Okuma yazma bilmeyen bir teyze adına yazıyorum... Tavsiyeler sizden

güzelim daha aileye bile girmeden öğrendiği parayı hemen isteyen adam devamınıda ister
ve kadın ağlıyor diye yazmışın yanlış anlamadıysam bi yorumunda eğer o kadın bukadar yufka yürekliyse istiyor ne yapcam diye ağlıyorsa verir...oyüzden vermeden kadına deyin ki bak teyze param faizde de deyin ayrıca yaşlı kadın kızım mutlu olsun yeter der verebilir bu duygusallıkı onda gördüm sanki neyse demeye kalmasın gerçekten de parayı yatırsın parayı çekemiyorum desin ayrıca gerçekten lazım olursa kadına para bankalarda artık asla çekemezsin mantığı yok çekebilir tabi bunu damada hatta kızına bile demesin o kızıda aşık saf gördüm tabi bunları sakın kötü olarak algılamayın kimseyi kırmayalım diyenlerden demek istediğim

evet teyze yufka yürekli.... parayı vereyım mı diye ağlamıyor ama ... benım emeklerım buna mı gdcek ne yapsam dıye aglıyor.. nası bi cözum bulsam dıye aglıyor... ıkna ettım vermeyecem dedı ama hıc yrdm etmesem de olmaz dıyor..

vayyy adam kendisini alemin akıllısı zannediyor galiba

madem evlenmeye yetecek parası yok evlenmesin o zaman

yaşlı bir kadının paralarına göz dikmek resmen terbiyesizlik

teyze kesinlikle paraları vermemeli

kim bilir ne skıntılar çekerek biriktirmişitr o paraları

Son düzenleyen: Moderatör:
huzur diye bişe kalmamış ki kadında.. tam mesiyle çalısıyor, eşi ölümden döndü, kendi guatr hastası, tek kızı var ona da kıyamıyor işte analık böyle bişe...

Bunun analıkla alakası yok. Kızının bir sıkıntısı olur yapar. Ama damadı iş kuracak ev kuracak diye bunca sıkıntıyla biriktirdiği parasını vermesi onun analık vazifesi değil.
Bu kadın bunca sıkıntıyla bu parayı biriktiriyorsa, evlenmeyi isteyen adam da çalışır didinir yuvasını kurar.
Birilerinden beklenti içine girmez.
Eğer giriyorsa da onun adamlığından şüphe duyarım ben

işte güveni zedeledi....

Doğru düşünüyorsunuz..Maddi yönden erkekten daha fazla sorumluluk alıyorsa bayan o evlilik sallanıyor.Hem evlenmeden önce hem evlendikten sonra bu sıraya dikkat etmeli gençler. Yapamıyorsa evlenmeyecek.

Paranın bir kısmınıda kesinlikle vermesin.. O parayı peşinat olarak kullansın, taksitlerlede evi alsın gücü yetiyorsa..Zamanı gelincede evi hediye eder.

Ev almayacaksa bile kendinde tutsun parayı.VER ME ME Lİ.

Para isteyecekse kendi ailesine söylesin, borçlara yardım etsinler.

bencede vermemeli.. yardım etmek istiyorsa en güzel yardım evlenmeden önce kızının üzeirne yada kendi üzerine bir ev almak ve damat olacak şahısada kızınada ben size ancak bu şekilde yardım edebilirim elle tutulacak bir yatırımla diyebilir. ve damadını kira vermektende kurtarmış olur en güzel yardım bence bu şekilde olur. hem teyzenin içi rahatlar hemde karşı tarafı rahat ettirir. Düğün bi şekilde olur hazır parayı buraya yatırmak bence zaten mantıklı değil..

Kendi parasına sahip olamayıp ailesine vermek yerine başkasından para isteyebilen bir adamla mı mutlu olacak bu kız..

haklısınız... hepsinı ileteceğim....

teyze evi kendi adına alıp kızına oturması için versin.bu bence yeni evli bir çifte yapılabilecek en büyük yardımayrıca daha ilk günden evli bile değilken kaynanasından para isteyen bir erkeğide ben pek tekin bulmuyorum.bana nedense hiç güvenilir gelmedi

durumları müsait degilse düğün yapmayıversinler ya da yapıcaklarsa illa masrafı dügünde takılan altınlarla kapatırlar
teyze ev alıcaksa kızı evlenmeden alsın ki evlendikten sonra alırsa ortak mal kapsamına girebilir
kendi adına ev alırsa da dha sonra miras vs durumunda bir sürü ek vergi odemek zorunda kalabilir
ya kendi adı ya da kızı adına olacaksa da dügünden once alsın mutlaka
kızının kullanabilecegi ama damadın bozdurup baska yerlere harcayamayacagı seyler alsın mutlaka
ev aldıktan sonra mobilya olur beyaz esya olur
yoksa 10 tane burma bilezik takar kızının koluna bi bakar ki kaynananın borcu odenmis o para ile
damat beyin hic haberi bile olmaması lazım aslında bole bir birikimden keske soylemeselermis

Son düzenleme:
Kesinlikle para vermesin. Evi kızının adına evlenmeden alıp tapuya "intifa" şerhi koydurur. Yani ev ölene kadar kendinin öldükten sonra kızınındır o hayattayken kızı ev kızın üstüne olsa bile satamaz. Hemde böyle ölümden sonra veraset ve intikal vergisi ödemez.

ama ölüm kime gelir belli olmayacağı içinde evi kendi adına alması en mantıklısı. Veraset intikal vergisi ise 180,000 Tl ye kadar muaftır (yanılıyorsam hukukçu arkadaş varsa düzeltir)

Son düzenleme:
çok güzel bir tavsiye evet ama kızı düğün arifesindeyken ev almak mantıklı mı....

Katılıyorum arkadaşa çok mantıklı ev almak.Hem ne güzel destek işte, adamı kira vermekten kurtaracak daha ne olsun

Bu arada bu hanım teyzemizin kızı ne iyor bu olaylara? Benim sevgilim benden böyle birşey istese en başta ben işkillenirdim

Son düzenleme:
Damat adayinin bu paradan nasil haberi olmus? Paranoyak gibi algilanabilirim ama belki de sadece bu paranin pesinde uyanik. Ya bu erkek cinsi degisti farkinda misiniz? Eskiden kadinin parasi, mal mülkü erkegi ezik yapardi. Birak ver ben yiyim demeyi, kis gunu ceketle gezip yine de sorumlulugunu bilirdi. Yani babalarimiz oyleydi. Utanmiyor yasli basli kadinin birikmisine göz koymaya. Teyzenin kizinda da suc var. Annemin birikmisine göz koyan adama hemen yolverirdim. Hem de ikinci evliligi. Sütten agzi yanmamis mi? Gercekten sevgi ask varsa aralarinda -ki oldugu supheli gibi- beklesinler. Beyefendi durumunu düzeltsin evlenecek duruma gelsin. Gazetelerde neler okuyoruz. Yorumlarin hepsini okuyun teyzeye. Verirse geri almasi imkansiz bu parayi.

kızın henüz haberi yok.. annesi soylemeyecegım kulagını ben cekecegım gereklı cevabı ben verecegım dedı ona.... duysa kotu olur.

kıza soyleyemedı annesı ama kız işkilleniyor birşeylerden. ben beklerım gibi bır cumle kullanmıs annesıne, borcunu ödesin öyle yaparız diyor.ama kesınlıkle bılmıyor damat adayının yanı sevgılısının boyle dedıgını.. umarım kızı o kdr cok sevıyorsa bu paradan vazgecer...kendi imkanlarıyla yapar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…