Okula Gitmiyorum

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
Önce bu konuyu okuyun lutfen.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/okula-gitmiyorum.868073/

Daha once okuyanlar bilir okula gitmediğimi. Kendimi çok zorladım bu hafta full gittim ama nasıl gitmek derste karnıma kramplar girdi resmen. Bu psikolojik tabiii.
Kendimce bir çözüm buldum okuduğum bölüm açıköğretimde de var ikinci dönem oraya geçecegim. Bir yandan çalışırım diye düşünüyorum. Sizce mantıklı bir fikir mi?
Aileme, özellikle anneme bu konuyu nasıl açacağım lütfen yardımcı olun.

Sen de fazlaca depresyon septomları gördüm :)
Şuan sadece okula gitmeye üşenen bir tip olarak, hem iş hem açık öğretim den bahsetmen garip degil mi.
bu söyledigine sen inandıysan bende inandım :/

İş hayatını bilmiyorsun, her yer kelebek böcek uçus uçus bir ortam yok.
Onun için psikolog yada psikiyatri yardımı al,
ondan sonrada okuluna 4 elle sarılmaya bak.
işini gücünü oturt ondan sonrasını düşünürsün. seni hayatın gerceklerine davet ediyorum :)

O kramplar bende de olurdu da ilkokul 1'deyken.Diger konuyu da okudum istemiyosun sen okula gitmek.Ne guzel bi sehirdesin yahu yerinde ben olaydim keske.Simdi hayal kuruyosun aciktan okurum calisirm diye de o isler oyle olmuyo be canim.

Açıköğretimle normal eğitim arasında uçurum var.Onları denk görmemeniz gerekiyor.Fakat çözüm olarak ikinci öğretime geçiş yapabilirsiniz.Sabah derslerine gitmek sorumluluk gibi geliyor fakat akşam derslerine gitmek gezmeye gitmek gibi ve keyifli:)) Normalde bende birinci öğretimim.Fakat bizim okulda devam zorunluluğu olmadığı için ikinci öğretimlerlede derse girilebiliyor.Senin okulun için bu geçerli değilse, geçişini aöf yerine ikinci öğretime yapabilirsin.Bu sana çok iyi gelicektir:)

Tabii ki mantıklı değil, sırada oturup, hocanın hazır anlattığı dersten zevk almayan sen, aynı derse evde kendin mi çalışacaksın?

Herkes okuyacak diye bir şart yok. Okumak sana göre değilse, bir zanaat öğren ya da başka bir iş alanında uzmanlaşmaya çalış. Kendi becerilerini, ilgi alanını acil keşfet.

Yoksa yaş 30 lara gelince koca bir pişmanlık yaşayacaksın.

Mantıklı değil
Üniversite sadece kitap oku ders çalış sınavı geç demek değildir
Ayrıca siz bu ruh haliyle ise de gitmesiniz
Üniversite mezunları işi zor bulurken siz nasıl bulacaksınız

okula git

Okula gitmeye üşenirken, AÖF ve çalışma hayatını birlikte götürmeyi nasıl düşünüyorsun merak ettim? Hani o kadar enerjin, azmin varsa, kazandığın okulu bitir işte. Ayrıca AÖF'yi kesinlikle küçümsemiyorum, bitirmesi zor bir sistem ama örgün olarak okuduğun bölümün sana açacağı kapılarla, AÖF'nin açacağı kapılar ne yazık ki asla aynı olmayacak.

Başka şansı olmayan insanların açıköğretime devam etmesi çok mantıklı ama sırf tembellikten elindeki fırsatı tepip, açıköğretime kaydolmak kendine yapacağın büyük bir kötülük olur.

Normal derslerde yapamayıp evde kendiniz oturup çalışabileceksiniz sanıyorsunuz ya hasta oluyorum.
Niye gidemiyorsunuz? Ben de bayılmıyorum her gün canım çıkmış gibi geliyorum eve ama hiç aklıma bile gelmedi açıkçası pes etmek.Korkup kaçmak yerine kalıp savaşın

Açık öğretimle falan neden uğraşacaksin? Emin ol o zaman hiç okumazsin. Annelere de ki ben okumaktan vazgeçtim çalışacağım benim için harcayacaginiz parayla maddi durumu zayıf ama okumak isteyen birini okutun sevaba girersiniz de.

2016 Kpss için bir kaç aydır ders çalışıyorum hayatımda en zevk aldığım şey yalnız başıma oturup ders kitaplarına gömülmek. Yani benim için hiç zor olmayacaktı eğer açığa geçseydim. Benim problemim okulla. Sabah erkenden kalkıp soğuk sınıf ortamına girmek beni asıl iten şey.

2016 Kpss için bir kaç aydır ders çalışıyorum hayatımda en zevk aldığım şey yalnız başıma oturup ders kitaplarına gömülmek. Yani benim için hiç zor olmayacaktı eğer açığa geçseydim. Benim problemim okulla. Sabah erkenden kalkıp soğuk sınıf ortamına girmek beni asıl iten şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…