şimdiden isteyen sonrasınıda getirir.parayı eve yatırsın daha da yok desin
güzelim daha aileye bile girmeden öğrendiği parayı hemen isteyen adam devamınıda ister
ve kadın ağlıyor diye yazmışın yanlış anlamadıysam bi yorumunda eğer o kadın bukadar yufka yürekliyse istiyor ne yapcam diye ağlıyorsa verir...oyüzden vermeden kadına deyin ki bak teyze param faizde de deyin ayrıca yaşlı kadın kızım mutlu olsun yeter der verebilir bu duygusallıkı onda gördüm sankineyse demeye kalmasın gerçekten de parayı yatırsın parayı çekemiyorum desin ayrıca gerçekten lazım olursa kadına para bankalarda artık asla çekemezsin mantığı yok çekebilir tabi bunu damada hatta kızına bile demesin o kızıda aşık saf gördüm tabi bunları sakın kötü olarak algılamayın kimseyi kırmayalım diyenlerden demek istediğim
huzur diye bişe kalmamış ki kadında.. tam mesiyle çalısıyor, eşi ölümden döndü, kendi guatr hastası, tek kızı var ona da kıyamıyor işte analık böyle bişe...
Bunun analıkla alakası yok. Kızının bir sıkıntısı olur yapar. Ama damadı iş kuracak ev kuracak diye bunca sıkıntıyla biriktirdiği parasını vermesi onun analık vazifesi değil.
Bu kadın bunca sıkıntıyla bu parayı biriktiriyorsa, evlenmeyi isteyen adam da çalışır didinir yuvasını kurar.
Birilerinden beklenti içine girmez.
Eğer giriyorsa da onun adamlığından şüphe duyarım ben
aslında paraları var... ama damat adayının ailesine gidiyor... bende adam gb gecıp aılesının karsısına demeli ki anne ben evlenıyorum, artık maddi anlamda sıze destegım azalacak.... dugun ıcın de tabıkı kız tarafıda bıseler katacak fakat damattan fazla olmamak kaydıyla .... doğru mu düşünüyorum..... yoksa kızlar parayı buldu dıye teyzeden ya da kızından sıkıstırıp para istemesin hep? olur mu yaaa.... cok uzuluyorum...
bencede vermemeli.. yardım etmek istiyorsa en güzel yardım evlenmeden önce kızının üzeirne yada kendi üzerine bir ev almak ve damat olacak şahısada kızınada ben size ancak bu şekilde yardım edebilirim elle tutulacak bir yatırımla diyebilir. ve damadını kira vermektende kurtarmış olur en güzel yardım bence bu şekilde olur. hem teyzenin içi rahatlar hemde karşı tarafı rahat ettirir. Düğün bi şekilde olur hazır parayı buraya yatırmak bence zaten mantıklı değil..
merhaba arkadaşlar, okuma yazma bilmeyen tanıdık bir teyzemin bir türlü çare bulamadığı bir konuyu burada huzurlarınıza açmış bulunmaktayım... amacım bir parça olsun ona yardımcı olmak...
teyzenin bir kızı var. kızı maaşının düzenli ödenmediği bir kurumda çalışıyor. şuan evlenme arifesinde. 1. evliliği baya sıkıntılı geçti. 2. evliliğinde ise çok güzel hayalleri var. fakat bir sorunları var. evleneceği insanın durumu evlilik yapmak için şuanda yeterli değil.. neden derseniz, ailesine para veriyor... düğün için hazırlanamıyorlar birtürlü.....
teyzenin birikmiş parası var.. bu kısmet gelmeden önce kızına ev almayı düşünüyordu, fakat bir türlü işleme koyamadı.. şuan para altına yatırılmış durumda. ailenin bir parçası olmaya çalışan damat adayı teyzenin parasını ödünç istemiş.... teyzenin derdi bu.... vereyim mi vermeyim mi? ben verme dedim... düğüne kalkıştıysa yapsın bi şekilde dedim...damat adayı iş kurmak için aylar önce kredi de çekmiş üstelik...ne yapacakların bilemiyorlar... tavsiyelerinizi bekliyoruz...
çok güzel bir tavsiye evet ama kızı düğün arifesindeyken ev almak mantıklı mı....
Katılıyorum arkadaşa çok mantıklı ev almak.Hem ne güzel destek işte, adamı kira vermekten kurtaracak daha ne olsun
Bu arada bu hanım teyzemizin kızı ne iyor bu olaylara? Benim sevgilim benden böyle birşey istese en başta ben işkillenirdim
Damat adayinin bu paradan nasil haberi olmus? Paranoyak gibi algilanabilirim ama belki de sadece bu paranin pesinde uyanik. Ya bu erkek cinsi degisti farkinda misiniz? Eskiden kadinin parasi, mal mülkü erkegi ezik yapardi. Birak ver ben yiyim demeyi, kis gunu ceketle gezip yine de sorumlulugunu bilirdi. Yani babalarimiz oyleydi. Utanmiyor yasli basli kadinin birikmisine göz koymaya. Teyzenin kizinda da suc var. Annemin birikmisine göz koyan adama hemen yolverirdim. Hem de ikinci evliligi. Sütten agzi yanmamis mi? Gercekten sevgi ask varsa aralarinda -ki oldugu supheli gibi- beklesinler. Beyefendi durumunu düzeltsin evlenecek duruma gelsin. Gazetelerde neler okuyoruz. Yorumlarin hepsini okuyun teyzeye. Verirse geri almasi imkansiz bu parayi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?