Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizler okulda 40 tane öğrenciye ders anlatıp eğitim vermeye çalısıyorsunuz.Ama evde cocuklarina bile tahammulu edemeyip ayyy okula gitsin kafam rahat etsin diyen annelerde var.cocugu okula bırakip gün gün gezemiyorlar yazık..çalısan annelere diyecek birseyim yok haklilar. Ama Ücretsiz izine ayrilabilirler.cok mecbursada calismaya.. öğretmeni bakıcı olarak görecegine ailesinden birine birakip calisabilir

Açılacağını zannetmiyorum. Açılırsa ben de göndermeyi düşünmüyorum.
Kendim de öğretmenim, 1300 öğrencimiz var okulda , tam gün eğitim. O ortamı hayal edemiyorum çok korkutucu.
Okulda kendimi olağanüstü korusam bile çocuklarımı babannelerine getir götür yapmam gerekecek, zorunlu olarak sosyalleşeceğiz bu durumda. Beni çok tedirgin ediyor bu düşünceler.

Hollandadayim,
11 mayista aciyorlar okullari,
siniflari 2 gruba bolup 2ser gun okula gidecek cocuklar, kalan 1 gunde de okulda temizlik yapilacak. (en azindan oglumun okulunda durum bu sekilde aciklandi)
kresleri de tamamen aciyorlar.

ben acikcasi onlemler alinarak acilmasi gerektigini dusunuyorum,
cunku bu sekilde tamamen salginin bitmesi mumkun degil, en azindan yaz aylarinda daha hafif semptomlarla atlatabiliriz.

Kesinleşen bir şey yok, olası her duruma hazırlıklıyız demek okulların açılacağı anlamına mı geliyor. Bizim aklımıza gelen şey koskoca bakanın ve ekibindeki insanların mı aklına gelmeyecek (ki gelmiş geçmiş en muhteşem, işini hakkıyla yapan milli eğitim bakanı kendileri). Eylül'de dahi açılması şüpheli okulların. Haziran'da hiç açılmaz merak etmeyin

İste benim de anlatmak istedigim buydu. Haftanin 5 gunu olacak,tum siniflar 60 kisi olacak,herkes ayni anda teneffus yapacak demedik ki. Kres ve ilkokullar bu sekilde devam edebilir. Alinabilecek pek cok onlem var neticede.

İste benim de anlatmak istedigim buydu. Haftanin 5 gunu olacak,tum siniflar 60 kisi olacak,herkes ayni anda teneffus yapacak demedik ki. Kres ve ilkokullar bu sekilde devam edebilir. Alinabilecek pek cok onlem var neticede.

carsambayi bosaltmis bizim okul temizlik amaciyla,
bir de bir suru yeni kural getirilmis, veliler okula alinmayacak, giris cikislari siniflara gore 2 kapidan olacak sekilde gruplamislar, farkli siniflar birlikte teneffuse cikmayacak, cocuklarla ogretmen fiziki temastan kacinacak ( zaten herkes cocuguna anlatmistir durumu)...

Virüs işi hallolmadan okullar açılmaz. Çocuklar hijyen, sosyal mesafe el yıkama falan dikkat etmezler.

Benim okulumda çocuklar yerlerde yuvarlanıyorlar eller kapkara oluyor, sonra o ellerine toz içecek (tang gibi bir şeyler çocukluktan hatırlarsınız) döküp yalaya yalaya yiyorlar. Eller bembeyaz oluyor tabi. Şimdi bu çocuk korona değil kolerayı bile hortlatır hepimizi de yakar

Bizim garibanlar da ayni sekilde,tatil oldugu gun ilaclama ekibi geldi,cocuklarin tum esyalari dezenfekte edildi,kitaplar da silindi vs. Tum okul temizlendi, simdi 15 gunde bir temizlik devam ediyor hatta. Okul ne zaman acilirsa acilsin o zamana kadar devam edecekler. Carsi pazar hinca hinc dolu,millet agiz agiza ramazan pidesi kuyrugunda,dun aksam ustu sokaga cikma yasagi olacak diye semt pazari bile bir gun once kurulmus,trafik oylesine kilit ki sana anlatamam,saatlerce eve gidebilmek icin bekledim. Otobusler de dolu,kimsede maske eldiven yok,insanlar 2 gun ekmeksiz kalamiyor panikten cuvalla un seker alanlar,kapalicarsi acildi diye bayramlik almaya kosanlar var. Simdi tum bu ortamda okulun tatil olmasi bizi ne guzel kurtarir dimi?

Bakın adı üstünde gündüz bakmeli, benim tepkim okul açılsın çocuklara bakacak kimse yok diyenlere .
Cocuklara kim bakacak diyenler zaten cocugunu bakimevlerine kres ve anaokullarina gonderenler zaten ogretmen hanim. Kimse 17 yasindaki lise ogrencisi ogluna kim bakacak demiyor valla alemsiniz okul tatil olunca kresler ve ozel bakimevleri de tatil oluyor. Ayri bir prosedur yok yani. Keske olsa diyoruz biz de.

acikcasi ne kadar dogru bilemeyecegim ama, burada hukumet soyle acikladi:

cocuklar hem risk grubunda degil hem de cocuklarin bulastiriciligi azmis, dolayisiyla okullari riskli bolge olarak gormuyorlar.

bu hukumetlerin hic birine guvenilmez tabi ki de

Valla her gun yeni bir sey cikiyor. Subat ortalarinda virus Turklerin genlerine uygun degil diyorlardi babayi bulduk bir ay icinde

açıldı mı sizde ?

Açılsa gerçek anlamda bilinçli insanlar göndermez.
Gönderecek olanlar çocuklarını şuanda da kapı önüne, parka falan gönderiyor zaten maalesef.

Ama bence de açılmayacak.
Bu dönem kapandı dememelerinin sebebi ise insanlar eğitimi tam anlamıyla bırakmasın.
Tatil diye oraya buraya sıçramaya kalkmasın diye.

Buyuksehirlerde öğrenciler otobüslerde tıkış tıkış gidiyor nasıl sosyal mesafe sağlanacak

Kalabalık okullar ne yapacak ?
Riskli geliyor bana

Okullar açılmayacak ama esnek çalışma virüs azaldığı için bitecek. Ne yapacağız çok merak ediyorum. Kararlara saygım var ama birbiriyle bağlantılı olduğunda. Çocuğu bakıcı diye okula gönderiyormuşuz , pavyona gönderiyoruz sanki. Nereye göndereceğim elbette okula gönderiyorum o şehrin en iyi okula gitsin diye çalışıyorum ben sırf bu günleri düşünüp atanmadan anne dahi olmadım. Hayır çocuğa aile büyüğü veya bakıcı bakınca iyi anne mi olunuyor. Çocuğu başlarından savıyorlar vs işe gidiyoruz. İş çalışıp ekmek kazanılan dünyada kadının en çok ezildiği ülkelerden birinden ekonomik özgürlük için çalışıyoruz. En acısı da bunu diyen öğretmen kadınlar , çocukla ilgilenmek bakıcılıksa. Öğretmen değil bakıcısınız ben hiçbir öğretmene bakıcı gözüyle bakmadım. Kızıma bugüne dek hep pırlanta gibi öğretmenler denk geldi hepsine saygı duydum. Hele ücretsiz izine ilk başladığımda gittiği kurumda kızın ellerini öperdim yaşı benden küçük olmasına rağmen. Çok sinirleniyorum ya evinden atıp tutana , sırf evde oturup çocuğu tv karşısına atıp çocuk bakıyorum tavırlarına öğretmen olmasına rağmen çocuklardan neredeyse nefret eden insanlara..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…