Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

Okulların Haziran'da açılmasını doğru buluyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    80
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de okullar açılmamalı. Bunun yanında daha fazla tedbirler alınmalı ve çalışan anne babalara kolaylıklar sağlanmalı. Evde çocuğu olup da işe gitmek zorunda kalanların sitemlerine tabii ki hak vermek lazım fakat bazı arkadaşlarımız, öğretmen arkadaşlarımızın neden tepkili olduklarına anlam verememişler. Biraz bu konuyu açıklamak isterim.

Ben de Türkçe öğretmeniyim ve aldığım eğitim, harcadığım zaman -dile getirmek istemesem de aldığım maaş-Türkçe eğitimi üzerinedir. Türkçe eğitimini verirken eğitimin ve öğretimin daha başarılı olması açısından çocuklarımızın başka yönleriyle de ilgileniyoruz. Buradaki anlaşılması gereken nokta şudur: Öğretmenlerin asıl görevi, belli saat aralığında çocukların başında durup onlara göz kulak olmak değildir. Kendi açımdan söylüyorum devletin bana yüklediği görev ve verdiği maaş Türkçe eğitiminin karşılığıdır. Tabii ki biz görevlerimizin dışına çıkıp "fedakarlıklar" yapıyoruz. Sizler kendinizce öğretmenlere saygı duyuyorum diyerek " Evet, onlar annedir,babadır, bakıcıdır." derseniz keyfinizce bize sorumluluklar yükleyip öğretmenleri buna zorunlu tutar hale geliyorsunuz. Neden mi karşı çıkıyoruz? Çünkü yeri geliyor haddi olmayan şeyler için veliler bize hesap soruyor. Şu an öğretmenlerimizin tepkili olma sebepleri velilerin bu anlayışla yaklaşıp öğretmenlere öğretmencilik oynayıp görevi olmayan şeyleri dikte etmeye çalışmalarıdır.
Sitem etmekte elbette haklısınız,zor durumdasınız. Bunu anlar ve hak veririm.Sadece karşı çıktığımız nokta okulların açılmasını isterken eğitim olmalı anlayışıyla değil de çocuğumu bırakabileceğim bir yer olmalı şeklinde düşünerek hareket etmeniz ve savunduğunuz şeyin riski arttıracağı gerçeğini göz ardı etmeniz. Bu şekilde düşünürken de öğretmenleri "bakıcı" olarak görüp aldığı maaşı okulda geçirdiği vakte bağlamanız.
Okullar açılmalı demek yerine (tehlikeyi daha çok artırıyor çünkü) sizlere yardımcı olacak bir şeylerin yapılması lazım.
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum .
Benim burda demek istediğim tek şey çalışan anne babalar ve kreş dönemindeki çocuklar ne olacak ?Ve okul öncesi öğretmenleri de bakıcı olarak görmüyorum ,adı üzerinde öğretmen ..benim oğlum kreşe başladıgından beri cok şey öğrendi ama öğretmeni bunun yanında diger tüm ihtiyaçlarını karşılıyor,iyiyi kötüyü öğreniyor vs yani benden sonraki annesi şuanda .Sabah 7 akşam 7 beraber olduğu bir insan .
(Bakıcı isteseydim zaten kreşe vermezdim ki benim oğlum 18 aylıkken başladı kreşe )
onun yanında bazı arkadaşlarımız gereksiz alınganlık yapıyor ki yine burda açılmasını isteyen arkadaşların nerdeyse hepsinin çocuğu kreş çağında ..
Kreşlerin mevcutları ve temizlik koşulları daha iyi sağlanabiliyor .Eger anne ,babalara ücretli izin konusunda Yardımcısı olunamayacaksa ki olunamıyor ;o zaman kontrollü olarak kreşlerin açılması gerekiyor hatta zorunlu bile diyebilirim .Burda ücretsiz izne çıkın ,aile büyüğü baksın vs diye çok fazla akıl verilmiş .Ücretsiz izin sonrasi işveren işe alacak mi,direkt çıkışını veriyorlar sonra ne yapacak bu insanlar ?nasıl iş bulacak ?peki ya aile büyüğü olmayanlar,görüşmeyenler,çok yaşlı olanlar ?
Bizlere cahil bile diyen olmuş .Herkesin kendine göre haklı gerekçeleri var .

Hem bir anne hem bir ogretmen (bakici mi demeliydim? ) olarak eylule kadar acilmamasini diliyorum.
Ben okula gidecegim bir suru cocuk.. ustelik asla temizlik aliskanliklari yok. Tuvaletin deligini bile sene basinda ben gosterip ogrettim. El yikama falan hak getire.
Cocuklar kucuk. Sarilmak istiyorlar. Kucagina kosan cocugu itemezsin. Kirli oldugunu bile bile bagrina basarsin. Surekli sariliyoruz biz cocuklarimla. Ya ben bu virusu kaparsam okulda? Evdeki 1.5 yasinda cocuguma getirirsem?
Ya da bakicimizin anasinifina giden cocugu var. Ya ondan gecerse benim cocuguma?
Okula gitmiyoruz diye aldigimiz maas da pek dillere dolandi. Ona da ayri sinir oluyorum artik.
Kolay gelmedik bugunlere. Tatil de maas almaya bu kadar takik olan becerebiliyorsa ogretmen olsaydi. Hayret birseysiniz.
Öğretmenlerin Evde de (uzaktan eğitim) çalıştıklarının farkında değiller galiba..

Kazancımı sonuna kadar hakediyorum. Her sabah 9 da uyanıp çalışmalarımı hazırlarım akşam saat 8'e kadar öğrencilerimden dönüş alırım.Bir gün bile bunu aksatmadan yapıyorum..

Her şey çocuklarım için. Yeter ki Evlerinde sağlıklı bir şekilde beklesinler.

Ayrıca kimsenin haddine değil Öğretmenin maaşını, tatilini eleştirmek!

Benimkilerin yaşları biri 5.5 diğeri de bir buçuk ay sonra 2'yi dolduracak. Elimizden geldiğince her şeyi yapıyorum ama yetmiyor. Ben kendi adıma neden yakındığımı ve birçok ebeveyninde yakınma sebeplerini belirttim. Abartmıyorum 5 dakikada bir yanıma gelip biri bir şey istiyor. İlk 15 gün zorlanmadık ama şuan ne yapsam çocuklara yetmiyor. Bir saat aralıksız oyun oynasak hadi anne biraz daha oynayalım. Bir buçuk aydır çocukları yatırana dek oturmuyorum desem inanır mısınız? Ciddiyim oturamıyorum. Tam oturuyorum biri çıkıyor bir yerden bir şey istiyor. Onun gönlünü yapıyorum diğeri atlıyor. Kendime zaman ayırmak için gece geç yatıyorum ya da nadiren de olsa rahat bir kahve içeyim diye ramazan öncesi sabah erken kalkıp bir kahve içip geri yatıyordum. Kızım kreşe servisle gidiyor. Okullar açılırsa göndermem diye düşünüyorum. Bu sene kreşten mezun olacaklar belki bir gün arkadaşlarına veda etmesi için göndereririm öyle bir durumda. Dediğim gibi ben kendi adıma ailelerin (daha çok anne) neden yakındığını anlatmak istedim. Mesele okul değil aslında eve kapanmış olmamız. Bizim için zor ama çocuklar için daha zor. Çocuklar için belli saatlerde sokağa çıkma yasağının kalkması gündemde ama ben çıkarmam. Sitemizde kimsenin gitmediği bir park olduğu halde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı öncesi de çıkarmadım. Sadece bunaldık. Ağlayacak noktaya geliyorum düşündükçe ne kadar sürecek belli değil. Geçen önlemlerimi alıp evimin bir üst sokağındaki tuhafiyeye gittim bir buçuk ay üstüne ilk defa ve nasıl mutlu oldum anlatamam. Geçtiğimiz haftalarda ne zaman balkona çıkıp dışarı baksam panik atak benzeri nefes darlığı yaşadım birkaç gün. Ben bu haldeysem çocukları düşünüyorum çok zor. Kızım sürekli, "Anne virüs bitince şuraya gidelim mi, şunu yapalım mı, beni şuraya götürür müsün," diyor. Kardeşi uyurken cam balkonun camını açıyorum dışarıyı izliyor, dışarı sesleniyor. Hepimiz yıprandık ve ister istemez yakınıyoruz.
Sormadan edemicem siz bunları yaparken eşiniz napiyor uyuyorsa kusura bakmayın siz suçlusunuz. Eşiniz yoksa ya da vefat etmişse yorumum için özür dilerim

Farkındamısın bilmiyorum ama çocuklar kendilerini 40 kişilik sınıfta nasıl koruyacaklar.Birbirlerine sarılmak isteyecekler sarılacaklarda.Farkina varmadanda olsa birbirlerinin yüzüne öksürıp aksıracaklar.zaten wc leri temiz tutamiyorlar bile.Ocak ayında sınıfımızda bir öğrenci bademcik iltihabı oldu .sınıfın yarısına bulasti.koronayi dusunemiyom bile.hem hatta bu kadar hızlı yayilan bir hastalikken.Mesela biz okula giderken tıklım tıklım içi ògrenci ve işe giden yetiskin dolu dolmuşla gidiyorduk.Hem hatta kapının dibinde düsmemek icin saği solu tutunarak gidiyorduk.Sen dersen ki banane ben beni düşürüm gerisi beni ilgilendirmez.ozaman sonuçlarinada katlanirsiniz.çünkü okul ortamında çocuklar kendilerini koruyamazlar..
Sınıfımız 10 kişi. Bütün öğrencileri anne ve babaları araçları ile götürüp getiriyorlar. Özel kreşlerin çoğu böyle. Hatta geçen yaz sınıfımız 5 kişiye düşmüştü.

Okullar eylulde acilir..
Acilsa da 19 gun icin cocuklar okula gonderilmez ya..
Adliyeler bile 15 hazirana kadar tatil,okullarin acilacagini sanmam.

Bakan elimizde iki senaryomuz var , eğer salgın biter bilim kurulu da açılsın derse 1 Haziranda da açabiliriz , açmayın derse Eylülde de açabiliriz,biz her şeye hazırlıklıyız dedi. Uzaktan eğitim ve canlı derslerle öğrencilerin eğitimden tamamen kopmaması amaçlanıyor ( faydası tartışılır. ) Bu nedenle de bu sene komple kapattık yerine adım adım erteleniyor, açıklanıyor. Yani merak etmeyin salgın bitmeden ya da kontrol altına alınmadan kimse okulu açıyoruz demez , keşke bakanı tam dinleyip de dertlenseydiniz . Ilaç vs. bulunmazsa eylülden sonraya bile kalabilir. Kesin olmayan bir şeyi kesinmiş gibi yazıp başkalarını da korkutmayın

Onu yapamazlar iste..
Eylulde okullar acilir, eylulden sonra okullari acmama gibi bi luksleri yok, gunahtir o kadar da degil.

Hayat oyle boyle normale donecek.

Onu yapamazlar iste..
Eylulde okullar acilir, eylulden sonra okullari acmama gibi bi luksleri yok, gunahtir o kadar da degil.

Hayat oyle boyle normale donecek.
E zaten ben de onu diyorum eninde sonunda açılacak ama salgın kontrol altına alınmadan hemen haziran dendi diye yaygara koparmaya gerek yok . Aman ben göndermem, gönderen tu kaka diye kesin olmayan bir şeyden sallamak saçma. Ikıncı bir dalga olmazsa ( inşallah olmaz ) , eylülde açılır. Haa olursa da bir sürü vaka varken kimse çok uzattık artık açalım demez . Bu da lüks olmaz sanırım.

kimseyi korkutma gibi bir derdim yok 😡 Kesin demedim zaten.Haziranda 19 gün acmayi dusunmeleri bana sacma geldi dedim... Ne demek istedigimi anlamamasin
E baya da kesin açılacak gibi yazmışsınız. Açılacak olması saçma derseniz böyle anlaşılır . Açılma ihtimali olması deseydiniz öyle belirtseydiniz fikrinizi. Size bir sürü kişi benzer şeyleri yazmış, yani biz bir sürü kişi sizin doğru anlattığınızı yanlış anladık.

Burda bazı arkadaşlar çalismak zorunda oldukları icin çocuklarının işteyken bakimini saglamakta güçlük cektiklerini ifade etmisler.Haklilar gercekten cok zor bir durum , bende zamaninda oglumu büyütürken çok zorlanmistim bu konuda.Fakat bunun çözümü noktasinda okullarin acilmasi gerektigini savunmalari , öğretmeni bakıcı gibi görmeleri (umarim cocuklarina da boyle öğretmiyorlardır) bana göre yanlış.Çözüm noktasında en son gelinecek aşama bile olmamali okullarin açılması.Yani kisacasi "Okul acilsin"demek basit bir cumle degil.Benim calistigim okul bin civari ogrenciye sahip ve tam gün.Ayni anda bine yakin cocuk.merdivende tuvalette bahcede , siniflar 30 - 35 kisi.Sinifimda kronik hastaliklari olan cocuklar var , yanlis anlasilmasin ama zihinsel engeli olan ve kisisel temizliğine dikkat etmeyi bile öğretmekte zorlandiginiz cocuklarimiz var.Yani ben bu ortamin da calisan anneleri rahatlatacagini sanmıyorum.Sadece gözetildigi icin huzurlu olunabilir ama saglik acisindan cok riskli olacagi icin emin olun gene çözüm aramak zorunda kalinir.Cunku gercek bir cozum degil.Bazi veliler takir takir oksuren atesi 39 olmus cocugu ilacini cantasina koyup gönderebiliyor.Birde ogretmene mesaj atıyor hocam dersten geri kalmasin ilaçları cantasinda icirebilir misniz diye...Simdi bu ortamda ne kadar rahat olunabilir siz soyleyin bana ben mi giremiyorum.Acikcasi ben kesinlikle yollamam isin icinde oldugum icin yavrumu.

E baya da kesin açılacak gibi yazmışsınız. Açılacak olması saçma derseniz böyle anlaşılır . Açılma ihtimali olması deseydiniz öyle belirtseydiniz fikrinizi. Size bir sürü kişi benzer şeyleri yazmış, yani biz bir sürü kişi sizin doğru anlattığınızı yanlış anladık.
Tamam anlatık siz açilmasini isteyen tarafsınız ben eylüle kadar açılmasını istemeyen tarafım..Çocuğunuzda kreşe gidiyordur bakacak kimse olmadıgı icin çalismak zorunda oldugunuz icin istiyorsunuzdur... Doğrumu.Ben konuyu açma nedenim ververeye vermek değil.. yaaaa tam bitmedin virüs açılırsa diye tedirginim sadece.Tekrar başa döneceģiz ve bu kadar uğraslar çope gidecek.Konu açarkende sizemi soracağim şu konuyu açsam mı açmasam mı diye... sizene içimden geldi açtım.işine gelmiyorsa yorumda yazmazsin okumadan gecersin..

Burda bazı arkadaşlar çalismak zorunda oldukları icin çocuklarının işteyken bakimini saglamakta güçlük cektiklerini ifade etmisler.Haklilar gercekten cok zor bir durum , bende zamaninda oglumu büyütürken çok zorlanmistim bu konuda.Fakat bunun çözümü noktasinda okullarin acilmasi gerektigini savunmalari , öğretmeni bakıcı gibi görmeleri (umarim cocuklarina da boyle öğretmiyorlardır) bana göre yanlış.Çözüm noktasında en son gelinecek aşama bile olmamali okullarin açılması.Yani kisacasi "Okul acilsin"demek basit bir cumle degil.Benim calistigim okul bin civari ogrenciye sahip ve tam gün.Ayni anda bine yakin cocuk.merdivende tuvalette bahcede , siniflar 30 - 35 kisi.Sinifimda kronik hastaliklari olan cocuklar var , yanlis anlasilmasin ama zihinsel engeli olan ve kisisel temizliğine dikkat etmeyi bile öğretmekte zorlandiginiz cocuklarimiz var.Yani ben bu ortamin da calisan anneleri rahatlatacagini sanmıyorum.Sadece gözetildigi icin huzurlu olunabilir ama saglik acisindan cok riskli olacagi icin emin olun gene çözüm aramak zorunda kalinir.Cunku gercek bir cozum degil.Bazi veliler takir takir oksuren atesi 39 olmus cocugu ilacini cantasina koyup gönderebiliyor.Birde ogretmene mesaj atıyor hocam dersten geri kalmasin ilaçları cantasinda icirebilir misniz diye...Simdi bu ortamda ne kadar rahat olunabilir siz soyleyin bana ben mi giremiyorum.Acikcasi ben kesinlikle yollamam isin icinde oldugum icin yavrumu.
heee işte ben bunu diyorummm.kronik rahatsızligi olan cocuklarda var.ilkokulda,ortaokullarda 30,40 cocuk var.nasil koruyacaklar kendilerini..

bu virus mevzusu tamamen bitmeyecek orasi kesin ama su durumdayken de haziranda okullarin acilmasi mantikli degil. Yani bi ihtimal acilabilir deniliyor ama acilsa bile oglumu yollamayi dusunmuyorum. Gerekirse sinif tekrari yapar canindan onemli degil

heee işte ben bunu diyorummm.kronik rahatsızligi olan cocuklarda var.ilkokulda,ortaokullarda 30,40 cocuk var.nasil koruyacaklar kendilerini..
Arkadasim calisan anneler de caresix kaldilar çözüm noktasinda.O nedenle onlarin yazdiklarini da anlayabilmek lazim.Cozum ariyorlar sonucta kim ister cocugunu bin kisinin arasina göndermeyi ama caresizlik iste

bu virus mevzusu tamamen bitmeyecek orasi kesin ama su durumdayken de haziranda okullarin acilmasi mantikli degil. Yani bi ihtimal acilabilir deniliyor ama acilsa bile oglumu yollamayi dusunmuyorum. Gerekirse sinif tekrari yapar canindan onemli degil
Okadar .....yani eğitimin telafisi var..

Arkadasim calisan anneler de caresix kaldilar çözüm noktasinda.O nedenle onlarin yazdiklarini da anlayabilmek lazim.Cozum ariyorlar sonucta kim ister cocugunu bin kisinin arasina göndermeyi ama caresizlik iste
peki ciddi boyutta kronik rahatsızlıgı olanlar ne yapacak?

sizin ki kreş bizim ki ilkokul ...
Biz bile yüzyüze olmadan buradan iletişim kurup evlatlarımız için çözüm bulmaya çalışıyoruz. keşke herkes bizim gibi düşünse.

Ben hamileyken 2 sene izin alır sonra kreşe gönderirim diye düşünmüştüm salgın olacağını kimse düşünemezdi. Herkesin evladı kendine kıymetli. Bu konuda bana cahil de dendi, çocuğumu düşünmediğimi de söylediler. Siz değil başkaları.

Emek ve Dayanışma bayramında, kadınlardan duyduklarım beni üzdü açıkçası...

Tamam anlatık siz açilmasini isteyen tarafsınız ben eylüle kadar açılmasını istemeyen tarafım..Çocuğunuzda kreşe gidiyordur bakacak kimse olmadıgı icin çalismak zorunda oldugunuz icin istiyorsunuzdur... Doğrumu.Ben konuyu açma nedenim ververeye vermek değil.. yaaaa tam bitmedin virüs açılırsa diye tedirginim sadece.Tekrar başa döneceģiz ve bu kadar uğraslar çope gidecek.Konu açarkende sizemi soracağim şu konuyu açsam mı açmasam mı diye... sizene içimden geldi açtım.işine gelmiyorsa yorumda yazmazsin okumadan gecersin..
He o dediğinden bacım, yoruyorsunuz insani cidden . Zaten sınıfta kalma olmayacak dendi, göndermeme seçeneğin her zaman var . Milleti birbirine düşürmüşsün burda , sırf seni yanlış çıkarmamak için hemen çocuk yapıp yetiştireyim hazirana, üç günlük beş günlük fark etmez, okula gönderip fıldır fıldır gezeyim. 😂 Ayrıca konu açma demedim ki , dedim mi ? Doğru anlayıp doğru anlatalım dedim sadece. Şu herkese açık platformda da milletin neye yorum yapıp yapmayacağına karışmayalım bi zahmet. Neyse hayatınızda başlarılar - mutluluklar diliyorum size.

Biz bile yüzyüze olmadan buradan iletişim kurup evlatlarımız için çözüm bulmaya çalışıyoruz. keşke herkes bizim gibi düşünse.

Ben hamileyken 2 sene izin alır sonra kreşe gönderirim diye düşünmüştüm salgın olacağını kimse düşünemezdi. Herkesin evladı kendine kıymetli. Bu konuda bana cahil de dendi, çocuğumu düşünmediğimi de söylediler. Siz değil başkaları.

Emek ve Dayanışma bayramında, kadınlardan duyduklarım beni üzdü açıkçası...
İnsanlardan cok sey bekliyorsun magic. Bosver. Biz ne diyoruz onlar ne diyor? Ekim ayinda bir milim dahi ilerleyememis olma ihtimalini dusunmuyorlar. Simdi seyahat yasaklari kalksin da sen gor,tahta bavulunu alan terminale kosmazsa ben de dark degilim. Sonra okul terminalden daha temiz deyince kiziyorlar ;) bosver

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X