Arkadaşında olan bebeği istemiş , sizin aldığınız bebeğin arkadaşındaki gibi olmamasına içerlemiş,
Bence bunda fazla derin duygular aramayın , o bebeği ışıklı ve şarkı söylerken gördüğünde, belki de elsa bebeğin yalnızca o şekilde olduğunu düşünmüş ve daha sadesini görünce şaşırmış olabilir ,
Konunuzdan bağımsız para mevzusu için diyebileceklerim ;
Çocuklar , özellikle o yaşlarda ; herşeyi sonsuz sınırsız zannediyorlar , benim de küçük çocuğum 3,5 yaşında , evet para mevzusu tek başına o yaş için anlamsız ve nahoş fakat onların isteklerinin parayla alındığını ve bu paranın da sınırsız olmadığını bilecek yaştalar ,
misal ben onun istediği bir şeye hayır dediysem, o an için alınmama sebebini belirtiyorum , bu bizim için çok pahalı şu anda alamayız , yeterli miktar parayı biriktirdiğimizde gelip alabiliriz .. Gibi ..
Ve bu şekilde para biriktirecek ve o oyuncak için heyecanlanacak olması çok güzel geliyor bana,
Kendi Küçüklüğümden hatırlıyorum mesela , ben de öğretmen çocuğuyum, birşey istediğimizde ; ay başında maaş alınca alınacak şu anda alamayız derdi babam Ve o aybaşında alınan şeyin hazzı hala aklımdadır .. Belki onlar şıp diye alınsa, bu kadar değerli olmazdı bizim için..
Ve sizin örneğinize çok yakın, 7 yaşındaki kızım sınıf arkadaşının uçan Prensesini görmüş benden istedi , birlikte oyuncakçıya bakmaya gittik ve istediği şeyin 200 lira olduğunu görünce alamayacağımızı belirttim , itiraz etmedi fakat aklında da kaldı o tabii,
Başka bir gün dayısı kıyamamış almış, fakat uçan Prensesi değil de uçan atını seçmiş,
İnanır mısınız iki ya da üç kez oynadı attı bir köşeye , yani onlar için o kadar da elzem değil arkadaşta ya da reklamda gördükleri oyuncak... Onu elde edene kadar can atıyorlar sadece ...