• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuma memur olma diyen eş

Evleneli 8 ay oldu evi nası alacaz arabayı yenilemek mümkün mü vs sorularla kendimi yiyorum senin bu yazdığın içime su serpti vallahi. Eşim de sen gibi daha çok yeniyiz düğün borçları bitmedi dur bakalım illaki olur diyor ama ben de nedense 18 yıllık evliymişte ev araba alamamış kadın umutsuzluğu var
18. yılımızda evimizi aldık.
Daha da erken alırdık ama eşimin bazı yanlış hamleleri yüzünden bu zamana kaldı.
Kredi ödememiz 18 bin civarı 7 sene daha var.
Araba bizde genelde hep vardı ama sattığımız dönemlerde de birikim yaparak üzerine ekledik hep.
Korkma.
Biz de borçlu evlendik 2005'de.

Kasmayın bu kadar. Evliliğimizin ilk on yılında yedik içtik gezdik tozduk. Ne birikim ne başka bir şey yapmadık. Bir arabamız vardı sadece. Sonra bir şeyler oldu, fırsatlar gördük, boyumuzu aşan borçlara girdik ev aldık. Yetmedi arabayı yeniledik, yetmedi bir araba daha aldık. İlk iki sene zorlandık ama zamanlamayı iyi ayarladığımız ve fırsatları gördüğümüz için şimdi rahatladık.

Kasmayın ama gözünüz de açık olsun. Zamanı gelince her şey olur.
Çok teşekkür ederim ya şöyle örnekler umut veriyor valla. Doğru diyorsunuz kasınca da bir şeyler hemen olmuyor sonuçta. Ben sadece hayatta bir şeyleri yakalayabilmek için geç kalmış hissediyorum. İçimde saçma sapan bi acele var nereye yetişeceksem🤦🏻‍♀️

Eşim memur güzel de bir maaşı var doğudayız lise KPSS’ye girmeyi düşünüyordum gerçekten de çalışıp yapabilecek bir potansiyele sahibim buna eminim eşime bunu söylediğimde memur olmamın çok gereksiz olduğunu zaten yeterli maddi imkanımızın olduğunu bir tane çocuğun 1:30 bir tanesi 2:30 yaşında olduğu için zaten çoğu paranın kreşlere gideceğini söyledi ve zaten hayatını rahat herkes bu hayatı istiyor niye zorla sokmaya çalışıyorsun kendini falan gibi bir sürü şey söyledi 24 yaşındayım sanki hiçbir işe yaramıyormuş gibi bir hissiyat oluyor bazen ayaklarımın üstünde durma isteği çok ağır basıyor ama gerçekten iki çocukla yapılacak iş gibi zor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Daha çok gençsin bu fırsatı değerlendirmek puanını al koy kenara bakarsın çok güzel bir fırsat gelir ayağına o.O

Lise KPSS'de 90 alan sözleşmeli temizlikçi olarak atanıyor.
bizim buraya çaycı alacaklar bence çok temiz iş. zaten çaylarımızı kendimiz alıyoruz. sadece makama çay getiriyorlar.

bu arada benle eşim kariyer memuruyuz düz memur değiliz maaşımız nispeten yüksek olduğu halde doğum izni bitince çalışmaya başlayacağım para yetmez diye. hangi memurluk merak ettim eşiniz hakim-kaymakam veya savcı mı

Nerede yaşıyorsunuz siz ya bir memur maaşıyla eşiniz kendinden bu kadar emin. Allah herkese eşinizin özgüveninden versin. Bir memur maaşıyla iki çocuk geçinmek çok zor. Sizin çalışmak istemenize eşiniz sevinmeli bile.

İnstagram’da asker eşleri sürekli şey paylaşımı yapıyor. ‘Herkes kocamın kazandığı benim de yediğim parayı konuşuyor ama kimse ne çektiğimi bilmiyor :/‘ doğuda yaşayanlar özellikle kendilerini çok zengin sanıyor.

Yani şey etmek istemiyorum tabi de muhtemelen 19-20 yaşında evlenip peş peşe iki çocuk doğuran birinin KPSS’de azıcık hazırlıkla iyi bir puan alacağını sanmıyorum Bu arada şu anda sınava 4-6 ay var ( türüne göre değişiyor) ne ara çalışacak iki tane bebekle o da muamma.

18. yılımızda evimizi aldık.
Daha da erken alırdık ama eşimin bazı yanlış hamleleri yüzünden bu zamana kaldı.
Kredi ödememiz 18 bin civarı 7 sene daha var.
Araba bizde genelde hep vardı ama sattığımız dönemlerde de birikim yaparak üzerine ekledik hep.
Korkma.
Biz de borçlu evlendik 2005'de.
Hiçbir şey için geç değil o zaman. Çevremdeki evlilerin (özellikle yaşıt kuzenlerimin) ev araba aldığını gördükçe telaş yaptım. Oysaki onlar evliliklerinin 5. senelerinde aldılar ama ben geç evlendiğim detayını atlıyorum işte. Evet yaşlarımız aynı ama onlar 10 senelik evli ben 8 aylık. Bu farkı unutmamam lazım

Çok teşekkür ederim ya şöyle örnekler umut veriyor valla. Doğru diyorsunuz kasınca da bir şeyler hemen olmuyor sonuçta. Ben sadece hayatta bir şeyleri yakalayabilmek için geç kalmış hissediyorum. İçimde saçma sapan bi acele var nereye yetişeceksem🤦🏻‍♀️
Bu his hata yaptırır. Geç kaldım diye yanlış kararlar alırsınız. Sakin olun. Herkesin bir yerlerde kısmeti var.

Eşim memur güzel de bir maaşı var doğudayız lise KPSS’ye girmeyi düşünüyordum gerçekten de çalışıp yapabilecek bir potansiyele sahibim buna eminim eşime bunu söylediğimde memur olmamın çok gereksiz olduğunu zaten yeterli maddi imkanımızın olduğunu bir tane çocuğun 1:30 bir tanesi 2:30 yaşında olduğu için zaten çoğu paranın kreşlere gideceğini söyledi ve zaten hayatını rahat herkes bu hayatı istiyor niye zorla sokmaya çalışıyorsun kendini falan gibi bir sürü şey söyledi 24 yaşındayım sanki hiçbir işe yaramıyormuş gibi bir hissiyat oluyor bazen ayaklarımın üstünde durma isteği çok ağır basıyor ama gerçekten iki çocukla yapılacak iş gibi zor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Çocuk ömür boyu kreşte yaşayan bir canlı değil. Kocanız saçma sapan düşünüyor, belki çalışırsanız diliniz uzar diye gönüllü değil bu işe. Bugün iyi yarın kötü olursa size diyecek ki git çalış nafaka isteme benden. Mahkemeler bunlarla dolu.

Hiçbir şey için geç değil o zaman. Çevremdeki evlilerin (özellikle yaşıt kuzenlerimin) ev araba aldığını gördükçe telaş yaptım. Oysaki onlar evliliklerinin 5. senelerinde aldılar ama ben geç evlendiğim detayını atlıyorum işte. Evet yaşlarımız aynı ama onlar 10 senelik evli ben 8 aylık. Bu farkı unutmamam lazım
Yahu telaş melaş yapma bismillah :)
Bu ne acele ?
Kimseye bakıp karar verme.

bu hayatta en anlamadığım olay bir kadının çalışmak istememesi ve bununla övünmesi.

allahtan konu sahibi böyle değilsin ama eşinin oyununa sakın gelme

Çocuklar küçük şimdi geçiniyor olabilirsiniz ama okul hayatları başlayınca o zaman işler değişecek.
Siz eşinizi dinlemeyin sınavlarınıza girin

İmkanı olan okusun KPSS çalışıp atansın şu zamanda asla erkeklere güven yok ha madem bunların sağlamıyor sigortanıxı yatırsın çokta pahalı değil madem durumu var. Eşiniz sizi düşünmüyor diye düşündüm dünya hali insanın başına Herşey geliyor şimdisi için bile olmasa ilerisi için yaşlılıkta kadının maaşı olmalı o zaman adın oluyor

İmkanı olan okusun KPSS çalışıp atansın şu zamanda asla erkeklere güven yok ha madem bunların sağlamıyor sigortanıxı yatırsın çokta pahalı değil madem durumu var. Eşiniz sizi düşünmüyor diye düşündüm dünya hali insanın başına Herşey geliyor şimdisi için bile olmasa ilerisi için yaşlılıkta kadının maaşı olmalı o zaman adın oluyor
Yaşınız daha çok genç çocukları biraz büyütüp örgün bile okuyabilirsiniz eşinizin oyununa gelmeyin

Ergenliğe girdikleri andan itibaren koca da koca diye tutturuyorlar. Kocayı bulup çocukları (en az 2 çocuk şartı var) yapınca bi memur olma hevesi geliyor ne hikmetse. Çalışma hevesi değil ama dikkatinizi çekerim, memur olma hevesi.
Adamlar evde oturtup iki tane doğurtunca takmıyolar bunları çünkü. Bunlar da garibim az saygı göreyim bişey yerine konulayım diye son çare 16 yaşında sarılmadığı kitaba şimdi sarılıyor.

Yahu telaş melaş yapma bismillah :)
Bu ne acele ?
Kimseye bakıp karar verme.
İşte sebebini bi bilsem. Nereye yetişecem sanki. Yarına garantim yokken ben ta neleri düşünüyorum. Ben hep kira mı ödeyecem, hep aynı arabayla mı idare edecem diye karartıyorum içimi. Eşim özelde, ben memur. Hesaplayınca boşa giden, gereksiz yaptığımız pek bir harcama yok. Arada sırada dışarda yemek tatlı yemeyi saymazsak eğer 🤭 onun dışında neredeyse bütün maaş borçlara gidiyor zaten. Borçlar bitince önümüze bakarız birikim yaparız diyor. Haklı, haklısınız ama işte bu konuyu okuyana kadar içim karanlıktı. Sizlerin mesajı rahatlattı baya🙃

Tabiki o sınava girmelisiniz. Dünyanın çeşit çeşit hali var. Ayrılma, ölüm ve daha akla gelmeyen bir sürü şey. İmkan varsa değerlendirmek gerek. Herkes kendi hayatına baksın.

24 yaşında 2 çocukla yapana kadar çalışıp atanacaktın yavrum üniversite okuyacaktın. Daha hala facebooktan ona buna yazan kocanın lafını dinleme peşinde misin?

Asla dinleme, mutlaka gir sinava kac kez gerekiyorsa 👍🏻 ama bacim saatlerin yazi ile belirtilmesi ve yaslarin yazi ile belietilmesi formatlarina calis onceden rica edecegim 🤦🏻‍♀️

Hayatımda ilk kez yaşları 1:30 2:30 şeklinde yazan birine rastlıyorum
O kadar şaşkınım ki
Eğer çevrenizden bu forumu kullananlar varsa sizi kesinlikle tanıyacaktır böyle bir yaş söyleme stili herkeste yok çünkü 🥴🥴

Back
X