- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.425
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Cok iyi olmus :)
yuzde 99 unun musluman oldgu bu ulkede bunu normal karsiliyorm.bugune kadar zaten okullarda din dersi vardi ben bir hosnutszluk gormedim.okul oncesine de tasindi sadececanım yanlış anlamada senin düşüncelerinde çelişki seziyorum, diğer başlıkta neden sadece Türkü korusun falan dedin yani demek istediğim, diğer etnik kökenlileri düşündün önemsedin, bunda bişey yok, güzel
burda tam tersi durum var biz de din dersinde sünni lik öğretilir, peki aleviler, diğer dinler diğer mezhepten olanlar, herhangi bir inançı olmayanlar nolacak, bu insanların da çocuklarını istedikleri inanç sistemine göre büyütmeleri hakkı. Öyle değil mi?
Talep varsa seçmeli olsun bu kadar basit
yuzde 99 unun musluman oldgu bu ulkede bunu normal karsiliyorm.bugune kadar zaten okullarda din dersi vardi ben bir hosnutszluk gormedim.okul oncesine de tasindi sadece
Bir celiski yok.obur topikte anlatmk istedgm farkliydi.türkler disindaki diger ırklara mensub kisilerin yok sayilmasinaydi tepkim.ben alevi yok ermeni yok demiyorm enn azindan.kaldi ki ermeni katolik okullari var ulkemizde.bunlara karsi degilim.din dersi zaten vardi okuloncesinde de var.buna sevinmem bir celiski degil, tepki cekebileck bisey degil, kimseye zarar degil..Ama kürt yoktur demek ya da Allah sadece Türkleri korusun demek hic etik degil haksizliktir..canım default olarak her kimliğe otomatik İslam yazıp geçiyorlar, gerçekte 99 olduğuna inanmıyorum, ayrıca dediğim gibi öyle olsa bile mezhep çeşitliliği çok, neden sünnilik öğrenmek zorunda olsun. Neyse herkesin fikrine saygım var, ama bana düşüncelerin çelişkili geldi, diğer başlıkta yazıdıklarında örtüşmedi. Bu da senin fikrin tabii...
asgari ücretin düşük olmasından dolayı Türk halkında eziklik oldu biliyorsunuz..reisi cumhurda bu halkın ezikliğinden şikayetçi ..bilim derken gavur bilimi olamasın lütennBilim ögretsinler bilim! biz evde dini egitim veririz.
üremeyi öğrenmesine gerek yok evlenice öğrenir çocuk üremeyi:)Din dersinin sadece okul öncesi değil tüm öğrenim hayatı boyunca seçmeli olması gerektiğini düşünüyorum. %99 müslüman bir ülke değiliz diyanet'in anketinde öyle olabilir ama :) kaldı ki gerçek de olsa %1'in hakkını ve isteklerini de görmezden gelemeyiz.
Din dersi yaşını bu kadar düşürürken biyolojiden evrim, üreme sistemi gibi konuları çıkarmak, çocuklara eğik el yazısıyla yazdırmak, karma eğitimin her fırsatta bela olduğunu vurgulamak pek iyi niyetli ve özgürlükçü durmuyor.
insanın sadece kendi şahsını ilgilendiren bu konu neden zorunlu olur ki, ilk ve ortaokulda seçmeli olmasını beklerken, çapını genişlettiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?