Son cümle o kadar önemli ki.Okul binaları ne kadar güvenilir?
Peki oturduğumuz binalar ne kadar güvenilir?
Evinden emin olanlar, okul açılsa bile çocuklarını okula göndermesin hakkıdır.
Var mi emin olan bir şeylerden?
Kimse hiç bir şeyden emin olamaz bence.
Okulun, ödevin, dersin sirasi mi diyenleri anlıyorum ama çocuklar evde okulsuz gündemle iç içe çok sıkıntı diyenleri de anlıyorum.
Bence okullar açılmalı. 10 ildeki çocuklar için de acilen en uygun yer ve şartlarda okul imkani sağlanmalı.
Üniversite öğrencilerinin eğitimi de gayet önemli bu arada. Eğitim kalitesinden ibaret değil üniversite. Sosyalleşme denen bir şey var insan psikolojisi denen bir sey var.
Kyk dışında bir çözüm bulunmalı. Ancak biz ne desek boş.
Evet ama su an bir kargasa var. Kizi apar topar yurttan cikartip baska yurda gondermisler. Butun ogrenciler mescitte kaliyormus. Kiza yalvardim bana gel diye, esyalarimi birakamam caliyorlar diyor. Hicbir seyi kalmamis, kalacak yeri yok. 3-5 parca esyasindan da olmak istemiyor.Deprem bölgesindeki öğrencileri yine yerleştirirler kanaatimce. Zaten depremzede olacak. Ona çözüm bulurlar diye düşünüyorum. Aynı şekilde tıp ve diş hekimliği gibi bölüm öğrencilerini belli yurtlara alırlar.
Son cümle o kadar önemli ki.
Siz halksınız ve ne desek boş diyorsunuz. Biz ne desek boş diyorsunuz. Çok acı bir gerçeklik var bu cümlede.
Mesela dün ben de birine şu cümleyi kurdum: benim şu ülkede güven duyduğum tek bir kişi veya kurum yok.
Yok.
Ben de halkım ve halktan birinin bu cümleyi kurması ne acı.
Milli eğitim okulları tabiki açılmalı (10 il hariç)depremin etkileri sürerken insanlarda bir tartışma hali "okulları açın çocuklar travma yaşadı" çocuklar travma yaşarken daha yakınlarını enkaz altından çıkaramayan insanlar varken okul derdine düşülmesimi lazımdı hiç bilmiyorum. kyk yurtları depremzedelere verilmemesi lazımmış bunun yerine insanları otellere yerleştirmek lazımmış bir çok can gitti öğretmenler hala deprem bölgesinde. tek bir bina yok. bazı insanlar güvenli bölgelerde okulları açın diyor ama o 10 ildeki çocuklar arası çok açılmaz mı o çocuklar acıları varken birde rakiplerini mi düşünsün. bu konuda benimle tartışan birçok insan var canım sıkıldı açıkçası sizin de fikrinizi öğrenmek istiyorumEki Görüntüle 3205668
Çok basit bişey söyleyeyim, çok hassas ses algılayan cihazlar varmış. Termal kameralar varmış mesela enkaz altında vücut ısısı tespit edebiliyor. O ses dinleme cihazları kalp atışı duyabiliyor. Bunlar bizim AFAD'ın eline depremin teee kaçıncı günü ulaştı. Ne kadar önemli ve hayat kurtarıcı cihazlar ama bizim elimizin altında yok. Yok! Hala 99'daki yöntemle enkaz altında canlı arıyorlar bağırma çağırma bekliyorlar enkaz altındaki insandan. Bunun 2023 versiyonu neden bizim elimizde yok? Varsa bile yeterli sayıda olmadığı çok belli. 2023 yılında neden bir iki senelik bina enkazında ölüyor benim vatandaşım?? Benim askerim neden depremden maksimum iki üç saat sonra vatandaşımın yanına gelemiyor? Benim madencim neden günler sonra ulaşabiliyor enkazıma? Neden benim vatandaşım enkazdakileri kurtarmak için vinç, iş makinesi dilendi sosyal medyada, orada burada? 99 depreminde yıkılan bina deniz kumundan yapılmış, o zaman gündem oydu. 2023'teki depremde yıkılan binadaki deniz kumunu konuşuyoruz hala. Ne değişti?Şu yazdığımı/yazdığınızı dahi hatırlamayan binlerce insan var.
Bu ülkenin çilesini hep Z kuşağı çekti.
O zamanda dahi kyklar yurtdışından gelenler karantinaya almak için kullanılıyordu. Ya koskoca devletin deprem için, acil durumlar için ayırdığı yapılar, sığınaklar birşeyler yok mu?
Neden hep öğrenciler? Neden hep kyklar?
Hanımefendi ekonomi olmadan, para akışı olmadan depremzedeler ve 10 il dahil hiçbir yer var olamaz. Ülkemizde eğitimi, sağlığı, askerliği her şeyi ama her şeyi ekonomi yönetiyor. Aslında bu bütün dünyada böyle ama bizde çeşitli sebeplerden fazlasıyla böyle10 tane il yıkılmış , devlet maddi olarak ne kadar zor durumda kalacak bunu düşündünüz mü hiç ?
Turizme akacak para diyorsunuz , pes diyorum ya.
Sizce şu felakette devlet yöneticileri turizmden gelecek para akışı için mi depremzedeleri kyk yurduna yerleştirdi ?
Birazcık vicdan . Şu günlerlerde bile hala prokovatif cümleler yargılar yakışmıyor .
çok biliyorum evet. yorum için teşekkürlerCok biliyorsunuz hanimefendi. Egitim her sartta devam etmeli cunku saglam ruh halleri ve iyi bir gelecek boyle insa edilir. Bizim egitim programimiz daha kazanacagimizin bile belli olmadigi bir savasin ortasinda toplanilip planlanildi. Bu kadar elzemdir. Her bir cocugumuz icin. Okudugunuzu da anlamaktan acizsiniz. Okullarda sadece ogretim olmaz egitim ve sosyallesme de insani iyilestirir. Sizin gibi her her firsatta egitimi feda edenler yuzunden bugun bunlari yasiyoruz zaten.
Katılıyorum ++++Milli eğitim okulları tabiki açılmalı (10 il hariç)
Üniversiteler uzaktan eğitimle bu dönemi de hallederler zaten hali hazırda bir kısmı hala derslerin %40 uzaktan devam ediyordu. Şu an en pratik çözüm kyk yurtları. Bu yüzden ben bir eğitim yönetimci olarak kararı uygun buluyorum.
Cehaletin nasil da ovulup normal karsilandigi bir doneme geldik pes dogrusu. Utanmadan biliyorum diyorsunuz, egitilmezsiniz. Bugun egitimini umursamadiginiz yarim yamalak okul bitirmis birinin elinde sizin ya da bir sevdiginizin can vermesi lazim anlamaniz icin demek ki. Kismet.çok biliyorum evet. yorum için teşekkürler
Burda sadece sizi prokovativ gördüm.. Kendinize gelin. Zamanı değil gelince herkes konuşacak zaten!10 tane il yıkılmış , devlet maddi olarak ne kadar zor durumda kalacak bunu düşündünüz mü hiç ?
Turizme akacak para diyorsunuz , pes diyorum ya.
Sizce şu felakette devlet yöneticileri turizmden gelecek para akışı için mi depremzedeleri kyk yurduna yerleştirdi ?
Birazcık vicdan . Şu günlerlerde bile hala prokovatif cümleler yargılar yakışmıyor .
hanımefendi kavgamı edelim amacınız ne? yorumunuzu yaptınız teşekkürümü ettim kavga çıkarmak istiyorsanız seviyenize düşemem kusura bakmayın.Cehaletin nasil da ovulup normal karsilandigi bir doneme geldik pes dogrusu
ben hadi pazartesi açın diyenlere kızıyorum 1 hafta 2 hafta sonrası açılmalı 20 şubatta eğitime devam edilecekmiş zaten. kyk yurtları suriyeli vatandaşlarla dolmuş yurtları talan ediyorlar bunlar içinmi o yurtlar boşaltıldı bilmiyoeun ne diyeceğimi1 hafta ara hadi tamam ama
Uzamaması lazımdı tatilin. En azından güvenli bölgeler için.
Bunu korona zamanı da söyledim,hemen ilk feda edilen eğitim oluyor bizim ülkemizde nedense. Eğitimsizlikten başımıza gelen yıkımı yine eğitimsiz kalmaya çalışarak atlatmayı umuyoruz. Eğitimi nereye kadar durduracaklar bilmiyorum ama yabancı ülkelerde millet sığınakta bile dersine devam ediyorken bizim böyle olmamız üzücü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?