- 14 Eylül 2009
- 2.345
- 1.124
- 248
bır bakayım ama genelde o etkınlıkler bıze kucuk kalıyor yanı bızım cocuk sanırım buyudugu gıttıBende internetten montessorri çalışmalarına bakıyorum. Bak instagramda aframlabüyürken diye bir kullanıcı var onu takip et. Süper şeyler yapıyorlar. Takıldığında yeni etkinlikler bulursun. Bazen hoşuma gidiyor etkinlik yapmak bazen de daralıyorum. İsteklerin ardı arkası kesilmiyor :) Bende senin söylediğin etkinliğe bakayım.
:) bunları cok duydum vallaDayımın oğlu da okumayı okul öncesi sökmüştü. Sonra ona 1. Sınıfı okutmayıp doğrudan 2. Sınıfa geçirmişler bizimki de kendini öğretmen sanmaya başlamıştı
Ayakkabı kutusu ve mandallardan langırt yapmış gördün mü :) valla hatun süper ya.:) bunları cok duydum valla
buarada o kullanıcıyı takıp etmeye basladım cok hosuma gıttı hele futbol sahası fılan cızmıs ya harıkaydı cok sevdım ve yapıcam
ben de 4-5 yasindayken annem bi defter almisti, her gun bi sayfaya bi harf yaziyodu, ben de o harfi devam ettiriyodum 1 sayfa.. guzeldi : ) zarari olacagini sanmiyorum canim.. sadece yazacak, bi nevi el becerisi..Arkadaşlar oğlum ağustosta 4 yaşına girecek. Bu aralar harflere acayip ilgi duymaya başladı. Kalemi kağıdı alıp yanıma geliyor ve anne bana harfleri öğret diyor. Bir kaç harf yaptık birlikte baktım çabucak kaptı. Öğrenmesi onun yararına mı olur zararına mı kestiremiyorum açıkçası. Okula öğrenmiş olarak başlarsa adapte olamaz diye endişeleniyorum.
Bir de el yazısı mevzusu var tabi. Ben düz yazıyla göstermiştim sonradan aklıma el yazısına geçildiği geldi. O da nasıl öğretilir bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu hevesi ertelemeli miyiz yoksa üzerinde mi durmalıyız?
Muhtemelen ondandır canım. Çoğunlukla önce öğrenenler okulda sıkıldıklarını söylüyorlar. Sanırım öğretmeyeceğim harfleri. Okuldan soğumasını istemiyorum. Arkadaşlarıyla aynı düzeyde olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.ben de 4-5 yasindayken annem bi defter almisti, her gun bi sayfaya bi harf yaziyodu, ben de o harfi devam ettiriyodum 1 sayfa.. guzeldi : ) zarari olacagini sanmiyorum canim.. sadece yazacak, bi nevi el becerisi..
ben okuma yazmayi cabuk ogrendim Allah'in izniyle, ondan midir bilemiyorum tabi..
bakıyorum suandaAyakkabı kutusu ve mandallardan langırt yapmış gördün mü :) valla hatun süper ya.
yani el becerisi acisindan yazsin, madem hevesli.. ama bu A bu B seklinde tanimlama istersen, ogrenmis olmaz o zaman.. ben hic sklmamistim cunku 'biliyorum' filan diye : ))Muhtemelen ondandır canım. Çoğunlukla önce öğrenenler okulda sıkıldıklarını söylüyorlar. Sanırım öğretmeyeceğim harfleri. Okuldan soğumasını istemiyorum. Arkadaşlarıyla aynı düzeyde olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.
baktım hemde cok masrafsız bı rseylerbakıyorum suanda
Aa evet mantıklı buyani el becerisi acisindan yazsin, madem hevesli.. ama bu A bu B seklinde tanimlama istersen, ogrenmis olmaz o zaman.. ben hic sklmamistim cunku 'biliyorum' filan diye : ))
bi de kendisi istemis ya yazmayi; hevesi kirilmasin minigin : )Aa evet mantıklı buel alışkanlığı kazanır.
Hayir harfleri tek tek ogretiyorlar grullandirarak ilk olarak elat e den baslajiyor sonra sirasi ile yani yine eski sistem gibi once harf sonra heceYok tümden gelim sistemi var yanılmıyorsam. El yazısına da o yüzden geçildi. Kelimeyi bütün olarak algılayabilsinler diye. Eskiden biz ilk harfleri öğrenir sonra heceleri sonra kelimeyi okurduk. Şimdi kelime hece harf diye gidiyor.
Çocuğu bizimkilere göre küçük ama eğlenceli şeyler yapıyorlar. Takibe devambaktım hemde cok masrafsız bı rseyler
buaradas su sayfaya 1 harf olayını ben tuttum bende yapıcam
Sizin bildiginiz dogru taze bir veli olarak bu bilgiye sahibimaksine yeni sistem de harflere donmediler mi?
fişlerle kelime olarak ogretiliyordu degismisti. hatta bununla ilgili eleştiriler vardı...
tekrar mı degisti yani?
ay bir ogretmen hanım aydınlatsa bizi : )
Kendi adının baş harfini sordu mesela. Tarif ettim sadece. Yarın ay çizip altına çengel koy dedim ilk seferde yaptı. Düz çizgilerde de iyi ama hepsini yapamıyor tabi :)bi de kendisi istemis ya yazmayi; hevesi kirilmasin minigin : )
bence sayıları öğret hesaplamaları daha keyif alır hem öğrenmesi rahat olur ve keyif alırArkadaşlar oğlum ağustosta 4 yaşına girecek. Bu aralar harflere acayip ilgi duymaya başladı. Kalemi kağıdı alıp yanıma geliyor ve anne bana harfleri öğret diyor. Bir kaç harf yaptık birlikte baktım çabucak kaptı. Öğrenmesi onun yararına mı olur zararına mı kestiremiyorum açıkçası. Okula öğrenmiş olarak başlarsa adapte olamaz diye endişeleniyorum.
Bir de el yazısı mevzusu var tabi. Ben düz yazıyla göstermiştim sonradan aklıma el yazısına geçildiği geldi. O da nasıl öğretilir bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu hevesi ertelemeli miyiz yoksa üzerinde mi durmalıyız?
Merhabalwe bence erteleseniz cok iyi olur bunjn pek cok sebebi var ilk olarak el yazisi ile duz yazi oldukca farkki onun disinda bilmeyen arkadaslarinin yaninda ayri hir ozguven olusabiliyor derslerden sıkilabiliyorArkadaşlar oğlum ağustosta 4 yaşına girecek. Bu aralar harflere acayip ilgi duymaya başladı. Kalemi kağıdı alıp yanıma geliyor ve anne bana harfleri öğret diyor. Bir kaç harf yaptık birlikte baktım çabucak kaptı. Öğrenmesi onun yararına mı olur zararına mı kestiremiyorum açıkçası. Okula öğrenmiş olarak başlarsa adapte olamaz diye endişeleniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?