Arkadaşlar 36 yaşındayım, öğrendiğim en önemli şey bir öğretmenle tartışıp haklı çıkmanın mümkün olmadığıdır. Çoğu sınıf yönetmekten sebep dominant bir yapı ile görüşünü empoze etmek ister , misal milli eğitim bakanını beğenmezsiniz sen kimsin de beğenmiyorsun konuşmaya hakkın yok neler neler yaptı der. Bu kadar açıklama bu, baskıcı saldırgan ben öğrenci değilim. Çocuğum bu tip öğretmenlerle muhatap olmasın diye de özel bir çaba içindeyim sırf bu sebeple çalışıyorum desem yeridir. Çünkü soran sorulayan aydın bir çocuk, maalesef okullarımı bu konuda zayıf. Öğretmenlerimizin tavrı da konuda olduğu gibi.. aşikar... Bir öğretmen olmanın okumanın atanmanın ne zor olduğunu izah etmişsiniz. Peki hangi meslek kolaylıkla elde ediliyor? Ben lisans mezunu düz memurum inanın çok zor atandım, okulu bitir yıllarca bekle kpss de başarısızlıklar vs. Her meslek grubu kaldı ki profesyoneller daha da çok emek veriyordur. Öğretmenlerin içinde de her meslekte olduğu gibi kalitesiz olanları ve kaliteli olanları var. Ama konu bu değil ki ? Konu buraya neden geldi. Devlet bana diyor ki benim üstümden yükü al durumun müsaitse çocuğu özel okula gönder. Tamam diyorum bende. Virüs çıktı okulları kapatıyorum diyor ki en doğru karar, sonra diyor ki esnek çalış özel sektördeysen maaşı kesiyorum. Hatta ücretsiz izne ayırıyorum. Devletteysen çok şükür yine devam. Ee okul ücreti ne olacak diyorum milli eğitim bakanı ve aynı zamanda özel okul sahibi sevgi pıtırcığı diyor ki ödemelere devam edelim. Öğretmenler mağdur olmasın.Telafi eğitimi yapılacak ağustos temmuz herşey telafi edilecek. Ay oluyor mayıs telafi eğitimi yok, okullar açılmayacak ( benim görüşüm) ama hayat normale dönecek. Siz çalışacaksınız çocuklar ne olursa olsun bilmiyorum ekonomik çarkların dönmesi gerek. Okula para ver çocuk okula gitmesin sen esnek ve az maaşla çalış, sonra çocuğu okula göndermek isteyen pislik veliler varmış duydunuz mu dedikodu dedikodu çok cahillermiş Allah onların belasını versin vs.