• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insanlarin ne yaptigini gördüm hatta gormeye de devam ediyorum ve neden görmeyeyim komik olmussunuz.Tercih meselesi dedigim sey sizin orneginizeydi.Siz herkesin terminale kosacagini kastetinjz bende bunun tercih meselesi oldugunu belirttim.Her sene memleketime giderim ama bu sene düşünmüyorum sonucta tercih meselesi ama okullar acilirsa bu bir tercih degil zorunluluk olacaktir.Neyse ya birileri terminale kosacak diye okullar acilsin diyecek degilim.Onlem konusu her konuda alinmali ve herkes de uymali.Calisan anneler icin cozum uretilmeli ben zaten bu noktadayim yazdiklarimi okumamissinizdir diye yazayim dedim.
Okullarin acilmasiyla ilgili yapilmasi gerekenleri de onceki mesajlarimda anlatmistim. 2000 kisilik okulda virus bitti haydi gelin demeyecekler. 30 tane derslik ayni anda haydi teneffuse demeyecekler,hayatin her alaninda alinan onlemler okullarda da alinmali ve bir yerden de baslanmali demistim. Anlatmaktan yoruldum ;) evet onlemler alinmali ve herkes de uymali. Okulu kapatmak evet bir onlemdir ama yeterli degildir,devaminda da bir seyler yapilmalidir demistim zaten.

Eylül ayında bitmeyeceğini siz nerden biliyorsunuz bende onu cok merak ediyorum mesela...
Bilim kurulu ve enfeksiyon profesörleri söylediği için biliyorum.bir salgının bitmesinin üç yolu var
1.toplumun %60nın bagısık hale gelmesi
2.ası bulunması
3.virüsün mutasyon geçirmesi
1.ihtimal olursa zaten geçirme olasılıgımız cok yüksek 2.ası bulunsa bulan ülke inş biz buluruz ama yabancı ülke olursa kendi ülkesine yapacak dünyada dagıtıma gecmesi 2 yıl diye acıklandı.ülkeye geldiğinde de önce 65 yas üstü sağlık çalışanlarına falan yapılır.
3.virüsün mutasyona ugraması da öyle 2-3 ayda salgını bitirecel düzeyde olmaz.suan ki duruma benzetilen İspanyol gribi 2 yıl sürmüş mesela

Tam olarak aynı şeyi düşünüyorum. Ücretsiz izin aldım, sonra eylülde okulları açtık ben işe döndüm ekimde ikinci dalga geldi bir daha izin alabilecek miyim? Ekimde bitmeyecekse neyi niye bekliyoruz? Özel okula hala ödeme yapıyorum tamam yapayım öğretmenimize maaş ödeniyor sonuçta da ben niye o zaman özel okula gönderdim?

Bende 2 tane var, ikisine de halen odeme yapiyorum. Evde hem calisiyorum hem cocuklara bakiyordum, hem de tonla odev yapiyoruz.

Toplumsal bir hareket yapmaya calisiyoruz, ama bunu yaparken zor durumdaki aileleri kendi baslarinda biraktigimizi gormuyoruz. Cok uzucu. Su durumda ogretmenler bakici oluversinler ne olacak yani, saglik calisanlarinin cocuklari, polislerin ve diger hayati meslek grubundaki ailelerin cocuklari icin bakici oluversinler. Toplumsal hareket ya, tek taraftan fedakarlik beklenerek toplumsal hareket olmaz.
Burada bir konu acilmisti, anne baba saglik calisani, cocuguma Kim bakacak diyor, cok duyarli bir arkadas da cocugunu dusunuyorsaniz istifa edeceksin diyor. Evet ne kadar da topluma faydali bir karar.

Aslinda okullar da tercih meselesi yapabilirler bu donemde, neden olmasin. Kronik hastalar, evinde yaslisi olanlar... Vs cocuklarin okula gondermek zorunda degiller denilebilir. Boylece kismi sekilde yapilabilir. Darkin tum mesajlarinda iyilestirme yapilarak okullar acilabilir fikri var, buna neden bu kadar karsisiniz ki. Sunca sayfa neler yapilabilir, neler iyilestirilebilir diye konusulabilirdi.
Okullarin zorunlu olduğu terminallerin de tercih meselesi oldugu gercegini yazdim ben.Karsi oldugum tek sey şu anda okullarin acilmasi arkadasin fikirleri felan degil iyi okuyun lutfen

Tam olarak aynı şeyi düşünüyorum. Ücretsiz izin aldım, sonra eylülde okulları açtık ben işe döndüm ekimde ikinci dalga geldi bir daha izin alabilecek miyim? Ekimde bitmeyecekse neyi niye bekliyoruz? Özel okula hala ödeme yapıyorum tamam yapayım öğretmenimize maaş ödeniyor sonuçta da ben niye o zaman özel okula gönderdim?
Zaten dikkat eden var midir bilmiyorum ama ozel sektoru tamamen patron insiyatifine biraktilar. Kamudan bize canli yayin yapiyorlar simdi “ucretsiz izne cikin,neneye dedeye cocugunuzu gonderin” seklinde ;) birilerinin benim hayatimi kolaylastirmak icin onlem almasini isterdim acikcasi beklentim vardi ama yine yanilmadik ortada birakildik.

Patronumun ortak is yaptigi kadinin agzindan bizzat duydum : simdi ben bunlara (bunlar dedigi de 150 personel) izin versem gidip gezecek tozacaklar hic biri evine kapanmayacak,bu sefer donuste daha beter olacagiz
Simdi ben bu kadina hak versem mi vermesem mi ne desem bilemiyorum. Hem hakli hem haksiz.

Anlayışınız da sorun var galiba sizin yazık koronadan mı oldu yoksa hep mi böyleydiniz :KK66: üzüldüm böylesin ve farkında değilsin
Bence sizin anlayışinizda sorun varr.Edepsizlik yapıyorsunuz .söylediginiz lafları kulağiniz duyuyor mu?Kötü söz sahibinindir .bence korona sizin kafaniza vurdu.

Okullarin zorunlu olduğu terminallerin de tercih meselesi oldugu gercegini yazdim ben.Karsi oldugum tek sey şu anda okullarin acilmasi arkadasin fikirleri felan degil iyi okuyun lutfen
Aklima gelmisken,terminal tercih meselesi degildi,KYK yurtlarindan cikmak zorunda olan ogrenciler icin degildi mesela arkadasim. Karantinaya almak icin insanlari binbir onlemle oraya getirip yerlestiriyorsaniz,orada cikardiginiz ogrencileri de yine ayni ozenle ailelerine teslim etmek zorundasiniz. Benim devlet anlayisim bu sekilde en azindan.

Bilim kurulu ve enfeksiyon profesörleri söylediği için biliyorum.bir salgının bitmesinin üç yolu var
1.toplumun %60nın bagısık hale gelmesi
2.ası bulunması
3.virüsün mutasyon geçirmesi
1.ihtimal olursa zaten geçirme olasılıgımız cok yüksek 2.ası bulunsa bulan ülke inş biz buluruz ama yabancı ülke olursa kendi ülkesine yapacak dünyada dagıtıma gecmesi 2 yıl diye acıklandı.ülkeye geldiğinde de önce 65 yas üstü sağlık çalışanlarına falan yapılır.
3.virüsün mutasyona ugraması da öyle 2-3 ayda salgını bitirecel düzeyde olmaz.suan ki duruma benzetilen İspanyol gribi 2 yıl sürmüş mesela
Bilimsel konuşma arkadaşım anlaşılmıyor. camdan dedikodu yapar gibi izah et, çekirdek çitlerken kızzzzz biliyor musun eylüle virüs bitmeyecekmiş kaynım hastanede hastabakıcı o söyledi .. misal böyle .. biliyor musunuz okular 1 haziran da açılacakmış ve bazı velilerde gönderecekmiş evde bakamıyorlarmış yaaa hadi dedikodu yapalım veya bu tarz da olur.

Bilimsel konuşma arkadaşım anlaşılmıyor. camdan dedikodu yapar gibi izah et, çekirdek çitlerken kızzzzz biliyor musun eylüle virüs bitmeyecekmiş kaynım hastanede hastabakıcı o söyledi .. misal böyle .. biliyor musunuz okular 1 haziran da açılacakmış ve bazı velilerde gönderecekmiş evde bakamıyorlarmış yaaa hadi dedikodu yapalım veya bu tarz da olur.
Ahahaha kiz ufuruk cok tatlisin ha ;) askolsun biz camdan cekirdek citler gibi mi konusuyoruz 😁

1 haziranda okulların açılacak olması bana hiç mantıklı gelmiyor.19 gün için çocukları rikse atmaya hic gerek yok diye düşünüyorum.Yani sizce yanlışmı düşünuyorum.işin garibi Okulların açılmasını isteyen veliler bile var.Çoluk çocuk evdeyken işleri bitmiyormuş.sürekli birseyler istiyorlarmıs .Diye yakınıyorlar...

...Güncelleme:Sözüm çalışan kreşe yollamak zorunda kalan annelere değil....Sanırım yanlış anlaşılıyorum.Evde oturan ev hanımlarına..ilkokul,orta okula yollayan annelere......okullar çok kalabalık çocuklar kendilerini koruyamiyorlar..Okula giderken tıklim tiklim dolmuslara biniyor cocuklarimiz.Sinifta birbirlerine sarılip oyunlar oynuyorlar.Farkina varmadan birbirlerinin yüzüne öksürüp aksıriyorlar.wc temiz tutamiyorlar.Maskeyi yüzlerinde saatlerce tutamazlar bile..Haziran degilde Eylülden sonra acilmali bence
Normallesme takvimine bakarsaniz eger okulların haziranda açılmayacağını yaz boyu okul diye birşey olmadığını hatta eylul de degil belki ocak ayında bile acilmasinin zor olduğunu görürsünüz tamamen kapandı denmiyor evet parca parca aciklaniyor uzaktan egitim takvimi ama bunun olmayacağı zaten besbelli bu neyin sikayetlenmesi ki
Ayriyeten hic kimse salgin ortamında okullar acilsada cocugumu okula göndersem diye düşünmez meral etmeyin anneleri olara sizden daha cok düşünüyorlardir evlatlarını ancak soyle birsey duymus olabilirsin cocuklar evde cok bunaldığı için neredeyse 2 aydir evden çıkamadıkları için keske salgin bitse hersey normalleşse de cocuklarda okullarina arkadaşlarına kavuşsa denmiştir hic bir anne salgın kol gezerken okul acilsada okula basimdan atsam demez hic bir zaman demez okul basindan atma yeri değildir

Okullarin acilmasiyla ilgili yapilmasi gerekenleri de onceki mesajlarimda anlatmistim. 2000 kisilik okulda virus bitti haydi gelin demeyecekler. 30 tane derslik ayni anda haydi teneffuse demeyecekler,hayatin her alaninda alinan onlemler okullarda da alinmali ve bir yerden de baslanmali demistim. Anlatmaktan yoruldum ;) evet onlemler alinmali ve herkes de uymali. Okulu kapatmak evet bir onlemdir ama yeterli degildir,devaminda da bir seyler yapilmalidir demistim zaten.
Anlatmaktan yorulmayin yada anlatmayin arkadasim bu nedir allahaskina arada boyle ustten laf sokmak felan ben sizinle lac kez konustumda laf sokacak hale geldiniz:))...Ben de calisan annelerin cocuklariyla ilgili bir seyler yazmistim zaten.Acikcasi herkes virusten fazlasiyla etkinlendi kimisi aç kaldi kimisi bunaldi kimisi umursamadi vs.Herkes cozum bekliyor ve cozumu de yalacak olanlar belli. Ben kendi adima kendi gorusumu şuraya son kez yazayim kresler de dahil.cocuklarin oldugu hic bir yer acilmasin bir sure daha.Cocuklarimiza bir sey olmasin.Onlarin anneleri icin daha farkli cozumler uretilsin.Nokta.

Anlatmaktan yorulmayin yada anlatmayin arkadasim bu nedir allahaskina arada boyle ustten laf sokmak felan ben sizinle lac kez konustumda laf sokacak hale geldiniz:))...Ben de calisan annelerin cocuklariyla ilgili bir seyler yazmistim zaten.Acikcasi herkes virusten fazlasiyla etkinlendi kimisi aç kaldi kimisi bunaldi kimisi umursamadi vs.Herkes cozum bekliyor ve cozumu de yalacak olanlar belli. Ben kendi adima kendi gorusumu şuraya son kez yazayim kresler de dahil.cocuklarin oldugu hic bir yer acilmasin bir sure daha.Cocuklarimiza bir sey olmasin.Onlarin anneleri icin daha farkli cozumler uretilsin.Nokta.
Ben mi laf sokmusum? Hem de size? Niye uzerinize alindiniz ki onlemleri alan veya almayan kisi siz degilsiniz neticede. ben guzelce izah ediyorum, uye arkadaslar gene benim dedigimin tersini anliyorlar ondan bahsediyorum sadece.

Arkadaşlar 36 yaşındayım, öğrendiğim en önemli şey bir öğretmenle tartışıp haklı çıkmanın mümkün olmadığıdır. Çoğu sınıf yönetmekten sebep dominant bir yapı ile görüşünü empoze etmek ister , misal milli eğitim bakanını beğenmezsiniz sen kimsin de beğenmiyorsun konuşmaya hakkın yok neler neler yaptı der. Bu kadar açıklama bu, baskıcı saldırgan ben öğrenci değilim. Çocuğum bu tip öğretmenlerle muhatap olmasın diye de özel bir çaba içindeyim sırf bu sebeple çalışıyorum desem yeridir. Çünkü soran sorulayan aydın bir çocuk, maalesef okullarımı bu konuda zayıf. Öğretmenlerimizin tavrı da konuda olduğu gibi.. aşikar... Bir öğretmen olmanın okumanın atanmanın ne zor olduğunu izah etmişsiniz. Peki hangi meslek kolaylıkla elde ediliyor? Ben lisans mezunu düz memurum inanın çok zor atandım, okulu bitir yıllarca bekle kpss de başarısızlıklar vs. Her meslek grubu kaldı ki profesyoneller daha da çok emek veriyordur. Öğretmenlerin içinde de her meslekte olduğu gibi kalitesiz olanları ve kaliteli olanları var. Ama konu bu değil ki ? Konu buraya neden geldi. Devlet bana diyor ki benim üstümden yükü al durumun müsaitse çocuğu özel okula gönder. Tamam diyorum bende. Virüs çıktı okulları kapatıyorum diyor ki en doğru karar, sonra diyor ki esnek çalış özel sektördeysen maaşı kesiyorum. Hatta ücretsiz izne ayırıyorum. Devletteysen çok şükür yine devam. Ee okul ücreti ne olacak diyorum milli eğitim bakanı ve aynı zamanda özel okul sahibi sevgi pıtırcığı diyor ki ödemelere devam edelim. Öğretmenler mağdur olmasın.Telafi eğitimi yapılacak ağustos temmuz herşey telafi edilecek. Ay oluyor mayıs telafi eğitimi yok, okullar açılmayacak ( benim görüşüm) ama hayat normale dönecek. Siz çalışacaksınız çocuklar ne olursa olsun bilmiyorum ekonomik çarkların dönmesi gerek. Okula para ver çocuk okula gitmesin sen esnek ve az maaşla çalış, sonra çocuğu okula göndermek isteyen pislik veliler varmış duydunuz mu dedikodu dedikodu çok cahillermiş Allah onların belasını versin vs.
Durum daha güzel nasıl anlatılabilirdi diye düşünüyorum ,yok bulamadım .
Kreşe parayı peşin veren arkadaşlarım oldu ,aynı şekilde yemek ücreti de ..e noldu şimdi kimseden ses çıkmıyor ;e anne çalışmak zorunda öyle ha deyince işten çıkamaz,herkesin ona göre borcu var ,ödemesi var .Tamam sağlık önemli ama bu noktada da birilerinin bişey yapması gerekiyor .
Benim eşim işi müsait olmasına rağmen salgın başladıgından beri Hergun işe gidiyor ;neden çünkü işvereni öyle istiyor .Napsın şimdi istifa mı etsin ?sonra nasıl iş bulacak ,ödemeler ,taksitler,kira ,faturalar ne olacak ?
İşten istifa et ,ücretsiz izine çık vs demek sadece klavyede yazarken çok kolay .

Durum daha güzel nasıl anlatılabilirdi diye düşünüyorum ,yok bulamadım .
Kreşe parayı peşin veren arkadaşlarım oldu ,aynı şekilde yemek ücreti de ..e noldu şimdi kimseden ses çıkmıyor ;e anne çalışmak zorunda öyle ha deyince işten çıkamaz,herkesin ona göre borcu var ,ödemesi var .Tamam sağlık önemli ama bu noktada da birilerinin bişey yapması gerekiyor .
Benim eşim işi müsait olmasına rağmen salgın başladıgından beri Hergun işe gidiyor ;neden çünkü işvereni öyle istiyor .Napsın şimdi istifa mı etsin ?sonra nasıl iş bulacak ,ödemeler ,taksitler,kira ,faturalar ne olacak ?
İşten istifa et ,ücretsiz izine çık vs demek sadece klavyede yazarken çok kolay .
Okulların açılmasından yana değilim ama bizde ödemeyi nakit yapmıştık. Kreş okul ücreti+servis 18.750 tl. Kırtasiye, kıyafet masrafı ayrı hepsini toplasak 20 bini geçiyor. Okullar kapanmadan birkaç gün önce kostüm parası da gönderdik okula. Evet canlı ders görüyoruz her gün, nereseyse tüm dersleri dahil buna. Fakat çocuğun binemediği servise para ödedik. Yapamayacakları mezuniyete, yıl sonu gösterisine... okulları da anlıyorum. Ee benim maddi olanağım var, peki okullar açılırken maddi sıkıntı çekmeyip bugün çeken? Durum fazla karmaşık, kime dönsem haklı.

Arkadaşlarım burada hiçbir öğretmen çalışanların zor durumda olmadığını ya da mağduriyetlerin yaşanmadığını iddia etmiyor. Belki üsluplar tartışılabilir onu bilemem ama iki görüş de dile getirilirken daha dikkatli olunmalıdır. Her neyse konuya gelecek olursak demişsiniz ki sınıf mevcudu az olsun, sırasıyla teneffüse çıksın:
1. Sınıf mevcudu 5 kişi olsun. sosyal mesafe korunacak mı? Öğrenciler kendi aralarında ne kadar kurala uyabilecek. öğretmen öğrencilerinden ne derece uzak durabilecek?
2. Ayrı teneffüsler olsa bile aynı ortamlar paylaşılacak.( tuvaletler,oturma alanları vs.) Bu virüsün kolay yayılan bir virüs olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi?
3. Kreşlere baktığımızda sayı az diyelim. Bu, bir öğretmenin birden fazla çocukla ilgileneceği ve temastan kaçamayacağı gerçeğini değiştirmiyor. Bir çocukta virüs olması demek o ortamda bulunan her kişinin risk altında olması ve virüsün yayılması demek.(Bunu artık kabul edelim.)
4. Biz diyoruz ki başka, daha sıkı tedbirler alınsın. Kreşlerin, okulların şöyle ya da böyle açılması her şekilde daha riskli.
5. Hayatı normalleşme adına yayılımı arttıracak şeylerin yapılmasını doğru bulmuyorum.

Normallesme takvimine bakarsaniz eger okulların haziranda açılmayacağını yaz boyu okul diye birşey olmadığını hatta eylul de degil belki ocak ayında bile acilmasinin zor olduğunu görürsünüz tamamen kapandı denmiyor evet parca parca aciklaniyor uzaktan egitim takvimi ama bunun olmayacağı zaten besbelli bu neyin sikayetlenmesi ki
Ayriyeten hic kimse salgin ortamında okullar acilsada cocugumu okula göndersem diye düşünmez meral etmeyin anneleri olara sizden daha cok düşünüyorlardir evlatlarını ancak soyle birsey duymus olabilirsin cocuklar evde cok bunaldığı için neredeyse 2 aydir evden çıkamadıkları için keske salgin bitse hersey normalleşse de cocuklarda okullarina arkadaşlarına kavuşsa denmiştir hic bir anne salgın kol gezerken okul acilsada okula basimdan atsam demez hic bir zaman demez okul basindan atma yeri değildir
Evet hatta 2022 Eylül’de açılacakmış okullar ! Hangi normalleşme takviminde okudunuz acaba bu bilgileri? Lütfen kesin olmayan bilgileri burda olabilirmiş gibi aktarıp da insanları strese sokmayın

Bununla beraber "Öğretmenler de bakıcılık yapsın, fedakarlık yapsın, ne var bunda?" diyen arkadaşlar, öğretmenlerin ısrarla bir şeylerin anlatmasını üste çıkma çabası olarak görenler var. Biz sizin sitemlerinize kulak verip okulun açılmasının çözüm olmayacağını, işi daha kötüye götüreceğini, sizlerle beraber birçok kişi için tehlike oluşturacağını söylüyoruz. Çünkü işin içinde olan biziz. ayrıntıları -sizin göremediklerinizi- gözümüzde canlandırabiliyoruz. Ne var, siz de işi ehline bırakıp bize kulak verseniz? Böyle diyorlarsa bir bildikleri var deseniz... Tehlikesi olmasa okulların açılmasına zaten karşı değiliz.
Bunu yanında ortada fedakarlık yapılacaksa yaparım, gocunmam ama bu yine benim vereceğim karardır. Ne var bunda, yapsın bakıcılık demeye hakkınız yok. Bu zihniyet öğretmenleri joker olarak gören, küçük gören zihniyet. ha bakıcılıksa illaki iş ve işveren kurumu var, emin ol, bizden daha iyi bakıcılık yapacak birileri bulunur.
Kpss ,evet , düz memuriyette var fakat öğretmenlerin girdiği kpss ile karıştırmayın. sizin girdiğiniz kpss nin yanında eğitim bilimleri+alan bilgisi+ mülakat var ve stres artıyor haliyle. tabi ki hayat şartları zor , herkes bir şeylerde zorlanıyor.

Evet hatta 2022 Eylül’de açılacakmış okullar ! Hangi normalleşme takviminde okudunuz acaba bu bilgileri? Lütfen kesin olmayan bilgileri burda olabilirmiş gibi aktarıp da insanları strese sokmayın
Cumhurbaşkanı açıkladı hanım efendi hem takip etmeyip hem burda kendi kendinize fikirler ortaya atıp kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz kendi varsayımlarınız üzerinden polemiklere girip münakaşa ediyorsunuz sonrada kalkmış kesin olmayan bilgileri paylasmayin diyorsunuz açın da haber okuyun..

bu virus mevzusu tamamen bitmeyecek orasi kesin ama su durumdayken de haziranda okullarin acilmasi mantikli degil. Yani bi ihtimal acilabilir deniliyor ama acilsa bile oglumu yollamayi dusunmuyorum. Gerekirse sinif tekrari yapar canindan onemli degil
Zaten notlar geçen dönemin notları şeklinde 2.dönemin karnelerine işlenecek. Bunu Bakan yeni açıkladı. Öğrencileri mağdur etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kpss ,evet , düz memuriyette var fakat öğretmenlerin girdiği kpss ile karıştırmayın. sizin girdiğiniz kpss nin yanında eğitim bilimleri+alan bilgisi+ mülakat var ve stres artıyor haliyle. tabi ki hayat şartları zor , herkes bir şeylerde zorlanıyor.
Ben eğitim bilimlerine de girdim makarasına daha doğrusu dershanede bir şaka üzerine hepimiz girdik sınıf olarak :olamaz: yıl 2008 di sanırım 63 aldım, eğitim bilimleriyle alakam yok bu arada, iibf mezunuyum.Başka bişey dememe gerek yok sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X