• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda Akran Zorbalığı

simliflamingo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2022
2
9
1
40
Merhabalar,

Şu an hem çok üzgün hem de çok sinirliyim. Sizlerden (özellikle aramızda öğretmen ve okul yöneticileri varsa, onlardan) fikir ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Kızım bir devlet okulunda 1. sınıfa başladı. Okuldan zaten hiç memnun değilim. Sınıflar 45 kişi, okul minicik, giriş-çıkış saatlerinde veliler resmen birbirini ezerek çocukları bırakıp alıyor. Başka okula verme şansım yok çünkü bebeğim var ve evime yakın olan tek okul bu. Servis ücretleri de çok fazla olunca kızımın en azından bu seneyi burda geçirmesi zorunlu hale geldi.

Konuya gelecek olursam; kızım bugün sınıfa girerken arkasına bakarak ilerliyormuş ve başka bir kıza çarpmış. Çarptığı kız, kızımın saçlarında tutarak yere yatırmış, kafasını tutup defalarca yere vurmuş ve saçlarını yolmuş. Kızımı okuldan aldığımda saçı başı darmadağınıktı. Kızımla konuşunca aynı öğrenci tarafından daha önce de şiddete maruz kaldığını ama benimle paylaşmadığını söyledi. Hemen okul yönetimiyle görüştüm. “Biz diğer öğrencinin ailesi ile görüşüp size bilgi vereceğiz.” dediler ve beni kızın ailesiyle biraraya getirmediler.

Ben bu öğrencinin sadece sözlü uyarı almasını istemiyorum. Burda basit bir vurma, itme gibi bir olay değil, bildiğiniz zorbalık var. Okul yönetiminden yazılı uyarı verilmesini talep etmek istiyorum. 1. sınıf öğrencisine bu şekilde bir yaptırım uygulanabilir mi? Sadece sözlü uyarı alması durumunda bu zorbalığın devam edeceğini düşünüyorum. Daha önce başka öğrenciler nedeniyle benzer durumlar yaşayan veliler var. Hatta birinin çocuğunun kolu kırıldı maalesef. Ama olayın üstünde pek durmadılar.

Ben şu an okul yönetiminden haber bekliyorum ama ne yapmam gerektiği konusunda sizlerden de destek rica ediyorum.

Sevgiler

Bana okul yönetimi geçiştirmiş gibi geldi.
Ben olsam gider önce bir darp raporu alır
Sonrasında da o çocuğun ailesini arar ve yasal işlem başlatacağımı söylerdim
Başlatırdım da
Kızınıza da söyleyin bir daha her şeyi gelip hemen ilk size anlatsın.
ve hatta kendini korumayı da öğretin.

Merhabalar,

Şu an hem çok üzgün hem de çok sinirliyim. Sizlerden (özellikle aramızda öğretmen ve okul yöneticileri varsa, onlardan) fikir ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Kızım bir devlet okulunda 1. sınıfa başladı. Okuldan zaten hiç memnun değilim. Sınıflar 45 kişi, okul minicik, giriş-çıkış saatlerinde veliler resmen birbirini ezerek çocukları bırakıp alıyor. Başka okula verme şansım yok çünkü bebeğim var ve evime yakın olan tek okul bu. Servis ücretleri de çok fazla olunca kızımın en azından bu seneyi burda geçirmesi zorunlu hale geldi.

Konuya gelecek olursam; kızım bugün sınıfa girerken arkasına bakarak ilerliyormuş ve başka bir kıza çarpmış. Çarptığı kız, kızımın saçlarında tutarak yere yatırmış, kafasını tutup defalarca yere vurmuş ve saçlarını yolmuş. Kızımı okuldan aldığımda saçı başı darmadağınıktı. Kızımla konuşunca aynı öğrenci tarafından daha önce de şiddete maruz kaldığını ama benimle paylaşmadığını söyledi. Hemen okul yönetimiyle görüştüm. “Biz diğer öğrencinin ailesi ile görüşüp size bilgi vereceğiz.” dediler ve beni kızın ailesiyle biraraya getirmediler.

Ben bu öğrencinin sadece sözlü uyarı almasını istemiyorum. Burda basit bir vurma, itme gibi bir olay değil, bildiğiniz zorbalık var. Okul yönetiminden yazılı uyarı verilmesini talep etmek istiyorum. 1. sınıf öğrencisine bu şekilde bir yaptırım uygulanabilir mi? Sadece sözlü uyarı alması durumunda bu zorbalığın devam edeceğini düşünüyorum. Daha önce başka öğrenciler nedeniyle benzer durumlar yaşayan veliler var. Hatta birinin çocuğunun kolu kırıldı maalesef. Ama olayın üstünde pek durmadılar.

Ben şu an okul yönetiminden haber bekliyorum ama ne yapmam gerektiği konusunda sizlerden de destek rica ediyorum.

Sevgiler
Ah kuzum, minicik haliyle yaşadıklarına bak. Sizin için de yavrunuz için de çok üzüldüm, insan sinirinden kendini yer bitirir şu durumda. Darp raporu alıp, çocuğun ailesiyle iletişime geçip elinizde rapor olduğunu ve şikayetçi olacağınızı söyleyin bence. Milletin çocuğunun dürtülerine alet olsun diye göndermiyoruz çocukları okula, sahip çıksınlar, gerekirse psikolojik destek aldırsınlar çocuklarına.Okul sanki geçiştirmiş gibi geldi, üstünü örtebilirler. Çok geçmiş olsun.

Mutlaka darp raporu alın sonra da okuldan şikayetçi olun. Ne demek kafasına vurulan minicik bir çocuğu geçiştirmek bu nasıl idarecilik ... Önce okuldan , müdürden şikayetçi olun ki kıçı tutuşsun o zaman diğer veliyi getiriyor mu getirmiyor mu görün. Bana kalırsa başka okul bakın, eşiniz olmazsa kızı getirip götürür şu yazdıklarınız nerden baksanız rezillik.

Öğretmeniyle konuşmadınız mi? Yönetim tamam ama öğretmen aileyle daha iletişimde olurdu.ayrica bu olayi öğretmen duymamış mi? Sözlü bir yaptirim olmasin diyorsunuz ama birinci sınıf çocuğu okuldan uzaklaştırma alamaz buyuk ihtimalle Öğretmenle konusun o aileyle iletişime geçer ,ailede sizle

Çok üzüldüm. Daha küçücükler. Nasıl bu kadar şiddet uygulayabilirler. Küçuk ama gelişmiş bir ilcedeyim. Oğlumun sınıfı 20 kişi. Böyle olaylar da çok yok şükür. Bana büyük şehire çocukların eğitimi için tasinmami onerenler vardı , bu duyduklarım sonrası asla düşünmem sanırım.

Bu arada okulun bir sonraki adımına bakın. Darp raporu alın ve şikayetçi olun.

Hay Allah bildiği gibi yapsın ya. Küçücük çocuk nasıl bu kadar zorba olabiliyor anlamadım gitti. Lise zamanında da benim başıma geldi. Okula gitmek istemiyordum artık. Bir grup şımarık kız yüzünden ne çektim. En kötüsü öğretmenler ve idare de adamakıllı bir yaptırım yapmadılar. Kızlarla konuşup konuşup yolluyorlardı. Şimdi sizin konunuzu okuyunca lise zamanımı hatırladım. Ki sizin evladınız daha küçük. Lisede çok afedersiniz eşşek kadar insanlardık artık. Siz idareye baskı yapın. Yaptırımları ona göre olsun. Çünkü bazı insanların mayasında zorbalık ve kötülük var. En azından korkar yapmaz bir daha.

Okul yönetimi böyle durumlarda ne şiş yansın ne kebap der..
Her gün kaç tanesiyle uğraşıyoruz diyerek gecistiririler.
Size alakalı gorunurler ancak sorununuzu gerçek anlamda umursamazlar.
Bu gibi durumları ciddeye alan çok fazla okul yok bence.
Sizin istediğiniz sert müeyyide ve farkındalık ne yazık ki olmayacak gibime geliyor.

İlkokulda öyle yazılı disiplin cezası falan verilmez. Beni geçiştirirler önemsemezler düşüncesindeyseniz ve kızınızda yara, kızarıklık gibi iz kalmışsa gidip darp raporu almanız ve idareyi korkutmanız lazım. Hatta raporu alıp polise gidin. Yalnız karakola başvurmanız için darp raporu olayın olduğu gün alınmalı diye biliyorum

Şunu yapan cocugun ailesinin de sorunlu olmama ihtimali çok dusuk geliyor bana. 🤷
O yuzden uyarmayla konusmayla duzelmesi de dusuk ihtimal.
Katılıyorum. Ya çok fazla şiddet içerikli video veya oyuna maruz kalıyor ya da aile içinde yaygın davranış biçimidir. O yüzden aman bizim evladımız ne yapmış konuşalım diyeceklerini pek sanmıyorum. Okul da ne yaptırım yapabilir bilemiyorum . Öğretmen çevremden duyduğum çocukların artık otoriteyi yok saydiklari ve çok da yaptırım uygulayamadiklari

Çok geçmiş olsun,çok üzüldüm.Bu durumu çok uzun zaman yaşadık maalesef.Dayak mı yemedi,küfür mü işitmedi,gözlüğümü kırılmadı vs vs.O kadar okul idaresine,sınıf öğretmenine söylememe rağmen elde var sıfır.En son çocuğun annesinin işyerine gitmiştim neden çocuğu böyle anlayayım diye.Annesine çok üzülmüştüm.Eşinden şiddet görüp çocukları için evini terketmediğini söylediğinde içim acımıştı haline.Allah yardım etsin dedim söyleyecek bişey bulamadım maalesef.Okulunu değiştirmek istemediği için sınıf değişikliği yapıp sorunu çözmüştüm.Bu arada okul idaresi çocuğumu suçlamıştı neden kendini savunmuyor,dayak yiyor diye😡Her çocuğun bir yapısı var sonuçta.Dilerim iyi bir çözüm bulabilirsiniz🤲😔

Merhabalar,

Sevgiler
Çok büyük geçmiş olsun inşallah

Çocuklar acımasız olabiliyor malesef okuldan soğumaz inşallah

İtmek kakmak vurmak saçını çekmek vardı bizim zamanımızda, başka bir çocuğun kafasını yere vurmak ne demek :KK57: Max 8 yaşında bir çocuk böyle bir şeyi nasıl öğrenebilir, nerden öğrenir öğrense bile nasıl uygular?? Bu postu okuyunca bir korktum sanki, toplumda böyle şiddete meyilli manyaklar mı yetişiyor diye. Eğitim bu kalitede giderse 20yıl sonra Türkiyeden IŞİD de çıkar daha kötüsü de.

Merhabalar,

Sevgiler
Çok geçmiş olsun. 1. Sınıf öğrencisi nasıl bu kadar vahşi olur şaşırıyorum. Nasıl bir ailede yetişiyor, ilerde kimlere neler yapar bilemiyorum. Çok üzüldüm hem sizin çocuğunuz adına hem o kız adına hem de zarar vereceği başka çocuklar adına

Back
X