Okul öncesine din dersi komisyondan geçti

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.425
248
Eğitim Bir Sen'in okul öncesinde 'değerler eğitimi' ile ilkokul 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu hale getirilmesi yönündeki önerisi görüşülerek, komisyon kararı alındı. Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın okul öncesi verilecek olan 'değerler eğitimi'nin de din ve ahlaki konularnı içerdiğini söyledi.

Antalya'da düzenlenen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda, Eğitim Bir Sen'in okul öncesinde 'değerler eğitimi' ile ilkokul 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu hale getirilmesi yönündeki önerisi görüşülerek, komisyon kararı alındı. Komisyonun bu kararı, şura genel kurulunda görüşülecek. Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri grubunda alınan karara ilişkin şu açıklamalarda bulundu:“Okul öncesi döneminde çocuklara değerler eğitiminin verilmesi önerimiz oldu. Bu öneri komisyon tarafından tartışıldı ve oylanarak kabul edildi. Bunun bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.
Yine ilkokul düzeyinde 1, 2 ve 3'üncü sınıflarda, anayasanın 24'üncü maddesi gereği ilkokul 4 ve ortaokullarda zorunlu olan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin bu üç sınıfta verilmeyişinin şurada görüşülmesini özellikle teklif ettik. 1, 2, 3'üncü sınıflarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin Anayasa'nın zorunluluğu ilkesi gereği verilmesi önerimiz oylanarak kabul edildi."

DEĞERLER EĞİTİMİ, DİN VE AHLAKİ KONULAR
Yalçın, okul öncesi 'değerler eğitim'yle ilgili bir soru üzerine ise, "Bizim önerimiz okul öncesinden itibaren din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin verilmesi şeklindeydi. Ancak komisyon kararı yazılırken okul öncesi için ifade 'değerler eğitimi' olarak yazıldı. Değerler eğitimi de zaten din ve ahlaki konulardır" diye konuştu.

VELİLERDEN CİDDİ TALEP VAR
Bu önerileriyle ilgili kararın, alt komisyondan şura genel kuruluna gelecek konular arasına alındığını kaydeden Ali Yalçın, "Bunun bir zorunluluk, ihtiyaç ve talep olduğunu düşünüyoruz. Velilerin bu konuda ciddi talebi var. Çünkü Avrupa'da din eğitiminin zorunlu, seçmeli olduğu yerler var. Belçika'da özellikle Katolik okullarında özellikle çocukların okula, derslere duayla başladığı, yine çocukların okul öncesi ve ilkokul düzeyinde kiliselere götürülerek, ayinlere katıldığı ve din adamlarının derse gelip bizzat iştirak ettiği uygulamalar var" diye konuştu.

OLAYA PEDAGOJİK YAKLAŞILMASI GEREKİYOR
Türkiye'de bu meseleye ideolojik bakıldığını belirten Ali Yalçın, "Halbuki olaya pedagojik yaklaşılması gerekiyor. Çünkü çocuklarda ruhsal, bedensel, fiziksel gelişimi, sosyo- kültürel faaliyetleri konuşurken çocukların ahlaki ve dini değerler bakımından beslenmemesi, bu konuda ihmal edilmesi doğru bir yaklaşım olmazdı. Bunun tartışılması ve velilerin talepleri doğrultusunda şura gündemine getirilmesi gerekiyordu. Eğitim Bir Sen olarak biz bu konudaki talebi şura gündemine taşımak için alt komisyonda gündeme getirdik. Alt komisyonda konu taraflarca, tüm katılımcılarca tartışıldı, uzun bir tartışma oldu ve sonunda oylanarak şura genel kuruluna gelmesi kabul edildi" diye konuştu.
Eğitim Sen ile Eğitim İş sendikalarının temsilcilerinin ise bu öneriye ret oyu verdikleri kaydedildi.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/okul_oncesine_din_dersi_komisyondan_gecti-1244751

Cok iyi olmus :)

canım yanlış anlamada senin düşüncelerinde çelişki seziyorum, diğer başlıkta neden sadece Türkü korusun falan dedin yani demek istediğim, diğer etnik kökenlileri düşündün önemsedin, bunda bişey yok, güzel

burda tam tersi durum var biz de din dersinde sünni lik öğretilir, peki aleviler, diğer dinler diğer mezhepten olanlar, herhangi bir inançı olmayanlar nolacak, bu insanların da çocuklarını istedikleri inanç sistemine göre büyütmeleri hakkı. Öyle değil mi?

Talep varsa seçmeli olsun bu kadar basit

yuzde 99 unun musluman oldgu bu ulkede bunu normal karsiliyorm.bugune kadar zaten okullarda din dersi vardi ben bir hosnutszluk gormedim.okul oncesine de tasindi sadece

yuzde 99 unun musluman oldgu bu ulkede bunu normal karsiliyorm.bugune kadar zaten okullarda din dersi vardi ben bir hosnutszluk gormedim.okul oncesine de tasindi sadece

canım default olarak her kimliğe otomatik İslam yazıp geçiyorlar, gerçekte 99 olduğuna inanmıyorum, ayrıca dediğim gibi öyle olsa bile mezhep çeşitliliği çok, neden sünnilik öğrenmek zorunda olsun. Neyse herkesin fikrine saygım var, ama bana düşüncelerin çelişkili geldi, diğer başlıkta yazıdıklarında örtüşmedi. Bu da senin fikrin tabii...

Bir celiski yok.obur topikte anlatmk istedgm farkliydi.türkler disindaki diger ırklara mensub kisilerin yok sayilmasinaydi tepkim.ben alevi yok ermeni yok demiyorm enn azindan.kaldi ki ermeni katolik okullari var ulkemizde.bunlara karsi degilim.din dersi zaten vardi okuloncesinde de var.buna sevinmem bir celiski degil, tepki cekebileck bisey degil, kimseye zarar degil..Ama kürt yoktur demek ya da Allah sadece Türkleri korusun demek hic etik degil haksizliktir..

Bilim ögretsinler bilim! biz evde dini egitim veririz.
asgari ücretin düşük olmasından dolayı Türk halkında eziklik oldu biliyorsunuz..reisi cumhurda bu halkın ezikliğinden şikayetçi ..bilim derken gavur bilimi olamasın lütenn

Ben evde dini eğitim vermiyorum yani o sorarsa elimden geldiğince açıklamaya çalışıyorum bir kaç tane de sure öğrettim o kadar
Ama sorduğu soruyu yanlış açıklarsam ya da kafasında yanlış bir algı yaratırsam diye de korkuyorum.
Okul öncesi dönemde çocuğumu din eğitimi de aldırabileceğim bir kreşe göndermek istemiştim ama civarda yoktu. Çocukların inanma ihtiyacı sorgulama ihtiyacı düzgün karşılanmazsa ileride daha sorunlu çocuklar olacaklarını düşünüyorum.
Olay namaz sureleri öğrenmeleri değil ya da Kur'an öğrenmeleri...Allah sevgisini aldıktan sonra onları çok daha kolay öğrenebileceklerini düşünüyorum oyüzden din eğitimi benim için çocuklarım için çok müthiş bişey.
Okulda Müslüman olmayan bir aile çocuğunu muaf tutmak istese bunu anlayışla karşılayacaklarını düşünüyorum

'bizim haklarımızı savundu','malı mülkü olduysada o yada bu yoldan helal olsun' diye, öğretmezler herhalde okullarda..ha bu şekilde düşünen anne babaların çocuklarına eğtim şart gerçekten

Son düzenleyen: Moderatör:
abarttılar bu din dersi muhabbetini artık , başta normal karşılarken artık hiç de normal karşılamıyorum ciddi ciddi abarttılar.
geçen öğretmen atamaları haberini okudum , hiç coğrafya yok hiç tarih yok , hiç felsefe yok hiç biyoloji yok vs, başı din kültürü öğretmeni çekiyor , bilim out din ın oldu artık , bu kadar abartmak insanlara dini sevdirmiyor üzgünüm !

Din dersinin sadece okul öncesi değil tüm öğrenim hayatı boyunca seçmeli olması gerektiğini düşünüyorum. %99 müslüman bir ülke değiliz diyanet'in anketinde öyle olabilir ama :) kaldı ki gerçek de olsa %1'in hakkını ve isteklerini de görmezden gelemeyiz.

Din dersi yaşını bu kadar düşürürken biyolojiden evrim, üreme sistemi gibi konuları çıkarmak, çocuklara eğik el yazısıyla yazdırmak, karma eğitimin her fırsatta bela olduğunu vurgulamak pek iyi niyetli ve özgürlükçü durmuyor.

üremeyi öğrenmesine gerek yok evlenice öğrenir çocuk üremeyi:)

insanın sadece kendi şahsını ilgilendiren bu konu neden zorunlu olur ki, ilk ve ortaokulda seçmeli olmasını beklerken, çapını genişlettiler

Ya üzüldüğüm nokta yıl 2014, dünya bilim ve teknoloji çağında, her gün yeni bir şeyler keşfediliyor ya da keşfedilenler geliştiriliyor biz geç kaldık ama ucundan bari yakalayalım diyeceğimize hala nelerle uğraşıyoruz...

Din ,Allah ,Peygamber diye diye cahil insanlari
Uyutup uyusturuyorlar.
Arastirmayan ,sorgulamayan ,karsi cikmayan ,sesini cikarmayan nesil yetistirmek icin zorunlu din dersi ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…