Okul sütü

Kardesim 11 yasinda ve hala ayni maalesef. Yukarida konu sahibi belirtmis ama ben de ayni sekilde biliyorum, tedavisi yok ne yazik ki. Bir ara yurtdisinda surekli kullanim gerektirecek hap tarzi bir sey bulmustu babam ama fayda zarar karsilastirmasi yapip hic yanasmadi.
Çok zordur eminim inşaAllah tedavisi bulunur bu hastalığın. En azından badem ve soya sütü kullanabilirmisiz bunu öğrendim.

Bir de birşey daha sorabilir miyim?
Bu hastalik varsa eğer kızım da gelişim geriliği devam eder mi? 5.5 aylık kızım 2 aydır hiç kilo almıyorum 1 aydır da boyu uzamamis anne sütü alıyor ben 1 haftadır sıkı diyet yapıyorum gözle görülür bir düzelme oldu ama işte gelişim geriliği düşündürüyor beni :(

Çok zordur eminim inşaAllah tedavisi bulunur bu hastalığın. En azından badem ve soya sütü kullanabilirmisiz bunu öğrendim.

Bu hastalik varsa eğer kızım da gelişim geriliği devam eder mi? 5.5 aylık kızım 2 aydır hiç kilo almıyorum 1 aydır da boyu uzamamis anne sütü alıyor ben 1 haftadır sıkı diyet yapıyorum gözle görülür bir düzelme oldu ama işte gelişim geriliği düşündürüyor beni :KK43:

Benim verdigim cevap ne derece saglikli olur bilmiyorum ama benim kardesimde oyle bir durum yok. Kucukken nasildi hic hatirlamiyorum ama su an yasitlarina gore uzun bile sayilir. 135 cm boy 32 kilo olarak biliyorum onu ve tenis oynuyor belki sporun etkisi vardir. Oyle bir rahatsizligim olmamasina ragmen ben 157yim :D

Benim verdigim cevap ne derece saglikli olur bilmiyorum ama benim kardesimde oyle bir durum yok. Kucukken nasildi hic hatirlamiyorum ama su an yasitlarina gore uzun bile sayilir. 135 cm boy 32 kilo olarak biliyorum onu ve tenis oynuyor belki sporun etkisi vardir. Oyle bir rahatsizligim olmamasina ragmen ben 157yim :KK70:
Ben de 1.58 :) alerji doktorumuz yol gösterecektir bize tabi mama da aldık ama çok kötü tadı var kokmuş balık gibi tadı çamaşır suyu gibi kokusu var kızım öğüre öğüre içti 10 cc kadar sütümü daha vitaminli yapmam lazım bana da takviye verecek diye düşünüyorum.

Maalesef bu konuda çok muzdaribim. Çocuklarında da aynı alerji var. Sürekli takip ediyorum. Öğretmenine rica ettim. Öğretmen dikkat etse öğrenci velileri dikkat etmiyor. İsyanlardayım.

Maalesef bu konuda çok muzdaribim. Çocuklarında da aynı alerji var. Sürekli takip ediyorum. Öğretmenine rica ettim. Öğretmen dikkat etse öğrenci velileri dikkat etmiyor. İsyanlardayım.

Bizde durum farklı diğer aileler oğluma ikram edecekleri tatlıları laktozsuz sütle yapıp gönderirler sağolsunlar. Veli toplantılarında ya da whatsap gruplarında bu konudaki hassasiyetten bahsedebilirsiniZ. Geçmiş Olsun

Bu hastalik varsa eğer kızım da gelişim geriliği devam eder mi? 5.5 aylık kızım 2 aydır hiç kilo almıyorum 1 aydır da boyu uzamamis anne sütü alıyor ben 1 haftadır sıkı diyet yapıyorum gözle görülür bir düzelme oldu ama işte gelişim geriliği düşündürüyor beni :KK43:

Kızınızde gelişim geriliği yeterli beslenememe ve ishalden kaynaklıysa, diyet yapıp ishali engellediğinizde gelişim devam eder inşallah

Evet öyle yapıyorum beslenme çantasına her gün öğlen yemeği için meyve suyu koyuyorum
Sütler haftanın 3 günü ilk ders dağıtılacakmış
Günde 2 kutu fazla gelecek düşüncesindeyim
zaten pek yararlı bir gıda değil
Ee o kutu meyve suları da çok sağlıksız. Belki süt yerine oğlunuzla konuşup beslenmesine Ayran koyabilirsiniz. .

Benim süt içemeyen çocuklarım, ayran içiyorlar .Yada sadece su. .

Ee o kutu meyve suları da çok sağlıksız. Belki süt yerine oğlunuzla konuşup beslenmesine Ayran koyabilirsiniz. .

Benim süt içemeyen çocuk

Benim süt içemeyen çocuklarım, ayran içiyorlar .Yada sadece su. .

Ayran sevmez ve sıcak sınıfta bozulur diye korkuyorum beslenme çantasına koyamıyorum malesef. Aldığım meyve suyu organik diğerlerüne göre bir parça daha masum

Aslında laktoz intoleransının olması insan doğasına uygun bir durum, laktoza toleransımız evrimsel süreçte gelişen bir şey olmuş; öncesinde bütün insanlar laktoz intoleranttı. Çünkü her canlı kendi yavrusu için süt yapar, onu alıp içmeye çalışan biziz malesef.

Ben de badem sütü tavsiye edecektim. Silk ya da Alpro markalı badem sütlerinin vanilyalı ya da çikolatalı olanlarından verebilirsiniz. Tadı da güzel olduğu için içmesi kolay diye düşünüyorum.

Ayran sevmez ve sıcak sınıfta bozulur diye korkuyorum beslenme çantasına koyamıyorum malesef. Aldığım meyve suyu organik diğerlerüne göre bir parça daha masum
Sütun çocuğunuza dokunduğunu biliyorsanız her türlü süt içirmemelisiniz. Bağırsak yapısını bozarsaniz. .

Sırf sütun vitamini için bunu düşünüyorsanız evde kefir,ayran,peynir, yoğurt tüketmesini sağlamalisiniz.

Kızınızde gelişim geriliği yeterli beslenememe ve ishalden kaynaklıysa, diyet yapıp ishali engellediğinizde gelişim devam eder inşallah
İshal değil kabız canım çok yoğun mukuslu yeşil yapıyor ve çok zorlanıyor yaparken. 1 haftadır diyetteyim kızım 3 gündür kakasini mukussuz yapıyor sadece rengi halen yeşilimsi hafif sarı gibi doktorumuz takip ediyor inşaAllah düzene girer kızımın gelişimi.

Hindistan cevizi sutu tek basina bir seye benzemiyor. Ben Almanya'dayim biomarketten kakaolu olanini aldim tadi sahaneydi. Siz de kakao/nesquick stili bir sey katarsaniz gayet olabilir gibime geldi:)

İnek sütü alerjisi ve laktoz intoleransı aynı şey değil
İnek sütü alerjisinde bebeğin kakasında kan görülüyor emziriyorken süt ürünleri diyeti yapıyorsunuz 2 yaşından sonra geçiyor.
Laktoz intoleransı ise bağırsaklardaki laktaz enzimi eksikliğinden kaynaklanıyor ne yazıkki hassasiyet ömür boyu sürüyor.
Yanlış hatırlamıyorsam arkadaşım çocuğu için laktoz içeren gıdalarına bir damla ilave ediyordu laktoz intoleransı için. Böyle bir Damla’yı duymuş muydunuz?

Back
X