okullar açılmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son cümle o kadar önemli ki.
Siz halksınız ve ne desek boş diyorsunuz. Biz ne desek boş diyorsunuz. Çok acı bir gerçeklik var bu cümlede.
Mesela dün ben de birine şu cümleyi kurdum: benim şu ülkede güven duyduğum tek bir kişi veya kurum yok.
Yok.
Ben de halkım ve halktan birinin bu cümleyi kurması ne acı.

Evet ama su an bir kargasa var. Kizi apar topar yurttan cikartip baska yurda gondermisler. Butun ogrenciler mescitte kaliyormus. Kiza yalvardim bana gel diye, esyalarimi birakamam caliyorlar diyor. Hicbir seyi kalmamis, kalacak yeri yok. 3-5 parca esyasindan da olmak istemiyor.

Boş ne yazık ki..
Kolay iş de değil olsa meclise girmeye çalışacağım..
Şaka değil ciddiyim.

Milli eğitim okulları tabiki açılmalı (10 il hariç)
Üniversiteler uzaktan eğitimle bu dönemi de hallederler zaten hali hazırda bir kısmı hala derslerin %40 uzaktan devam ediyordu. Şu an en pratik çözüm kyk yurtları. Bu yüzden ben bir eğitim yönetimci olarak kararı uygun buluyorum.

Çok basit bişey söyleyeyim, çok hassas ses algılayan cihazlar varmış. Termal kameralar varmış mesela enkaz altında vücut ısısı tespit edebiliyor. O ses dinleme cihazları kalp atışı duyabiliyor. Bunlar bizim AFAD'ın eline depremin teee kaçıncı günü ulaştı. Ne kadar önemli ve hayat kurtarıcı cihazlar ama bizim elimizin altında yok. Yok! Hala 99'daki yöntemle enkaz altında canlı arıyorlar bağırma çağırma bekliyorlar enkaz altındaki insandan. Bunun 2023 versiyonu neden bizim elimizde yok? Varsa bile yeterli sayıda olmadığı çok belli. 2023 yılında neden bir iki senelik bina enkazında ölüyor benim vatandaşım?? Benim askerim neden depremden maksimum iki üç saat sonra vatandaşımın yanına gelemiyor? Benim madencim neden günler sonra ulaşabiliyor enkazıma? Neden benim vatandaşım enkazdakileri kurtarmak için vinç, iş makinesi dilendi sosyal medyada, orada burada? 99 depreminde yıkılan bina deniz kumundan yapılmış, o zaman gündem oydu. 2023'teki depremde yıkılan binadaki deniz kumunu konuşuyoruz hala. Ne değişti?

Fazla konuşmayacağım. Herkes damı olan sıcak bir yuvaya kavuşup standart hayatlarına döndüğünde siyaset yapacağım. Sadece şunu diyebilirim. Bazılarında at gözlüğü bile yok, körler. Muhakeme yeteneklerini yitirmişler. Allah size akıl fikir versin.

inatla benim gönderime beğenmeme atıyorsunuz ama yinede şuan okulların açılmama taraftarıyım. ister kızın ister sövün insanlar kendilerini bir toparlamalı 6. gün daha bugün daha sonrasında insanlar bir akrabalarını defnetmeli 10 il diyorum her eve bir ateş düştü. ülkemden mülteciler gönderilmeli kyl yurtlarında suriyeliler öğrencilerin dolaplarını kırıp yağmalıyor nargile içip cinsel birliktelik yaşıyor. ülkem kendi vatandaşına sahip çıkmalı ilk etap bana göre. 2 3 hafta sonrasına eğitime kalındıpı yerden devam edilmeli ve her depremzedeye yer ayarlanmalı kyk yurtlarını her haltta kullanmalarını bende uygun bulmuyorum ama dediğim gibi okulların açılmasını 2 3 hafta sonraya ertelenmeli hemen açılmamalı teşekkürler

Hanımefendi ekonomi olmadan, para akışı olmadan depremzedeler ve 10 il dahil hiçbir yer var olamaz. Ülkemizde eğitimi, sağlığı, askerliği her şeyi ama her şeyi ekonomi yönetiyor. Aslında bu bütün dünyada böyle ama bizde çeşitli sebeplerden fazlasıyla böyle

Cok biliyorsunuz hanimefendi. Egitim her sartta devam etmeli cunku saglam ruh halleri ve iyi bir gelecek boyle insa edilir. Bizim egitim programimiz daha kazanacagimizin bile belli olmadigi bir savasin ortasinda toplanilip planlanildi. Bu kadar elzemdir. Her bir cocugumuz icin. Okudugunuzu da anlamaktan acizsiniz. Okullarda sadece ogretim olmaz egitim ve sosyallesme de insani iyilestirir. Sizin gibi her her firsatta egitimi feda edenler yuzunden bugun bunlari yasiyoruz zaten.

çok biliyorum evet. yorum için teşekkürler

Katılıyorum ++++

Kaçınız üniversitede okudu? Üniversitede eğitim nasıl bilginiz var mı? Birkaç iyi hoca hariç;
Hocalar öğrencilere konu paylaştırır. Çocuklar sunu hazırlar sunar.
Bazı hocalar derse gelmesine gerek yok x kitabini okuyun y makalesini Türkçeye çevirin getirin der
Bazı hocalar sana x projesini veriyorum her hafta rapor ver sun der.
Öyle oturup anlatmaz. Anlatacaksa 1 PowerPoint hazırlar okuyuverir....

Sağlıkla ilgili bölümler uygulamalı derslere çağırır muhtemelen. Zaten 5.6. Sınıflar eğitime hastanede devam ediyor...

Bizim egitim sistemi süper oldaydi. Tüm okumuş üniversiteliler ahlaklı olsaydı, o inşaat projelerinin altına imza atmaz, inşaatların başında sabahlarlar, binalar yıkılmazdı...

Bizde eksik olan sadece egitim değil...

Kafam allak bullak... hem ülkem hem ailem zor zamandan geçiyor.. ailemde ölüm oldu depremde değil... ama bir çok şeyin boş olduğunu anladım...

çok biliyorum evet. yorum için teşekkürler
Cehaletin nasil da ovulup normal karsilandigi bir doneme geldik pes dogrusu. Utanmadan biliyorum diyorsunuz, egitilmezsiniz. Bugun egitimini umursamadiginiz yarim yamalak okul bitirmis birinin elinde sizin ya da bir sevdiginizin can vermesi lazim anlamaniz icin demek ki. Kismet.

Basit birşey değil bu deprem oldu donuyoruz burda insanlar hala çadır bile bulamadı. Şu an da eğitim çocuk psikolojisi değil de o çocukların kalacak yere yiyeceğe ihtiyacı var acele ne. Kimse hiçbir zaman okula gitmesin demiyor ama acele etmemin de hiçbir manasi yok. Ayrıca o an yurtlar verildi napalm ortada mi kalalım ne istiyor bu insanlar

Burda sadece sizi prokovativ gördüm.. Kendinize gelin. Zamanı değil gelince herkes konuşacak zaten!

Cehaletin nasil da ovulup normal karsilandigi bir doneme geldik pes dogrusu
hanımefendi kavgamı edelim amacınız ne? yorumunuzu yaptınız teşekkürümü ettim kavga çıkarmak istiyorsanız seviyenize düşemem kusura bakmayın.

Ben açılmalı diyorum, 2 hafta içinde. Neden derseniz Türkiye gibi 'gelişmekte' olan ülkelerin ziyan edecek 1dksı bile yok. İleri gitmek için çalışmak çok önemli, Amerikalılar Çinliler çok çalışırken Tirkiyenin oturma lüksü yok asla, ne olursa olsun ileri gitmeliyiz.
Pandemi yüzünden zaten çocuklar eğitimden çok şey kaybettiler, daha fazlasını artık kaybetmemeliyiz. 2 hafta içinde devlet sıkı çalışırsa, en azından depremzede ünv öğrencilerine ücretsiz kalacak yer, para ve terapi ayarlarsa en azından onlar okula gitmeli. Yakınlarını kaybeden çocuklar için çeşitli telafi ve dönem uzatma seçenekleri sunulabilir. Yetim kalan çocuklar için de, rehabilitasyon süreci başlar, okuldan muaf olurlar ama diğer bölgelerde eğitim devam etmeli.

Pandemi, deprem, kazalar belalar Türkiyede habire bir şeyler oluyor insalar ölüyor, bu sebeplerden eğitim durursa bu kuşağın işgücü tamamen biter diye düşünüyorum. ne olursa olsun insana ve işgücüne yatırım devam etmeli. benim fikrlerim böyle, herkesin çok üzgün olduğunu biliyorum ama bazen büyük resme bakıp etraflıca düşünmek gerekiyor, sevgiler.

1 hafta ara hadi tamam ama
Uzamaması lazımdı tatilin. En azından güvenli bölgeler için.
Bunu korona zamanı da söyledim,hemen ilk feda edilen eğitim oluyor bizim ülkemizde nedense. Eğitimsizlikten başımıza gelen yıkımı yine eğitimsiz kalmaya çalışarak atlatmayı umuyoruz. Eğitimi nereye kadar durduracaklar bilmiyorum ama yabancı ülkelerde millet sığınakta bile dersine devam ediyorken bizim böyle olmamız üzücü

ben hadi pazartesi açın diyenlere kızıyorum 1 hafta 2 hafta sonrası açılmalı 20 şubatta eğitime devam edilecekmiş zaten. kyk yurtları suriyeli vatandaşlarla dolmuş yurtları talan ediyorlar bunlar içinmi o yurtlar boşaltıldı bilmiyoeun ne diyeceğimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…