Okuldan gelen defteri, kitabı nasıl dezenfekte edeceğiz?

Kitapgurusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
179
379
53
Merhaba hanımlar,
Malum pandemi nedeniyle tam 1 senedir tamamen kopuk bir hayat yaşadık. Ailemizle dahi görüşmüyoruz, 1 senedir ilk kez dün 2 ders oğlumu okula götürdüm, yavaş yavaş hayata katılmanın derdindeyim ama neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum.
Çocuk okuldan geldikten sonra üzerindekileri yıkayıp, oğlumu duşa soktum, bu şekilde yapmayı planlıyorum inşallah. Peki okuldan gelen defteri, kitabı ne yapacağız, sizler ne yapıyorsunuz, nasıl dezenfekte edeceğiz?

Merhaba hanımlar,
Malum pandemi nedeniyle tam 1 senedir tamamen kopuk bir hayat yaşadık. Ailemizle dahi görüşmüyoruz, 1 senedir ilk kez dün 2 ders oğlumu okula götürdüm, yavaş yavaş hayata katılmanın derdindeyim ama neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum.
Çocuk okuldan geldikten sonra üzerindekileri yıkayıp, oğlumu duşa soktum, bu şekilde yapmayı planlıyorum inşallah. Peki okuldan gelen defteri, kitabı ne yapacağız, sizler ne yapıyorsunuz, nasıl dezenfekte edeceğiz?
Etmeyin, koyun balkona iki saat çok endişe ediyorsanız. Ben de korona konusunda obsesifim ama defter kitap dezenfekte edecek kadar değil artık. Yüzeylerden bulaşmıyor zaten.

Etmeyin, koyun balkona iki saat çok endişe ediyorsanız. Ben de korona konusunda obsesifim ama defter kitap dezenfekte edecek kadar değil artık. Yüzeylerden bulaşmıyor zaten.
Çok takıntılıyım yüzeyler konusunda, okulda oğlumu takip ettim, kapı kolları vs her şeye dokunup sonra deftere, kitaba dokundu, oğluma çaktırmadım ama çok kötü hissettim. O nedenle sıkıntı ediyorum, okulda kullandığı kitabı ertesi gün evde nasıl kullanacak diye.

Böyle bir şey düşünebilirsiniz.
Çok takıntılıyım yüzeyler konusunda, okulda oğlumu takip ettim, kapı kolları vs her şeye dokunup sonra deftere, kitaba dokundu, oğluma çaktırmadım ama çok kötü hissettim. O nedenle sıkıntı ediyorum, okulda kullandığı kitabı ertesi gün evde nasıl kullanacak diye.

Eklentiler

• Screenshot_20210605-181325.webp
    Screenshot_20210605-181325.webp
    20 KB · Görüntüleme: 144
Virüs yüzeylerde yaşayamıyor dezenfekte etmenize gerek yok. Çocuğa virüslü gibi davranıp psikolojisini bozmayın lütfen yazık.
Yok oğluma hissettirmedim zaten ama ben kötü oldum, okuldan sonra gelip evde kullanacak ne yapacağım diye içim içimi yiyor açıkçası. Herkes farklı söylüyor, kimi yüzeylerden bulaşıyor diyor kimi bulasmıyor diyor. 1 yıl geçti hala bu konularda çorba gibi kafam. O kadar zaman çok dikkat edip korunduktan sonra hasta olmak istemiyorum, kademeli açılıyoruz yani 😁 O nedenle çok dikkat ediyorum

Yok oğluma hissettirmedim zaten ama ben kötü oldum, okuldan sonra gelip evde kullanacak ne yapacağım diye içim içimi yiyor açıkçası. Herkes farklı söylüyor, kimi yüzeylerden bulaşıyor diyor kimi bulasmıyor diyor. 1 yıl geçti hala bu konularda çorba gibi kafam. O kadar zaman çok dikkat edip korunduktan sonra hasta olmak istemiyorum, kademeli açılıyoruz yani 😁 O nedenle çok dikkat ediyorum
Sakin olun şuan pek çok yayın yüzeyden bulaşmadığını maske mesafeye dikkat etmenin yeterli olduğunu söylüyor. Çocuğunuzu maskeyi çıkarmama konusunda iyice tembihleseniz yeterli gibi. Çok korkuyorsanız bir iki saat açık alanda bırakın eşyalarını sonra eve alın.

İlk defa mı okula gitti

Mart at daha fazla virüs vardı örneğin

Çocuk elbet her yere dokunup kitaba da dokunacak

Malum havadan bulaşıyor nefes alma diyemeyiz ki

Kitap defter yiyecek zaten dezenfekte olmaz ki

İlk defa mı okula gitti

Mart at daha fazla virüs vardı örneğin

Çocuk elbet her yere dokunup kitaba da dokunacak

Malum havadan bulaşıyor nefes alma diyemeyiz ki

Kitap defter yiyecek zaten dezenfekte olmaz ki
Evet maalesef ilk defa gitti. Sınıfına kamera ve mikrofon aldım, sağ olsun öğretmeni de çok yardımcı oldu, bu şekilde hep sınıfa canlı bağlandı haftada 4 gün. Eğitimden hiç geri kalmadı ama artık okula göndermek istiyorum sosyalleşmesi için ama işte endişeler bitmiyor. Herkes normalleşti ben kaldım böyle.

1 senedir ara ara kapansa da sınav senesi olduğu için oğlum hep okuldaydı.Hiç ekstra bir şey yapmadık.Korona da olmadık çok şükür.Boş yere kendinizi yormayın.

Yapmayin hem psikolojinize zarar hem kimyasal kullanimi iyi birsey degil kuraklik var havalandirin ama bence gerek yok buhar makinasi olabilir kizilotesi isiklar goz sagligi ve m2 sure sonra havalandirma suresi acisindan zor

Kendinize de zarar çocuğa da zarar. Koronadan korunayım derken allah korusun kanser olacaksınız. Defterden kitaptan bir şey olmaz. Gereksiz takıntıya girmiş artık sizinki.

Çocukların süper bulaştırıcı olmayı bırakın asemptomik durumda bulaştırıcı olmadıkları kanıtlandı.Bazı ülkelerde çocukların maske takmaları bile yasak.Boş yere 1.5 yıldır çocuklar okuldan ve eğitim-öğretimden uzak kaldılar.Eve tıkıldılar.Bu süreci yönetirken her yerden önce ilk olarak okulları kapatanlar çok büyük bir vebalin altına girdiler.
Okullar açılınca vakalar arttı demeyin sakın.Neredeyse hiç açılmadı ki.Okullar açılınca her yer açıldı kapanırken önce okullar kapatıldı.Okulların pandemiye etkisi ülkemizde anlaşılmadı bile.Ama Avrupa ve Amerika'da okullar tam kapanma dışında kapatılmadı bile.Böyle de gelişmiş bir toplumuz!

Cifin sanırım yüzey temizleme spreyi var. Çok içinize sinmiyorsa onu sıkın. Ama o da kimyasal.
80 derece kolonyayı bir beze döküp arkalı önlü kapağı silin en azından

Yüzeylerden bulaşmadığı söyleniyor. Uzun süre evde kalınca ve bir anda dışarı çıkınca ne yapacağınızı bilememişsiniz sanırım. Bu kadar takıntı haline getirmeyin. Maskeye, mesafeye dikkat etmek gerekli tabi ama bundan sonrası için çok da yapacak birşey yok.

Oğlum okul öncesi öğrencisi, sınıfında yakalanan arkadaşları oldu. Ama çok şükür bulaşmadı hiç sınıf içinde

Back
X