- 7 Aralık 2018
- 7.388
- 19.004
- 248
- 28
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
Şuanki hayırokul büyük şehirlerden birinde mi
Okuduğum bölüm iyi ama okuduğun okulun da önemi olan bi bölümOkuduğunuz bölüme bağlı. Kendinizi geliştirebileceğiniz, iş imkanı fazla olan bir bölüm ise devam edin. Öylesine okuduğunuz önü açık olmayan bir bölüm ise, tekrar hazırlanın sınava. Ülke üniversite mezunu işsiz dolu. Yaşınız gençse, içinize de sinmiyor ise yeniden deneyin derim ben.
Bölüm ne
O yazdığın üniversitelerde aynı bölüm mü başka mı hedefin
Bence sınava gir ama elindekini de kaybetme çok kolay değil sınava tekrar hazırlanmak
Şuan psikoloji okuyorum hukuk istiyorum ama olmazsa psikoloji de yazarım
notları yüksek tutup devlet unıversitesine geçebilenler de vardı şu an nasıl onu bilmiyorum ama ben 6 yıl önceden bahsediyorumŞuan psikoloji okuyorum hukuk istiyorum ama olmazsa psikoloji de yazarım
Psikoloji okuyorum staj yaparken bile vakıf üniversitelerinin üzerini çizdiklerini çok duydum ve bana pek bi şey katan bi okul değil siyasi bi çizgisi var öğrenciye pek yansıtmıyolar ama akademisyenlik falan zor hiç onların kalemi değilim çünkü ayrıca dediğim gibi okulda prof bile yokBölümünüzü sorabilir miyim öncelikle?
Vakıf üniversitelerine bakış açısı iyi mi kötü mü kendi çalışacağım sektöre göre örnek vereyim.
Yazılım sektöründe mesela şirkete alım yapan kişinin ilgilendiği şey sizin zamanında verilen görevi yerine getirip getirmemenizdir. Zaten birkaç okul harici Türkiye'deki okulların hemen hemen hepsinin seviyesi birbirine yakın.
Eğer kendinize güveniniz tamsa elbette deneyin. Ama özellikle yüksek lisans için lisans eğitimini tamamladığınız okula takılacaklarını sanmıyorum. Belli şartlar oluyor zaten. Bi incelemenizi tavsiye ederim.
aaa sen hukukçumuydun hiç bilmiyordumPsikoloji oku hukuk u boşver
Ben bundan 20 yıl önce Ankara hukuk ta okurken okulu bırakıp sınava girip başka bölüm okumak isteyen arkadaşım çoktu
Şu an piyasa daha kötü
Şışşşş çaktırmaaaa sen hukukçumuydun hiç bilmiyordum
Psikoloji okuyorum iç anadolunun bir şehrindeyim pek gelişmiş bir şehir değil bölümümü seviyorum ama okul hiç içime sinmedi mutlu olarak gitmiyorum mezuna kalmadım hazırlık da okumadım geçen iki seneyi o ikisine sayabilirim aslında ama cesaret edip yapmak mı yoksa alıştığın düzene devam etmek mi bilemiyorum kafam karışıksene kaybetmek te kötü .bir yandan okulunuzu okuyun bir yandan da dil olsun sertifikalar olsun kendinizi geliştirin.mesela örnek vereyim mesleğimden ben turizm lisans mezunuyum şimdi işe başvursam alacağım para en fazla 5bin.ama komşumun oğlu alaylı eğitimi yok kemer de en tanınmış otel zincirin de müdür aylığı 18 binden fazla.yani tıp hukuk gibi branşlaşma gerekli mesleğiniz yoksa en önemlisi eğitimle birlıkte kendini yetıştırme .dil bilmeyen turizmci var bu ülke de yıllarca boşa okumuşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?