- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
- 83
- Konu Sahibi CANIM2YAVRUM
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum .Bence de okullar açılmamalı. Bunun yanında daha fazla tedbirler alınmalı ve çalışan anne babalara kolaylıklar sağlanmalı. Evde çocuğu olup da işe gitmek zorunda kalanların sitemlerine tabii ki hak vermek lazım fakat bazı arkadaşlarımız, öğretmen arkadaşlarımızın neden tepkili olduklarına anlam verememişler. Biraz bu konuyu açıklamak isterim.
Ben de Türkçe öğretmeniyim ve aldığım eğitim, harcadığım zaman -dile getirmek istemesem de aldığım maaş-Türkçe eğitimi üzerinedir. Türkçe eğitimini verirken eğitimin ve öğretimin daha başarılı olması açısından çocuklarımızın başka yönleriyle de ilgileniyoruz. Buradaki anlaşılması gereken nokta şudur: Öğretmenlerin asıl görevi, belli saat aralığında çocukların başında durup onlara göz kulak olmak değildir. Kendi açımdan söylüyorum devletin bana yüklediği görev ve verdiği maaş Türkçe eğitiminin karşılığıdır. Tabii ki biz görevlerimizin dışına çıkıp "fedakarlıklar" yapıyoruz. Sizler kendinizce öğretmenlere saygı duyuyorum diyerek " Evet, onlar annedir,babadır, bakıcıdır." derseniz keyfinizce bize sorumluluklar yükleyip öğretmenleri buna zorunlu tutar hale geliyorsunuz. Neden mi karşı çıkıyoruz? Çünkü yeri geliyor haddi olmayan şeyler için veliler bize hesap soruyor. Şu an öğretmenlerimizin tepkili olma sebepleri velilerin bu anlayışla yaklaşıp öğretmenlere öğretmencilik oynayıp görevi olmayan şeyleri dikte etmeye çalışmalarıdır.
Sitem etmekte elbette haklısınız,zor durumdasınız. Bunu anlar ve hak veririm.Sadece karşı çıktığımız nokta okulların açılmasını isterken eğitim olmalı anlayışıyla değil de çocuğumu bırakabileceğim bir yer olmalı şeklinde düşünerek hareket etmeniz ve savunduğunuz şeyin riski arttıracağı gerçeğini göz ardı etmeniz. Bu şekilde düşünürken de öğretmenleri "bakıcı" olarak görüp aldığı maaşı okulda geçirdiği vakte bağlamanız.
Okullar açılmalı demek yerine (tehlikeyi daha çok artırıyor çünkü) sizlere yardımcı olacak bir şeylerin yapılması lazım.
Benim burda demek istediğim tek şey çalışan anne babalar ve kreş dönemindeki çocuklar ne olacak ?Ve okul öncesi öğretmenleri de bakıcı olarak görmüyorum ,adı üzerinde öğretmen ..benim oğlum kreşe başladıgından beri cok şey öğrendi ama öğretmeni bunun yanında diger tüm ihtiyaçlarını karşılıyor,iyiyi kötüyü öğreniyor vs yani benden sonraki annesi şuanda .Sabah 7 akşam 7 beraber olduğu bir insan .
(Bakıcı isteseydim zaten kreşe vermezdim ki benim oğlum 18 aylıkken başladı kreşe )
onun yanında bazı arkadaşlarımız gereksiz alınganlık yapıyor ki yine burda açılmasını isteyen arkadaşların nerdeyse hepsinin çocuğu kreş çağında ..
Kreşlerin mevcutları ve temizlik koşulları daha iyi sağlanabiliyor .Eger anne ,babalara ücretli izin konusunda Yardımcısı olunamayacaksa ki olunamıyor ;o zaman kontrollü olarak kreşlerin açılması gerekiyor hatta zorunlu bile diyebilirim .Burda ücretsiz izne çıkın ,aile büyüğü baksın vs diye çok fazla akıl verilmiş .Ücretsiz izin sonrasi işveren işe alacak mi,direkt çıkışını veriyorlar sonra ne yapacak bu insanlar ?nasıl iş bulacak ?peki ya aile büyüğü olmayanlar,görüşmeyenler,çok yaşlı olanlar ?
Bizlere cahil bile diyen olmuş .Herkesin kendine göre haklı gerekçeleri var .