• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuma memur olma diyen eş

Aynı şeyleri yazdın işte. Aile evinde olan da alsın bir zahmet.
Dışında yaşayan da yapabiliyor ben aile evindeyim ama çok para harcarım 2 senede yapmaz 5 senede yapar bi şekilde halleder yani 2 memur maaşı az bi para değil Türkiye ortalaması belli evet çok çok para kazanan var ama memur maaşının küçümsenmesini komik buluyorum eve giren para min 120 bi araba almak ne kadar zor olabilir imkansız olabilir. Parayı yönetmeyi bilmiyor diyebiliriz

Dışında yaşayan da yapabiliyor ben aile evindeyim ama çok para harcarım 2 senede yapmaz 5 senede yapar bi şekilde halleder yani 2 memur maaşı az bi para değil Türkiye ortalaması belli evet çok çok para kazanan var ama memur maaşının küçümsenmesini komik buluyorum eve giren para min 120 bi araba almak ne kadar zor olabilir ki
Küçümseyen kim ? Biz senle tartışıyor muyduk ? Kaçırmışım . Galiba yukarıda üyeden söz ediyorsun arabam yok diyen ev borcu varmış kendine göre extra masrafları varmış

Küçümseyen kim ? Biz senle tartışıyor muyduk ? Kaçırmışım . Galiba yukarıda üyeden söz ediyorsun arabam yok diyen ev borcu varmış kendine göre extra masrafları varmış
Genel söyledim 2 memuruz araba alamıyoruz şunu yapamıyoruz para yetmiyor vs diyenler için o konu geçeli çok oldu. Gelip beni sen alıntıladın

Genel söyledim 2 memuruz araba alamıyoruz şunu yapamıyoruz para yetmiyor vs diyenler için o konu geçeli çok oldu. Gelip beni sen alıntıladın
Şimdi Ferhans gelir buraya 😂

Senin koşulların iyi maşallah çok sevindim senin adına . Malesef herkesin aynı olmuyor şahsen bir ufacık peşinat bulamadım ev almak için 22 yaşında atandım okul biter bitmez ailem iflas etti sonra tedavi gördüm psikologlara para harcadım kira fatura o dönemki başka masraflarım derken . Toparlanma sürecine girdim dedim evlendim yeni bir borç döngüsü o bitti tam rahat olduk galiba derken eşim işsiz kaldı kızım doğdu yoğun bakımda kaldı bak 30 yaşındayım şuanda çok şükür anca topladık evet araba aldık ev peşinatı biriktiriyoruz ancak gerçekten 2 memur olup araba alamayan da var yani 2 uçtan bahsetmek gibi oldu ama sonuçta herkesin yaşantısı farklı

Bazı insanlar gerçekten sıfır destek olabilir demek istediğim

Şimdi Ferhans gelir buraya 😂
Yani saçma buluyorum bu muhabbetleri konudan alakasız abim de astsubay karısı çalışmıyor doğudalar az çok iyi kazancı vardır onun kapasitesi için onun alabileceği Max maaş bu. o da bazen mızıklıyor istifa edicem vs kızıyorum malum dayılar gibi şükür et diyorum 🤣 evim yok diyor bak şöyle yap böyle yap anlamıyor araba alırken altın borcu aldı yapma dedim dinlemedi tefeciden fazla faiz yedi. memur maaşı küçümsenecek bi maaş değil öyle olsa millet senelerce kpss çalışmaz kapasite varsa zaten bi şekilde yolunu bulur insan usta olur tırnakçı olur ticaret yapar akademik hayatı kötüyse ama bi şekilde buluyor yolunu.
bayramda akrabamla konuşuyorum karı koca öğretmenler 10 seneden fazla evleri yok arabaları var maaştan şikayet ediyorlar bana maaşımı hastanede çalışan hemşire maaşını vs soruyorlar yok biz şu kadar bu kadar işte yetişmiyo öldük bittik millet şunu yapıyor bu kadar alıyor dayanamadım istifa et yap yapabilseydin öğretmen olmazdın dedim bana küstü kalktı gitti aldı karısını. Asla az bi para değil azıcık parasını yöneten bu zamana kadar yapardı bir şey. sürünecek bi gelir olduğunu düşünmüyorum. Yine bi uzman astsubay doğu tazminatı görev derken iyi şirketteki mühendis maaşlarını alıyor bizzat arkadaşımda gördüm çocuğun akademik hayatı mükemmel itü mezunu mühendis aldığı maaş 100 bin tl değil :(

Yani saçma buluyorum bu muhabbetleri konudan alakasız abim de astsubay karısı çalışmıyor doğudalar az çok iyi kazancı vardır onun kapasitesi için onun alabileceği Max maaş bu. o da bazen mızıklıyor istifa edicem vs kızıyorum malum dayılar gibi şükür et diyorum 🤣 evim yok diyor bak şöyle yap böyle yap anlamıyor araba alırken altın borcu aldı yapma dedim dinlemedi tefeciden fazla faiz yedi. memur maaşı küçümsenecek bi maaş değil öyle olsa millet senelerce kpss çalışmaz kapasite varsa zaten bi şekilde yolunu bulur insan usta olur tırnakçı olur ticaret yapar akademik hayatı kötüyse ama bi şekilde buluyor yolunu.
bayramda akrabamla konuşuyorum karı koca öğretmenler 10 seneden fazla evleri yok arabaları var maaştan şikayet ediyorlar bana maaşımı hastanede çalışan hemşire maaşını vs soruyorlar yok biz şu kadar bu kadar işte yetişmiyo öldük bittik millet şunu yapıyor bu kadar alıyor dayanamadım istifa et yap yapabilseydin öğretmen olmazdın dedim bana küstü kalktı gitti aldı karısını. Asla az bi para değil azıcık parasını yöneten bu zamana kadar yapardı bir şey. sürünecek bi gelir olduğunu düşünmüyorum. Yine bi uzman astsubay doğu tazminatı görev derken iyi şirketteki mühendis maaşlarını alıyor bizzat arkadaşımda gördüm çocuğun akademik hayatı mükemmel itü mezunu mühendis aldığı maaş 100 bin tl değil :(
Altın borçlanarak ev aldık. Artışını göze aldık zaten, yapacak bir şey yoktu. Çünkü kredi vermiyordu banka. Bize 2 milyon lazımdı, banka 1 milyon veriyordu en fazla. Sızlanmak bana da yersiz geliyor. Hepimiz biliyorduk öğretmen maaşını. Bile bile atandık başladık. Ekonomik krizle maaşlar eridi evet ama sadece bizim mesleğe özgü değil bu. Maaş az değil, çok hiç değil. Para yönetimi iyi olan insanlar ev, araba alıp yurt dışına tatile gidebiliyor. Evliliğin ilk yıllarında değil tabii.

Senin koşulların iyi maşallah çok sevindim senin adına . Malesef herkesin aynı olmuyor şahsen bir ufacık peşinat bulamadım ev almak için 22 yaşında atandım okul biter bitmez ailem iflas etti sonra tedavi gördüm psikologlara para harcadım kira fatura o dönemki başka masraflarım derken . Toparlanma sürecine girdim dedim evlendim yeni bir borç döngüsü o bitti tam rahat olduk galiba derken eşim işsiz kaldı kızım doğdu yoğun bakımda kaldı bak 30 yaşındayım şuanda çok şükür anca topladık evet araba aldık ev peşinatı biriktiriyoruz ancak gerçekten 2 memur olup araba alamayan da var yani 2 uçtan bahsetmek gibi oldu ama sonuçta herkesin yaşantısı farklı
Ama dediğim gibi 2 memur maaşıyla yine ev almışlar işte sıfır değiller gerçekten sıfır olmak için ekstra bi çaba gerekiyor Türkiye geneline bakınca BENCE gayet iyi bi gelir. Ben almanyaya gittim koşa koşa döndüm. Mesela ben 1.5e ev aldım 1 milyon çektim 40 bin ödemem var bunun 15 bini kirası böyle böyle nu bitince istesem tekrar alırım oturacağı evi alamayıp 1+1 alan çok var çevremde. 100 bin tl kredi çektim altın aldım daha yeni faizi düşük aylık ödemesi 10.800. Mükemmel bi yatırım yapmıyorum ama kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte. Bizden öncekiler çok daha şanslıydı benim babam da memur şuan evimizin kredisi 2500 2600 civarında kiraları 45 50. Ondan sonra kredi faizleri yükseldi teyzem aldı aylık ödemesi 15 bin mi neydi herkes yuhhhh nasıl ödenecek diyordu. Geçen sene yine dayım çekti deprem korkusuna evini yeniledi gitti yapılandırma yaptı şuan 30 bin ödüyor ama evin değeri 6 7 milyon

Altın borçlanarak ev aldık. Artışını göze aldık zaten, yapacak bir şey yoktu. Çünkü kredi vermiyordu banka. Bize 2 milyon lazımdı, banka 1 milyon veriyordu en fazla. Sızlanmak bana da yersiz geliyor. Hepimiz biliyorduk öğretmen maaşını. Bile bile atandık başladık. Ekonomik krizle maaşlar eridi evet ama sadece bizim mesleğe özgü değil bu. Maaş az değil, çok hiç değil. Para yönetimi iyi olan insanlar ev, araba alıp yurt dışına tatile gidebiliyor. Evliliğin ilk yıllarında değil tabii.
Ev bi ihtiyaç ama araba değildi işte beni sinirlendiren kısım bu. Bu muhabbeti açınca böyle söylüyorum sanki başka iş vardı sırada sen bunu seçtin. Evin de değeri artıyor böyle düşünerek ferahlayın en azından ev sahibine gitmiyor para

Ev bi ihtiyaç ama araba değildi işte beni sinirlendiren kısım bu. Bu muhabbeti açınca böyle söylüyorum sanki başka iş vardı sırada sen bunu seçtin. Evin de değeri artıyor böyle düşünerek ferahlayın en azından ev sahibine gitmiyor para
Evi alırken şu zamanın 7 milyonu gitti. Şu an bu evin piyasası 6 milyon anca eder ama olsun pişman değilim. Ev fiyatları altın kadar fırlamadı. Oturduğuma sayıyorum. Semti de güzel. Mutlaka ileride değişir bu durum. Onun dışında araba ve birkaç ufak tefek yatırım da var. Bana kalsa asla yapamazdık. Para yönetimini eşime devrettim. Bana kalsa burnumuz boktan çıkmazdı dkdfkfj

Bir kesim insan var, atanamayanları soru çözemeyen dersler hakkında bilgisi olmayan puan alamayan tipler sanıyorlar galiba. Okuma yazma ve toplama çıkarma bilenlerin, sınavla ilgili böyle bir özgüvene sahip olduğunu gözlemliyorum
Lise.mexunu yerleşmek daha kolay. Aracı firmalar ile işe girip memurluğa geçmek daha da kolay.benim tanıdıklarım var iki yıl işçi sratusundeydiler sonra memur oldular.benden fazla kazanıyorlar.yani desr çalışıp çokta yıpratmaya gerek yok kendini lise mezunu olanlar için kestirme yollar var.

Para yönetimi iyi olan insanlar ev, araba alıp yurt dışına tatile gidebiliyor. Evliliğin ilk yıllarında değil tabii.
Evleneli 8 ay oldu evi nası alacaz arabayı yenilemek mümkün mü vs sorularla kendimi yiyorum senin bu yazdığın içime su serpti vallahi. Eşim de sen gibi daha çok yeniyiz düğün borçları bitmedi dur bakalım illaki olur diyor ama ben de nedense 18 yıllık evliymişte ev araba alamamış kadın umutsuzluğu var

Eşim memur güzel de bir maaşı var doğudayız lise KPSS’ye girmeyi düşünüyordum gerçekten de çalışıp yapabilecek bir potansiyele sahibim buna eminim eşime bunu söylediğimde memur olmamın çok gereksiz olduğunu zaten yeterli maddi imkanımızın olduğunu bir tane çocuğun 1:30 bir tanesi 2:30 yaşında olduğu için zaten çoğu paranın kreşlere gideceğini söyledi ve zaten hayatını rahat herkes bu hayatı istiyor niye zorla sokmaya çalışıyorsun kendini falan gibi bir sürü şey söyledi 24 yaşındayım sanki hiçbir işe yaramıyormuş gibi bir hissiyat oluyor bazen ayaklarımın üstünde durma isteği çok ağır basıyor ama gerçekten iki çocukla yapılacak iş gibi zor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
Siz istiyorsaniz girin sinava. Ama boyle bir dusunceniz varsa neden sene basinda baslamadiniz. Sinava birkac ay kalmis. Gelecek kararlarinizi kendiniz verin. Ama daha planli ve zamanlamaya dikkat etmelisiniz

Evi alırken şu zamanın 7 milyonu gitti. Şu an bu evin piyasası 6 milyon anca eder ama olsun pişman değilim. Ev fiyatları altın kadar fırlamadı. Oturduğuma sayıyorum. Semti de güzel. Mutlaka ileride değişir bu durum. Onun dışında araba ve birkaç ufak tefek yatırım da var. Bana kalsa asla yapamazdık. Para yönetimini eşime devrettim. Bana kalsa burnumuz boktan çıkmazdı dkdfkfj
Sana anne diyebilir miyim 🥹

Evleneli 8 ay oldu evi nası alacaz arabayı yenilemek mümkün mü vs sorularla kendimi yiyorum senin bu yazdığın içime su serpti vallahi. Eşim de sen gibi daha çok yeniyiz düğün borçları bitmedi dur bakalım illaki olur diyor ama ben de nedense 18 yıllık evliymişte ev araba alamamış kadın umutsuzluğu var
Kasmayın bu kadar. Evliliğimizin ilk on yılında yedik içtik gezdik tozduk. Ne birikim ne başka bir şey yapmadık. Bir arabamız vardı sadece. Sonra bir şeyler oldu, fırsatlar gördük, boyumuzu aşan borçlara girdik ev aldık. Yetmedi arabayı yeniledik, yetmedi bir araba daha aldık. İlk iki sene zorlandık ama zamanlamayı iyi ayarladığımız ve fırsatları gördüğümüz için şimdi rahatladık.

Kasmayın ama gözünüz de açık olsun. Zamanı gelince her şey olur.

Back
X