Okul gönderip göndermemekte kararsızım

Bizim henüz saatler belli değil ama 4. Sınıf olduğu için göndereceğiz mecburen. 2. Sınıf olsa ben de göndermezdim. Bir yandan da bu sürece adapte olmamız gerektiğini düşünüyorum. Maske mesafe hijyen üçlüsünü sık sık tekrarlayacağız

Yurtdışında da bu virüs var ve insanlar çatır çatır çocuklarını okula gönderiyorlar. Hiçbir önlem almıyorlar bile. Yurtdışında yaşayan yakınlarımdan şahit olduklarımı söylüyorum. Sadece okul başlamadan önce nelere dikkat etmeleri gereken bir kitapçık dağıtmışlar bazı okullarda verilmemiştir belkide bu kitapçık, derslerde maskesiz oturuyorlar, öğretmenleri maskesiz, orada da korona var ama kimse buradaki gibi evham yapmıyor.

Muhtemelen aranızdan bazılarınız eşiniz, çocuklarınızla gezmeye de gidiyorsunuzdur, evlerinize misafir de geliyordur, eee bazılarınız çalışıyorsunuz bazılarınızın da sadece eşi çalışıyor, kendi oturduğum çevrede de çocuklar her gün sokakta arkadaşlarıyla oyun oynuyor, ama bunlardan korkmayan velilerimiz okuldan virüs kapacaklar diye korkuyor. Bu söylediklerim çok dikkat edenlere, korana sürecinin başından beri dışarıyla bağını koparmış misafirliğe gitmeyip kimseyle görüşmeyenlere değil. Her şeyi yapıp çocukların okula gitmesi gerektiğinde "Ayy ya çocuğum okuldan virüs kaparsa, ya bize geçerse!" Eee çocuğun sokaklarda oynarken birşey yok, alışverişe markete giderken, düğünlere gidip döktürürken bir şey yok, gezmelere gidip, restoranlarda cafelerde fink atarken birşey yok, siz mecburen işe gider bir çok insanla muhatap olurken birşey yok, misafirliğe giderken bir şey yok ama çocuk okula gidince ALLAH muhafaza virüs kapar.
Yurt dışındaki özellikle Avrupa’daki okullar 15 günde bir öğrenci ve öğretmenlere hızlı test uyguluyor. Sınıf ortamı bizimkinden çok farklı. Çoğunluğu kabin sistemi uyguluyor, çocuk kabinin içinde tek başınayken maske takması zaten gereksiz. Bizdeki gibi mevcutları 50 ye dayanmıyor. En fazla 10 kişi ile sınırlandırdılar. Arkadaşım Belçikada 4 öğrenciyle başlamışlar, günde bir saat. Temizlik, personel, kaynak bakımından kıyaslamıyorum bile. Köy okulundayım, bir tane tuvalet var öğretmen öğrenci beraber kullanıyoruz. Yani yurt dışında açılıyor ama nasıl açılıyor. Önce buna bakmamız lazım. Onlar testi negatif çıksa bile şüpheye dayalı öğretmen gözleminden karantinaya alınırken, bizde pozitif çıksa da devam deniliyor. Ve tabi ki onların bu şartlarda vakaları çok artmaz (arttı bu arada geri kapandı/açıldı) ama bizde artar ve bunu öğrenemeyiz.

Yurtdışında da bu virüs var ve insanlar çatır çatır çocuklarını okula gönderiyorlar. Hiçbir önlem almıyorlar bile. Yurtdışında yaşayan yakınlarımdan şahit olduklarımı söylüyorum. Sadece okul başlamadan önce nelere dikkat etmeleri gereken bir kitapçık dağıtmışlar bazı okullarda verilmemiştir belkide bu kitapçık, derslerde maskesiz oturuyorlar, öğretmenleri maskesiz, orada da korona var ama kimse buradaki gibi evham yapmıyor.

Muhtemelen aranızdan bazılarınız eşiniz, çocuklarınızla gezmeye de gidiyorsunuzdur, evlerinize misafir de geliyordur, eee bazılarınız çalışıyorsunuz bazılarınızın da sadece eşi çalışıyor, kendi oturduğum çevrede de çocuklar her gün sokakta arkadaşlarıyla oyun oynuyor, ama bunlardan korkmayan velilerimiz okuldan virüs kapacaklar diye korkuyor. Bu söylediklerim çok dikkat edenlere, korana sürecinin başından beri dışarıyla bağını koparmış misafirliğe gitmeyip kimseyle görüşmeyenlere değil. Her şeyi yapıp çocukların okula gitmesi gerektiğinde "Ayy ya çocuğum okuldan virüs kaparsa, ya bize geçerse!" Eee çocuğun sokaklarda oynarken birşey yok, alışverişe markete giderken, düğünlere gidip döktürürken bir şey yok, gezmelere gidip, restoranlarda cafelerde fink atarken birşey yok, siz mecburen işe gider bir çok insanla muhatap olurken birşey yok, misafirliğe giderken bir şey yok ama çocuk okula gidince ALLAH muhafaza virüs kapar.
Çok haklısınız yazdıklarınızla ama ben çocuklarımı dışarı çıkarmıyorum sadece haftada bir ailemin kendine ait evi ve bahcesi var oraya gidiyorum arka yan sokağımda oturuyolar yürüyerek 3 dk 2. Katta aturuyorum asansör kullanmıyoruz önümde bakkal manav var ordan alcagımı alıyorum hop balkonda yıkamada oluyo aldıklarım ve çocklarımı asla böyle yere sokmuyorum hazirana kadarda eve sipariş verdik aldıklarımızı ve annemin evinde kaldım onlar zaten babam emekli annem ev hanımı hepsi evde.ayrıcada eşimle bu süreçte 4 ay görüşmedik işini değiştirdi ve asla kalabalık olmayan kendi başına çalışabilen bi iş öyle söyleyim.aslında hepsini benim için yapıyo.evime asla misafir gelmiyo sadece annem ve babam onlrada öyle bizde biyere gitmiyoruz okadar korunuyoruz 😊 çok yüksek bi riskli hastalığım olmasa elbette yollarımAllah yardımcımız olsun

Bi öğretmen olarak beni anladığınız için çok teşekkür ederim.öğretmenimiz oğlumun ödevlerini çok beğeniyor çünkü çok iyi bişekilde yardımcım olmaya öğretmeye çalışıyorum.
Siz bu kadar istekliyseniz ve ödevleri öğretmen beğeniyorsa zaten evde gayet güzel eğitim verirsiniz. Çoğu anne evde çocuktan bunaldığı için göndermek istiyor. Her çocuk üçüncü sınıfa dört dörtlük geçmiyor. Şu an da haftada iki gün gitmeyle dört dörtlük bir verim olmayacak. Zorlandığınızda buradan bana yazabilirsiniz, elimden geleni yaparım. Sağlık dolu bir yıl diliyorum.

Ben gondermeyi düşünmüyorum. Bugün mesaj geldi saat 9.20 ile 15.00 arası diye. Süre bana uzun geldi. Yemek de var arada. Pek mantıklı gelmedi. Göndermek istemiyorum yani. Bir süre izlemede kalmak istiyorum.
Sanırım en mantıklısı bu ahh keske herşey kabus olsa uyansak eskisi gibi olsa herşey

Benim de icime hic sinmiyor.Yurtdisinda nasildir bilmiyorum ama duyduguma gore bizim ulkede her belirti gosterene test yapmiyorlar.Bir veli olarak diyelimki oglumun sinifindan bir arkadasi ateslendi ve test yapilmadi.Adim gibi eminim bu cocuk(lar)atesi duser dusmez devam edecek okula veya ogretmenler pozitifte olsa maske ile derslerine devam edecek gibi durumlar var.Ayni sekilde servis calisanlari da pozitif pozitif maske ile servis yapabilecklermis..Ben istemem oglumun sirf egitim alacak diye pozitif bir vaka ile saatlerce küçücük bir alanda kalmasini veya pozitif bir soforle yolculuk etmesini.Aylardir korudum.ben oglumu.Kafam cok karisik.

Benim de icime hic sinmiyor.Yurtdisinda nasildir bilmiyorum ama duyduguma gore bizim ulkede her belirti gosterene test yapmiyorlar.Bir veli olarak diyelimki oglumun sinifindan bir arkadasi ateslendi ve test yapilmadi.Adim gibi eminim bu cocuk(lar)atesi duser dusmez devam edecek okula veya ogretmenler pozitifte olsa maske ile derslerine devam edecek gibi durumlar var.Ayni sekilde servis calisanlari da pozitif pozitif maske ile servis yapabilecklermis..Ben istemem oglumun sirf egitim alacak diye pozitif bir vaka ile saatlerce küçücük bir alanda kalmasini veya pozitif bir soforle yolculuk etmesini.Aylardir korudum.ben oglumu.Kafam cok karisik.
Çok haklısınız

Siz bu kadar istekliyseniz ve ödevleri öğretmen beğeniyorsa zaten evde gayet güzel eğitim verirsiniz. Çoğu anne evde çocuktan bunaldığı için göndermek istiyor. Her çocuk üçüncü sınıfa dört dörtlük geçmiyor. Şu an da haftada iki gün gitmeyle dört dörtlük bir verim olmayacak. Zorlandığınızda buradan bana yazabilirsiniz, elimden geleni yaparım. Sağlık dolu bir yıl diliyorum.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun söylediğiniz program yada adresleri özelden yazarmısınız hocamızda kitap aldırdı hatta baya öndeymişiz konu tekrarı yapıyoruz çalışıyoruz kaç gündür

Günlük hayatınız nasıl?
İzole yaşıyor, kimse ile görüşmüyor, sosyal alanlara girmiyorsanız göndermeyin derim.
Ama hayatınız olağan akışa uygun şekilde, aile eş dost görüşmesi, restoran park ziyaretleri, çocuğunuzun arkadaşlarıyla görüşmesi vs ile geçiyorsa gönderin.

8.sınıfa gidiyor çocugum ve kalp hastası
Kurslara gidiyor haftanin iki günü
Okul açılınca da gönderecegim
Tedbir alıyorlar siniflar 10 kişi şimdilik ( devlet okulu )
Takdir Allah'tan, biz elimizden geldigi kadar tedbirimizi aliyoruz
Sizin içiniz rahat etmiyorsa bu yıl göndermeyin yada ikinci dönemi bekleyin

Günlük hayatınız nasıl?
İzole yaşıyor, kimse ile görüşmüyor, sosyal alanlara girmiyorsanız göndermeyin derim.
Ama hayatınız olağan akışa uygun şekilde, aile eş dost görüşmesi, restoran park ziyaretleri, çocuğunuzun arkadaşlarıyla görüşmesi vs ile geçiyorsa gönderin.
Hiç bi şekilde görüşmüyoruz kimseyle marttan beri ne park ne resturant ne cafe ne arkadaş görüştüğümüz kişeler market manav oda ben hemen gidip geliyorum el yüz hijyen üsttekiler direk yıkamaya.hatta ekmeği çogu kez evde yapıyoruz.dediğim gibi risk grubum yüksek olduğu için yakınlarım halimi bildiği için ne gelirler ne giderim.sadece aile hekimime gittim aşım vardı.kızımı bile kontrole götürmedim evde boy kilo tartıp ebemize söyledim 😀

8.sınıfa gidiyor çocugum ve kalp hastası
Kurslara gidiyor haftanin iki günü
Okul açılınca da gönderecegim
Tedbir alıyorlar siniflar 10 kişi şimdilik ( devlet okulu )
Takdir Allah'tan, biz elimizden geldigi kadar tedbirimizi aliyoruz
Sizin içiniz rahat etmiyorsa bu yıl göndermeyin yada ikinci dönemi bekleyin
Tabiki en iyi siz bilirsiniz ama eba yetersiz mi oluyo sizin için

Hiç bi şekilde görüşmüyoruz kimseyle marttan beri ne park ne resturant ne cafe ne arkadaş görüştüğümüz kişeler market manav oda ben hemen gidip geliyorum el yüz hijyen üsttekiler direk yıkamaya.hatta ekmeği çogu kez evde yapıyoruz.dediğim gibi risk grubum yüksek olduğu için yakınlarım halimi bildiği için ne gelirler ne giderim.sadece aile hekimime gittim aşım vardı.kızımı bile kontrole götürmedim evde boy kilo tartıp ebemize söyledim 😀
Göndermemenizi öneririm o zaman.

Aslında sorun çocukların okulda olması değil, malum soğuk havalar kapıda.
Okul döneminde salgın olan zaten influenzası, betası, el ayağı, broşioliti dolacak her yer.
Üzerine korona olunca ‘eyvah ateşlendi kesin korona’ haydi, defalarca git test yaptır, o stres oldu olmadı çıktı çıkmadı.

Covid hakkında görüşlerim değişmeye başladı benim, ya mutasyona uğradı ya da uygulanan ilaç tedavisi müthiş bir oranda işe yarıyor ki şuan böyle yaşayabiliyoruz.
Elbet olacağız, bunu da kabullendik.
Ama eğitim döneminde yukarıda açıkladığım sebepler dolayısıyla aşırı panik ve yığılma olacak.
Test yaptırmak da kolay bir şey değil, geçen haftalarda başıma geldi.

Yani uzun lafın kısası, bu kadar özverinize yazık etmeyin, süreçi uzaktan değerlendirin.
Yeterli, destekleyici de bir annesiniz, sırf eğitimi aksayacak kaygısını da taşımanız anlamsız kalıyor bu ilginiz, alakanızla.

Tabiki en iyi siz bilirsiniz ama eba yetersiz mi oluyo sizin için
Sınav yılı malum bizim bu yıl
Ve eba canlı dersler yüz yüze egitim gibi olmuyor
Ciddiye almiyor,14 yaşında sürekli disiplin kuramiyorum evde ders konusunda
O yüzden tercihim yüz yüze eğitim( doktorumuz da gidebilecegini söyledi )

Ben göndermeyi düşünüyorum birinci sınıfa başlayan çocuğum gidiyor zaten haftada iki gun. Büyük olanida göndereceğim bir aksilik olmazsa. Çok kararsizdim açıkçası korkuyorum ama nereye kadar evden devam edebilecekler. Aslında ogretmenimiz çok iyi canlı dersler çok verimli geçiyor ama yüzyüze eğitim başladığı zaman ogretmende okulda olacağından bu verim olmaz. Eba TV den zaten anlamıyor çok canlı gibi olmuyor. O yüzden göndereceğim sonra duruma göre bakarız artik.

Bir de bize hiçbir bilgi verilmedi henüz saat v.s tüm gün gidecekler özel okul mu acaba devlet mi?

Çok haklısınız yazdıklarınızla ama ben çocuklarımı dışarı çıkarmıyorum sadece haftada bir ailemin kendine ait evi ve bahcesi var oraya gidiyorum arka yan sokağımda oturuyolar yürüyerek 3 dk 2. Katta aturuyorum asansör kullanmıyoruz önümde bakkal manav var ordan alcagımı alıyorum hop balkonda yıkamada oluyo aldıklarım ve çocklarımı asla böyle yere sokmuyorum hazirana kadarda eve sipariş verdik aldıklarımızı ve annemin evinde kaldım onlar zaten babam emekli annem ev hanımı hepsi evde.ayrıcada eşimle bu süreçte 4 ay görüşmedik işini değiştirdi ve asla kalabalık olmayan kendi başına çalışabilen bi iş öyle söyleyim.aslında hepsini benim için yapıyo.evime asla misafir gelmiyo sadece annem ve babam onlrada öyle bizde biyere gitmiyoruz okadar korunuyoruz 😊 çok yüksek bi riskli hastalığım olmasa elbette yollarımAllah yardımcımız olsun
Benim lafım zaten dikkat edenlere değil, dikkat etmeyip göndermek istemeyenlere. :)

Sınav yılı malum bizim bu yıl
Ve eba canlı dersler yüz yüze egitim gibi olmuyor
Ciddiye almiyor,14 yaşında sürekli disiplin kuramiyorum evde ders konusunda
O yüzden tercihim yüz yüze eğitim( doktorumuz da gidebilecegini söyledi )
Hmm ozamn tabiki haklısınız Rabbim yardımcınız olsun

Hayırlı akşamlar bayanlar,nerdeyse hepimizin ortak derdimiz okul gitseler mi gitmeselermi diye düşünüp duruyoruz çocuklarımız yiğenlerimiz kardeşlerimiz için.biliyorum mecburi değil ama yinede kararsız kalıyorum eşimde yollama diyo oğlum 2. Sınıfa geçti canlı derslrde çok iyi gidiyoruz tabi neti olmayan çocuklarımız var yada neti olupta ailesi çalıştığı için aile büyükleri baktığı için çok iyi teknolojiden anlayamadıkları için derse giremeyen çocuklarımız var,onlar içinde üzülüyorum mesela sınıfımız 38 kişi ama 16 sı giriyo canlı dersi tabi daha çok netten sorunundan çok ilgisiz aile var aslında.benim yüksek riskli bi hastalığım var eşim yollamayalım diyo açıkçası bende istemiyorum çok korkuyorum.ayrıca 2. Sınıf olduğu için arada ben anlatıyorum dersleri konu tekrrı yapıyorum çocuğuma bu konuda kendime güveniyorum.elbette öğretmenlerimiz kaç sene okumuş en iyisini en doğrusunu biliyolar anlatıyolar sadece 2. Sınıf olduğu için konular henüz kolay olduğu için güveniyorum kendime demek istedim yanlış anlaşılmasın.ebada var elbette bakanımız açıkladı ama benim hala içim rahat değil sizce be yapmalıyım bi fikir veren olurmu acaba doğrumu yapıyorum bilmiyorum
Tecrubemi konusturayim
Yurtdışında yasiyorum
1eylul zorunlu egitim basladi
Kizim 5.sinifta
Okullar acildi 4gun okula gitti 5.gun hasta kaldi evde 4gun boyunca
Neyse ekime girdik
Suan ailecek covide yakalandik ama okuldan ama esimin isinden ama baska biyerden bilinmez
2.dalga daha hafif atlatiliyo deniliyo cok sukur oyle oldu
Yani oyle yada boyle bisekilde hayata devam edilecek
Eger mecburi egitimse gondermelisiniz
Allah buyuk

Back
X