Ne kadar da sığ bir düşünce tarzıKızlar neden depremzedeleri otellere yerleştirsinler ki? Turizme akacak parayı neden baltalasınlar? Bu hükümet yapmaz bunu. Felaketin boyutu o kadar büyük ki yüksek kapasitede devlet yurtları tek çare, bi de o açıdan düşünün. İlk ve orta öğretim okulları devam etmeli ama üniversiteli kişi artık yetişkin olduğu için o online devam edebilir bir dönem.
Niye gondermeyeceksiniz? Eğer deprem bölgesinde değilseniz nedeni nedirBence bir süre daha acilmamaliydi. Ben çocuğumu gondermiycem açıldıktan bir süre daha. Evet eğitim cidden aşırı önemli bir konumuz zaten başımıza ne geliyorsa eğitimsizlikten geliyor ama bence en azından 1-2 hafta daha acilmamaliydi.
Bu konuda otorite değiliz yazacağım belki cahilce gelebilir ama ben de hemen olmasa dahi okulların açılması ve çocukların bir an önce sosyal hayata geri dönmesinden yanayım, bölgede kalacak ailelerin yavruları için konteyner okullar yapılabilir ve ataması yapılmamış birçok öğretmenimiz var diye biliyorum, o öğretmenlerimiz depremzede çocukların olduğu bölgelere, yerleştirildikleri illere atanabilir.Tartışmaya açık bir konu, her taraftan düşünüyorum.
Eğitim aksamamalı çocuklara belki iyi gelir ama okullar ne kadar depreme dayanaklı?
Kaç öğretmen o bölgede bilemiyoruz.Nereden tutarsan tut hep elimizde kalıyor. Rabbim yardımcımız olsun.
Aynen öyle.Ben simdiden depremzede kardeslerim ve yegenlerim icin nakil olabilecekleri okul bakiyorum. Evet dun canimizi zor kurtardık. Ama cocuklar orada aksama kadar cenaze gomuyor . Es dost akrabamizi kaybettik. Lise arkadaslarını kendi elleriyle enkazdan çikarıp gomdü 16 yasindaki kardeşim. Okul olsunki bu yaraları hızlı sarsın. Durup durup agliyor suan. Okul şart arkadaslar. Okul ihtiyaç
Hanımefendi birşey diyeceğim ama siyasete gireceği için demiyorum.10 tane il yıkılmış , devlet maddi olarak ne kadar zor durumda kalacak bunu düşündünüz mü hiç ?
Turizme akacak para diyorsunuz , pes diyorum ya.
Sizce şu felakette devlet yöneticileri turizmden gelecek para akışı için mi depremzedeleri kyk yurduna yerleştirdi ?
Birazcık vicdan . Şu günlerlerde bile hala prokovatif cümleler yargılar yakışmıyor .
Katılıyorum.Ama her fırsatta insanların öğrenim haklarını ellerinden almaları da mantıksız.
Deprem oldu, okulları kapat kykyı aç.
Salgın hastalık oldu, okulları kapat karantinaları kykda yap.
Suriyeliler mi geldi, kykda konaklasınlar.
Hayır eğitim sistemimiz zaten 3.sınıf dünya ülkesiyle eş değerken, az buçuk olan eğitime de engel olunması mantıksız.
Burası deprem ülkesi, bu ülkede binaların sağlam olmadığı herkes tarafından bilinirken devlet olarak bunun için bir önlem, bir çalışma yapmaları gerekirdi.
Tıp ve diş devam edecek diye biliyorum, o bölümlerde kykda kalanlar illaki vardır, onlar ne yapacak? Tamamen saçmalıklar silsilesi.
Doğudan batıya herkes mağdur şuan.
Aynen öyle. Otellerde turist ağırlamak varken depremzede ağırlamazlar, bu sebeple kyk yurtlarına koymak istediler.10 tane il yıkılmış , devlet maddi olarak ne kadar zor durumda kalacak bunu düşündünüz mü hiç ?
Turizme akacak para diyorsunuz , pes diyorum ya.
Sizce şu felakette devlet yöneticileri turizmden gelecek para akışı için mi depremzedeleri kyk yurduna yerleştirdi ?
Birazcık vicdan . Şu günlerlerde bile hala prokovatif cümleler yargılar yakışmıyor .
E bugünlere böyle sığ düşüncelerle gelmedik mi zaten?Ne kadar da sığ bir düşünce tarzı
Yok bizim millet balık hafızalı.E bugünlere böyle sığ düşüncelerle gelmedik mi zaten?
Adamlar turizmi feda etmemek için öğrencileri feda ediyor işte açık ve net.
Katılıyorum abla ama bu söylediğin bile ha deyince olmaz. Okullar açılınca belki ilk dönemleri akıllarına gelecek çoğu arkadaşlarını kaybetmiş veya farklı şehirlere göndermiş olacaklar. Psikolojik olaraktan da okulldaki öğretmenlerimize çok yük binecekBu konuda otorite değiliz yazacağım belki cahilce gelebilir ama ben de hemen olmasa dahi okulların açılması ve çocukların bir an önce sosyal hayata geri dönmesinden yanayım, bölgede kalacak ailelerin yavruları için konteyner okullar yapılabilir ve ataması yapılmamış birçok öğretmenimiz var diye biliyorum, o öğretmenlerimiz depremzede çocukların olduğu bölgelere, yerleştirildikleri illere atanabilir.
Yok yok demeyin öyle, yazın mikrop kırılıyordu etkisi azalıyordu (!) o yüzden oteller dolu, insanlar da maskesizdi. Turiste gelince mikrop yazın kırılıyor. Öğrenciye gelince salgın var aman evinizde oturun.Yok bizim millet balık hafızalı.
Herşeyden önce corona zamanlarını hatırlayın. Okullar kışın kapalı, oteller yazın açıktı. Turistler akın akın gelirken aynı kış okullar uzaktan eğitim veriyordu. Yapmayın ya.
Şu yazdığımı/yazdığınızı dahi hatırlamayan binlerce insan var.Yok yok demeyin öyle, yazın mikrop kırılıyordu etkisi azalıyordu (!) o yüzden oteller dolu, insanlar da maskesizdi. Turiste gelince mikrop yazın kırılıyor. Öğrenciye gelince salgın var aman evinizde oturun.
Deprem bölgesindeki öğrencileri yine yerleştirirler kanaatimce. Zaten depremzede olacak. Ona çözüm bulurlar diye düşünüyorum. Aynı şekilde tıp ve diş hekimliği gibi bölüm öğrencilerini belli yurtlara alırlar.Universite ogrencileri neden magdur ediliyor? Kahramanmarasli ogrencim burada yurdundan cikariliyor. Ailesi depremzede, zaten sogukta cadirda kaliyorlar. Kizcagiz simdi yurdundan oluyor, nereye gitsin Allah askina. Ogrencilerim cok mutsuz. Nerede online egitim gorecegiz, sokakta mi diyorlar. Depremden etkilenen cok ogrencim var, hepsi su an uzak akrabalarina siginmis durumda, bilgisayar yok bi sey yok. Yurtta da kalamiyorlar. Yurttan baska sunacak bir cozum olmali depremzedeler icin. Egitim cocuk oyuncagi degil, ilk vazgecilen sey olmamali her firsatta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?