Okul sorunu

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.389
19.005
248
28
Hanımlar daha önceden de bunla ilgili konu açmıştım ama kesin bir karar vermem gerekiyo şuan bulunduğum şehirde özel bir üniversitede okuyorum ama okulda profösör bile yok zaten belli başlı vakıf üniversiteleri dışında diğer vakıf üniversitelerine bakış açısı da pek iyi değil yüksek lisansta falan sorun olur gibi geliyo hep hacettepe ya da ege istemiştim bu yıl baya çalıştım sınava ama kendi okulumdaki vizeler finaller falan sıkıntıya giriyo ikisine birden yetişemez oldum sizce tekrar sınava girip devlet üniversitesi yazmak mantıklı mı yoksa aynen devam mı edeyim okulun bitmesine iki yıl var daha hazırlık falan okumadım mezuna da kalmadım ilk yılımda girdim sizce ne yapmalıyım?

Okuduğunuz bölüme bağlı. Kendinizi geliştirebileceğiniz, iş imkanı fazla olan bir bölüm ise devam edin. Öylesine okuduğunuz önü açık olmayan bir bölüm ise, tekrar hazırlanın sınava. Ülke üniversite mezunu işsiz dolu. Yaşınız gençse, içinize de sinmiyor ise yeniden deneyin derim ben.

Okuduğunuz bölüme bağlı. Kendinizi geliştirebileceğiniz, iş imkanı fazla olan bir bölüm ise devam edin. Öylesine okuduğunuz önü açık olmayan bir bölüm ise, tekrar hazırlanın sınava. Ülke üniversite mezunu işsiz dolu. Yaşınız gençse, içinize de sinmiyor ise yeniden deneyin derim ben.
Okuduğum bölüm iyi ama okuduğun okulun da önemi olan bi bölüm

bölümünüze bağlı okuldan daha çok .iş imkanı olmayan bir bölümse tekrar sınava girin derim çünkü harcadığınız emeğe ve paraya yazık olur zengin değilseniz.mesela yakın bir akrabam doğuda bir unıversiteden elek. elektronik muh.bitirdi sektöründe iş bulamadı 2 yıldır ama bu sene öğretmen oldu Anadolu lisesine kazanıp kpss yi.illa kendi mesleğni yapmak şart değil geçinecek iş sahibi olmak önemli artık bu ülkede

Bölümünüzü sorabilir miyim öncelikle?
Vakıf üniversitelerine bakış açısı iyi mi kötü mü kendi çalışacağım sektöre göre örnek vereyim.
Yazılım sektöründe mesela şirkete alım yapan kişinin ilgilendiği şey sizin zamanında verilen görevi yerine getirip getirmemenizdir. Zaten birkaç okul harici Türkiye'deki okulların hemen hemen hepsinin seviyesi birbirine yakın.
Eğer kendinize güveniniz tamsa elbette deneyin. Ama özellikle yüksek lisans için lisans eğitimini tamamladığınız okula takılacaklarını sanmıyorum. Belli şartlar oluyor zaten. Bi incelemenizi tavsiye ederim.

Bölümünüzü sorabilir miyim öncelikle?
Vakıf üniversitelerine bakış açısı iyi mi kötü mü kendi çalışacağım sektöre göre örnek vereyim.
Yazılım sektöründe mesela şirkete alım yapan kişinin ilgilendiği şey sizin zamanında verilen görevi yerine getirip getirmemenizdir. Zaten birkaç okul harici Türkiye'deki okulların hemen hemen hepsinin seviyesi birbirine yakın.
Eğer kendinize güveniniz tamsa elbette deneyin. Ama özellikle yüksek lisans için lisans eğitimini tamamladığınız okula takılacaklarını sanmıyorum. Belli şartlar oluyor zaten. Bi incelemenizi tavsiye ederim.
Psikoloji okuyorum staj yaparken bile vakıf üniversitelerinin üzerini çizdiklerini çok duydum ve bana pek bi şey katan bi okul değil siyasi bi çizgisi var öğrenciye pek yansıtmıyolar ama akademisyenlik falan zor hiç onların kalemi değilim çünkü ayrıca dediğim gibi okulda prof bile yok

sene kaybetmek te kötü .bir yandan okulunuzu okuyun bir yandan da dil olsun sertifikalar olsun kendinizi geliştirin.mesela örnek vereyim mesleğimden ben turizm lisans mezunuyum şimdi işe başvursam alacağım para en fazla 5bin.ama komşumun oğlu alaylı eğitimi yok kemer de en tanınmış otel zincirin de müdür aylığı 18 binden fazla.yani tıp hukuk gibi branşlaşma gerekli mesleğiniz yoksa en önemlisi eğitimle birlıkte kendini yetıştırme .dil bilmeyen turizmci var bu ülke de yıllarca boşa okumuşlar

bildiğim kadarıyla sınava girip yüksek bir puan alırsan, bölümüne daha iyi bir üniversitede devam edebiliyorsun. Araştır bence emin değilim

sene kaybetmek te kötü .bir yandan okulunuzu okuyun bir yandan da dil olsun sertifikalar olsun kendinizi geliştirin.mesela örnek vereyim mesleğimden ben turizm lisans mezunuyum şimdi işe başvursam alacağım para en fazla 5bin.ama komşumun oğlu alaylı eğitimi yok kemer de en tanınmış otel zincirin de müdür aylığı 18 binden fazla.yani tıp hukuk gibi branşlaşma gerekli mesleğiniz yoksa en önemlisi eğitimle birlıkte kendini yetıştırme .dil bilmeyen turizmci var bu ülke de yıllarca boşa okumuşlar
Psikoloji okuyorum iç anadolunun bir şehrindeyim pek gelişmiş bir şehir değil bölümümü seviyorum ama okul hiç içime sinmedi mutlu olarak gitmiyorum mezuna kalmadım hazırlık da okumadım geçen iki seneyi o ikisine sayabilirim aslında ama cesaret edip yapmak mı yoksa alıştığın düzene devam etmek mi bilemiyorum kafam karışık

Back
X