Okulda yıldız alamadım sorunu

dilayza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
314
153
123
Ankara
Evet kızlar sorunumuz bu. Oğlum bu sene ana sınıfına başladı 2009 Ekim doğumlu. Zorlu bir süreçten sonra okula alıştık. Şu anda rakamları öğreniyorlar. Ben de evde ayrıca çalıştırıyorum. Bugün öğretmeni sınıfta sormuş herkese benim oğlum da heyecanın da etkisiyle karıştırmış birbirine öğretmenimiz de diğer çocuklara yıldız vermiş ama oğlumla beraber 4 çocuğa yıldız vermemiş. Bu arada öğretmenimizden çok memnunum yanlış anlaşılmasın. Şimdi asıl sorun şu oğlum evde çalışırken de 4 ve 5'in yazımını karıştırıyor. Yarın için de çok endişeli öğretmenim yine sorarsa ve ben yanlış bilirsem nolacak diye üzülüyor. Ben benzer sorun yaşayan annelerden sorunun çözümü için ve çocuğa doğru yaklaşım için fikir istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Çocuğunuzu daha da strese sokacak davranışlardan uzak durun bence bazen başarısız olunabileceğini bunun bizim yanlışlarımızı gormemizi sağladığını anlatın eğer derslerinde anlamadığı seyler varsa farklı metodlar kullanarak somutlastirarak anlatabilirsiniz

Teşekkür ederim cevap için elimden geleni yapacağım.

Cocugunuza asla yanlis yapmaktan korkmamasi gerektigini ogretin.
"Yanlis yapa yapa dogruyu ogreneceksin. Ilerde sen daha basarili olacaksin. Bilmedigini sormaktan ve yanlis yapmaktan asla cekinme oğlum" deyin.
Böyle ogretin evladiniza ki bilmedigini sorsun ve öğrensin.
Basta ogretmenler olmak uzere, toplumu cahil birakan insanlar hep "ayy bunu mu bilemedin" deyip dalga gecen insanlardir.
Bundan dolayi çocuğun kendine olan öz güveni tamamen bitiyor ve bilmedigi şeyi sormaktan da cekiniyor.
Lütfen evladinizi saglam yetistirin. Yildizin hicbir onemi yok onemli olan basarabilmeye calismaktir..

Size tamamen katılıyorum. Sınıf içerisinde alamadığı bir yıldızın benim gözümde hiçbir önemi yok ama maalesef çocuklar için böyle şeyler çok önemli. İnternette bu konuyla ilgili o kadar can sıkıcı şeyler yazıyor ki biraz rahatlamak adına açtım konuyu cevap için teşekkürler.

Burada öğretmenin yaklaşımı önemli bence...
Yıldız almamanın bir ceza olmadığını belirtmeli ve davranışlarıyla göstermeli.
Bunun sadece bir eğlence, bir oyun olduğunu; bu seferlik yıldız alamasa da başka denemelerde başarılı olup alabileceğini söyleyebilirsiniz.

Benim 1. sınıf hala rakamları karıştıran bir sürü öğrencim var.
Bunlar ana sınıfına gitmiş öğrenciler ve de.
Zamanla öğrenir, karıştırması sorun değil.
Evde eğlenceli etkinlikler yapın.
Rakamları yazın altına bonibonlarla görselleştirmeyi o yapsın mesela.
5 e göbekli deyin mesela, 4 e sivri burun diyerek şifreleyerek aklında kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni sistemde rakam yazdirma yok artik. Bir de bu cocuklari bu sekilde okuldan sogutmamak lazim. Eger odullendirme yapiliyorsa her cocugun yaptigi dogru bir davranis bulunup hepsine yapmak lazim. Ayrica sen bunu neden bilmiyorsun diye cocuklari cezalandirmak cok yanlis okul oncesinde.

Haydi 1 2 3 diye sayalim sarkisini cocuklar cok seviyorlar. Ben rakamlari gosterirken sarki soyluyorum genellikle cocuklar cok seviyorlar. Bir de pepenin ilk sayimiz 1 diye baslayan sarkisi var onu oneririm size. Cocuklar cok seviyorlar bunu da. Ayrica rakam saklama oyunu da oynayabilirsinz.

Boyle knularda bu sekilde odullendirme ya da cezalandirma yapmak bastan yanlis hocam. Eger boyle bir odullendirme yapiliyorsa hepsine yapilmali. Bu cocuklar cok kucuk daha.

Boyle knularda bu sekilde odullendirme ya da cezalandirma yapmak bastan yanlis hocam. Eger boyle bir odullendirme yapiliyorsa hepsine yapilmali. Bu cocuklar cok kucuk daha.
Dediğim gibi burada öğretmen mesajı verememiş sanırım çocuk bu kadar endişelendiğine göre...Not sisteminden farksız olmuş bu yıldız olayı, öğretmen bile farkında değil belki. Konuşun bence, çocuğun endişesini ve gerginliğini belirtin.

Çok teşekkür ederim özellikle göbekli ve sivri denmesi çok mantıklı.

Teşekkür ederim şarkıları hemen bulacağım.

Ben de öyle düşündüm en azından yarın konuşup ne kadar üzüldüğünü söyleyeyim diyorum.

Çocuk gerçekten etkilenmiş ki sınıfta yıldız alamayan kaç kişi olduğunu bile belirtti. Ben de bu şekilde ödüllendirilmeye karşıyım ya da en azından rakamları karıştıran diğer çocuklara da farklı bir şekilde yıldız verilebilirdi. Sadece çocuğun yanında anneme okuldan alırken sayılara bol bol çalıştırın demiş öğretmenimiz. Hatta oğlum da biz zaten annemle her gün çalışıyoruz demiş.

bence çocuğunuza başarısızken çalışıp da başarılı olan insanların hikayelerinden bulup okutun, beraber okuyun ya da videosunu izleyin,filmini?? böyle bir şey deneyin derim örneği ile görsün çalışırsam olur diye

ah kıyamam :) bir kaç saat sz çalıştırsanz yakışıklıya bak bu şişman duran 5 üstten çizgli 4 diye falan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…