• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuma memur olma diyen eş

Asla dinleme, mutlaka gir sinava kac kez gerekiyorsa 👍🏻 ama bacim saatlerin yazi ile belirtilmesi ve yaslarin yazi ile belietilmesi formatlarina calis onceden rica edecegim 🤦🏻‍♀️
İlkokul ikinci sınıf ödevimizdi
Konu sahibi sen ilkokul müfredatından başla çalışmaya 🫠🫠

şaka gibi ya 24 yaşında 2 çocuklu biri ..hiç mi yaşamak istemiyorsunuz hemen evliliğe atlıyorsunuz o yaştaki insanlar arkadaşlarıyla barlara konserlere gidiyor yazık..kocanın mantığı eve kapat çocuk baksın dışarı çıkmasın memur dediğin ne kazanacak 4 kişisiniz çok rahatsınız yazık ki ne yazık..

Eşim memur güzel de bir maaşı var doğudayız lise KPSS’ye girmeyi düşünüyordum gerçekten de çalışıp yapabilecek bir potansiyele sahibim buna eminim eşime bunu söylediğimde memur olmamın çok gereksiz olduğunu zaten yeterli maddi imkanımızın olduğunu bir tane çocuğun 1:30 bir tanesi 2:30 yaşında olduğu için zaten çoğu paranın kreşlere gideceğini söyledi ve zaten hayatını rahat herkes bu hayatı istiyor niye zorla sokmaya çalışıyorsun kendini falan gibi bir sürü şey söyledi 24 yaşındayım sanki hiçbir işe yaramıyormuş gibi bir hissiyat oluyor bazen ayaklarımın üstünde durma isteği çok ağır basıyor ama gerçekten iki çocukla yapılacak iş gibi zor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Cocuklar krese kac sene gidecek ayol sacmaliga bak tas patlasa 3 yil para harcar insan zaten bir bucuk üc bucuk yaslari

Geri kalan yillar o emeklerin seni ayakta tutar dünyanin bin bir türlü hali var ya bosanmak zorundan kalsan meslek olur elinde kimseye muhtac olmazsin

Seni eve Tikmaya calisiyor

Konu sahibi neden banlanmis ki.. ilk mesajindan sonra mesaji da yok. Konu mu sahte üye mi

İnstagram’da asker eşleri sürekli şey paylaşımı yapıyor. ‘Herkes kocamın kazandığı benim de yediğim parayı konuşuyor ama kimse ne çektiğimi bilmiyor :/‘ doğuda yaşayanlar özellikle kendilerini çok zengin sanıyor.

Yani şey etmek istemiyorum tabi de muhtemelen 19-20 yaşında evlenip peş peşe iki çocuk doğuran birinin KPSS’de azıcık hazırlıkla iyi bir puan alacağını sanmıyorum Bu arada şu anda sınava 4-6 ay var ( türüne göre değişiyor) ne ara çalışacak iki tane bebekle o da muamma.
O zaten hayalde millet liseyi bitiriyor o bilgilerle kurslara gidiyor dershaneye gidiyor da bir iki yanlış yapıyor atanıyor. Konu sahibi hayal aleminde yaşıyor.

Evi alırken şu zamanın 7 milyonu gitti. Şu an bu evin piyasası 6 milyon anca eder ama olsun pişman değilim. Ev fiyatları altın kadar fırlamadı. Oturduğuma sayıyorum. Semti de güzel. Mutlaka ileride değişir bu durum. Onun dışında araba ve birkaç ufak tefek yatırım da var. Bana kalsa asla yapamazdık. Para yönetimini eşime devrettim. Bana kalsa burnumuz boktan çıkmazdı dkdfkfj
E daha ne olsun ki ev araba var borç ödenir ya bu kafadayım ben

Eşim memur güzel de bir maaşı var doğudayız lise KPSS’ye girmeyi düşünüyordum gerçekten de çalışıp yapabilecek bir potansiyele sahibim buna eminim eşime bunu söylediğimde memur olmamın çok gereksiz olduğunu zaten yeterli maddi imkanımızın olduğunu bir tane çocuğun 1:30 bir tanesi 2:30 yaşında olduğu için zaten çoğu paranın kreşlere gideceğini söyledi ve zaten hayatını rahat herkes bu hayatı istiyor niye zorla sokmaya çalışıyorsun kendini falan gibi bir sürü şey söyledi 24 yaşındayım sanki hiçbir işe yaramıyormuş gibi bir hissiyat oluyor bazen ayaklarımın üstünde durma isteği çok ağır basıyor ama gerçekten iki çocukla yapılacak iş gibi zor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
1:30 2:30

Cocugundan saat birimi gibi bahseden birey kpss yapabilecek potansiyelde olduğunu düşünüyor

Hmm olabilir gerçi, kimleeer kimler baş oldu

İyi de çocuklar hep bu yaşta mı kalacak sanıyor acaba beyefendi?
Okulu, dershanesi, kursları, özel dersleri bir başlasın da görsün bakalım aldığı memur maaşı neye yetiyor.
Hem sizin ekonomik özgürlüğünüz hiç olmasın mı hep onun eline mi bakmanızı istiyor anlamadım.
Memurluk olmasa bile çocuklar büyüdüğünde bir iş bulup çalışmanız gerekiyor. Kreşi bahane etmiş eşiniz ama çok saçma söyledikleri.

bence yanlış düşünüyor eşiniz
çalışmak sadece para kazanmak değil
ayrıca para bugün gelir yarın gider
eşinizin işlerine güvenmeyin
çocuklarınız büyüyünce evde sıkılırsınız
bence de çalışın

İnstagram’da asker eşleri sürekli şey paylaşımı yapıyor. ‘Herkes kocamın kazandığı benim de yediğim parayı konuşuyor ama kimse ne çektiğimi bilmiyor :/‘ doğuda yaşayanlar özellikle kendilerini çok zengin sanıyor.

Yani şey etmek istemiyorum tabi de muhtemelen 19-20 yaşında evlenip peş peşe iki çocuk doğuran birinin KPSS’de azıcık hazırlıkla iyi bir puan alacağını sanmıyorum Bu arada şu anda sınava 4-6 ay var ( türüne göre değişiyor) ne ara çalışacak iki tane bebekle o da muamma.
doğuda yaşayanlar daha yeni maaş görmüş oluyorlar
astsubay/uzman vs. eşleri kendileri çalışmıyor -doğuda zaten nerede çalışacak, kolay değil- e çok varlıklı aileden de gelmiyor filan.

ama en önemlisi bence, doğuda bu kızlar hep lojman çevresinde oluyor
yani hem sayıca çok asker eşi var
hem hepsi iç içeler, bir de mesela burdurda (eminim burdurda da çoğu imkan yoktur) asker eşi olmak herhangi normal bir meslek ama hakkaride, şırnakta değil. kafaları yanıyor. şırnakta kardeşim 5 sene görev yaptı. hendekten hemen sonrasıydı. cidden 3 sivile 5 asker 15 polis düşen zamanlardı, kafan yanar yani, normal...

burada benim uzman, jandarma, komanda vs. komşularım var mesela, anlıyorum tipinden asker çocuklar. ama burada lojman yok. bir kere en büyük faktör. sonra çoğu evli de değil. batıda bekar durabiliyorlar, doğuda duramıyorlar. batıda zaten öyle bir kamuflaj renkli, postal kokulu bir ortam yok.

İnstagram filan kullanmıyorum direkt gördüğümü biliyorum.

doğuda yaşayanlar daha yeni maaş görmüş oluyorlar
astsubay/uzman vs. eşleri kendileri çalışmıyor -doğuda zaten nerede çalışacak, kolay değil- e çok varlıklı aileden de gelmiyor filan.

ama en önemlisi bence, doğuda bu kızlar hep lojman çevresinde oluyor
yani hem sayıca çok asker eşi var
hem hepsi iç içeler, bir de mesela burdurda (eminim burdurda da çoğu imkan yoktur) asker eşi olmak herhangi normal bir meslek ama hakkaride, şırnakta değil. kafaları yanıyor. şırnakta kardeşim 5 sene görev yaptı. hendekten hemen sonrasıydı. cidden 3 sivile 5 asker 15 polis düşen zamanlardı, kafan yanar yani, normal...

burada benim uzman, jandarma, komanda vs. komşularım var mesela, anlıyorum tipinden asker çocuklar. ama burada lojman yok. bir kere en büyük faktör. sonra çoğu evli de değil. batıda bekar durabiliyorlar, doğuda duramıyorlar. batıda zaten öyle bir kamuflaj renkli, postal kokulu bir ortam yok.

İnstagram filan kullanmıyorum direkt gördüğümü biliyorum.
Doğuda neden bekar duramıyolar yav?

adam bir yerde hakli, lise memuru olarak ne kazanacaksin ki? kres dedigin dunyanin parasi. hele doguda secenek azsa guzel yerler iyice sjsirmislerdir rakamlari. aldigini okula vereceksen calismanin luzumu ne?
cocuklar biraz buyusun oyle dusunseniz daha mantikli olur.

sanki sınav yarın
atamalar perşembe
haftaya pazartesi de işe başlayacak....

daha sınava 3-4 ay var
ataması en erken önümüzdeki kışa, belki sonraki bahara
işe başlaması seneye

o da daha dur bu sene iyi puan alırsa, belki bu sene 70-75 filan alacak, hiçbir yere gidemez, seneye iyi puan alsa (lise kpss her sene de olmuyor sanırım, o zaman 2028 bekleyecek) atanacak, sene olacak 2029 filan...

o zamana çocuğu okullu olur.

çok iyi alt yapısı olan birisi bile 3-4 sene ara verince birden eski randımanını alamaz, bu kız el yumruğu yememmiş kendininkini bişey sanıyor...l

ise KPSS'ye ODTÜ İTÜ filan okuyup da üniversite sınavına girerken zaten deli gibi ders çalışmış, zehir gibi çocuklar da giriyor. maksat iyi bir yer olursa atanıyım diye.
böyle atanıp üniverisiteyi bitirince acele etmeden istediği yer olana kadar atandığı memuriyette kalanlar biliyorum.

Back
X