Okuma yazma bilmeyen bir teyze adına yazıyorum... Tavsiyeler sizden

damat parayı düğün yapmak için mi istiyor anlayamadım?bence kesinlikle para falan vermesin.bir de yani bu ne yüzsüzlük daha evlenmeden kayınvalideden para istiyor.eğer kızına ev almak gbi bir düşüncesi ev alsın evi de kızının değil kendi üzerine yapsın.düğün de abartıya kaçılmadan yapılırsa çok masraflı olacağını sanmam ama parasını vermesin

Sadece ilk mesajını okuyarak yorum yapıyorum.
Ben öz babası tarafından dolandırılmış biri olarak vermesin derim.
Kızına ev alma niyeti varsa, evlenmeden evvel alsın ve kızının üstüne veya kendi üstüne alsın. Böylece onları kira derdinden kurtarmış olur, bu da bir yardımdır hem de önemli bir yardımdır bu devirde. Hem dünyanın 1000 türlü hali var, olur da Allah esirgesin ayrılırsa kızı ileride kocasından (evlilikten önce edinilmiş mal olduğundan) evi kocasıyla paylaşmak zorunda kalmaz.

Teyze evi aldıktan sonra 3-5 parça eşyayıda koca adayı yavaş yavaş yapıversin artık.. Evi nasıl geçindirecek eşyayı alamayan?

Verirse de o paranın geri dönmeyeceğini göze alsın.

Bu kiz ikinci kez evlenmiyor mu? Ilkinde gelinliginide giymistir dugununude yapmsitir herhalde. ILk kez evlenmiyor ki icinde kalsin. Dugunude olmayaversin. Ben ilk kez evlenmeme ragmen dugun yapmadim onun yerine evime esya aldim borcsuz hayata basladik. Insanlarin durumu olmadigi halde kendini zorlaryip dugun yapmalarini hic anlamiyorum ... heleki ikinciye evleniyorsa... Sanki bilmedigi birsey.Dugun yapinca basi tavana mi ericek sanki. Maksat millete dugun yaptik demek mi yoksa yuva kurmak mi. Dugun yapmadan da kokteyl parti yapilarak bir yerlere eglenemeye gidilerekte gayet kutlama yapilabilir. Yeterki insanda yuva kurmaya istek olsun.

Şaka olmalı bu soru.:)
Sakın ama sakın vermesin parasını.
Ben o kadar da iyi şeyler hissetmedim hem.
Bu zamanda insan babasına güvenemiyor.
Hem duymuyor muyuz? İnsanlar damadı , gelinleri taraflarından dolandırılıyor ya.
Bu damadın bu parayı "İSTEMESİ BİLE" çok yüzsüzce ...
Adam resmen bedava ya getirecek işi :)
Bak sen ya...
Ne kadar eziklik.
Ay bu kız evlenmiş boşanmış, evlenmeyiversinler hemen ya...
Gezip tozsunlar ne bu evlilik evlilik. Evlenmemiş kız olsa neyse hani daha çok titrenir, ateş bacayı sarar filan.
Paraları olunca evlenirler.
Adam olan BU PARAYI İSTEMEZ BİLE.
Aman ha lütfen

adamdaki genişliğe bak daha evlenmeden kaynanadan para istiyo,hoş evlendikten sonra bile isteyememesi lazım imsan utanır sıkılır,kendi ailesinden istesin,arkadaşlarından istesin,kayınvalidesine kadar başka adam mı kalmadı
sakın verme teyze bu adam sağlam pabuç değil belli etmiş kendini,olan birikimlerine olur

Ahh Benin İyi Niyetli, Yüreği Temiz Teyzem..
Zaman Çok Değişti..
Eskiden Köyde, Küçük Yerde Herkes Birbirini Tanırmışta Verirmiş..
SEn Damadı Ne Kadar Tanıyorsun..
Hem Onun Kendine Hayrı Yok Sana Nasıl Olsun..

Erkek Adam Bırak Elini Taşın Altına Koysun..
Görelim Yiğitliğini..

Teyzeme Allah Uzun Ömürler Versin..

Son düzenleme:
kesinlikle verme kızına durumu anlat kızda 2. kez kendini ateşe atmasın bu ne yüzsüzlük daha evlenmeden bunu istiyorsa evlendikten sonra neler olur.kızına evlenmeden ev al çok çok istiyorsa sadece bir nikahla evleniversin 3lü takımlar var uygun fiyatlı ödenir gider ama damat evlik arifesinde ailesine yardım ediyor kayınvalideden borç istiyor istikbali pek parlak değil bence bu ilişkinin.

annemin arkadasinin kizi nisanliydi ve adam kizin annesinden borc para istemis o da kiyisinda ne varsa vermis.
adam parayi alip kacmis ve bircok kisiyi de ayni yolla dolandirmis.bu geldi aklima.
teyze kesinlikle vermesin.insan istemeye utanir..

kesinikle vermesin.
olacak şey değil. ev alacaksa teyze kendi üstüne alsın. onlar otursunlar. bundan büyük yardım mı olur.
evi kızının üstüne yaparsa bu adam zorla sattırabilir bile. evlenmeye ikna ettiğine göre evi sattırmaya da ikna eder hiç belli olmaz.
çok saçma ya şaşırdım nasıl yüzsüzlük bu.

kesinlikle vermesin nasıl utanmadan o parayı istemiş anlamıyorum
niyetini bilemem iyide olabilir
ama hiç hoş kaçmamış çok çirkin
teyzeciğim verme sakın paranı

kızın henüz haberi yok.. annesi soylemeyecegım kulagını ben cekecegım gereklı cevabı ben verecegım dedı ona.... duysa kotu olur.

Teyzenin kendi bileceği iş ama bence önce kızın bunu bilmesi lazım, evleneceği adamı tanısın.
Hem belki kız daha önce adamın bu konuda bazı kusurlarını gördü emin olamadı, annesine de demedi.Bunun da üzeri kapatılırsa doğru olmaz, bence teyze kızına bu işi mümkün olduğunca tarafsız bir eşkilde anlatsın, gidişatı beraber izlesinler.
Babalarının oğlu değil ki adamın her türlü huyunu suyunu bilsinler, ama öğreneceklerse beraber öğrenmeliler, hatta kız bilmeli en başta.Evlenecek olan o.

pardonda, teyzenin parası olmasaydı napıcakmış???
teyze gitsin kredi çeksin,kendi üzerine ev alsın. sonrada kızı evlenince eşiyle beraber orda otursun..
günümüzde insanları en çok zorlayan şey ev kirası.. ev kirası derdi kalmadığına göre, damat beyimizde bi zamet evi döşesin bi şekilde..

kesinlikle vermesin zaten teyzem vermesin adamın niyeti de ortaya çıkar.hem kendi ailesine bakacak hemde evleneceği kızın annesinden para isteyecek olacak işmi.bulmuş yaşlı sessiz insanı tabi ister.valla teyze ye aynen ilet 'teyzecim sakın ama sakına verme inan sonra çooook üzülürsün eğer gerçekten yardım etmek istiyorsan ev almak için biriktirmişsin zaten parayı al evi yap kendi üstüne oturt evladını.bundan güzel yardım sevab olurmu'

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum. Benim annem de Allah korusun bi boşanma durumunda eşim hak iddia edemesin diye bana aldığı evi kendi üzerine yaptı, şu anda da o evde oturuyoruz. Allah gecinden versin vefat ettiği zaman miras yoluyla bana geçeceği için eşim de hak iddia edemeyecek. İnsanoğlu çiğ süt emmiştir dedikleri bu olsa gerek, hiç utanmadan istemiş terbiyesiz, teyze sakınnnnnnn vermesin sakın!!!

kesinlikle vermesin biraksin ne hali varsa gorsun..sonra yapar okadar mevlut okurlar pesine..annem senelerce kendi kardeslerin yedirmedigi para klamadi zamaninda parayi geri istedi diye bir dayimdan babamin gozu onunde annemin girtlagina yapisip neden parani istiyorsun dedi..ogunden sonra nefret ettim dayimlardan...benim esim kardesine verdi araba alacak diye para simdi alamiyorusda geri geziyor bide millete ortalikta ...benim abim yok diyor..borcunada senetmi var elinizde istemesem odemem diyor...

yani kadinin parasin alip sonra madur birakacak o iste bile tutanamayacak cunku bir baltaya sap olan insan gencliginde kendini belli eder 30 sonra olmaz oo isler caliskandir bilirsin tastan cikarir parasini boyle yan gelip yat para al odeme kesin bunu yapacak...

babam emekli oldugnda ii emekli parasi olmustu herkes istedi parayi bize ver is kurucaz diye babam vermeyince hepsinin yuzu sapir sapir dokuldu halada babama cimri derler..yedirse guzel olacakti...

hatta yalvariyorum kendini magdur etmesin vermesin gerek yok..kizinida bunlatir oo adam zamani gelince ikisinide magdur eder...

Ben de vermesi taraftarı değilim
Keşke hiç bilmeseymişler kızı ve mustakbel damadı iyi olurmuş..
Bizim burda bir ablamız vardı eşi öldü çocuguda yoktu
Evlenmeyi hiç düşünmedi sonra bir adam çıktı karşısına ilgili şefkatli
Oğulları varmış adam polis oğulları kadını arayıp sen bizim annemizsin artık falan filan laflar ediyolarmış kadına güven işlemi tamam
Nişanlandılar adamla evlilik hazırlıgı yapacakken sıkıştıgını söyledi adam ve kredi çekmesini istedi oda gönül işte çekti verdi kendi annesinin birikmişinide üstüne kattı verdi
Sonra ne oldu dersiniz parayı alan adam toz oldu çocukları onlarda gerçek olmayan evlatlarmışş..
Şikayet etti karakola o adam için şikayete gelen tam 30. kadınsın demişler
Aptallıgıyla kaldı kadıncaaz ne yapacagını bilmiyor emekli maaşı var elinde sadece borçmu ödesin evinimi geçindirsin
Asla güvenip vermesin bence çalındı dedin hırsız girdi desin vermesin...

aman sakın vermesin bnce..o kadar zor durumdaysa ailesine göndereceğine birikim yapsın...başkalarının birikimlerine güvenerekmi evleniyolar anlamıyorum ..

kız gelinlik giyememiş bir önceki düğününde sadece nıkah yapılmış... iş aceleye gelmiş..sonra da eşi askere gtmiş.. askerde araları bozulmuş, kaynana tarafı kıza yuklenmış de yuklenmış.. neler neler.. en son kız boşanma davası acmış... boşanmışlar. (kız okulda tanışmış bir önceki eşiyle sevmişler evlenecegiz demişler, ama ccgn askerliğini düşünememişler..herşey değişmiş)

teşekkür ederiz... ileteceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…