okullar açılmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

serentyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2021
1.480
2.476
63
depremin etkileri sürerken insanlarda bir tartışma hali "okulları açın çocuklar travma yaşadı" çocuklar travma yaşarken daha yakınlarını enkaz altından çıkaramayan insanlar varken okul derdine düşülmesimi lazımdı hiç bilmiyorum. kyk yurtları depremzedelere verilmemesi lazımmış bunun yerine insanları otellere yerleştirmek lazımmış bir çok can gitti öğretmenler hala deprem bölgesinde. tek bir bina yok. bazı insanlar güvenli bölgelerde okulları açın diyor ama o 10 ildeki çocuklar arası çok açılmaz mı o çocuklar acıları varken birde rakiplerini mi düşünsün. bu konuda benimle tartışan birçok insan var canım sıkıldı açıkçası sizin de fikrinizi öğrenmek istiyorum

acilmamali bence

okullarda yapilacak masraf deprem bolgelerinde kullanilmwli

her okulun elektrik su yakacak giderleri ihtiysc olan yerlerde kullanilmali

mesela suan yurtlar bosaltiliyor

sanirim depremzedeler uerlestirilecek

her turlu yuk azaltilmali diye dusunuyirum

Cok yönlü bir konu sinif ogretmeniyim..sadece işin bencesi okullar açılmalı ama hemen degil suan acilirsa cogu veli korktugu icin cocuklari okula yollamayacak hemde sadece 10 ilde degil turkiyenin cogu yerinde.. enkaz calismalari tamamen bitmeli insanlar biraz daha acilarini dindirmeli..ama eninde sonunda mutlaka okullar acilmali..

Açıkçası çocuğum için 2 haftalık tatili önceden bildiğimiz için planladık. İşte aile ziyareti vs biraz da biz ilgilendik geçti ama sonraki haftalar bizim için artık sorun oluyor. Devlet memurlarına 10 yaş altında çocuğu varsa idari işin veriyorlar ama ben özel sektör çalışanıyım. Ya aynı şeyi özel sektör için de getirsinler ya da okulları açsınlar. Hem ise gideceksiniz hem çocuğunuz evde kalacak durumunda çözüm bulamıyoruz..

Depremzede ve akrabalarını göçük altında kaybetmiş biri olarak yaziyorum okullar acılsın hatta deprem bolgelerindeki çocuklara da bir sekilde okul ayarlansın. Bir nesil kaybolmasin. Psikolojileri altüst en azından okul onları oyalar. Umut verir. Kyk yurtları bosaltılmasın. O kadar otel var. Cumhurbaskaninin sarayında bile bin oda var. Oralara yerleştirilsin depremzedeler.

En kısa zamanda ilkokul, ortaokul ve liselerin açılması gerekiyor. İşleyen bir süreci durduramayız. Bu çok büyük bir kötülük. Özellikle bizim gibi anne baba bilincine sahip olmayan bir toplumdski çocuklar için. Evet ülkenin bir yeri aylarca yangın yeri gibi yanacak. Enkazların toparlanması, cenaze işlemleri yaklaşık 6 ay sürecektir. 6 ay değil 1 ay dahi okulların tatil olması doğru değil. Olay eğitim almak değil, zaten eğitim seviyesini biliyoruz.

Çünkü çocuklar yetişkinler gibi değiller. Depremzede çocuklar için bile çadılarda kalanlar için eğitim almaları sağlanacak. Şimdiden depremzedeler için eğitimlerine devam etmeleri için okullar burs vermeye başladılar.

Biz ülke yönetimini şu şekilde düşünüyoruz, bir yerde deprem oldu, bundan sonra tüm öncelik deprem bölgesinde olmalı. Hayır bu şekilde bir işleyiş söz konusu değil. Ekonomisi, eğitimi, sağlık sistemi vs devam ettirilmek zorunda yoksa uzun yıllar ciddi sorunlarla uğraşırız.

Bence bir süre daha acilmamaliydi. Ben çocuğumu gondermiycem açıldıktan bir süre daha. Evet eğitim cidden aşırı önemli bir konumuz zaten başımıza ne geliyorsa eğitimsizlikten geliyor ama bence en azından 1-2 hafta daha acilmamaliydi.

Önce plan yapılmalı. Mesela bizim gibi çok hasar görmeyen ama inanılmaz sallanmış, apartmanlarında çatlaklar oluşmuş iller var. Biz de olası bir büyük depremde ne yaşarız bilmiyorum. Çocuklara ne anlatılacak, olası depremde tahliye nasıl yapılacak bunları belirlemeleri lazım. Ayrıca çocuğuma göstermediğim korku dolu paylaşımları kimsenin çocuğuma aktarmasını istemiyorum. Yeterince korkuyorlar. Daha fazla etkilenen çocuklar var.

kesinlike böyle olmalı tatil yerlerindeki oteller bomboş şu an neden oraya yerleştirilmiyor da öğrenciler okullarından yurtlarından ediliyor? depremzede çocuklar da güvenli yerlere getirilip orada devam ettirilmeli okullarına. tamam belli bir toparlanma süresi olmalı tabi ama bu bir dönem olamaz.

Ben simdiden depremzede kardeslerim ve yegenlerim icin nakil olabilecekleri okul bakiyorum. Evet dun canimizi zor kurtardık. Ama cocuklar orada aksama kadar cenaze gomuyor . Es dost akrabamizi kaybettik. Lise arkadaslarını kendi elleriyle enkazdan çikarıp gomdü 16 yasindaki kardeşim. Okul olsunki bu yaraları hızlı sarsın. Durup durup agliyor suan. Okul şart arkadaslar. Okul ihtiyaç

Üniversiteleri online yaptılar. Lise ve alt kademeler de 20 Şubat'ta başlayacak, bize gelen ekstra bir bilgi yok şu anda. Dün bir yazı gelmiş idarecime, paylaştığına göre yarın 71 ilde özel okul öncesi kurumlar yarın açılıyor. Son durum bu arkadaşlar.

Kızlar neden depremzedeleri otellere yerleştirsinler ki? Turizme akacak parayı neden baltalasınlar? Bu hükümet yapmaz bunu. Felaketin boyutu o kadar büyük ki yüksek kapasitede devlet yurtları tek çare, bi de o açıdan düşünün. İlk ve orta öğretim okulları devam etmeli ama üniversiteli kişi artık yetişkin olduğu için o online devam edebilir bir dönem.

Okullar açılmamalı .
Depremzede kardeşlerimizin Kyk da kalması da oldukça mantıklı .
10 il bu sıkıntıları çekerken , okul yok hastane yok sıcak yemek bıle suan onlar için lüks,
Deprem olmayan bölgelerde de kimse hiçbir şey olmamış gibi okuluna gitmemeli ,

10 tane il yıkılmış , devlet maddi olarak ne kadar zor durumda kalacak bunu düşündünüz mü hiç ?
Turizme akacak para diyorsunuz , pes diyorum ya.
Sizce şu felakette devlet yöneticileri turizmden gelecek para akışı için mi depremzedeleri kyk yurduna yerleştirdi ?
Birazcık vicdan . Şu günlerlerde bile hala prokovatif cümleler yargılar yakışmıyor .

Tartışmaya açık bir konu, her taraftan düşünüyorum.
Eğitim aksamamalı çocuklara belki iyi gelir ama okullar ne kadar depreme dayanaklı?
Kaç öğretmen o bölgede bilemiyoruz.Nereden tutarsan tut hep elimizde kalıyor. Rabbim yardımcımız olsun.

Ama her fırsatta insanların öğrenim haklarını ellerinden almaları da mantıksız.
Deprem oldu, okulları kapat kykyı aç.
Salgın hastalık oldu, okulları kapat karantinaları kykda yap.
Suriyeliler mi geldi, kykda konaklasınlar.
Hayır eğitim sistemimiz zaten 3.sınıf dünya ülkesiyle eş değerken, az buçuk olan eğitime de engel olunması mantıksız.
Burası deprem ülkesi, bu ülkede binaların sağlam olmadığı herkes tarafından bilinirken devlet olarak bunun için bir önlem, bir çalışma yapmaları gerekirdi.
Tıp ve diş devam edecek diye biliyorum, o bölümlerde kykda kalanlar illaki vardır, onlar ne yapacak? Tamamen saçmalıklar silsilesi.
Doğudan batıya herkes mağdur şuan.

Hayır açılmamali ztnbm açılması çok zor 10 il deniyor ama diğer illerde etkilendi hasar tespiti vefat edenler yerlerine atama çadır okullar derken çok iş var
99da okula döndükten 1hafta sonra düzce depremi oldu bu sefer çadır okullar için bekledik
Ztn o bölgede sınıfının yarısını ve öğretmenlerini kaybetmiş çocuklar için okula dönmek çok zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…