- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
-
Evet. Ben 5 yaşında kızı olan çalışan bir anneyim ve kızımı gönderdiğim yer gündüz bakım evi ve kolej.Neden ? Sizin okul bakımhane oradaki öğretmenler bakıcı mı ?
Sizler okulda 40 tane öğrenciye ders anlatıp eğitim vermeye çalısıyorsunuz.Ama evde cocuklarina bile tahammulu edemeyip ayyy okula gitsin kafam rahat etsin diyen annelerde var.cocugu okula bırakip gün gün gezemiyorlar yazık..çalısan annelere diyecek birseyim yok haklilar. Ama Ücretsiz izine ayrilabilirler.cok mecbursada calismaya.. öğretmeni bakıcı olarak görecegine ailesinden birine birakip calisabilirGerçekten hayret ediyorum , otogarlar bile doluydu okul daha güvenli yazmış birisi . Bakın benim çalıştığım okul 1800 mevcutlu, 900 sabah 900 öğlenci şeklinde çalışıyoruz . 1-2 ler öğlenci. 3-4 ler sabahçı. Teneffüslerde 900 tane küçük çocuğun aynı anda bahçeye çıkıp kantine gittiğini düşünebiliyormusunuz, o tuvaletler nasıl ne kadar temiz olabilir. Sırf çocuğu bırakacak biri olmadığı için okullar açılsın demek bencillik bence . Şuan okulun açılmasını en çok isteyen biri benim tabi ki evde sıkıldık bunaldık ama bazı şeyleri de görmezden gelemeyiz . Oturdukları yerden maaaş alıyorlar diyenlere de iki aydır ek dersimi ihtiyacı olan kişilere gönderiyorum , maaşım kimseyi ilgilendirmez
İste benim de anlatmak istedigim buydu. Haftanin 5 gunu olacak,tum siniflar 60 kisi olacak,herkes ayni anda teneffus yapacak demedik ki. Kres ve ilkokullar bu sekilde devam edebilir. Alinabilecek pek cok onlem var neticede.Hollandadayim,
11 mayista aciyorlar okullari,
siniflari 2 gruba bolup 2ser gun okula gidecek cocuklar, kalan 1 gunde de okulda temizlik yapilacak. (en azindan oglumun okulunda durum bu sekilde aciklandi)
kresleri de tamamen aciyorlar.
ben acikcasi onlemler alinarak acilmasi gerektigini dusunuyorum,
cunku bu sekilde tamamen salginin bitmesi mumkun degil, en azindan yaz aylarinda daha hafif semptomlarla atlatabiliriz.
İste benim de anlatmak istedigim buydu. Haftanin 5 gunu olacak,tum siniflar 60 kisi olacak,herkes ayni anda teneffus yapacak demedik ki. Kres ve ilkokullar bu sekilde devam edebilir. Alinabilecek pek cok onlem var neticede.
Bizim garibanlar da ayni sekilde,tatil oldugu gun ilaclama ekibi geldi,cocuklarin tum esyalari dezenfekte edildi,kitaplar da silindi vs. Tum okul temizlendi, simdi 15 gunde bir temizlik devam ediyor hatta. Okul ne zaman acilirsa acilsin o zamana kadar devam edecekler. Carsi pazar hinca hinc dolu,millet agiz agiza ramazan pidesi kuyrugunda,dun aksam ustu sokaga cikma yasagi olacak diye semt pazari bile bir gun once kurulmus,trafik oylesine kilit ki sana anlatamam,saatlerce eve gidebilmek icin bekledim. Otobusler de dolu,kimsede maske eldiven yok,insanlar 2 gun ekmeksiz kalamiyor panikten cuvalla un seker alanlar,kapalicarsi acildi diye bayramlik almaya kosanlar var. Simdi tum bu ortamda okulun tatil olmasi bizi ne guzel kurtarir dimi?carsambayi bosaltmis bizim okul temizlik amaciyla,
bir de bir suru yeni kural getirilmis, veliler okula alinmayacak, giris cikislari siniflara gore 2 kapidan olacak sekilde gruplamislar, farkli siniflar birlikte teneffuse cikmayacak, cocuklarla ogretmen fiziki temastan kacinacak ( zaten herkes cocuguna anlatmistir durumu)...
Bakın adı üstünde gündüz bakmeli, benim tepkim okul açılsın çocuklara bakacak kimse yok diyenlere .Evet. Ben 5 yaşında kızı olan çalışan bir anneyim ve kızımı gönderdiğim yer gündüz bakım evi ve kolej.
Bir de kolejin parasını hala ödüyorum.
Cocuklara kim bakacak diyenler zaten cocugunu bakimevlerine kres ve anaokullarina gonderenler zaten ogretmen hanim. Kimse 17 yasindaki lise ogrencisi ogluna kim bakacak demiyorBakın adı üstünde gündüz bakmeli, benim tepkim okul açılsın çocuklara bakacak kimse yok diyenlere .
19haziran kapanma tarihi galiba,Geçen izledim bakana sordular 19gun gün için açılır mı okul dediler açılır neden olmasın dedi bakan.bence acmasinlar okulu.kim dedi ki açılacak diye?
açılmaz artık okullar.
Bizim garibanlar da ayni sekilde,tatil oldugu gun ilaclama ekibi geldi,cocuklarin tum esyalari dezenfekte edildi,kitaplar da silindi vs. Tum okul temizlendi, simdi 15 gunde bir temizlik devam ediyor hatta. Okul ne zaman acilirsa acilsin o zamana kadar devam edecekler. Carsi pazar hinca hinc dolu,millet agiz agiza ramazan pidesi kuyrugunda,dun aksam ustu sokaga cikma yasagi olacak diye semt pazari bile bir gun once kurulmus,trafik oylesine kilit ki sana anlatamam,saatlerce eve gidebilmek icin bekledim. Otobusler de dolu,kimsede maske eldiven yok,insanlar 2 gun ekmeksiz kalamiyor panikten cuvalla un seker alanlar,kapalicarsi acildi diye bayramlik almaya kosanlar var. Simdi tum bu ortamda okulun tatil olmasi bizi ne guzel kurtarir dimi?
Valla her gun yeni bir sey cikiyor. Subat ortalarinda virus Turklerin genlerine uygun degil diyorlardiacikcasi ne kadar dogru bilemeyecegim ama, burada hukumet soyle acikladi:
cocuklar hem risk grubunda degil hem de cocuklarin bulastiriciligi azmis, dolayisiyla okullari riskli bolge olarak gormuyorlar.
bu hukumetlerin hic birine guvenilmez tabi ki de
19haziran kapanma tarihi galiba,Geçen izledim bakana sordular 19gun gün için açılır mı okul dediler açılır neden olmasın dedi bakan.bence acmasinlar okulu.
acikcasi ne kadar dogru bilemeyecegim ama, burada hukumet soyle acikladi:
cocuklar hem risk grubunda degil hem de cocuklarin bulastiriciligi azmis, dolayisiyla okullari riskli bolge olarak gormuyorlar.
bu hukumetlerin hic birine guvenilmez tabi ki de
açıldı mı sizde ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?