• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
peki ciddi boyutta kronik rahatsızlıgı olanlar ne yapacak?
Ben zaten okullarin acilmasini savunmuyorum sadece calisan annelerin caresiz kaldiklarini okullar acilsin demelerinden anliyorum.Okullar acilmasin ama bu insanlarada bir cozum uretilsin demek istedim kendi adima.Burdaki yazismalar ogretmen maaslarina kadar gelmis bana gereksiz geldi acikcasi ortada kocaman bir sorun varken..

Güncelleme:Sözüm çalışan kreşe yollamak zorunda kalan annelere değil....Sanırım yanlış anlaşılıyorum.Evde oturan ev hanımlarına..ilkokul,orta okula yollayan annelere......okullar çok kalabalık çocuklar kendilerini koruyamiyorlar..Okula giderken tıklim tiklim dolmuslara biniyor cocuklarimiz.Sinifta birbirlerine sarılip oyunlar oynuyorlar.Farkina varmadan birbirlerinin yüzüne öksürüp aksıriyorlar.wc temiz tutamiyorlar.Maskeyi yüzlerinde saatlerce tutamazlar bile..Haziran degilde Eylülden sonra acilmali bence

Kadın ne kadar da nazikçe size tavsiye vermiş ama siz yüksek ihtimal cingarlıktan anlayan birisiniz. Ben de aynı tavsiyeyi veriyorum
O üyenin başka hallerini de biliyor olabilir miyim acaba ? Sizde gördüğü kadarından ötesini düşünemeyen , bundan ibaret birisiniz yüksek ihtimal. O yüzden kendimi ifade etmeme gerek yok.

Sormadan edemicem siz bunları yaparken eşiniz napiyor uyuyorsa kusura bakmayın siz suçlusunuz. Eşiniz yoksa ya da vefat etmişse yorumum için özür dilerim
Çalışıyor, işten geldiğinde çocuklarla vakit geçiriyor elbette ama son dönemlerde kendisini bizden izole etmesi kararını aldık. Dün buzdolabını temizledi, az önce makineye çamaşır attı, balkonu süpürdü, oruçlu değil kalktığında kendine bir şeyler hazırladı. Çocuklar bana daha düşkün. Evli misiniz veya çocuklarınız var mı bilmiyorum ama bazı şeyler her zaman mükemmel olmuyor.

Ben zaten okullarin acilmasini savunmuyorum sadece calisan annelerin caresiz kaldiklarini okullar acilsin demelerinden anliyorum.Okullar acilmasin ama bu insanlarada bir cozum uretilsin demek istedim kendi adima.Burdaki yazismalar ogretmen maaslarina kadar gelmis bana gereksiz geldi acikcasi ortada kocaman bir sorun varken..
Bende işten çıktım eşim calisiyor. Ne yapayım şimdi bu kadar tehlikeli bir zamanda.Ben çalışayım çocuklar okulami gitsin mi diyeyim..Devlet buna çare üretemezse bende kendi çareme bakarım.Eşimde çok aşiri yüksek maaşta almıyor ..Tuzumuzda kuru degıl yani.sağlik icin secimimim bu yönde oldu.

Çalışıyor, işten geldiğinde çocuklarla vakit geçiriyor elbette ama son dönemlerde kendisini bizden izole etmesi kararını aldık. Dün buzdolabını temizledi, az önce makineye çamaşır attı, balkonu süpürdü, oruçlu değil kalktığında kendine bir şeyler hazırladı. Çocuklar bana daha düşkün. Evli misiniz veya çocuklarınız var mı bilmiyorum ama bazı şeyler her zaman mükemmel olmuyor.
Bunları yapıyorsa çalışmasına ragmen mukemmel olmasa da mükemmele yakın esiniz var gayet. Bi an nedense onun da evde oldugunu düşünmüşüm sory.

İnsanlardan cok sey bekliyorsun magic. Bosver. Biz ne diyoruz onlar ne diyor? Ekim ayinda bir milim dahi ilerleyememis olma ihtimalini dusunmuyorlar. Simdi seyahat yasaklari kalksin da sen gor,tahta bavulunu alan terminale kosmazsa ben de dark degilim. Sonra okul terminalden daha temiz deyince kiziyorlar ;) bosver
İyide okul zorunlu ama terminal tercih meselesi , nasil bu ikisini ayni kefeye koyabiliyirsunuz...

Arkadaşlar 36 yaşındayım, öğrendiğim en önemli şey bir öğretmenle tartışıp haklı çıkmanın mümkün olmadığıdır. Çoğu sınıf yönetmekten sebep dominant bir yapı ile görüşünü empoze etmek ister , misal milli eğitim bakanını beğenmezsiniz sen kimsin de beğenmiyorsun konuşmaya hakkın yok neler neler yaptı der. Bu kadar açıklama bu, baskıcı saldırgan ben öğrenci değilim. Çocuğum bu tip öğretmenlerle muhatap olmasın diye de özel bir çaba içindeyim sırf bu sebeple çalışıyorum desem yeridir. Çünkü soran sorulayan aydın bir çocuk, maalesef okullarımı bu konuda zayıf. Öğretmenlerimizin tavrı da konuda olduğu gibi.. aşikar... Bir öğretmen olmanın okumanın atanmanın ne zor olduğunu izah etmişsiniz. Peki hangi meslek kolaylıkla elde ediliyor? Ben lisans mezunu düz memurum inanın çok zor atandım, okulu bitir yıllarca bekle kpss de başarısızlıklar vs. Her meslek grubu kaldı ki profesyoneller daha da çok emek veriyordur. Öğretmenlerin içinde de her meslekte olduğu gibi kalitesiz olanları ve kaliteli olanları var. Ama konu bu değil ki ? Konu buraya neden geldi. Devlet bana diyor ki benim üstümden yükü al durumun müsaitse çocuğu özel okula gönder. Tamam diyorum bende. Virüs çıktı okulları kapatıyorum diyor ki en doğru karar, sonra diyor ki esnek çalış özel sektördeysen maaşı kesiyorum. Hatta ücretsiz izne ayırıyorum. Devletteysen çok şükür yine devam. Ee okul ücreti ne olacak diyorum milli eğitim bakanı ve aynı zamanda özel okul sahibi sevgi pıtırcığı diyor ki ödemelere devam edelim. Öğretmenler mağdur olmasın.Telafi eğitimi yapılacak ağustos temmuz herşey telafi edilecek. Ay oluyor mayıs telafi eğitimi yok, okullar açılmayacak ( benim görüşüm) ama hayat normale dönecek. Siz çalışacaksınız çocuklar ne olursa olsun bilmiyorum ekonomik çarkların dönmesi gerek. Okula para ver çocuk okula gitmesin sen esnek ve az maaşla çalış, sonra çocuğu okula göndermek isteyen pislik veliler varmış duydunuz mu dedikodu dedikodu çok cahillermiş Allah onların belasını versin vs.

Bende işten çıktım eşim calisiyor. Ne yapayım şimdi bu kadar tehlikeli bir zamanda.Ben çalışayım çocuklar okulami gitsin mi diyeyim..Devlet buna çare üretemezse bende kendi çareme bakarım.Eşimde çok aşiri yüksek maaşta almıyor ..Tuzumuzda kuru degıl yani.sağlik icin secimimim bu yönde oldu.
Sizinle aslinda ayni gorusteyiz ama anlasamadik:)Nen sadece insanlarin caresizliklerini de hissettim ama okullarin acikmasi bu caresizligin çözümü degil..Demek istedim.Sevgiler

Eylül ayında virüs bitmicek o zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz ? Laf etmek için söylemiyorum da cidden merak ediyorum o zaman ne olacak genel olarak merak ediyorum

Bu arada bence Eylülde virüs bitmiş olmayacak , artık aşı ne zaman çıkar, devlet virüse karşı politikasını değiştirir mi oraları bilemem. Mayıs ayından itibaren gevşeme ile virüs sonbaharda tekrar artacaktır kişisel görüşüm. O zaman okula göndermek neden mümkün ve mantıklı olacak bunu da anlamıyorum.Sadece kreşler açılmalıymış, kreşteki öğrenci insan değil mi öğretmen insan seğil mi? Benim kız anaokulu öğrencisiydi, ilkokul öğrencisi evde tek durabiliyor mu ? 7-8 yaş hadi 9 yaş bırakır mısınız? Ben bırakamam. Tuzun kuruysa camdan dedikodu yapar gibi atıp tut. Öylesi güzel.

İyide okul zorunlu ama terminal tercih meselesi , nasil bu ikisini ayni kefeye koyabiliyirsunuz...
Onlem alinacaksa hepsinde alinmali cunku. Okullarin tatil oldugu anda insanlarin naptigini gordunuz mu? Gormediyseniz hic anlatmayayim. Tercih meselesi dedigimiz seyler size gore bana gore tercih ama bir baskasina gore degil.

Bunları yapıyorsa çalışmasına ragmen mukemmel olmasa da mükemmele yakın esiniz var gayet. Bi an nedense onun da evde oldugunu düşünmüşüm sory.
Eşimin şu aşamada bana bir zararı yok. Evde olsa da yük olmaz. Acıksa yemek yapar yer. Mesela dün tezgahı temizledim eşimin kalkıp tost yapacağı tuttu. Tezgahta ekmek kırıntıları, gözüm seğirdi bir an. Oradan bir arıza çıkarabilirdim o an. Kendi yaptı yedi, topladı. Çocuklar babayla yarım saat oynuyorsa geri kalan zamanda bana sarıyorlar. Enerjilerine yetişemiyorum.

Açılmaz ki bu şartlarda. Ufak ufak birşeyleri esnetecekler bu aşikar ama okul konusu olmaz bu. Birinci dönem notlari gecerli olur,zayif derslerden sorumlu gecilir dediler daha önce dikkat ettiyseniz. Bu bile açılmayacağının çok net işareti

Onlem alinacaksa hepsinde alinmali cunku. Okullarin tatil oldugu anda insanlarin naptigini gordunuz mu? Gormediyseniz hic anlatmayayim. Tercih meselesi dedigimiz seyler size gore bana gore tercih ama bir baskasina gore degil.
Insanlarin ne yaptigini gördüm hatta gormeye de devam ediyorum ve neden görmeyeyim komik olmussunuz.Tercih meselesi dedigim sey sizin orneginizeydi.Siz herkesin terminale kosacagini kastetinjz bende bunun tercih meselesi oldugunu belirttim.Her sene memleketime giderim ama bu sene düşünmüyorum sonucta tercih meselesi ama okullar acilirsa bu bir tercih degil zorunluluk olacaktir.Neyse ya birileri terminale kosacak diye okullar acilsin diyecek degilim.Onlem konusu her konuda alinmali ve herkes de uymali.Calisan anneler icin cozum uretilmeli ben zaten bu noktadayim yazdiklarimi okumamissinizdir diye yazayim dedim.

Insanlarin ne yaptigini gördüm hatta gormeye de devam ediyorum ve neden görmeyeyim komik olmussunuz.Tercih meselesi dedigim sey sizin orneginizeydi.Siz herkesin terminale kosacagini kastetinjz bende bunun tercih meselesi oldugunu belirttim.Her sene memleketime giderim ama bu sene düşünmüyorum sonucta tercih meselesi ama okullar acilirsa bu bir tercih degil zorunluluk olacaktir.Neyse ya birileri terminale kosacak diye okullar acilsin diyecek degilim.Onlem konusu her konuda alinmali ve herkes de uymali.Calisan anneler icin cozum uretilmeli ben zaten bu noktadayim yazdiklarimi okumamissinizdir diye yazayim dedim.

Aslinda okullar da tercih meselesi yapabilirler bu donemde, neden olmasin. Kronik hastalar, evinde yaslisi olanlar... Vs cocuklarin okula gondermek zorunda degiller denilebilir. Boylece kismi sekilde yapilabilir. Darkin tum mesajlarinda iyilestirme yapilarak okullar acilabilir fikri var, buna neden bu kadar karsisiniz ki. Sunca sayfa neler yapilabilir, neler iyilestirilebilir diye konusulabilirdi.

İnsanlardan cok sey bekliyorsun magic. Bosver. Biz ne diyoruz onlar ne diyor? Ekim ayinda bir milim dahi ilerleyememis olma ihtimalini dusunmuyorlar. Simdi seyahat yasaklari kalksin da sen gor,tahta bavulunu alan terminale kosmazsa ben de dark degilim. Sonra okul terminalden daha temiz deyince kiziyorlar :KK66: bosver
Tam olarak aynı şeyi düşünüyorum. Ücretsiz izin aldım, sonra eylülde okulları açtık ben işe döndüm ekimde ikinci dalga geldi bir daha izin alabilecek miyim? Ekimde bitmeyecekse neyi niye bekliyoruz? Özel okula hala ödeme yapıyorum tamam yapayım öğretmenimize maaş ödeniyor sonuçta da ben niye o zaman özel okula gönderdim?

Aldığınız maaşı sonuna kadar hak ediyorsunuz :KK9: herkesi aynı kefeye koymak istemiyorum ama bazı anneler diyeyim .Evde 1 çocugunun ses ve gürültüsünden,yaramazlıktan bunalan isyan eden...Diger tarafta Öğretmenlerimiz 30,40 ögrenciye eğitim vermeye çalîsiyorlar.
Anlayışınız da sorun var galiba sizin yazık koronadan mı oldu yoksa hep mi böyleydiniz ;) üzüldüm böylesin ve farkında değilsin

Açılmayacak bence.Öğrenci demek vızır vızır ordan oraya giden bir sürü insan demek.Göze alamazlar bunu.Lafta dinlemezler ayrıca...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X