Okul öncesi,Ing.öğretmeleri, cocuklari ikinci dil ogrenen anneler yardım lutfen:((

evet hanımlar zaten ders verecek arkadaşla ilgili sorunum yok benim sorum acaba nasıl bir yol izlemeliyiz
Callen metodunu araştırabilirsiniz. Dil öğrenme konusunda en yaygın metoddur, arkadaşınızın deneyimi varsa bilir zaten. Yani öğreterek degil yaşayarak dil öğretmek-hic anadili konuşmadan.
Atıyorum masaya 'kizim bu masa teybıl. Teeeey bııl' demeyecek de görünce dokunup 'ah, dis iz e teybıl' dicek :)
Sizin hep okuduğunuz masal kitaplarını o İngilizce okuyabilir mesela. Böylece çocuk bağlantı kurar ikisi arasında.
Birlikte yemek yapabilirler mesela. 'ah, i need flour' der, kız tezgahın üstünde unu bulana kadar flour' diye tekrar eder, kız unu verince de, 'ah, yes. İt is flour, thank you honey' der, böyle böyle tekrar ede ede o ay mutfak malzemelerini- ürünleri öğrenir mesela.
Bunun gibi şeyler.
Oyunla-yasayarak....
Benim de İngilizcem çok iyi değildir ama yabancı sevgililerim oldu. Bu yöntemle kısa sürede iletişim kuracak kadar Türkçe öğrettim:spor:
Formasyonum yok ama dil öğretme konusunda üstüme insan tanımam :)))

bir dili bilmekle konuşmak aynı şey değildir

babanem de güzel Türkçe konusur ama okuyup yazamaz

teknik olarak bilinmeli

akıcı konuşan biri iyi öğretmenlik yapar denilemez
Haklısın ama dediğim gibi öğretmenin öğreticiliği ilgili bir sorun yok.Sorunumuz 4 yasindaki cocuga uygulanacak yöntem ile ilgili daha çok ikimizin tecrübesiz olduğu kısım burası iste

Callen metodunu araştırabilirsiniz. Dil öğrenme konusunda en yaygın metoddur, arkadaşınızın deneyimi varsa bilir zaten. Yani öğreterek degil yaşayarak dil öğretmek-hic anadili konuşmadan.
Atıyorum masaya 'kizim bu masa teybıl. Teeeey bııl' demeyecek de görünce dokunup 'ah, dis iz e teybıl' dicek :)
Sizin hep okuduğunuz masal kitaplarını o İngilizce okuyabilir mesela. Böylece çocuk bağlantı kurar ikisi arasında.
Birlikte yemek yapabilirler mesela. 'ah, i need flour' der, kız tezgahın üstünde unu bulana kadar flour' diye tekrar eder, kız unu verince de, 'ah, yes. İt is flour, thank you honey' der, böyle böyle tekrar ede ede o ay mutfak malzemelerini- ürünleri öğrenir mesela.
Bunun gibi şeyler.
Oyunla-yasayarak....
Benim de İngilizcem çok iyi değildir ama yabancı sevgililerim oldu. Bu yöntemle kısa sürede iletişim kuracak kadar Türkçe öğrettim:spor:
Formasyonum yok ama dil öğretme konusunda üstüme insan tanımam :)))
Sevdim bu yöntemi dediğim gibi bende hep Ingilizce konuşmasından taraftarim ama emin olamıyordum canim şu Callen yöntemini etraflıca bur araştırayım madem sevgililerin ile tecrübe ettin olayi bizde faydalanabiliriz

Basit kelimelerle sizde öğretebilirsiniz elinizin altında internet var

Haklısın ama dediğim gibi öğretmenin öğreticiliği ilgili bir sorun yok.Sorunumuz 4 yasindaki cocuga uygulanacak yöntem ile ilgili daha çok ikimizin tecrübesiz olduğu kısım burası iste

henüz okuma yazma bilmediği için daha çok nesneleri kullanarak yani görsel bir öğretim olucak

henüz okuma yazma bilmediği için daha çok nesneleri kullanarak yani görsel bir öğretim olucak
Tabi okuma yazma sonra okulda rayına oturur zaten.Nasip olursa yine derste alır. Ben mesela küçükken yazları camilerde olan kuran kurslarına giderdim.Cok bişeyde öğrendim diyemem ama alanım gereği üniv de Osmanlıca ile karşılaştım o zaman aldığım yarim yamalak eğitimin bile faydası oldu bana hiç gormeyen arkadaşlarım çok zorlanirken ben çok rahat okuyordum.

Tabi okuma yazma sonra okulda rayına oturur zaten.Nasip olursa yine derste alır. Ben mesela küçükken yazları camilerde olan kuran kurslarına giderdim.Cok bişeyde öğrendim diyemem ama alanım gereği üniv de Osmanlıca ile karşılaştım o zaman aldığım yarim yamalak eğitimin bile faydası oldu bana hiç gormeyen arkadaşlarım çok zorlanirken ben çok rahat okuyordum.

evin içindeki nesneler güneş ay yıldızlar ağaç çiçek böcek görebildiği herşeyi şuan öğrenebilir

ama yazılışlarına bence geçmeyin ilkokula başladıgında sıkıntı olabilir

Basit kelimelerle sizde öğretebilirsiniz elinizin altında internet var
Evet ama benim telaffuzum çok kötü.Benim okulda ing derslerime hep mat hocası girerdi :)) Simdide yarim yamalak bilgimle kafasini karistirmayayim diyorum.Hem ona özel bir dünya olsun özel bir iletişimleri olsun istiyorum. Yani bu konuda kendime güvenmiyorum yardıma ihtiyacımız var mutlaka.

şoyle soyleyim benim bransim farkli bana ucretlide gel kimya da anlat dediler ben yapmadim...halbuki bende ogretmenim onu demek istedim ...istesem kabul edip yarim yamalak anlatir cikarim... o ingilizceyi iyi konusuyormuş ama her çocugun farkli zekasi var...siz ogrenip ogrenmediini nasil anlayacksiniz ?

şoyle soyleyim benim bransim farkli bana ucretlide gel kimya da anlat dediler ben yapmadim...halbuki bende ogretmenim onu demek istedim ...istesem kabul edip yarim yamalak anlatir cikarim... o ingilizceyi iyi konusuyormuş ama her çocugun farkli zekasi var...siz ogrenip ogrenmediini nasil anlayacksiniz ?

çok haklısınız
senelerce eğitim alıyoruz sonra x branşlı biri gelip ben ing biliyorum deyip derse girebiliyor

eyvallah ingilizcesi iyidir ama o branşın öğretmenlik mezunu bir tecrübenin yanından geçemez bence

Arkadaşlar haklısınız bende ücretli öğretmenliğe karşıyım hele branşı olmayanların yapmasına bunca mezun varken ama bizim olduğumuz ılçede Ingilizce hocası yoktu ücretli de bulunamadi arkadasa teklifi okulumuz verdi cocuklar magdur olmasin diye.Arkadasin sınıflari deneme sınavlarında gayet basarili da oluyorlar.Bununla birlikte ögretmenlik mezunu olup cocuklara ne yaparsa yapsin banane bunlarla ugrasamam diyeni de gordum.Tekrar soyluyorum basta bir anne olarak ve egitimci olarak hocamiz yonunden sikintim yok.Sonuçta 3 yıl ucretli öğretmenlik yaptı ve ben nasıl bir öğretmen olduğunu öğrencileri tarafından ne kadar sevildiğini gördüm benim için en önemli kriterden yana icim rahat
Burada arkadaşlar netten yardim alip kendin bile yapabilirsin diyorlar bende biraz daha iyisini yapmak istiyorm Sadece nasıl bir yol izleyeceğiz onu bilmiyorum .

Son düzenleme:
Sizden görmezse öğretmenin gelip gitmesiyle zor. Günlük hayata katın. Mesela elma yediriyorsanız ingilizcesini öğretin kedi gördüyseniz inglzcesini söyleyin gibi

Sizden görmezse öğretmenin gelip gitmesiyle zor. Günlük hayata katın. Mesela elma yediriyorsanız ingilizcesini öğretin kedi gördüyseniz inglzcesini söyleyin gibi

Hımm o zaman arkadaşım sende katılırsın istersen demişti ben pek düşünmüyordum ama o zaman üçümüz birlikte zaman geçirebiliriz.Bende biseyler öğrenip uygulamaya calisirim. Ben de şöyle düşünüyordum ana dili epeyce oturdu ama yine bizimle ana dili ile konuşmaya devam eder o kısımda aksaklık olmasın diye arkadaşım gelince de sadece onunla ing konuşması gerektiğini anlar ve onunla ing devam eder. Ikisinin arasında karmaşa yaşamaması acısından biraz kararsız kaldım bu noktada:/

Hımm o zaman arkadaşım sende katılırsın istersen demişti ben pek düşünmüyordum ama o zaman üçümüz birlikte zaman geçirebiliriz.Bende biseyler öğrenip uygulamaya calisirim. Ben de şöyle düşünüyordum ana dili epeyce oturdu ama yine bizimle ana dili ile konuşmaya devam eder o kısımda aksaklık olmasın diye arkadaşım gelince de sadece onunla ing konuşması gerektiğini anlar ve onunla ing devam eder. Ikisinin arasında karmaşa yaşamaması acısından biraz kararsız kaldım bu noktada:/

Çocuklar o yaşta birden fazla dil öğrenip konuşabilirler sıkıntı olmaz sizde basit kelimelerle devam ettirin olmadı telefonunuza sözlük indirin oradan bakın

Back
X