- 20 Mart 2014
- 5.712
- 6.135
- 448
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Yazan ellerinize saglık aynen..cumhuriyetin ne olduğunu biliyor musun. azınlığında haklarını korumaktır bir amacıda. azınlığın isteklerinede kulak vermektir.
azınlık yüzde 1 değil zaten. yüzde 1 olsun uçalım hadi,onun da istememe hakkı vardır . bu demokrasinin kuralıdır .
ayrıca alevilerde var. neden sunni inancı öğretilecek peki.
12 milyondan fazla alevi neden sunni inancını zorla öğrenmek zorunda
chessin dediği gibi herkesde nüfusunda islam yazar. benimde mesela. ama bu o kişilerin islama inandığını göstermez.
canım yanlış anlamada senin düşüncelerinde çelişki seziyorum, diğer başlıkta neden sadece Türkü korusun falan dedin yani demek istediğim, diğer etnik kökenlileri düşündün önemsedin, bunda bişey yok, güzel
burda tam tersi durum var biz de din dersinde sünni lik öğretilir, peki aleviler, diğer dinler diğer mezhepten olanlar, herhangi bir inançı olmayanlar nolacak, bu insanların da çocuklarını istedikleri inanç sistemine göre büyütmeleri hakkı. Öyle değil mi?
Talep varsa seçmeli olsun bu kadar basit
Diger başlıkta ben de bunu yazacaktım zaten. Aynen şöyle yazacaktım;
''Konu Türklük olunca 'sadece Türkler demeyelim, herkes iyi olsun' dersin. Ama başka dinden ya da mezhepten olunca 'yok bizimki hak onların ki batıl bibidi bibidi' dersin...''
Ama iyi ki yazmamışım bak, sonra ''yööö ben her dine ve mezhebe saygılıyım'' derdi. Burada gördük çelişkisini de samimiyetsizligini de.
Ülkenin %99 u müslüman degil öncelikle. Ateisti var, hrıstiyanı var...%80 i diyelim biz... Bunların çok büyük çogunlugu da kimlik müslümanı... Kimliklerinde yazar, sorunca ''elhamdülllah'' derler, ''benim dedem hacı'' derler ama hepsi bu kadardır. Bayramda büyük ihtimalle namaza gider böyleleri, haklarını yemeyelim şimdi :)
Geri kalan küçük bi topluluk vardır hem kimliginde yazar hem ibadetini yapar, neyse odur. Onların da içinde şiiler var, aleviler var epeyce, sünniler var... sünnilerin içinde hanefisi var, şafisi var... bunların yanında nakşisi var nurcusu var... Ama sadece sünni nakşi islam anlatılacak tabi ki...
Ben zaten biliyorum bu tiplerin agzı sadece Türklük meselesinde açılır. Tamamen samimiyetsizlik yani...
canım yanlış anlamada senin düşüncelerinde çelişki seziyorum, diğer başlıkta neden sadece Türkü korusun falan dedin yani demek istediğim, diğer etnik kökenlileri düşündün önemsedin, bunda bişey yok, güzel
burda tam tersi durum var biz de din dersinde sünni lik öğretilir, peki aleviler, diğer dinler diğer mezhepten olanlar, herhangi bir inançı olmayanlar nolacak, bu insanların da çocuklarını istedikleri inanç sistemine göre büyütmeleri hakkı. Öyle değil mi?
Talep varsa seçmeli olsun bu kadar basit
Sen gercekten ne okudugunu bilmeyen sirf saldiri icin ortada dolasan bir karaktersin.zihin kodlarina baktrmani oneririm.bizim ki hak onlarin ki batil mi demisim?saldrmk icin yer ariyorsun anladm da muhatabim degilsin artik.kadin dusmani,din dusmani , insan dusmani mervecikDiger başlıkta ben de bunu yazacaktım zaten. Aynen şöyle yazacaktım;
''Konu Türklük olunca 'sadece Türkler demeyelim, herkes iyi olsun' dersin. Ama başka dinden ya da mezhepten olunca 'yok bizimki hak onların ki batıl bibidi bibidi' dersin...''
Ama iyi ki yazmamışım bak, sonra ''yööö ben her dine ve mezhebe saygılıyım'' derdi. Burada gördük çelişkisini de samimiyetsizligini de.
Ülkenin %99 u müslüman degil öncelikle. Ateisti var, hrıstiyanı var...%80 i diyelim biz... Bunların çok büyük çogunlugu da kimlik müslümanı... Kimliklerinde yazar, sorunca ''elhamdülllah'' derler, ''benim dedem hacı'' derler ama hepsi bu kadardır. Bayramda büyük ihtimalle namaza gider böyleleri, haklarını yemeyelim şimdi :)
Geri kalan küçük bi topluluk vardır hem kimliginde yazar hem ibadetini yapar, neyse odur. Onların da içinde şiiler var, aleviler var epeyce, sünniler var... sünnilerin içinde hanefisi var, şafisi var... bunların yanında nakşisi var nurcusu var... Ama sadece sünni nakşi islam anlatılacak tabi ki...
Ben zaten biliyorum bu tiplerin agzı sadece Türklük meselesinde açılır. Tamamen samimiyetsizlik yani...
Sonra da gelip burda samimiyetten bahsederler..yesinlerrrrrchess bu durumda öteki arkadaşlarada " seçmeli din dersi isteyip farklı mezheplere seçme hakkı isterken,neden diğer etnik kökenleri yok sayıp,hepsini Türküm demeye zorluyorsunuz " diyede sorman gerekmezmi ?
Hayır sadece farrahdiba arkadaşa yazınca algıda seçicilik gibi olmuş,öteki arkadaşlarda ne hikmetse beğenmiş
Ha bana göre bir Kürt,Türküm demeye zorlanmamalı,bir alevide sünni dersine mecbur bırakılmamalı.
Terbiyeszlik etmenin luzumu yok..kuş beyinli ne demek ya!HadsizAynen cnm din,dil,ırk diye ayırıyorlar..
Artık yetti nereye kadar yolsuzlugundan uzerını kapatmaya clsyrlar....
bizim milletimiz kus beyinli hnmn unutuyorlar....
yakında cok kotu seyler olacak...
Hee bitecek yüzde 99umuz müslüman yaEee şimdi nolcak, din dersi anaokuluna indi,
Hırsızlık,yolsuzluk,arsızlık,tecavüz vakaları,kadına şiddet vakaları, fakirlik........ Bitecek mi?
chess bu durumda öteki arkadaşlarada " seçmeli din dersi isteyip farklı mezheplere seçme hakkı isterken,neden diğer etnik kökenleri yok sayıp,hepsini Türküm demeye zorluyorsunuz " diyede sorman gerekmezmi ?
Hayır sadece farrahdiba arkadaşa yazınca algıda seçicilik gibi olmuş,öteki arkadaşlarda ne hikmetse beğenmiş
Ha bana göre bir Kürt,Türküm demeye zorlanmamalı,bir alevide sünni dersine mecbur bırakılmamalı.
Ben o kuş beyinli milletin içinde ne işiniz vAr diye sormak istiyorumAynen cnm din,dil,ırk diye ayırıyorlar..
Artık yetti nereye kadar yolsuzlugundan uzerını kapatmaya clsyrlar....
bizim milletimiz kus beyinli hnmn unutuyorlar....
yakında cok kotu seyler olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?