• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Özel okullar açıldı zaten egitim tam gaz devam. Canlı dersin de en iyisini yapti çoğu. MEB teki arkadaslarin internet bağlantısı hep koptu cok isteseler de çoğu ders yapamadı:)
Ozeldeki arkadaşların neti çok iyiydi saatlerce ders yaptılar. Zaten başarı oranı da belli.
MEB'in internet altyapı sorununu öğretmene nasıl bağladın bunu da mi biz yaptık :)
1 öğrenci bile olsa ders işledik, velilerin çoğu sadece laf yapıyor, o kadar öğrenci varken canlı derse katılan 2-3 öğrenci 🙄
Ne kadar duyarlı çocuğun eğitimini önemseyen velilerimiz var, çok şükür (!)

Ben isini iyi yapmayan öğretmenler var demedim göster dediğimi
sen dedin ben anlatır çıkarım bende var evet öyle yapan ama şikayet ederim görsem dedim.

eşitlik para olarak hicbir işte olmaz.
Ama çalışmayana da para vermek olmaz artık.
Bende işe gittim virus varken tanıdıklarim da gidiyor farkınız yoook, o konuda esit olacagiz. Eger gitmeyen varsa artık onlarda diğer isler gibi maas almamali.
Bir kural varsa herkes uyacak.
Kpss çalışmanız beni hiç ilgilendirmiyor ki banane 😃 ben öğretmenlik istemedim hiçbir zaman. Neden kiskanildiginizi düşünüyorsunuz.
Ben istemedim yoksa puanlarım yeterliydi. Ama istemedim anlatabiliyor muyum? Herkes istemek zorunda mi ben elimle ittim umrumda da değil.
Öğretmenlik değil benim ok yönüm
Siz manavda olsaniz ben açılması gerektiğini düşünüyorsam , devlet artık acacagiz diyorsa aynı yorumları yapardım 😃
Herkesin ana babasi işe gidiyor diyoruz risk aynı diye hiç takmiyorsun dediğimi.

Aşının adı geçmiyor aşıyı bekleyelm diyorsun hangi meslek grubu beklemiş siz bekleyeceksiniz?
Gördük iste uzaktan egitim olmuyor o sebeple açılmalı. Bende daha geç açılmasını düşünüyordum ama sizin ve bazı buradaki üyelerin yorumu üzerine fikrim tamamen değişti.

Esiniz çalışmıyormus isten cikarmislar e tek risk sizin okula gitmeniz olacak tabi. Anliyoruz ama biz aylardir boyleyiz. Alışırsın....
Demedigim seyleri demis gösteriyorsun çok ayıp bence yapma
Bence laf anlatmaya calismayalim cunku kendi bildikleri gibi anliyolar neymis onlari cekemiyomusuz neymis ailem virus bi sadece kendilerine var baska meslek grubuna yok cunku onlar baska kimse ile temas etmiyolar bu donemde su kadar yazilan sayfadan sonra anlasilan ( okullar acilsin isimin basina geciyim diye dusunenleri ayri tutuyorum)digerleri sadece kendini dusunen bencil insanlar

Öncelikle öğretmen değilim ev hanımıyım. Burada öğretmenlere karşı yapılan ağır yorumları görünce kimse evladının mükemmel bir eğitim almasını beklemesin. Daha öğretmenlik mesleğine saygı yok tek dertleri yatarak maaş almaları(?) bu da hasetlikten başka şeyden değil.
Birde amann öğrencileri düşünmüyor kendini düşünuyor diyenler eminim her zaman öncelikli düşündükleri başkaları, başkalarının çocukları olmuştur(?) o kadar fedakar cefakar insanlardır.

Herşey bu kadar normalleşmişıen açılsın okullarda ne olacağı varsa olsun ne kadar yayılıyorsa yayılsın. Bilinçli bir aile zaten bu ortamda göndermez okula, diğerleride göndersin çocuklarını okula kafalarını dinlesinler(!) rahat rahat bilim öğrenme aşkı ile yanan çocuklar aydınlansın.

Herkes kendinin ne kadar amaa ne kadar zor şartlarda çalıştığından bahsetmiş. Malesef ülke olarak en büyük eksikliğimiz çekememezlik. Kimsenin bizden daha iyi durumda olmasına tahammül edemememiz.

Dediğim gibi herşey serbest bıraklaın ne oluyorsa olsun artık

Not: eşim sağlık çalışanı bu pandemide aylarca çocuklarına yaklaşamadı. Burada olup da ahkam kesen ancak sosyal hayatında gayet her yere girip çıkan arkadaşlara seslenilir.

Not.: kardeşim sınıf öğretmeni uzaktan eğitimde sabahdan akşama kadar öğrencilerine testler, denemeler, ders anlatım videoları attı. 40 küsür öğrenciden süreklilik sağlayan geri dönüş yapan 13 öğrenciydi. Neden??? Çünkü hergün takip edecek, ettirecek veli yoktu.

Yani demem o ki herkes kendi işine baksın.
👏👏👏

Ben isini iyi yapmayan öğretmenler var demedim göster dediğimi
sen dedin ben anlatır çıkarım bende var evet öyle yapan ama şikayet ederim görsem dedim.

eşitlik para olarak hicbir işte olmaz.
Ama çalışmayana da para vermek olmaz artık.
Bende işe gittim virus varken tanıdıklarim da gidiyor farkınız yoook, o konuda esit olacagiz. Eger gitmeyen varsa artık onlarda diğer isler gibi maas almamali.
Bir kural varsa herkes uyacak.
Kpss çalışmanız beni hiç ilgilendirmiyor ki banane 😃 ben öğretmenlik istemedim hiçbir zaman. Neden kiskanildiginizi düşünüyorsunuz.
Ben istemedim yoksa puanlarım yeterliydi. Ama istemedim anlatabiliyor muyum? Herkes istemek zorunda mi ben elimle ittim umrumda da değil.
Öğretmenlik değil benim ok yönüm
Siz manavda olsaniz ben açılması gerektiğini düşünüyorsam , devlet artık acacagiz diyorsa aynı yorumları yapardım 😃
Herkesin ana babasi işe gidiyor diyoruz risk aynı diye hiç takmiyorsun dediğimi.

Aşının adı geçmiyor aşıyı bekleyelm diyorsun hangi meslek grubu beklemiş siz bekleyeceksiniz?
Gördük iste uzaktan egitim olmuyor o sebeple açılmalı. Bende daha geç açılmasını düşünüyordum ama sizin ve bazı buradaki üyelerin yorumu üzerine fikrim tamamen değişti.

Esiniz çalışmıyormus isten cikarmislar e tek risk sizin okula gitmeniz olacak tabi. Anliyoruz ama biz aylardir boyleyiz. Alışırsın....
Demedigim seyleri demis gösteriyorsun çok ayıp bence yapma
Neyle geçineceğiz peki okullar daha da uzun süre kapanırsa ? Buna bi çözümünüz var mı ? Eşim de ben de öğretmeniz başka ne iş yapabiliriz ? İstifa mı edelim ?

Ücretli öğretmenler dahi maaş aldı üstelik maaş sıkıntıları yaşayan temizlik personeline servis hosteslerine öğretmenler ve idare olarak para topladık.
Bir çok okulun bunu yapmaya çalıştığını biliyorum.
Eğer maaş alamayan öğretmen varsa büyük ihtimalle özel okuldadır ve maaşını verecek kurum devlet değildir.
Hesap sorması gereken kişiler başkadır.
Ben normal dönemden bahsediyorum çok isteyen var o yaz döneminde maaş alamamayi artık heryer açıldı okullarda kapalı kalamaz eğitim iclserinde en önemlisi

Neden sinirleniyorsunuz gerçekleri duyunca had bildirmek de görev tanımınızda yer alıyor sanırım. Siz emek vermiş olabilirsiniz ama maalesef tüm meslektaşlarınız için geçerli değil bu durum. Biz veliler olarak tabiki çocuklarımızın eğitimi için sizlerden talepte bulunacağız ve ne demek bilmediğiniz meslek biz veliler mesleğinize en yakın insanlarız. Dedim ya milli eğitim bir anket yapsın ve biz değerlendirelim bir kere de o zaman mesleğini hakkı ile yapan ve yapamayan ortaya çıkacaktır.
Siz bunun kararını veremezsiniz öncelikle. Elbette veli olarak talepleriniz olur haklısınız da ben de görevim gereği yapabileceğim bir şeyse yaparım. Ama siz benim patronum değilsiniz. İşimi nasış ve ne kadar yapacağıma karar veremezsiniz, bununla ilgili anket doldurmanız da çok doğru olmaz.
Veliler ve öğretmenler uzlaşı içinde beraber çalışırsa çocuğa faydası olur. Bana talebini nazikçe ileten veli de öğrencim de başım üstüne Elimden geleni yaparım ama kalkıp da bu üslupla bana gelen, talebini kabaca ifade eden bir veliye yardımcı olamam. Ki dediğim hibi gece birlere kadar soru çözdüm öğrencilerim için. Not vermek yerine çocuğunuz online derse katılmıyorsa öğretmen çekemedi derse demek yerine siz sokabilirdiniz. Keza benim iki yeğenimin ikisi de online derslere annelerinin disipliniyle girdi. Sadece bir öğretmen mucize yaratamaz, evdeki ilgili anne baba, ilgili öğrenci de gerekli.

Neyle geçineceğiz peki okullar daha da uzun süre kapanırsa ? Buna bi çözümünüz var mı ? Eşim de ben de öğretmeniz başka ne iş yapabiliriz ? İstifa mı edelim ?
Okullar kapalı kalırsa ya da kapatilirsa maaşlarinizi alacaksınız tabii cogu arkadaşın ve benim yazdıgimiz açılmasın diye direten ve acilinca gitmek istemeyen güruh icin.

Bu yorumu okurken gözlerim kanadı. Benim öğretmenlikle derdim hiç olmadı ve hep destekliyordum ben üslubu görünce burada tam tersi baktım. Mesajinizi bir daha okuyun Allah aşkına karşımda ellerini vura vura catla yapmadginiz kaldi ya şaka gibi 😂
benim babam eşim öğretmen. Puanımda bütün öğretmenliklere yetiyordu, ama seçmedim . Ama pişmanım var ya , sağlıkçı olarak pandeminin başından beri risk altındayız , burda ne kadar çok korkuyorlarmış insanlar hala çalışacaklar diye. Tabi öğrencisi için korkan öğretmen de çok vardır da , okuduğum kadarıyla çoğu kişi kendisi ve ailesi için tedirgin. Kardeşimin eşi aylardır çocuklarını doğru dürüst göremiyor , hep korona hastası bakıyor . Buradaki Esas konu , konu sahibinin bencilliği , yine öğretmen kıskançlığı olarak algılanmış

benim babam eşim öğretmen. Puanımda bütün öğretmenliklere yetiyordu, ama seçmedim . Ama pişmanım var ya , sağlıkçı olarak pandeminin başından beri risk altındayız , burda ne kadar çok korkuyorlarmış insanlar hala çalışacaklar diye. Tabi öğrencisi için korkan öğretmen de çok vardır da , okuduğum kadarıyla çoğu kişi kendisi ve ailesi için tedirgin. Kardeşimin eşi aylardır çocuklarını doğru dürüst göremiyor , hep korona hastası bakıyor . Buradaki Esas konu , konu sahibinin bencilliği , yine öğretmen kıskançlığı olarak algılanmış
Neden böyle bir algiya giriyor arkadaşlar hiç anlamıyorum. Oysa ki onlarca kişi anlarlar olayın kıskançlık olmadığını diye anlatıyoruz ama yok konu artık okusaydin banane yağğ ya geliyor illa😂

Neden sinirleniyorsunuz gerçekleri duyunca had bildirmek de görev tanımınızda yer alıyor sanırım. Siz emek vermiş olabilirsiniz ama maalesef tüm meslektaşlarınız için geçerli değil bu durum. Biz veliler olarak tabiki çocuklarımızın eğitimi için sizlerden talepte bulunacağız ve ne demek bilmediğiniz meslek biz veliler mesleğinize en yakın insanlarız. Dedim ya milli eğitim bir anket yapsın ve biz değerlendirelim bir kere de o zaman mesleğini hakkı ile yapan ve yapamayan ortaya çıkacaktır.
Size de not verilsin eksilerdesiniz.o beğenmediğiniz öğretmenlere de cocugunuzu teslim etmeyin madem.tek yaptiginiz saldırmak.bilip bilmeden bos konusmak.unutmayin iyi ogretmen olmak kadar iyi bir veli olmak da mühim hatta daha mühim .zira sizin zihniyetin yetiştirdiği cocuklari öğretmenlerin topluma iyi birer insan olarak kazandirmasi oldukca zor oluyor..kendinize ediyorsunuz sadece farkinda değilsiniz

Neden böyle bir algiya giriyor arkadaşlar hiç anlamıyorum. Oysa ki onlarca kişi anlarlar olayın kıskançlık olmadığını diye anlatıyoruz ama yok konu artık okusaydin banane yağğ ya geliyor illa😂
Ama çocuklar süper taşıyıcı , herkese iyice yayarlar diye ben de çok korkuyorum ve okulların açılmasını istemiyorum..Bir sürü meslektaşım bu uğurda can verdi😢😢 daha kötü olacak diye çok tedirginim

Eğitim temelde ailede başlar. Anne babanın adam edemediği çocuğun faturasını öğretmene çıkaran çok insan var. Keşke anne babalık da değerlendirilebilseydi de hatalar ortaya çıksaydı. Ama olur mu o klasik laf çıkar ağızdan “ kimse benim anneliğimi sorgulayamaz”😀
İyi ki öğretmen değilim, öğretmene cidden saygı kalmamış.

Cunku islerine gelmiyo anlamak istedikleri gibi anliyolar ben kirk kusur sayfadan sunu anladim maasim yatsin ama okula gitmeyim

Cunku islerine gelmiyo anlamak istedikleri gibi anliyolar ben kirk kusur sayfadan sunu anladim maasim yatsin ama okula gitmeyim
Ben de kırk küsür sayfadan şunu anladım: evet evden çalışmak şu pandemi döneminde en doğrusu ama banane yeağğ benim canım yok mu ben yandıysam herkes yansın.

eleştirecek onca sey var ama herkes akli sira gücünün yettigine.bu toplumda doktorluk öğretmenlik kutsal meslekler olarak sayılır, deger görürdü. Ne ara böyle bir toplum olduk gercekten üzücü.ben hayatimda durup dururken hicbir meslek grubunu elestirmedim.sadece isini iyi yapmayan kisi varsa onu elestirdim.hicbir meslek grubuna bilip bilmeden saldirganca atip tutmadim.elestirip yerlere vurulacak cokca insan var hele ki bazi meslek gruplarinda.ama burada bunlar hakkinda konusmak son derece yanlis bir tutum olur.ama her yerde oldugu gibi toplumumuz asil sesi cikmasi gereken konularda susup,herkesin itibarsizlastigi ve de gücünün yettigi kesimlere karsi bos bos konusuyor.anlasilmayan su ki ogretmen veli bir bütündür öyle olmalıdır.ama bunu algilayamayan beyinler kendi cocuklarini yakıyorlar haberleri yok.sirf ego tatmini bilemedim.

Devlet okulunda anaokulu öğretmeniyim. Uzaktan eğitimi 4 yaş grubu öğrencilerimle karne gününe kadar yaptım. İçim rahat. Yatarak maaş almadım. Hiçbir velim aksini söyleyemez. Eğitime katılmayan öğrencilerim oldu. Ben katılanlarla elimden geleni yaptım. Okullar açılsın istiyorum. Hastalık geçmeyecek belli ki. Bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Evde yaşlı anne ve babam var. Okul dönüşü kendimi banyoya atarım ve onlara çok sokulmam artık. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bence bu konuda önerileri konuşmak daha yararlı olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X