öncelikle geçmiş olsun.
kızım tek çocuk, naif sessiz tipik kız çocuğu. ilkokula başladığında sınıfa sonradan problemli bir erkek çocuk geldi. gidip gelip kızımı ağlatıyor, servisleri de aynı. kızım sürekli şikayet ediyor. okula gittim, öğretmenine anlattım. işte anne baba ayrıymış da çocuk problemliymiş, müdahale edeceğini, ailesiyle konuşacağını söylüyor sürekli.
bir iki üç sorun bitmiyor, okuldan mutlu gelen kızım ağlayarak her gün şikayetle geliyor. en sonunda yine servisten ağlayarak inince, hemen bin arabaya gidiyoruz dedim. evini annesini buldum, tabi çocuk da anneyle kapıda. kıyamet kopardım.
son oldu, bir daha bu kapıya gelirsem, bu halimi ararsın, sakın getirtmeyin dedim gittim.
sert çıkmakta fayda var. hiç kimsenin arsız şımarık problemli zorba çocuğuna katlanamam, evladımı da hırpalatmam. yok öyle sal bayıra mevlam kayıra.
ağlamayın, evlat sizi evladınız, bir şey olduğunda kimsenin canı sizinki kadar yanmaz. müdahaleci olun.
ne demek merdivenden itmek, kafaya vurmak. darp raporunu alın, elinizde kanıt olsun.