- 11 Şubat 2014
- 1.210
- 1.328
- 158
- Konu Sahibi ozgurruzgar
Göndermeyin, zaten 2. sınıfta daha. İlgili ebeveyn de varmış. Süreci izleyin, ikinci dönem daha netleşir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yurt dışındaki özellikle Avrupa’daki okullar 15 günde bir öğrenci ve öğretmenlere hızlı test uyguluyor. Sınıf ortamı bizimkinden çok farklı. Çoğunluğu kabin sistemi uyguluyor, çocuk kabinin içinde tek başınayken maske takması zaten gereksiz. Bizdeki gibi mevcutları 50 ye dayanmıyor. En fazla 10 kişi ile sınırlandırdılar. Arkadaşım Belçikada 4 öğrenciyle başlamışlar, günde bir saat. Temizlik, personel, kaynak bakımından kıyaslamıyorum bile. Köy okulundayım, bir tane tuvalet var öğretmen öğrenci beraber kullanıyoruz. Yani yurt dışında açılıyor ama nasıl açılıyor. Önce buna bakmamız lazım. Onlar testi negatif çıksa bile şüpheye dayalı öğretmen gözleminden karantinaya alınırken, bizde pozitif çıksa da devam deniliyor. Ve tabi ki onların bu şartlarda vakaları çok artmaz (arttı bu arada geri kapandı/açıldı) ama bizde artar ve bunu öğrenemeyiz.
Bu yeterli sebep, göndermeyin. Seneye muhtemel Eylül ayında başlarsınız okula.benim yüksek riskli bi hastalığım var.
Canım cok riskli durumdaysan gonderme tabiki çocuklar güölü bir taşıyıcıAma çok çok riskli bi hastayım yakalanırsam kurtuluşum var mı bilemiyorum.evet eninde sonunda yakalancaz ama ebilim tek tesellim mutasyona uğramış olması iyi yönden yada nebilim kesin bi ilacı olmuş olması yada aşısı olması yani demem o ki ne kadar geç yakalanırsam o kadar iyi
Hadi ya ben oğluma daha sölemedim söylesem oda çok isticekYüksek riskli bir hastalıginiz var madem bence göndermeyin. Biraz izleyin. Tabii şimdi gondermeyecegim diye dilekçe verenler sonra göndermeye karar verebiliyor mu onu bilemiyorum, bende kararsızım, çok taraftar değilim ama oğlum da okula gidecegim diye ortalığı yıktı bugün. Benim ders ders dememden yıldı tabii![]()
Şöyle söyleyim immun yetmezliği yani bağışıklığım yok hastalığım bu bide kan pıhtılaşmam varSiz elinizden gelen her türlü önlemi alıyorsunuz belliki. Eğitimi de kendiniz desteklersiniz. Fazladan risk almanıza hiç gerek yok. Sağlığınız herşeyden çok daha önemli.
Öyle yapıcam mecburen zaten kendi ailemde istemiyo ilk kendini düşün diyolarBana kalırsa çocuğunuzu göndermeyin. En başta sizin içiniz rahat etmeyecek. Zaten hastalığın seyri belli değil, bir de neye güvenerek küçücük çocukları çağırırlar bilemem. Bir süre hastalığın seyrini takip edin.
Çok haklısınız heleki anne yada baba maske takip çocuk takmayıp markete giriyolar e neoldu şümdi korundumu bunlar bu çocuklar okulda nasıl takıcakCanım cok riskli durumdaysan gonderme tabiki çocuklar güölü bir taşıyıcıama cocuklar sokaklarda fink atıyor onun yerine okula gitsinler demek istedim
Ben hiç biyere çıkarmıyorum haftada bi ailemin bahcesi var evin önü orası evimdeki asansörü bile kullanmıyoruzBulunduğunuz il, ilçede vaka durumu nasıl?
Hastalığınız olmasa gönderin derdim ama bu şekilde bir kaç hafta izleyip öyle karar vermenizi öneririm.
Benim kızım anasınıfına gidiyo. Haftada iki gün 2,5 saat. Maske ve siperlik kullanıyorlar. Sınıfta şu an 5 kişiler.
Dün uzun bir yürüyüş yaptık. Sokaklarda, parklarda çocuk kaynıyor. Ben hala parka götürmüyorum çocuklarımı ama önlemlerimizi alarak, kontrollü bir şekilde okula gönderiyorum.
Şöyle söyleyim immun yetmezliği yani bağışıklığım yok hastalığım bu bide kan pıhtılaşmam var
Eşim dışarda değil kendi işini yapıyo.ayrıca immun yetmezliğim var yani bağışıklığım yok bi nezleyi yatarak geçiriyorum.her kış zatüreyim ayrıca kan pıhtılaşmam varGorumcem ilkokul ogretmeni birinci sinif couklar maskelerini bir an indirmiyor kurallara cok guzel uyuyorlar hic sıkıntı yasamiyoruz diye anlatiyo cok seviniyorum. Bizim insanimiz kadar pimpiriklisi yok sen cocuguna gerekeni anlatirsin zaten haftada iki gun yarim gun seklinde daha neyi dusunuyosunuz? Cocuklar icin nekadar kotu sinifta kalsin gitmesin demek kolay onlarda kalan etki neler olacak zaten cocuklr cok fazla risk altinda degil. Tasiyici olur diyeceksiniz ama bu risk herzaman heryerde var siz yada esinizde virus tasiyabilirsiniz ayni olasilikta bence bir fark yok
Sağ olun Allah razı olsunAllah yardımcıniz olsun. Rabbim şifa versin. Bu kadar tehlikeli bir durum varsa, tabiki de yollamayı.
Biz dersleri Morpa üzerinden yapıyoruz. Tavsiye ederim.
Geçmiş olsun sizedeAmin cnm
Biz okuldan kapmadik sanirim
Esim ise gidiyo ailemle gorustuk gecen hafta sonu yani bilmiyorum kaptik biyerlerden
Ama artik bu hastalik mutasyon gecirdi daha hafif atlatiliyo onemli olan ciddiye almayi birakmamak
Siz göndereyim mi bile diye sormamalısınız zaten. Allah korusun. Çocuklarımızın önce anneye ihtiyacı var. Eğitimi tamamlar, destekleriz. İlk önceliğiniz kendinizi ve ailenizi korumak olsun.Şöyle söyleyim immun yetmezliği yani bağışıklığım yok hastalığım bu bide kan pıhtılaşmam var
Teşekkür ederim cevabınız için ama gerçekten sağlık sıkıntım çok ciddi.oğlum sıkılmasın diye öğretmencilik bile oynuyoruzSize katılıyorum o sebeple ortaokul kısmı bir beklesin onların acelesi yok illa ki telafi edilir denildi.ilkokul öyle değil zamanında alması gereken temel bilgileri almadı mı sonra istediğin kadar üzerine eklemeye çalış o bina sağlam durmuyor. Ben ortaokul öğretmeni olarak 4. Sınıftan itibaren 8. Sınıfa kadar derse giriyorum ve temeli sağlam olan, ilkokuldan kazandıklarıyla ekleye ekleye ortaokula gelen öğrenci hemen kendini belli ediyor. Ama ilkokulu sağlam değilse, öğretmeni velisi bir de öğrencinin kendisi yeteri kadar emek vermediyse cidden ortaokulda ne verirsen öyle kolay al(a)mıyor ya da arkadaşlarına oranla daha fazla çabalaması gerekiyor.
Ama konu sahibinin durumu hassas bir durum, siz zaten evde üst düzey bir çaba ile süreci gayet başarılı bir şekilde devam ettiriyorsunuz ben onu gördüm. Gevşemeden sıkılmadan böyle devam ederseniz bir problem olacağını düşünmüyorum sizkn adınıza
Çocuğum marttan beri hiç topluma girmedi parka bile mecbur olmasam keşke yada bi sıkıntım olmasa düşünmeden yollardımçocuğunuz hep evde mi? hiç mi dışarı çıkmıyor? parkta bahçede vs başkaları ile iletişime geçmiyor? eğerki sürekli eve kapanmış durumda ise göndermeyin ama zaten dışarıda bir sosyal hayatı varsa gönderin. yüzyüze eğitimin yerini başka şey tutmaz, okulda sosyalleşmiş oluyor, size de biraz mola olur okulda olduğu saatler.