ogretmen egitime devam ediyor. Maske sinif icinde takilmiyor, koridorlarda ve kantinde mecburi. Siniflarda camlar acik. Havalar iyice soguyunca nasil olacak bilmem. Ayrica tr de oldugu gibi secim ailede degil. Cocuklar mecburlar okula gelmeye.
Burda okullar sadece 1 ay kapali kaldi. Cocuklar okulu ozledi diyemem yani. Haberlere bakiyorum herkes zaten disarda. Virus daha yillarca gidecek gibi degil. Avrupa virusla yasamaya alisti diyebilirim. Turkiye'de alismali. Cocuklari aylarca okuldan ayri tutmak bence dogru degil. Tabi kisisel gorusum.

Ama çok çok riskli bi hastayım yakalanırsam kurtuluşum var mı bilemiyorum.evet eninde sonunda yakalancaz ama ebilim tek tesellim mutasyona uğramış olması iyi yönden yada nebilim kesin bi ilacı olmuş olması yada aşısı olması yani demem o ki ne kadar geç yakalanırsam o kadar iyi
Canım cok riskli durumdaysan gonderme tabiki çocuklar güölü bir taşıyıcı :( ama cocuklar sokaklarda fink atıyor onun yerine okula gitsinler demek istedim

Bulunduğunuz il, ilçede vaka durumu nasıl?
Hastalığınız olmasa gönderin derdim ama bu şekilde bir kaç hafta izleyip öyle karar vermenizi öneririm.
Benim kızım anasınıfına gidiyo. Haftada iki gün 2,5 saat. Maske ve siperlik kullanıyorlar. Sınıfta şu an 5 kişiler.
Dün uzun bir yürüyüş yaptık. Sokaklarda, parklarda çocuk kaynıyor. Ben hala parka götürmüyorum çocuklarımı ama önlemlerimizi alarak, kontrollü bir şekilde okula gönderiyorum.

Yüksek riskli bir hastalıginiz var madem bence göndermeyin. Biraz izleyin. Tabii şimdi gondermeyecegim diye dilekçe verenler sonra göndermeye karar verebiliyor mu onu bilemiyorum, bende kararsızım, çok taraftar değilim ama oğlum da okula gidecegim diye ortalığı yıktı bugün. Benim ders ders dememden yıldı tabii🤣
Hadi ya ben oğluma daha sölemedim söylesem oda çok isticek

Siz elinizden gelen her türlü önlemi alıyorsunuz belliki. Eğitimi de kendiniz desteklersiniz. Fazladan risk almanıza hiç gerek yok. Sağlığınız herşeyden çok daha önemli.
Şöyle söyleyim immun yetmezliği yani bağışıklığım yok hastalığım bu bide kan pıhtılaşmam var

Bana kalırsa çocuğunuzu göndermeyin. En başta sizin içiniz rahat etmeyecek. Zaten hastalığın seyri belli değil, bir de neye güvenerek küçücük çocukları çağırırlar bilemem. Bir süre hastalığın seyrini takip edin.
Öyle yapıcam mecburen zaten kendi ailemde istemiyo ilk kendini düşün diyolar

Canım cok riskli durumdaysan gonderme tabiki çocuklar güölü bir taşıyıcı :KK43: ama cocuklar sokaklarda fink atıyor onun yerine okula gitsinler demek istedim
Çok haklısınız heleki anne yada baba maske takip çocuk takmayıp markete giriyolar e neoldu şümdi korundumu bunlar bu çocuklar okulda nasıl takıcak

Bulunduğunuz il, ilçede vaka durumu nasıl?
Hastalığınız olmasa gönderin derdim ama bu şekilde bir kaç hafta izleyip öyle karar vermenizi öneririm.
Benim kızım anasınıfına gidiyo. Haftada iki gün 2,5 saat. Maske ve siperlik kullanıyorlar. Sınıfta şu an 5 kişiler.
Dün uzun bir yürüyüş yaptık. Sokaklarda, parklarda çocuk kaynıyor. Ben hala parka götürmüyorum çocuklarımı ama önlemlerimizi alarak, kontrollü bir şekilde okula gönderiyorum.
Ben hiç biyere çıkarmıyorum haftada bi ailemin bahcesi var evin önü orası evimdeki asansörü bile kullanmıyoruz

Gorumcem ilkokul ogretmeni birinci sinif couklar maskelerini bir an indirmiyor kurallara cok guzel uyuyorlar hic sıkıntı yasamiyoruz diye anlatiyo cok seviniyorum. Bizim insanimiz kadar pimpiriklisi yok sen cocuguna gerekeni anlatirsin zaten haftada iki gun yarim gun seklinde daha neyi dusunuyosunuz? Cocuklar icin nekadar kotu sinifta kalsin gitmesin demek kolay onlarda kalan etki neler olacak zaten cocuklr cok fazla risk altinda degil. Tasiyici olur diyeceksiniz ama bu risk herzaman heryerde var siz yada esinizde virus tasiyabilirsiniz ayni olasilikta bence bir fark yok
Eşim dışarda değil kendi işini yapıyo.ayrıca immun yetmezliğim var yani bağışıklığım yok bi nezleyi yatarak geçiriyorum.her kış zatüreyim ayrıca kan pıhtılaşmam var

İmmun yetmezliğiniz varsa siz cok riskli gruptasınız o yüzden dikkatli olmak da fayda var gibi.ama ben virüsün seneye biteceğinden de şüpheliyim artık

Şöyle söyleyim immun yetmezliği yani bağışıklığım yok hastalığım bu bide kan pıhtılaşmam var
Siz göndereyim mi bile diye sormamalısınız zaten. Allah korusun. Çocuklarımızın önce anneye ihtiyacı var. Eğitimi tamamlar, destekleriz. İlk önceliğiniz kendinizi ve ailenizi korumak olsun.

Benim kızım 2. Sınıf ve gönderiyorum.Online hiç verimli olmuyor çocukların okul daki disipline ihityacı var.Arkadaslariyla ve öğretmeniyle yüz yüze dialog kurması şart.Ozelde olduğu için sınıf sayısı az okul önlemini almış ancak biz veliler de onlemimizi alarak yaşarsak sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.Evet sağlık herşey den önce gelir ama Türkiye de genel olarak eğitim de şart daha fazla vakit kaybetmeden eski performansda egitime gecmeleri gerekiyordu yoksa eğitim standarti telafisi olmayan bir yere gidiyordu yani olması gereken acilmasiydi.

Size katılıyorum o sebeple ortaokul kısmı bir beklesin onların acelesi yok illa ki telafi edilir denildi.ilkokul öyle değil zamanında alması gereken temel bilgileri almadı mı sonra istediğin kadar üzerine eklemeye çalış o bina sağlam durmuyor. Ben ortaokul öğretmeni olarak 4. Sınıftan itibaren 8. Sınıfa kadar derse giriyorum ve temeli sağlam olan, ilkokuldan kazandıklarıyla ekleye ekleye ortaokula gelen öğrenci hemen kendini belli ediyor. Ama ilkokulu sağlam değilse, öğretmeni velisi bir de öğrencinin kendisi yeteri kadar emek vermediyse cidden ortaokulda ne verirsen öyle kolay al(a)mıyor ya da arkadaşlarına oranla daha fazla çabalaması gerekiyor.
Ama konu sahibinin durumu hassas bir durum, siz zaten evde üst düzey bir çaba ile süreci gayet başarılı bir şekilde devam ettiriyorsunuz ben onu gördüm. Gevşemeden sıkılmadan böyle devam ederseniz bir problem olacağını düşünmüyorum sizkn adınıza
Teşekkür ederim cevabınız için ama gerçekten sağlık sıkıntım çok ciddi.oğlum sıkılmasın diye öğretmencilik bile oynuyoruz 😀

çocuğunuz hep evde mi? hiç mi dışarı çıkmıyor? parkta bahçede vs başkaları ile iletişime geçmiyor? eğerki sürekli eve kapanmış durumda ise göndermeyin ama zaten dışarıda bir sosyal hayatı varsa gönderin. yüzyüze eğitimin yerini başka şey tutmaz, okulda sosyalleşmiş oluyor, size de biraz mola olur okulda olduğu saatler.
Çocuğum marttan beri hiç topluma girmedi parka bile mecbur olmasam keşke yada bi sıkıntım olmasa düşünmeden yollardım

Back
X