Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

CANIM2YAVRUM

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
280
115
123
İstanbul
1 haziranda okulların açılacak olması bana hiç mantıklı gelmiyor.19 gün için çocukları rikse atmaya hic gerek yok diye düşünüyorum.Yani sizce yanlışmı düşünuyorum.işin garibi Okulların açılmasını isteyen veliler bile var.Çoluk çocuk evdeyken işleri bitmiyormuş.sürekli birseyler istiyorlarmıs .Diye yakınıyorlar...

...Güncelleme:Sözüm çalışan kreşe yollamak zorunda kalan annelere değil....Sanırım yanlış anlaşılıyorum.Evde oturan ev hanımlarına..ilkokul,orta okula yollayan annelere......okullar çok kalabalık çocuklar kendilerini koruyamiyorlar..Okula giderken tıklim tiklim dolmuslara biniyor cocuklarimiz.Sinifta birbirlerine sarılip oyunlar oynuyorlar.Farkina varmadan birbirlerinin yüzüne öksürüp aksıriyorlar.wc temiz tutamiyorlar.Maskeyi yüzlerinde saatlerce tutamazlar bile..Haziran degilde Eylülden sonra acilmali bence

Son düzenleme:
Bakan elimizde iki senaryomuz var , eğer salgın biter bilim kurulu da açılsın derse 1 Haziranda da açabiliriz , açmayın derse Eylülde de açabiliriz,biz her şeye hazırlıklıyız dedi. Uzaktan eğitim ve canlı derslerle öğrencilerin eğitimden tamamen kopmaması amaçlanıyor ( faydası tartışılır. ) Bu nedenle de bu sene komple kapattık yerine adım adım erteleniyor, açıklanıyor. Yani merak etmeyin salgın bitmeden ya da kontrol altına alınmadan kimse okulu açıyoruz demez , keşke bakanı tam dinleyip de dertlenseydiniz . Ilaç vs. bulunmazsa eylülden sonraya bile kalabilir. Kesin olmayan bir şeyi kesinmiş gibi yazıp başkalarını da korkutmayın

İngilizler aşıda 3. ya da dördüncü faza geçti. İnsan deneyleri aşamasındalar, gerekli izinler alınıp hızlandırılırsa ilk aşı eylüle yetişecek büyük ihtimalle.

Muhtemelen grip aşısı gibi her yıl tekrarlanan bir aşı olacak. Virüs de mutasyonla bu yılki öldürücülüğünü azaltacak. Eylülden sonra tam normalleşme öngörülüyor.

Eylul ekimde acilir diyorlar. O da ayni risk bana gore. Ama nereye kadar bu sekilde oturacagiz o da ayri merak konusu. Bana gore kresler,ana okullari ve ilkokullar acilmali sadece. O da millet ziv ziv gezemesin diye. Buyuklerinki hadi online ders devam edebilir seneye de. Ama kucukler oyle degil. Sinif mevcutlari azaltilmali,bazi degisiklikler yapilmali egitim sisteminde. Okullar kapali diye olayi tatil olarak algilayip yazligina bag evine denize giden deliler var memlekette. Onlara engel olsunlar once.

Çalışan anneleri düşünen yok. Göndermeyen göndermesin de biz de keyfimize göndermeyeceğiz. Anne baba gelemiyor, 5 yaşında çocuğu tanımadığı biriyle bütün gün eve nasıl kapatabilirim? Açılırsa gönderirim. Millet daha şimdiden dipdibe her gün, tek okul mu riskli?

Salgın başladığında çocuklar taşıyıcı diye okulu kapatanlar 20 yaş altına sokağı yasaklayanlar salgın bitmeden okulu açmazlar heralde. Bu ilk defa başa gelen bir şey her gün farklı gelişmeler oluyor gidişata göre şekillenecek her şey. Ortada net hiçbir şey yok o yüzden kesin olmayan bir şeyi mantıklı bulup bulmamak

Kesinlikle açılmaz insanlar daha iyimser olsun diye ya da oyalamak için söylüyorlar bence ben öğretmenim ve hiç acilacagindan ümidim yok açılsa da çocuğumu göndermem ama eşimde öğretmen acilirsa biz mecbur maruz kalicaz Türkler pek göndermez sanmıyorum ama Suriyeli çocuklar sürekli gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…