• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuldaki usulsuz kayit

Cocuklari topluma kazandiralim derken diger cocuklar ne olacak onu da dusunmek lazim. Lise caglarimda tek isi gucu ders calismak olan bi cocuktum ve okulun delisi tarafindan ugramadigim zorbalik kalmadi. Sacima sakiz yapistirmalar, isim takmalar, arkam donukken tekme atmalar. Hani bi derdi de yok, bana takmis benimle ugrasacak o kadar yani. 2 sene boyunca her okul gunu boyle gecti. En son psikolojim iyice yerle bir olunca okul degistirdim. Universitenin ilk yillarinda kazanabildim kaybettigim ozguveni. Benim toplumla bagim falan ne olacak bu durumda? Hasta olan tedavisini olsun, kimse cekmek zorunda degil bu sacmaliklari. Sandiginizdan fazla etkileniyor bu zorbaliklardan cocuklar. Konu sahibi arkadasim, hic olmadi siz okul degistirin oyle bir sansiniz varsa eger.

Aile desteği çok önemli ama destek yok diye işin peşini de bırakamaz rehberlik ve idare..

Çocukları dövüyor mu rahatsız mi ediyor anlayamadim ama nöbetçi öğretmenler niye var nasıl musade ediyorlar sürekli ve herkese yapıyorsa ortada bi olay gözden kaçamaz ki..

Bizim okulda ilkokullarda öyle bir çocuk var her tenefüs dövecek birini arıyor resmen çocuğun pesindeyim.. Yine mi sen geldin diyo bana bi de.. Evet diyorum yine ben.. 1 ay sürdü pes etmesi.. beni de yorma sen de yorulma düzgün dur yoksa pesindeyim dedim.. bıktı benden yapmıyor artik.. onun da aile umursamıyor rehberlik görüşüyor ama nafile..

Illa ki çözüm vardır minik çocuğu durduramiyoruz diye bişey yok.. onu da kazanmak diğer öğrencileri de korumak okulun görevi..

Idare ile görüşün derim birşey yapmıyorlarsa şikayet edilmeli..

Ben sadece kendi çocuğum için değil bütün çocukların velileri kendi çocuklarını düşündükleri için istiyoruz bunu.aile ile görüşüldü ama aile bunu asla kabul etmiyor ki .rehberlik de desteği çekti.cunku sadece okulla olmuyor aile de evde destek vermeli diye düşünüyorlar.benim çocuğum deli mi psikiyatriye gotureyim diye düşünen insanlar.ne yapalım yani ailenin sorumsuzluğun cezasını bizim çocuklarımız mi çekecek hanımefendi.

Fiziksel ve psikolojik şiddet ne demek yaa? Ben olsam polise, savcılığa her yere şikayet ederdim. Çocuğunuz da hakkını yasal yollardan savunmayı sizi örnek alarak öğrensin.

Çok üzüldüm duruma kendi ilkokul yıllarımı hatırladım. Özel olarak sürekli çocuğunuza rahatsızlık veriyorsa bir yolunu bulun mutlaka. Gerekirse kendi çocuğunuzun sınıfını ya da okulunu değiştirin. hatta sık sık çocuğunuza sorun belki anlatamiyordur size yasadiklarini

O çocuk usulle yapılmış bir kayıt olsaydı ne yapacaktınız ?
Ki okullara belli sayıda kaynaştırma öğrenci kaydı bile yapılmak zorunda.
Usulsüz kayıt dediğiniz muhtemelen misafir olarak gösterilmiştir o adrese.
Hiçbirşey yapamazsınız .
Kazanılmış haktır o ve kaydı alınmış okul tarafından.

rehberlik öğretmeni sosyal hizmetlere haber versin aile hakkında şikayette bulunulsun kimse kimsenin terbiye yoksunu cocugunu çekmek zorunda değil hele zarar gören başka çocuklarsa umrumda olmaz her yere şikayet ederim

çocuk rehberliğe yönlendirilir gerekırse dışardan psikoloğa yollanır ilaç kullanır vs vs.neden okuldan uzaklaştırılsın sorunlu diye tek değerli sizin çocuğunuz mu o çocukta değerli ve topluma kazandırılmalı dışlanmamalı bilmem anlatabildim mi

Haklısın ama sıkıntı öğretmenin ve okulun sorunlu çocukla ilgilenmemesi bence. Çocuğu şikayet etmek yerine problemli bir çocuk var ama öğretmeni ve rehberlik uyuyor. Bnce konu sahibi okulu şikayet etmeli.

Cocuklari topluma kazandiralim derken diger cocuklar ne olacak onu da dusunmek lazim. Lise caglarimda tek isi gucu ders calismak olan bi cocuktum ve okulun delisi tarafindan ugramadigim zorbalik kalmadi. Sacima sakiz yapistirmalar, isim takmalar, arkam donukken tekme atmalar. Hani bi derdi de yok, bana takmis benimle ugrasacak o kadar yani. 2 sene boyunca her okul gunu boyle gecti. En son psikolojim iyice yerle bir olunca okul degistirdim. Universitenin ilk yillarinda kazanabildim kaybettigim ozguveni. Benim toplumla bagim falan ne olacak bu durumda? Hasta olan tedavisini olsun, kimse cekmek zorunda degil bu sacmaliklari. Sandiginizdan fazla etkileniyor bu zorbaliklardan cocuklar. Konu sahibi arkadasim, hic olmadi siz okul degistirin oyle bir sansiniz varsa eger.
:KK9: sanırım buradaki herkes çocuğu şiddet görse de aldırmayacaklar, psikolojisi bozuk çocuk topluma kazandırılsın diye toplumdan kopan çocuklar önemsiz. Bu yüzden eğitimden soğuyan, ailesine söyleyemeyenler var. Bir de ufacık çocuklar. Ailesi alsın önlemini. Yoksa daha beter olur. Okul aldırmıyor, aile aldırmıyor, rehberlik boş vermiş. Ee sonuç:

Şidditini gir sıs kını sıhıbı, o cıcık tıplımı kızındırılıcık.

:KK9: sanırım buradaki herkes çocuğu şiddet görse de aldırmayacaklar, psikolojisi bozul çocuk topluma kazandırılsın diye toplumdan kopan çocuklar önemsiz. Bu yüzden eğitimden soğuyan, ailesine söyleyemeyenler var. Bir de ufacık çocuklar. Ailesi alsın önlemini. Yoksa daha beter olur. Okul aldırmıyor, aile aldırmıyor, rehberlik boş vermiş. Ee sonuç:

Şidditini gir sıs kını sıhıbı, o cıcık tıplımı kızındırılıcık.
Sanirim yasamayan bilmiyor fiziksel ve psikolojik siddete ozellikle de okulda ugramanin zorlugunu. Hayir super topluma kazandirilsin falan da topluma kazandirilmasinin yolu kendi halindeki cocuklarin toplumdan kopmasindan geciyorsa yok artik yani. Tek degerli sizin cocugunuz mu diye bir sey yok. Bir cocuga zarar veren, belki de o cocugun senelerce ozguven eksikligi icinde yasamasina sebep olan bir cocuk var ortada. Ve kimse bu cocuklara dur demiyor sahiden. O durumda siddete ugrayan cocuk ve ailesinin nasil bir caresizlik yasadigini anlamak cok mu zor acaba... Sorunlu cocuk sebebiyle ben okul degistirdim, benden sonra da baskalarini buldu ugrasacak. Oldu olacak okullari bosaltalim yani. Herkes sahip ciksin cocuguna.

Bu yüzden okuldan soğuyan, 1 ay boyunca okula gitmeyen çocuk tanıyorum. Ailesi okulda sanıyor, çocuk parkta. En son idare çağırıyor aileyi, gidiyorlar çocuk yok. Yana döne çocuk arıyorlar. Çocuğu başka çocuklar korkutmuş okulda, dövmüşler, aileye de söyleyememiş. 1 ay gitmemiş. Devamsızlık çoğalınca aramışlar.
Şimdi burada hangi çocuk nasıl eğitilmeli. Düzeltilmeyen bir çocuğun yol açtığı eğitim faciası.
Dayak yiyen çocuk okulu bıraktı, okumadı. Bu kadar basit değil yani.

Sanirim yasamayan bilmiyor fiziksel ve psikolojik siddete ozellikle de okulda ugramanin zorlugunu. Hayir super topluma kazandirilsin falan da topluma kazandirilmasinin yolu kendi halindeki cocuklarin toplumdan kopmasindan geciyorsa yok artik yani. Tek degerli sizin cocugunuz mu diye bir sey yok. Bir cocuga zarar veren, belki de o cocugun senelerce ozguven eksikligi icinde yasamasina sebep olan bir cocuk var ortada. Ve kimse bu cocuklara dur demiyor sahiden. O durumda siddete ugrayan cocuk ve ailesinin nasil bir caresizlik yasadigini anlamak cok mu zor acaba... Sorunlu cocuk sebebiyle ben okul degistirdim, benden sonra da baskalarini buldu ugrasacak. Oldu olacak okullari bosaltalim yani. Herkes sahip ciksin cocuguna.
Aynen yorumlara hayret ettim. Kadın şiddet görüyor diyor. Millet kadına kızıyor. Ailesi önlem alsın, idare alsın, gerekirse ceza alsın, uzaklaştırma alsın. Diğer halde herkes herkese şiddet uygulasın kimsenin sesi çıkmasın.

Şiddete göz yumarak topluma psikopat birey kazandırılır sadece. Külliyen zarar. Bu şekilde susarak olmaz.

Bakın ben size bir örnek vereyim sizi veli olarak canı gönülden destekleyen bir öğretmenim. Ancak inanın sistem bizi çaresi bırakıyor. Bu yarz mevzularda velinin ikna olması gerekiyor. Ne okuldan atılabilir ne de gönderilir. Öğretmende emin olun çaresizdir. Rehberlik yönlendirir veli götürmüyorsa çaresiz kalıyorsunuz. Sınıflarda bazı kaynaştırma öğrenciler var sürekli ders içerisinde küfür ediyor çocuklar her ders hocam bana bu küfür etti diyorlar hatta dövüyor çocukları. Biz rehberlik servisiyle görüşüyoruz ama veli desteği reddedince yapacak birşey yine kalmıyor. O kadar ağır küfürlere maruz kaldım ki bazen hayati riskimiz bile oluyor. Bu çocuğun kesinlikle yönlendirilmesi lazım desteğe ihtiyaç duyuyorsa bazı günler o desteği alıp belli günler okula gelmeli. Hatta çocuk psikiyatrları tarafından ilaç bile kullandırılıyor kontrollü ki uyım sağlasınlar diye. Ama ciddi rahatsızlık vereb cocukları bile herkesin hakkına geçerek snıfta tutmak kazandırmak adı altında öyle yaklasmak zorundayz. Avrupa da bu tarz çocuklar eğitime katılsa da özel öğretmenler tahsis ediliypr sınıfta tek öğretmen olmuyor. Esas öğretmen ders esnasında diğer öğretmen bu tarz cocuklarlada ilgilenerek çocuklarn hakkını gasp etmiş olunmuyor.

Usulsüz kayıt şikayetinizden öğrenci adına bir sonuç çıkmaz öğrencinin okulundan ve öğretmeninden ayrılması ancak ailenin tercihiyle olur.Birde şunu söyleyim bu konuda asıl sorun o ögrencinin ailesinin cocukları adına birşey yapmaması.Öğretmen ve rehberlik elinden geleni yapmıştır ama aile desteklemiyorsa okulun yapacakları da yetersiz oluyor maalesef.Zaten aile doğru olsa çocukta böyle olmaz.Kısır döngü işte.Bazı aileler ısrarla sorunu kabullenmiyorlar,düzeltme yolunda hicbir adım atmıyorlar bu böyle gidiyor ve bu durumda ögretmenler suçlanıyor.Halbuki suçlu belli,suçlu aile..Aileyle konusun ikna edin onları,kendi çocuğunuzun yaşadıklarından bahsedin belki sizlerden birinin bir sözü aklını başına getirir de çocukları adına bir önlem alırlar iş işten geçmeden..

Iyi aksamlar arkadaşlar.sinifimizda bir öğrenci var 3 yıldır bıktırdı bizi.genel olarak tüm çocuklar şikâyetçi.hatta başka sınıftaki çocukları da hasliyor tenefüste yada beden dersinde.bu öğrencinin ikameti okula tutmuyor torpille falan yazdırmış.ogretmen çok ilgisiz konuyu kapatıp geçiyor her seferinde.olur böyle şeyler kafasında.simdi ben bu usulsuz kayıt olayını nereye şikayet etmeliyim.cocugum hem psikolojik hem fiziksel şiddet görüyor bu öğrenciden.bilginiz varsa yardımcı olur musunuz.
bir şey çıkacağını sanmıyorum şikayetinizden yıllar önce yeni açılmış bir liseye ailem beni kaydetmek istedi ama lise almadılise bizim eve baya uzaktı sonra ailem beni yakınlarda tanıdık birinin nüfusuna geçirip kayıt ettiler adres tutmazsa zaten sisteme giremiyorlar büyük ihtimalle oda bizimki gibi yapmıştır

Kaydı silinmez diyorsunuz.parayi alıp tamam yoluna devam et diyorlar yani.peki dilekçe mi versem telefonla mi arasam.ismim verilir mi bunu da merak ediyorum
Aile ve sosyal politikalar bakanlığını arayın
Çocuğumuz çok etkileniyor okulda böyle böyle bir arkadaşı var evde çok gergin çok huzursuz tüm veliler sıkıntı yaşıyoruz deyin belki onlar ilgilenir
Çünkü Alo 183 e isimsiz çağrıda ve şikayette bulunabilirsiniz ama MEB de sanmıyorum çok bilgim yok

Ogretmen ve aile de suç gerekirse hergün okula çagrılsn anne baba.benimde kardeşim hiperaktif teshisı konuldu annem okuldan ckmadı senelerce hep pesindeydi tenefüste allahtan diger cocuklara bulasmiyodu sadece yerinde duramiyodu ilaç tedavisi başlandi 10sene kullandı gelişım geriligı yaptigı halde birakmadı annem hep kitaplar okudu simdi uni. Okuyo bölüm 2.sı.çocukda suç yok suc anne baba ve ogretmende

Bir cok cocugun ikametgahi gittigi okulu tutmuyor ki. Oyle olsa bu kadar servis araci olmazdi.

Ne diyorsunuz yani "kendi ikametindeki okula gitsin orada her turlu siddeti yapsin yeterki benim cocuguma dokunmasin" mi?

Daha gercekci ve köklü cozumler bulun.

Back
X