okullar açılmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar da sığ bir düşünce tarzı

Niye gondermeyeceksiniz? Eğer deprem bölgesinde değilseniz nedeni nedir

Bu konuda otorite değiliz yazacağım belki cahilce gelebilir ama ben de hemen olmasa dahi okulların açılması ve çocukların bir an önce sosyal hayata geri dönmesinden yanayım, bölgede kalacak ailelerin yavruları için konteyner okullar yapılabilir ve ataması yapılmamış birçok öğretmenimiz var diye biliyorum, o öğretmenlerimiz depremzede çocukların olduğu bölgelere, yerleştirildikleri illere atanabilir.

Hava iyi olsa tamam ama buz gibi
Önce cadirkent sonra konteyner sonra kalıcı konut
Buna ne iş gücü dayanır ne zaman var ne o kdr para 10 tane il
Çoğu fenomen ve ekip dönüyor tekrar giderlermi meçhul
Daha 6 gün oldu

Aynen öyle.
Zaten psikolojisi bitmiş binlerce çocuk var, açılmayacaksa bile zorunlu psikolojik terapiler aldırılsın. Evde/kykda iyice dibe çökecek psikolojileri. Deprem küçümsenmemeli ya da unutulmamalı ama evde tutarak daha çok zarar vereceğimiz de açık.

Hanımefendi birşey diyeceğim ama siyasete gireceği için demiyorum.
Ama binlerce çocuğu evde tutmak psikolojilerini daha çok olumsuz etkileyecek emin olun, doğudan batıya herkes ağlarken en çok olumsuzluğu çocuklar görecek/yaşayacak.

Katılıyorum.
Ancak üç beş üniversite ve bölüm dışında aldıkları eğitim zaten kalitesiz olduğu için kalite anlamında bi kayıpları olacağını sanmıyorum. Mesela bu lafım da bir eleştiri aslında, anlayana. Güneydoğudaki deprem yüzünden İzmirdeki öğrencinin yurdundan, kampüsünden olması ne alaka yani. Bi de sadece kyk diye düşünüyoruz ama öğrenci evlerini düşünün, okul var diye ev tutuyor kira veriyor o çocuklar. Okulu online yaptıklarında boş yere ev kirası vermiş olacaklar aslında. Ailesinin evinden de öğrenebileceği dersler için öğrenci evi kirası ödemeye devam edecek ve bunlar az buz paralar değil. Kiralar ailelere 8 bin öğrenciye 2 bin değil yani, herkese pahalı.

Aynen öyle. Otellerde turist ağırlamak varken depremzede ağırlamazlar, bu sebeple kyk yurtlarına koymak istediler.
Aynı yöneticiler üç beş kuruş gelsin diye imar affı yaptı zamanında.
Onlar izin verdiği için saçma sapan binalar yapıldı ve yıkıldı zaten.
Bak o kadar senedir deprem vergisi topladılar ama depremin derdini yine öğrenciler yani halk çekiyor. Eğitim sistemi çekiyor.
Biraz araştırırsan o binaları çöken müteahhitlerin parti ile alakasını görürsün.
Çöken binaların açılışına katılan parti mensupları var.
Birileri ceplerini doldurmasaydı devlet maddi olarak zorlanamazdı emin ol.
20 senedir bu devletin başında olan kişi ben değilim. Üç ay önce gelmedi yönetime, 20 sene!!!
99 depreminin üzerinden kaç sene geçmiş, 2023'te olan deprem yüzünden onbinlerce insan bina enkazından ölüyorsa bunca yıl neden bişeyler düzelmedi diye sorarlar adama. Ben bu cümleleri kuruyorum diye provake etmiş oluyorsam ve sen bu gerçeklere rağmen hala onları savunuyorsan, ortada onbinlerce ölü varken kendi vicdanını sorgula. Bunlar kader planı diyen adama hak vermedim diye vicdansız oluyorsam tamam ben vicdansızım :)

Universite ogrencileri neden magdur ediliyor? Kahramanmarasli ogrencim burada yurdundan cikariliyor. Ailesi depremzede, zaten sogukta cadirda kaliyorlar. Kizcagiz simdi yurdundan oluyor, nereye gitsin Allah askina. Ogrencilerim cok mutsuz. Nerede online egitim gorecegiz, sokakta mi diyorlar. Depremden etkilenen cok ogrencim var, hepsi su an uzak akrabalarina siginmis durumda, bilgisayar yok bi sey yok. Yurtta da kalamiyorlar. Yurttan baska sunacak bir cozum olmali depremzedeler icin. Egitim cocuk oyuncagi degil, ilk vazgecilen sey olmamali her firsatta.

E bugünlere böyle sığ düşüncelerle gelmedik mi zaten?
Adamlar turizmi feda etmemek için öğrencileri feda ediyor işte açık ve net.
Yok bizim millet balık hafızalı.
Herşeyden önce corona zamanlarını hatırlayın. Okullar kışın kapalı, oteller yazın açıktı. Turistler akın akın gelirken aynı kış okullar uzaktan eğitim veriyordu. Yapmayın ya.

Katılıyorum abla ama bu söylediğin bile ha deyince olmaz. Okullar açılınca belki ilk dönemleri akıllarına gelecek çoğu arkadaşlarını kaybetmiş veya farklı şehirlere göndermiş olacaklar. Psikolojik olaraktan da okulldaki öğretmenlerimize çok yük binecek

Uzman değiliz hiç birimiz ama genel tabloya bakınca o bölge için en az 20 günlük bir süreç daha var diye yorum yapabiliriz.

Can sağlıkları olsun da yazın gerekirse tatili az yaparlar.

En azından iki-üç hafta daha ara verilmeli. Bunu bir öğretmen olarak söylüyorum.
Bölge için yardıma giden bulunduğu yerde yardım koordinesinde görevli öğretmen var. Bunun dışında öğrencisinden öğretmenine pek çok kişinin cenazesi var. Açılsın diye bağıranlar sahadan çok uzaklar.

Okulların açılmaması ve üniversitelerin online eğitime geçmesi kararlarını şok içinde karşıladım. Başımıza gelen her şey cehaletten ve eğitimsizlikten gelmişken bundan asla ders almadığımızın en güzel örneği bu karar. Yani hiçbir şey düzelmeyeceğini ilanı. Artık pandemi artı deprem sayesinde eğitim hayatının çoğunu yarım yamalak yaşamış insanlar yapacaklar binalarınızı, bir şey değişmeyecek.

Özellikle Üniversiteler açılmalı. Her bölüm online eğitime uygun değil. Pandemi ile zaten yeterli eğitim verilemedi.

Eğer ki Üniversiteler olursa sınavları kesinlikle yüz yüze olmalı.

Bunun yanında Deprem bölgesi dışındaki tüm okullar Eğitim öğretime başlamalı. Okulları kendi kendini döndürüyor ne katkısı olacak? Hadi diyelim katkisı var onu da acaba orda mı kullanacaklar? keşke kullansalar..

Söylwnecek, konuşacak çok sey var ama şimdi zamanı değil.

Okul binaları ne kadar güvenilir?
Peki oturduğumuz binalar ne kadar güvenilir?
Evinden emin olanlar, okul açılsa bile çocuklarını okula göndermesin hakkıdır.
Var mi emin olan bir şeylerden?
Kimse hiç bir şeyden emin olamaz bence.

Okulun, ödevin, dersin sirasi mi diyenleri anlıyorum ama çocuklar evde okulsuz gündemle iç içe çok sıkıntı diyenleri de anlıyorum.

Bence okullar açılmalı. 10 ildeki çocuklar için de acilen en uygun yer ve şartlarda okul imkani sağlanmalı.

Üniversite öğrencilerinin eğitimi de gayet önemli bu arada. Eğitim kalitesinden ibaret değil üniversite. Sosyalleşme denen bir şey var insan psikolojisi denen bir sey var.

Kyk dışında bir çözüm bulunmalı. Ancak biz ne desek boş.

Yok yok demeyin öyle, yazın mikrop kırılıyordu etkisi azalıyordu (!) o yüzden oteller dolu, insanlar da maskesizdi. Turiste gelince mikrop yazın kırılıyor. Öğrenciye gelince salgın var aman evinizde oturun.

Yok yok demeyin öyle, yazın mikrop kırılıyordu etkisi azalıyordu (!) o yüzden oteller dolu, insanlar da maskesizdi. Turiste gelince mikrop yazın kırılıyor. Öğrenciye gelince salgın var aman evinizde oturun.
Şu yazdığımı/yazdığınızı dahi hatırlamayan binlerce insan var.
Bu ülkenin çilesini hep Z kuşağı çekti.
O zamanda dahi kyklar yurtdışından gelenler karantinaya almak için kullanılıyordu. Ya koskoca devletin deprem için, acil durumlar için ayırdığı yapılar, sığınaklar birşeyler yok mu?
Neden hep öğrenciler? Neden hep kyklar?

Deprem bölgesindeki öğrencileri yine yerleştirirler kanaatimce. Zaten depremzede olacak. Ona çözüm bulurlar diye düşünüyorum. Aynı şekilde tıp ve diş hekimliği gibi bölüm öğrencilerini belli yurtlara alırlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…