Okul Sorunu

Psikolog da sosyal fobi dedi. Ama başka insanlarda da varolduğunu pek sanmıyorum. Herkes o kadar güzel ve pozitif ki.

emin ol o kadar çok insanda var ki
mesela biri de ben
anksiyete ve sosyal fobi ;)
ilaç kullanıyorum psikiyatr verdi.
dünyada sadece sende varmış gibi düşünme.
emin ol çok özelsin, çirkin de değilsin.
kime göre neye göre çirkin olacaksın ki?

fazla kilolarını ver, duruşunu pilates ve destekleyici ürünlerle (medikallerde satılıyor) düzelt.
yağlı cildin için de yağlı şeyler cips vs yeme, bir dermatologa git.
en önemlisi kendini sev..
sen kendine değer verince insanlar da sana değer verecekler.
ama sen kendini etiketlemişsin kötü çirkin vs diye.
diğer insanlara zaten bunu belli ediyosun. yapma öyle. kendin hakkında hep pozitif ol.

okulunu da değiştirirsen yeni gideceğin okulda kimse seni tanımıyor, onlara yepyeni bir sen tanıtabilirsin ;)
 
Öncelikle iyi geceler diliyorum. Ben bir cemaat okulunda okuyorum ve hiç memnun değilim. Seneye başka bir okula geçmek istiyorum ama bazı problemlerim var. Şimdi, bu okulu değiştirmek istememin nedenlerinden biri dini ve siyasi düşüncelerimin uymaması. Bu okula gelenler de onlarla aşağı yukarı aynı görüşte olduklarından kendimi çok yalnız hissediyorum. 9.sınıftayken benimle aynı görüşte birkaç arkadaşım vardı ama dayanamadıkları için haklı olarak okul değiştirdiler. Her neyse, ben de okulumu değiştirmek istiyorum fakat çok korkuyorum. Bazı sosyal problemlerim var çünkü. Bu yüzden dışlanırım diye çok korkuyorum. Ve şu anki okulum karma değil. Sadece kız lisesi. Erkek fobim var. (Genel olarak bir insan fobisi söz konusu ama erkeklerden daha çok korkuyorum. Mesela, Burger King, Arby's vs. yerlerde hem erkek çalışan hem de kadın çalışan aynı anda hizmet veriyorsa kadın olana siparişimi vermeyi tercih ediyorum.) Beni aşağılayacaklarından ve dış görünüşümü eleştireceklerinden endişe duyuyorum. Devlet okuluna gitmem söz konusu değil, özel okula gitmeyi düşünüyorum, fakat dediğim gibi çok korkuyorum. Bir yandan bu okuldan kurtulmayı istiyorum, bir yandan da kara kara başka bir okulda ne yapacağımı düşünüyorum. Çünkü çok çirkin bir dış görünüşüm var ve böceğe benziyorum bence. Ayrıca çok şişkoyum ve kambur duruyorum. Yani çok ezik duruyorum işte. Ayrıca okul değiştirsem bile oradakiler yıllarca bir arada oldukları için beni kabul etmeyeceklerini düşünüyorum. Biraz itici bir tipim çünkü. Ayrıca hepsi bu değil, yüzüm çok çok aşırı yağlı. Anlatamam. Aranızda belki böyle olan vardır diye tavsiye almak istedim. Bunun bir çözümü yok mu? Çok rahatsız oluyorum çünkü. Yüzümü güzelce temizliyorum ve 2 saat geçmeden gene yağlanıyor. Tavsiyeleriniz varsa çok mutlu olurum.
NOT: Psikoloğa gitmemi söylemeyin. Zaten gidiyorum ama sanırım birşeye yaramayacak.

Eminim gayet güzel bir kızsın. Çünkü kendini çirkin bulan senin yaşlarında o kadar kız tanıdım ki, hepsi de gayet güzel gençlerdi. Sadece psikolojik problemlerin ve kendine güvensizliğinden böyle hissediyorsun. Sen düzelmek istersen psikolog sana yardımcı olabilir ancak. Yazdıklarından anladığım kadarıyla çabalamaya pek niyetin yok.

Senin yaşlarındayken benim de yüzümden yağ akardı resmen. Sonra çözümü yağsız nemlendiricide buldum. Cildimiz yağlı diye hata yapıyoruz, sürekli temizleyip yağdan arındırıyoruz. Ama bu cildimizi kurutuyor ve iki saat sonra cilt kendini korumak için daha da fazla yağ salgılıyor. Cildini güzelce temizledikten sonra yağsız bir nemlendirici ile nemlendir. Böylece cildin kurumaz ve yağlanmaya ihtiyaç duymaz. Ben clean&clear' in ferahlatıcı nemlendiricisini kullanırdım. Hala var mı bilmiyorum, uzun zamandır almadım. Bi şansını dene istersen.
 
herkes girişken ve cesur olmak zorunda degil, bazı insanlar da çekingen olurlar. kafanda çok büyütme. hoşlanmadıgın bir huyun varsa da degiştirmek için zorlayacaksın kendini.

korktugun şeylerle yüzleş, öyle veya böyle. kendini zorla. büyük ihtimalle sürekli gerginsindir de sen (hem vücudun hem zihinsel olarak) çünkü sürekli ''rezil olacagım, benim hakkımda kötü düşünecekler'' diye kurup duruyorsundur kendi kendine... hoşlandıgın şeyler illa ki vardır, kendini rahatlat. hatta git masaj yaptır. erkek çalışandan iste hamburgerini falan... zorla yani kendini hoşlanmadıgın huylarından kurtulmak için.

psikologa gidip de vaktini ve paranı kaybetmeni tavsiye etmem çünkü bir işe yaramıyorlar. okulunu degiştir hiç korkmana gerek yok.
 
o zaman önce psikiyatra git ama EEG ve kan testi yapan bir yere git. eksik vitamin bile böyle durumları tetikliyor. terapiye de devam edersin.
psikoloğa gitme diyenlere de aldırma, "ayy cnm ezdirme sen de kendini" diye çözüme kavuşan psikolojik sorun var zannediyorlar. ya da diyetisyene gidiyorsun "cnm sen de az ye yani" diyor :9:

1 seneye bütün problemlerini çözer, fıstık gibi olursun. ergenliğine sosyal fobi eklenmiş, uzun sürecek ama olacak. testlerini yaptır, ilacını al, terapiye git. kolay gelsin :)
 
Psikolog da sosyal fobi dedi. Ama başka insanlarda da varolduğunu pek sanmıyorum. Herkes o kadar güzel ve pozitif ki.

ah canıııım
şu cümlen beni benden aldı...
İnan ömrümde gördüğüm en pozitif ve sosyal insan kendimim,bana ayak uydurabilecek arkadaş bulmakta bile zorluk çekiyorum ama bende çektim o derdii.
Yani sosyal fobiyi.Senin yaşlarındaydım,lise 3'ün sonunda bir anda başladı...
koooooskoca lise 4 geçti,üniversiteye başladım başka şehre taşındım.. hayat kalitem gitti,planımı programımı derslere devam durumumu bile etkiler oldu.Ama ben hep bu durumun bi bende olduğunu,kendi kuruntum olduğunu düşünürdüm.Bi gün sosyal psikoloji dersinde sosyal fobi konusunu işledik.Kitapta agorafobi için ne diyosa bende o vardı. Ve şöyle diyordu "sosyal fobi kendi kendine geçmez-ciddi bişeydir-ilaçlı tedavi gerekir"
dersten çıktım,ertesi günü soluğu psikiyatrda aldım. Adam bana "agorofobi" dedi,"biliyodum zaten" dedim:))
3 ay kadar ilaç kullandım ve o sorunumdan kurtuldum.Bak üstünden 5 sene geçti-şükürler olsun nüksetmedi bile
lütfen sende hiiiiiç ihmal etme.
İnan bana ilaçlar çook etkili.
kendini beğenmeme meselesini de ergenlikten çıkmamış olmana bağlıyorum,zamanla kusurlarınla seveceksin kendini,hiç merak etme.
kendini böcek gibi hissediyosan da bir sabah yatağında böcek olarak uyanan adamın hikayesini Kafka'dan Dönüşüm'ü okumanı tavsiye edebilirimm
üzme kendini
hayat çok güzel ^^
 
Back
X