Ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Bir yandan da hevesini kırar mıyım diye düşünüyorum. Tavsiyelerini dikkate alacağım. Teşekkür ederim.bence o konuya çok fazla girme ilkokula başladığında çok sıkılacak ve okula gitmek istemeyecektir.İlgisini başka şeylere yönlendir.Birçok öğrencim ailesi tarafından öğretilmişti uyarmıştım ama dinlememişlerdi beni ilkokula başladığında okula gitmek istemediler sıkıldılar.
Evet olabilir. Ona da hevesli zaten. Sayıları tanıyor ve 100 e kadar sayabiliyor. Bir de kreşin pedagoguyla görüşmeyi düşünüyorum.matematiğe yönlendr
rica ederim.Başka alanlara yönlendirirsen hevesi onlara daha çok kayar.Birçok okulöncesi sitesinde etkinlikler mevcut.Ama bende gönderebilirim istersen.Ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Bir yandan da hevesini kırar mıyım diye düşünüyorum. Tavsiyelerini dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
Sana zahmet olmazsa sevinirimrica ederim.Başka alanlara yönlendirirsen hevesi onlara daha çok kayar.Birçok okulöncesi sitesinde etkinlikler mevcut.Ama bende gönderebilirim istersen.
İşte bunu duymak beni rahatlattı. Sen sıkıldıysan oğlum da sıkılabilir. En iyisi matematik dediğiniz gibi.Okumayı artık harfle öğretmiyorlar, kelimelerle öğretiyorlar. Harfleri önceden bir de düz yazıyla öğrenmesi sıkıntı yaratabilir.
Okula gitmeden önce kimseden yardım almadan tek başıma sökmüştüm okumayı. Birinci sınıf inanılmaz sıkıntılı geçti. Sağolsun öğretmenim çok tecrübeliydi de beni idare edebildi. Sizin nasıl bir öğretmene düşeceğiniz belli değil.
Matematiğe yönlendirin bence. Harfler yerine rakamları öğrensin. Basit toplama çıkarma işlemleri yaptırın parmaklarını kullanarak.
Okumayı artık harfle öğretmiyorlar, kelimelerle öğretiyorlar. Harfleri önceden bir de düz yazıyla öğrenmesi sıkıntı yaratabilir.
Okula gitmeden önce kimseden yardım almadan tek başıma sökmüştüm okumayı. Birinci sınıf inanılmaz sıkıntılı geçti. Sağolsun öğretmenim çok tecrübeliydi de beni idare edebildi. Sizin nasıl bir öğretmene düşeceğiniz belli değil.
Matematiğe yönlendirin bence. Harfler yerine rakamları öğrensin. Basit toplama çıkarma işlemleri yaptırın parmaklarını kullanarak.
Çok teşekkürler. Bu ve benzeri şeyleri yapacağız artık. Ben de araştırıp örnekleri çoğaltayım.
aksine yeni sistem de harflere donmediler mi?
fişlerle kelime olarak ogretiliyordu degismisti. hatta bununla ilgili eleştiriler vardı...
tekrar mı degisti yani?
ay bir ogretmen hanım aydınlatsa bizi : )
Nesnelerle sayıları eşleştirmeye başlamıştık zaten bu yıl. Şimdi toplamaya geçmeliyiz dimi? Bir arkadaşım toplama çıkarma için oyun kartları getirmişti geçen yıl Daha küçük diye kaldırmıştım çıkartma zamanı gelmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?