Okulların kapalı olması

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Malum virüsten dolayı okullar kapalı ve ilkokula giden bir çocuğum var.eşimle ikimizde 1 er hafta izin alabiliyoruz.Şimdiye kadar iznimizle idare ettik ama bu hafta izin alamadık.çocuğumuzu annemin yanına göndermek zorunda kaldık.Ancak çocuğum çok ağlıyor.Annem şehir dışında.
aslında annem çok ilgili eşide öyle.çocuğumun istedikleri oluyor ama ilk gün olduğu için yorulmuşlar belliki,
Eşimle akşam çok üzüldük.acaba evde tek başına kalabilirmi diye konuştuk.Şu dönemde baktırıcak kimseyi bulamayabiliriz.
8 yaşında,kahvaltısını yapar,balkon kapısını kilitleriz.sürekli wahtsapptan ararız vs. diye düşündük.En azından akşam bizi görür.
Siz olsanız hangisini yapardınız.

8 yaş evde yalnız kalmak için çok erken, bizi o yaşlarda abimle yalnız bıraktıklarında o kadar yaramazlık yapardık ki şansa hayatta kalmışız. Anneanneye alışır bir kaç güne siz de gün içinde molalarınızda görüntülü arayın, ilk kez sizden ayrı kalıyorsa korkmuştur ama sizin arayacağınızı bilirse rahatlar

Malum virüsten dolayı okullar kapalı ve ilkokula giden bir çocuğum var.eşimle ikimizde 1 er hafta izin alabiliyoruz.Şimdiye kadar iznimizle idare ettik ama bu hafta izin alamadık.çocuğumuzu annemin yanına göndermek zorunda kaldık.Ancak çocuğum çok ağlıyor.Annem şehir dışında.
aslında annem çok ilgili eşide öyle.çocuğumun istedikleri oluyor ama ilk gün olduğu için yorulmuşlar belliki,
Eşimle akşam çok üzüldük.acaba evde tek başına kalabilirmi diye konuştuk.Şu dönemde baktırıcak kimseyi bulamayabiliriz.
8 yaşında,kahvaltısını yapar,balkon kapısını kilitleriz.sürekli wahtsapptan ararız vs. diye düşündük.En azından akşam bizi görür.
Çok küçük bence çok riskli. Hiçbişey olmasa da Allah korusun ya deprem olsa falan diye korkarım ben.
Anneniz sizde kalamaz mı bi süre? O da olmazsa annenizde kalmaya devam etmeli Bence. En azından laftan halden anlayabilir. Konuşursunuz, mecbur olduğunuzu anlatırsınız.

Benim de 8 yasinda bir kızım var, asla evde tek kalamaz, ama annanede kalmaya bikac gune alisir, deneyimledigim için biliyorum. Normalde yaz tatillerinde ne yapiyordunuz?
şimdiye kadar annem baktı ama aynı şehirdeydik.şimdi şehir dışında ve evli.çocuğum hiç gitmemişti evine.
Yaz tatillerinde annem bakıyordu.bu senede özel okula yazdırdık.yazın devam edicekti yaz okulu olarak ama şu an okullarda dahil her yer kapalı

Çok sıkıntılı bir durum ALLAH yardımcınız olsun. Bence tek çözüm sizin evde bakacak birini bulmak. Şehir dışı çocuğun psikolojisini bozar. Evde tek başına olamaz çok küçük. Dünyanın binbir türlü halı var asla yalnız bırakmayın. Yakınlarda oturan toplu taşıma kullanmayan biri yokmu bakabilecek

Anneniz ne kadar uzaklıkta? Hafta sonları yanına gidecek misiniz? Hafta içi de bir akşam gidebilir misiniz?
Ananeye alışır zamanla, evde tek kalmasından iyidir.
evde kalacaksa da yanında kalacak birini bulmanız lazım, yek bırakmayın. Kapı çalar, biri gelir korkabilir vs.. koskocagün tek kalacak, akşam sizi kaç saat görecek ki zaten?

Anneniz eşiyle gelse sizde kalsa sorun olur mu? Gelemiyolarsa da yapacak bişey yok orda kalması evde tek kalmasından daha emniyetli. Çocuk sonucta aklına bişey gelse yapmaya kalkar. Hadi kendi rahat dursa evde bişey olabilir Allah korusun. Çocugunuzla konusun durumu anlatın tabiki huzırsuzlanması evini istemesi normal. Bu bir süreç ve bizler ne kadar kurallara uyarak o kadar çabuk bitecek.

şimdiye kadar annem baktı ama aynı şehirdeydik.şimdi şehir dışında ve evli.çocuğum hiç gitmemişti evine.
Yaz tatillerinde annem bakıyordu.bu senede özel okula yazdırdık.yazın devam edicekti yaz okulu olarak ama şu an okullarda dahil her yer kapalı

Ben de yillardir yazin yarisinda annemle yazliga, yarısında yaz okuluna gönderiyordum, evet ilk hafta biraz zorlaniyorlar ama sonra alisiyorlar. Yaz okulu daha sıkıcı geliyordu kizima.
Eger orda kalmasina dayanamayacaksaniz evde eslik edecek bir univ. ogrencisi falan bulun, hem birlikte ders calisir, oyun oynarlar, hem de guvende olur.

Eger gelebilirlerse anneniz ve esini size cagirin. Eger bu mumkun degilse orda kalsin.
8 yasinda evde tek kalmasi bence yanlis olur. Yani en azindan ben birakmazdim.
Zoe bir durum.

Sizi cok iyi anliyorum benim buyuk kizimda cok o durumda kaldi dogu anadoluda gorev yaparken,bizler mecburen ise gitmek zorundaydik ama o zaman en azindan komsular gibi bir secenegim vardi sagolsun karsi komsum bakardi.ama suan komsuya birakmak gibi bir durumda olamaz .Kizim 9 yasindayken evde yalniz kalabildi ama benim kizim bilincli,yaramaz olmayan bir cocuktu.Her cocuk farklidir.Kimisi cok merakli,yaramaz,kesfetmek isteyen ici kipir kipir olabilen cocuklar o yuzden 8 yas erken bir yas evde birakabilmek icin.Anneninizin yaninda bir muddet durursa alisir umarim.Kolayliklar dilerim.

Aslında sağlam bi komşu olsa ya da yakınlarda oturan güvenilir bi akraba eş dost. Hani arada gidip kontrol etse kapı dahi açtırmadan olabilir gibi geliyo bana ama sanırım böyle bir seçenek yok o yüzden anane daha mantıklı

Sekiz yaşında evde tek başına kalamaz. Cimere yazın bu durumu. Gerekirse ikinizden birine ücretsiz izin verilsin.

Evde gündüz tek kalmak için henüz küçük...ya anneniz size gelsn yada bir kaç güne alısır evladınız anneannede kalmaya... buarada yaz tatilinde nerde kalıyordu

Devir eskisi gibi degil ki,eskiden 5 yasinda cocuk da kalirdi evde yalniz. Simdi kalamaz degil 8 yas 14 yasindakini bile Yalniz birakmaya korkuyor insanlar ki haklilar. Bence ya annenizle esi size tasinsin ya da siz her aksam git gel yapin onlarin yanina cocugunuzu gormek icin. Baska secenek yok maalesef,okullar kapali olsun demek cozmuyor iste isleri bu konuya kimse kafa yormuyor devlette

esiniz veya sizin is yerinde kisisel ofisiniz varsa cocugu yaninizda goturmeyi de dusunebilirsiniz, yapacak bir sey yok, eine tablet verip gunu gecirteceksiniz.

Benim oglum asla kalmaz biliyorum, bir de eskiden kalmasi ile bir degil ki, tum gun evde durmak zorunda.

Komsum bu sekilde torunlarina bakiyor, anneleri hostes oldugu icin calismadigi donem de karantinada kalmak zrunda, 2 aydir cocuklari goremiyor. Komsumun ama evi buyuk, bahcesi buyuk falan, oyaliyor cocuklari. Bir de cocuklar normal duzende de anneleri ucusta iken buradaydilar zaten.

Back
X