• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet sizin açtığınız konuyu kimse uzatmamış, korkuyorum işi bıraksam mı demişsiniz, ama burada bir öğretmen korktuğu için sayfalarca suçlandı. Neden acaba? Ben de merak ediyorum bunu cidden :)
Bacım bana da kimse birak demedi işi bu hayat böyle devam edecek alış dedi neden gerçeği soylemiyorsun.
Ben uzatmadim. Baktım dayanmıyorum işi bıraktım aglanmadim sayfalarca fark bu konunun sunmemesinde. :KK51:
Size de diyorlar ama yazıp duruyorsun ki sen sanki bizi ikna edince degisecek gibi.
Profilimden kendinize mal çıkarmaya calismissiniz ya saka gibi 😂

Son düzenleme:
Tahmin ettim ama @Zelinoy da yeni tazecik şekilde cook güzel açıklamış egitim ve sağlık denklemini.
Geliştirilmesi değil çok geliştirilmesi gereken husus. Bazi meslekler evden yapilamaz işte olay bundan ibaret. Nasıl aof psikoloji okunmaz, evden uretim yapilmazsa evden eğitim de olmaz, olmadı.
Sağlık sadece okullara mi bağlı? Şuan o öğrenciler zaten büyük bir riskte değil mi ailesi çalışıyor? Birde o çocukları sokaklarda gormuyor musunuz? Cocuklar kac ay eve nasıl baglansin sizin daha iyi bilmeniz lazim. Okul açılınca kaos ne zaman olurdu biliyor musunuz? Yasaklar sıkıyken simdi atı alan Üsküdarlı geçti.
Giden hayatın telafisi olmaz tabi ama marketler 1 gün kapancak dendi mi herkes ayağa kalkıyor. Onlarinki can değil herhalde ya da kargo gec gelse sikayet ediliyor Cifte standart mi bu? Bazılarının canı daha mi kiymetli yoksa suan panikle mi yaziyorsnuz bunlari. Umarım paniktir
Bazılarının canı daha mı kıymetli diyorsunuz çocuklardan bahsediyorum farkında mısınız çocuk. Yetişkin olda sorun değil ama onlar kendini koruyamazzzz. Çalışan aileler de yetişkin sonuçta kendini koruyabilir ama çocuk öyle değil.Umarım haklı çıkmam.
Çocukların sokaka bir kaç arkadaşıyla görüşmesi ( ki bence aile denetiminde ancak izole kişilerle görüştürülmeli) ile yüzlerce çocuğun olduğu ortama girmesi aynı mı??
Bizim halkımızın sorumsuzluğu yüzünden azalmadı olaylar zaten, markete gecenin köründe giden millet gösterdi bunu. Çocukların eve kaç ay bağlanacağı toplumun sorumluluk sahibi olmasıyla orantılı. Çocuklar eve bağlanamıyor o zaman salın gitsin olur mu bu?
Uzaktan eğitim geliştirilebilir en azından yasaklar koyulup vaka sayıları azalana kadar bu yapılabilir. Ciddi düzenleme gerekiyor. Ama böyle hiç bir şey yokmuş gibi aşırı normalleşme sürecinde okul açmak sıkıntı.

Bazılarının canı daha mı kıymetli diyorsunuz çocuklardan bahsediyorum farkında mısınız çocuk. Yetişkin olda sorun değil ama onlar kendini koruyamazzzz. Çalışan aileler de yetişkin sonuçta kendini koruyabilir ama çocuk öyle değil.Umarım haklı çıkmam.
Çocukların sokaka bir kaç arkadaşıyla görüşmesi ( ki bence aile denetiminde ancak izole kişilerle görüştürülmeli) ile yüzlerce çocuğun olduğu ortama girmesi aynı mı??
Bizim halkımızın sorumsuzluğu yüzünden azalmadı olaylar zaten, markete gecenin köründe giden millet gösterdi bunu. Çocukların eve kaç ay bağlanacağı toplumun sorumluluk sahibi olmasıyla orantılı. Çocuklar eve bağlanamıyor o zaman salın gitsin olur mu bu?
Uzaktan eğitim geliştirilebilir en azından yasaklar koyulup vaka sayıları azalana kadar bu yapılabilir. Ciddi düzenleme gerekiyor. Ama böyle hiç bir şey yokmuş gibi aşırı normalleşme sürecinde okul açmak sıkıntı.
Evet öyle hissettiriyorsunuz.
Uzun mesaja tek cevap işe giden insanların kreşe giden çocukları der yazdıklarınızı tekrar düşünmenizi isterim. Bir ki kez rica ederim hatta.
Kreş açık= sokakta bir kac arkadasla görüşmek, yetişkin olsalar sorun değil, cocuklar öyle değil.
Bunları okurken gülme geldi kreşleri düşünce ama acılı gülmelerden acı tebessüm.
Sağlık düşünüldüğü kesin 😏😊

Öğretmenliği elinle ittiysen işe gitmeden maaşı da elinle iteceksin o zaman 😂 siz başladıysanız biz başmadık oldu mu, bunu hazmedip, işe dönmek en iyisi. Evet okul açılacak ama çok şükür elinle ittiğin öğretmenliğin ekmeğini aylarca yedim, aklımı seveyim 😍🙏
Vakalar artacak diğer ülkelerde olduğu gibi, tekrar kapanacak yalnız. Kötü haber büyük ihtimal maaşlarımızı yine alacağız.:olamaz:
Çok üzülmeyin, devlet büyüklerini arayıp öğretmenlere maaş vermeyin nolur, elimle ittim çok pişmanım diye ağlarsınız artık, kolay gelsin :))
ablacım kendini akşama kadar savun da korona artacak diye gülücük atacak kadar laf sokmaya da meyilli olmayın ya ayıp yani

Bence de okulların açılması biraz ertelenebilir. Ama şu an sağlık sistemi büyük sıkıntı içerisinde. Filyasyona yetecek kadar eleman yok. Şu an polisler de filyasyon hizmeti veriyor. Ama polislerin de işi başından aşkın. Bence öğretmenler filyasyon için açık olan iş gücü gereksinimini karşılayabilirler. Ki bunun için birkaç saatlik eğitim yeterli olacaktır. Yine imamlar da düşünülebilir. Tabi boşta olan başka kamu görevlisi meslek grubu varsa onlar da olabilir

ablacım kendini akşama kadar savun da korona artacak diye gülücük atacak kadar laf sokmaya da meyilli olmayın ya ayıp yani
Çocuk ölümleri olabilir, dünyam yıkılır öğrencilerime bir şey olursa dediğimde dalga geçildi, gülündü. Amerikada 25 çocuk öldü iki haftada okullar açılımca yazdım, ne alaka diye gülündü. Olsun açılsın ya da sizin maaşınız kesilsin denildi. Çocuk ölümüyle maaş konusunu gerçekten yanyana düşünebiliyor musunuz? Tabi ki dalga geçerim, maaş maaş, bir kişi de demiyor ki bir çocuk ölse ne olacak? Ayrıca virüsle dalga geçmiyorum, virüs korkusu yüzünden aylardır terapi alıyorum, virüsü normalleştirecek en son insan benim. Ve evet sayfalardır okullar açılırsa virüs artacak diye yabancı kaynaklar bile attım ama sorun evde oturup maaş alman oldu tekrar. Bakın yine gülüyorum :)) bu milletle ne korona biter, ne insanlar birbirini anlar..Bence geçmişe yönelik okuyun öncelikle.

Bence de okulların açılması biraz ertelenebilir. Ama şu an sağlık sistemi büyük sıkıntı içerisinde. Filyasyona yetecek kadar eleman yok. Şu an polisler de filyasyon hizmeti veriyor. Ama polislerin de işi başından aşkın. Bence öğretmenler filyasyon için açık olan iş gücü gereksinimini karşılayabilirler. Ki bunun için birkaç saatlik eğitim yeterli olacaktır. Yine imamlar da düşünülebilir. Tabi boşta olan başka kamu görevlisi meslek grubu varsa onlar da olabilir
Yapılmaya başlandı zaten. Kocaeli ve Konya’da öğretmen ve imamlar filyasyon için çağırıldı. Bence bütün memurlar bunun için görevlendirilse ve hatta işinden olan özel sektör de dahil, virüsün önüne çok rahat geçilir.

Gerçekten mi , yazık günah cidden ya. Ben hiç almadılar diye biliyodum en azından telafi edilmiş. Tabi her yerde yapılmamıştır
Bizde okul olarak ek derslerimizle okul yardımcı personelinin maaşlarını ödemeye çalıştık. İki ay kadar, yanlış hatırlamıyorsam. Daha sonra ilçe MEM onları bir yerlerde bir şekilde görevlendirdi.

Evet öyle hissettiriyorsunuz.
Uzun mesaja tek cevap işe giden insanların kreşe giden çocukları der yazdıklarınızı tekrar düşünmenizi isterim. Bir ki kez rica ederim hatta.
Kreş açık= sokakta bir kac arkadasla görüşmek, yetişkin olsalar sorun değil, cocuklar öyle değil.
Bunları okurken gülme geldi kreşleri düşünce ama acılı gülmelerden acı tebessüm.
Sağlık düşünüldüğü kesin 😏😊
Tamam kreşe giden çocuklar risk altındaysa risk altındakileri çoğaltalım tüm çocuklar risk altına girsin peki.

benim babam eşim öğretmen. Puanımda bütün öğretmenliklere yetiyordu, ama seçmedim . Ama pişmanım var ya , sağlıkçı olarak pandeminin başından beri risk altındayız , burda ne kadar çok korkuyorlarmış insanlar hala çalışacaklar diye. Tabi öğrencisi için korkan öğretmen de çok vardır da , okuduğum kadarıyla çoğu kişi kendisi ve ailesi için tedirgin. Kardeşimin eşi aylardır çocuklarını doğru dürüst göremiyor , hep korona hastası bakıyor . Buradaki Esas konu , konu sahibinin bencilliği , yine öğretmen kıskançlığı olarak algılanmış

Aslında yanlış bir şey değil korkmak.İnsan kendinden önce belki ailesi için korkar,içlerinde belki risk grubu içinde olanlar da vardır,ben anlıyorum korkuyu.
Ama olay ''hayır ya açılmasın'' diye diretmeye gelince artık itici oluyor.Bakan dedi işte,hala neden bu isyan ? Açmaktaki motivasyonları eğitim falan da değil,sağlık da değil,tamamen ekonomi,yüzleşin artık şu gerçekle.Okulların açılması demek birçok meslek grubunun işine geliyor,sadece eğitim değil yani olay.Zaten bitik ülke,her yeri kapatıp evde karantina lüksümüz yok artık.Zaten bayağı bayağı söylüyorlar ''normalleşme'' diye,karşılığı ''herkes kendi başının çaresine bakacak'',hala neden bu kadar tuhaf karşılanıyor okulların açılması anlamış değilim.

ankara il sağlık müdürü günlük vaka sayısıını geçen hafta binlerde açıklamıştı.
karadenizin bazı illerinde hastaneler tam kapasite.
ben binli rakamlara inanmıyorum zaten.
Konuyu konu sahibesi istedi diye kapadım ama tatilcilere söylemek istediğim bir şey var, ne mutlu size tatilciler, denize girdiniz, gecelere aktınız, gezdiniz tozdunuz, Allah hepinize sağlık versin ama gittiğiniz yerlerdeki hastanelerin kapasitesini asla umursamadınız, çünkü siz zaten hasta olursanız yaşadığınız illerdeki hastanelere gitmek isteyeceksiniz, tatil yörelerindeki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin az olmasıyla ilgilenmiyorsunuz doğal olarak, yaşlıları, kronik hastaları mağdur ettiğinizin de farkında değilsinizdir muhtemelen.

Kendim için yazmıyorum o yüzden bencil kadına bakın demeyin valla kırılırım, ölürsem ölürüm modundayım lakin Ege ve Akdeniz'de emeklilik sonrası sağlık ve huzur bulmak için yerleşmiş 70 yaş üstü çok insan var ve buralar büyükşehirler gibi değil, pandemi hastanesi yapılacak çok hastanemiz yok, bazı hastanelerimizde yoğun bakım servisimiz bile yok, başka şehirlere gönderilmek zorunda kalıyoruz bilin istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X