• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama çocuklar süper taşıyıcı , herkese iyice yayarlar diye ben de çok korkuyorum ve okulların açılmasını istemiyorum..Bir sürü meslektaşım bu uğurda can verdi😢😢 daha kötü olacak diye çok tedirginim
Bende açılmasın diye gelmiştim ama kiskaniyorlar , alacaz işte , ya hastalık bulaşırsa ,aileme bulastirrsam olunca mevzu ben bile cizgimden kaydim 😃
Yoksa evet çocuklar daha da umursamaz olabilir ve hiçbir belirti vermeyebilir uzun süre bağışıklıklari sebebiyle cok açılmasından yana değilim.
Ama buradaki meramlar beni o kadar sasirtti ki en son biri bana alacagim işte maasi sende çalışsaydin vs tarzi yorum yaptı 😃
Allah herkese sağlık sıhhat versin
Hepimiz için cok zor bir dönem ama böyle birbirimizi kiskartarak bir şey elde edemeyiz. Umarım herkes biz diye bakar olaya bir gün.
Sağlıkçılar ve isine devam edenler varken ise gidersem bulaşır diye korkmak bana çok masum gelmedi.

Devlet okulunda anaokulu öğretmeniyim. Uzaktan eğitimi 4 yaş grubu öğrencilerimle karne gününe kadar yaptım. İçim rahat. Yatarak maaş almadım. Hiçbir velim aksini söyleyemez. Eğitime katılmayan öğrencilerim oldu. Ben katılanlarla elimden geleni yaptım. Okullar açılsın istiyorum. Hastalık geçmeyecek belli ki. Bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Evde yaşlı anne ve babam var. Okul dönüşü kendimi banyoya atarım ve onlara çok sokulmam artık. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bence bu konuda önerileri konuşmak daha yararlı olur.
İşte mesleğini seven biri sizi kutlarım 👏 bu kadar karanlık içine ışık gibi geldiniz

Bende açılmasın diye gelmiştim ama kiskaniyorlar , alacaz işte , ya hastalık bulaşırsa ,aileme bulastirrsam olunca mevzu ben bile cizgimden kaydim 😃
Yoksa evet çocuklar daha da umursamaz olabilir ve hiçbir belirti vermeyebilir uzun süre bağışıklıklari sebebiyle cok açılmasından yana değilim.
Ama buradaki meramlar beni o kadar sasirtti ki en son biri bana alacagim işte maasi sende çalışsaydin vs tarzi yorum yaptı 😃
Hepimiz için cok zor bir dönem ama böyle birbirimizi kiskartarak bir şey elde edemeyiz. Umarım herkes biz diye bakar olaya bir gün.
Sağlıkçılar ve isine devam edenler varken ise gidersem bulaşır diye korkmak bana çok masum gelmedi.
Sizi çok iyi anladım 😂 yazılanları görünce bencillik olarak algılayıp fikir değişikliği oldu

Ben de kırk küsür sayfadan şunu anladım: evet evden çalışmak şu pandemi döneminde en doğrusu ama banane yeağğ benim canım yok mu ben yandıysam herkes yansın.
Uzaktan egitim oldu diyorsunuz yani 😃 e haber izlemiyorsunuz galiba bas bas bağırdı haberler. Uzaktan eğitim başarılı olmadı diye. Hala uzaktan egitim diyorsunuz yahu. Gerçekten egitimimi mi düşünüyorsunuz yoksa pandemiyi mi açiklar misniz?

Çok açılmasından yana değil misin 🤣🤣 ya açılacak herkes eşit haklara sahip olacak diye sayfalarca tutturdun 🤣 çocuk ölümü başkadır diyoruz ama öğretmenlerin maaşını kessinler o zaman diye ağlıyorsun, başka ülkeler açtı ama diyorsun. Bu açılmasın dediğin halinse vay..ben de gidersem bulaşır diye korkmak mantıklı gelmediyse işi neden bıraktınız? Devam etseydiniz? Konu bile açmışsınız korkudan 🤣 ne farkınız var bu konuyu açan öğretmenden? Ben söyleyim fark yok, can korkusu her yerde aynı.

Benim cocuklarim 1 hazirandan beri okula gidiyor, az sakin olun Allah askina.
Annem yuksek tansiyon babam kalp hastasi, ne olduk ne kaldik.
Sizin paniginiz yuzunden senelerce gecmeyecek bi illet icin hayat durdurulamaz anlayin artik sunu.
Uzaktan egitim tatvandaki cocuga patnosta ki cocuga, yiyecek ekmegi olmadigi gibi ne internete ne tablete gucu yetmeyen ailelere ugrar mi?
Egitim hakki cocuklarin elinden alinamaz.
1. Siniflar napacak bi dusunun ya?
okuma yazma ogrenmeden yasi 8 e dayanmis cocuklar?
Lgs ya da unv sinavina girecek gencler?
Uzaktan egitim diyorsunuz, ya dolar 8 lira olmus uretim durmus, eylulde full kapasite uretim baslamazsa insanlar koronadan degil intihardan acliktan olecek.
Uretim icin kadin erkek isyerine gideceksek, cocuklara evde kim bakacak kim odev yaptiracak?
Yahu gercekten gerceklerden sac bas yolduracak kadar uzak yorumlar okuyorum.
ya siz hic mi ekmek parasi icin mucadele etmediniz?
cocuklariniza hic mi tek basiniza bakmadiniz?

Bende mecbur her gun ise gidiyorum, kresler kapaliyken bakici geldi eve..
Yani hastalik degil de bu panik sizi oldurur.
Bunun ekonomik goturusunu hic mi dusunmuyorsunuz?
Kac sene eve cocuk hapsetmeyi dusunuyorsunuz hanimefendi?
Bu hastalik gecmeyecek anlayin sunu.

Son düzenleme:
Uzaktan egitim oldu diyorsunuz yani 😃 e haber izlemiyorsunuz galiba bas bas bağırdı haberler. Uzaktan eğitim başarılı olmadı diye. Hala uzaktan egitim diyorsunuz yahu. Gerçekten egitimimi mi düşünüyorsunuz yoksa pandemiyi mi açiklar misniz?
Evden çalışmaktan kastım sadece öğretmenler için değil genel bir çok meslek içindi. Uzaktan eğitim başarılı olmamış olabilir, bu geliştirilmesi gereken bir husus, gerçekten ne düşündüğümü merak ediyorsanız söyleyeyim: sağlığı düşünüyorum. Eğitimin telafisi olur ama sağlığın, giden hayatın olmaz.

Ben normal dönemden bahsediyorum çok isteyen var o yaz döneminde maaş alamamayi artık heryer açıldı okullarda kapalı kalamaz eğitim iclserinde en önemlisi
Ona bakarsak çoğu yerde asgari ücretinde altında çalışmaya hatta karın tokluğuna çalışmaya razı bir sürü insan var.
Ee o zaman patron benden asgari ücret bile beklemeyin dışarıda bu iş için kapıda 10 tane adam var dese haklı mı oluyor?
Tam bundan bahsediliyordu birinin çalışma şartlarının kötü olması nedeniyle sende kötüsüne razı ol demek olmuyor.
Çalışma şartlarının herkes için iyileştirilmesi gerekiyor.

Benim cocuklarim 1 hazirandan beri okula gidiyor, az sakin olun Allah askina.
Annem yuksek tansiyon babam kalp hastasi, ne olduk ne kaldik.
Sizin paniginiz yuzunden senelerce gecmeyecek bi illet icin hayat durdurulamaz anlayin artik sunu.
Bende mecbur her gun ise gidiyorum, kresler kapaliyken bakici geldi eve..
Yani hastalik degil de bu panik sizi oldurur.
Biraz sabır diyorum sadece. Aylardır evdeyiz, okul ortamını düşününce bir an panik yaşadık. Ben de yaşadım yalan değil, ama emin olun ben de okula başlayınca çok normal karşılayacağım zaten, insanız alışacağız. Görümcem doktor, o bile sen şimdi aylardır evdesin o yüzden panik oldun başlayınca virüs kapmadığını görünce alışacaksın diyor. Ben de böyle düşünüyorum ama ağız tadıyla korkamadık bile. Tahmin edersiniz ki olleyy işe başlıyorum, hiç bir şey olmayacak, çocuklar hastalanmayacak, kimse bulaştırmayacak, ailem de ben de güvendeyim diye başlayamayız, kimse böyle koşa koşa gitmiyor işe. Alışacağız, zaman...

Çok açılmasından yana değil misin 🤣🤣 ya açılacak herkes eşit haklara sahip olacak diye sayfalarca tutturdun 🤣 çocuk ölümü başkadır diyoruz ama öğretmenlerin maaşını kessinler o zaman diye ağlıyorsun, başka ülkeler açtı ama diyorsun. Bu açılmasın dediğin halinse vay..ben de gidersem bulaşır diye korkmak mantıklı gelmediyse işi neden bıraktınız? Devam etseydiniz? Konu bile açmışsınız korkudan 🤣 ne farkınız var bu konuyu açan öğretmenden? Ben söyleyim fark yok, can korkusu her yerde aynı.
Okuduğunu yorumlamiyorsun diyorum alintilama diyorum olmuyor olmuyor. Korkudan konu açmışsın diye gülüyor birde.
Öğretmen arkadaşlarda begeniyor inanamıyorum artık. Devir okuyup anlama, yorumlama değil kim benim kafada devri olmuş.
Artık gına geldi beni alintilamandan yazdıklarıma yorum yapsan neyse ama o da yok:kusmuk:artik

Biraz sabır diyorum sadece. Aylardır evdeyiz, okul ortamını düşününce bir an panik yaşadık. Ben de yaşadım yalan değil, ama emin olun ben de okula başlayınca çok normal karşılayacağım zaten, insanız alışacağız. Görümcem doktor, o bile sen şimdi aylardır evdesin o yüzden panik oldun başlayınca virüs kapmadığını görünce alışacaksın diyor. Ben de böyle düşünüyorum ama ağız tadıyla korkamadık bile. Tahmin edersiniz ki olleyy işe başlıyorum, hiç bir şey olmayacak, çocuklar hastalanmayacak, kimse bulaştırmayacak, ailem de ben de güvendeyim diye başlayamayız, kimse böyle koşa koşa gitmiyor işe. Alışacağız, zaman...
Cok konu açıldı burada pandemi korkusundan birbirimize destek olduk, paylaştık korkumuzu ama hic bu kadar sündürulmedi. Bir düşünün bence neden diye...

Ben de kırk küsür sayfadan şunu anladım: evet evden çalışmak şu pandemi döneminde en doğrusu ama banane yeağğ benim canım yok mu ben yandıysam herkes yansın.
Pandeminin ilk başladığı dönemlerde çocuklar okula gelmesin ama öğretmenler gidip mesai saatine kadar okulda beklesinler diyenlerde vardı.

Cok konu açıldı burada pandemi korkusundan birbirimize destek olduk, paylaştık korkumuzu ama hic bu kadar sündürulmedi. Bir düşünün bence neden diye...
Evet sizin açtığınız konuyu kimse uzatmamış, korkuyorum işi bıraksam mı demişsiniz, ama burada bir öğretmen korktuğu için sayfalarca suçlandı. Neden acaba? Ben de merak ediyorum bunu cidden :)

Esim market çalışanı günde 12 şube geziyor günde 200 kişiyle muhattap oluyor sonra eve geliuor 8 aydor boyle yaşıyoruz sizde alışırsınız tedbrli olursanız bisey olmaz o öğrencilerde bizim evlatlarınız sayın öğret men...

Evden çalışmaktan kastım sadece öğretmenler için değil genel bir çok meslek içindi. Uzaktan eğitim başarılı olmamış olabilir, bu geliştirilmesi gereken bir husus, gerçekten ne düşündüğümü merak ediyorsanız söyleyeyim: sağlığı düşünüyorum. Eğitimin telafisi olur ama sağlığın, giden hayatın olmaz.
Tahmin ettim ama Zelinoy Zelinoy da yeni tazecik şekilde cook güzel açıklamış egitim ve sağlık denklemini.
Geliştirilmesi değil çok geliştirilmesi gereken husus. Bazi meslekler evden yapilamaz işte olay bundan ibaret. Nasıl aof psikoloji okunmaz, evden uretim yapilmazsa evden eğitim de olmaz, olmadı.
Sağlık sadece okullara mi bağlı? Şuan o öğrenciler zaten büyük bir riskte değil mi ailesi çalışıyor? Birde o çocukları sokaklarda gormuyor musunuz? Cocuklar kac ay eve nasıl baglansin sizin daha iyi bilmeniz lazim. Okul açılınca kaos ne zaman olurdu biliyor musunuz? Yasaklar sıkıyken simdi atı alan Üsküdarlı geçti.
Giden hayatın telafisi olmaz tabi ama marketler 1 gün kapancak dendi mi herkes ayağa kalkıyor. Onlarinki can değil herhalde ya da kargo gec gelse sikayet ediliyor Cifte standart mi bu? Bazılarının canı daha mi kiymetli yoksa suan panikle mi yaziyorsnuz bunlari. Umarım paniktir

Emin olun biz öğretmenler için uzaktan egitim en zoru okulda hangi saatte ne yapacağımız belli ama uzaktan egitim sürecinde 7 24 nerdeyse veli ile irtibat halinde olmak durumundayız uzaktan eğitimde iş yükü çok daha fazla ben okulların açılmasından yanayım ınsallah da açılır

Demekki öğrencileri online derse çekemediniz. Ödev verecektiniz o ödevleri kontrol edip not verecektiniz yanlışların bunlar düzelt geri gönder ödevini diyecektiniz online sınavlar yapacaktınız yani aktif olacaktınız ki öğrenci derse katılım sağlasın. Özel okullar nasıl sağladı peki online derslere tam sınıf kadroları ile katılımı demekki gerçekten okul idareniz ve öğretmenler isteseydi emek verseydi katılımı arttırabilidiiniz biz derse çağardık öğrenciler gelmedi deyip geri çekilmeniz mi gerekiyordu.
Sizin çocuğunuz zaten derse katılım sağlamak zoruda. Bunun için öğretmenin ayrıca soytarılık yapmasına ya da kendini hırpalamasına gerek yok. Öğrenci olan o değil bir zahmet laptopu açıp katılıverin.

Hanımefendi, öğrencilerimle whatsapp gruplarında anlaşıp gün kararlaştırıyorum, çocukların pek çoğu gelmiyor. Ne yapabilirim pardon da? Gelen üç öğrenci olsa bile ben dersimi işliyorum. Sınava girene kadar her gün hiç abartısız yüz soru çözdüm. Bana fotoğraf attılar açıkladım. Daha ne yapabilirim?
Ne kadar çirkin mesleğiniz olmadığı bir konuda suçlayan bir üslupla akıl vermek.
Haddinizi bilin ya
Bu tarz söylemlerde bulunan ne veliyi ne de başkalarını dikkate alırım.Bilinçli,disiplinli bir ailede büyüyen görev ve sorumluluklarını yerine getiren öğrenci her şekilde katılım sağlar,çaba gösterir.Umarım çocuklarının yanında da öğretmenleri küçümseyecek sözler sarfetmezler. Eğer öyleyse durum vahim!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X