Okuma-yazma öğrenmek isteyen oğlum

Benim oğlumda 4 yaşında herşeyi okuyup yazıyordu zaten 5 yaşında okula başlıyorlar hiçbir zorluk yaşamadım şuan 4. Sınıfa gidiyor sınıftakilerden daha yüksek herşeyiyle öğretmeni projeler veriyor sık sık bunalmasın diye bir insan bıkmadan usanmadan yaparmı projelerini en ufak ayrıntısına kadar yapıyor geçen öğretmeni artık sıkılıyor sınıfda deyince futbola yazdırdım yüzmeye resim kursuna gayet mutlu erken başlayan çoçuklar çabuk sıkılıyorlar bu doğru tespit öğrenmişse yapılcak birşey yok yanına ekstra spor dalları. Ekleyin çok iyi geliyor şu sabah çoçuklar için olan proğramlar çabuk öğretiyor okumayı yazmayı 4. Yaşındaki Kızımda ingilizce bilmiyordu çok detaylı şimdi şakır şakır ingilizce konuşuyor

Ben okula gitmeden ogrenmistim okumayi yazmayi, rahat duramadim evde boş boş . Ama sorun yasamadim, sadece ogretmen sasirmisti. Ama bizim zamanimizda okula gitme yaşi daha buyuktu biliyorsunuz ki, 6 yasim dolmustu okula basladigimda

bır bakayım ama genelde o etkınlıkler bıze kucuk kalıyor yanı bızım cocuk sanırım buyudugu gıttı

Ben 4 yaşındayken gazeteden harfleri çözdüm anneme bu ne bu ne deyip harfleri birleştirip kelimeleri okuyordum annem öğretmek için söylemezdi bana harfleri Söylemek için söylerdi yani. Okula başladığımda hiç sıkılmamıştım aksine Herşeyi daha çabuk öğrendim okuldanda hiç sıkılmadım hatta çok iyi Hatırlıyorum altıncı Sınıfa giderken yedinci sınıf derslerinede bakıyordum kendim kitaptan çalışıp öğreniyordum Öğretmenlere göre yaptığım yanlıştı ama ben bunun meyvesini yıllarca aldım. Bana kalırsa çocuğunuzun harfleri rakamları öğrenmesinde sakınca yok ileride benimde Çocuğum olursa ona bende öğretirim harfleri okula başlamadan

Dayımın oğlu da okumayı okul öncesi sökmüştü. Sonra ona 1. Sınıfı okutmayıp doğrudan 2. Sınıfa geçirmişler bizimki de kendini öğretmen sanmaya başlamıştı

Dayımın oğlu da okumayı okul öncesi sökmüştü. Sonra ona 1. Sınıfı okutmayıp doğrudan 2. Sınıfa geçirmişler bizimki de kendini öğretmen sanmaya başlamıştı
:) bunları cok duydum valla
buarada o kullanıcıyı takıp etmeye basladım cok hosuma gıttı hele futbol sahası fılan cızmıs ya harıkaydı cok sevdım ve yapıcam

:) bunları cok duydum valla
buarada o kullanıcıyı takıp etmeye basladım cok hosuma gıttı hele futbol sahası fılan cızmıs ya harıkaydı cok sevdım ve yapıcam
Ayakkabı kutusu ve mandallardan langırt yapmış gördün mü :) valla hatun süper ya.

ben de 4-5 yasindayken annem bi defter almisti, her gun bi sayfaya bi harf yaziyodu, ben de o harfi devam ettiriyodum 1 sayfa.. guzeldi : ) zarari olacagini sanmiyorum canim.. sadece yazacak, bi nevi el becerisi..
ben okuma yazmayi cabuk ogrendim Allah'in izniyle, ondan midir bilemiyorum tabi..

Muhtemelen ondandır canım. Çoğunlukla önce öğrenenler okulda sıkıldıklarını söylüyorlar. Sanırım öğretmeyeceğim harfleri. Okuldan soğumasını istemiyorum. Arkadaşlarıyla aynı düzeyde olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

yani el becerisi acisindan yazsin, madem hevesli.. ama bu A bu B seklinde tanimlama istersen, ogrenmis olmaz o zaman.. ben hic sklmamistim cunku 'biliyorum' filan diye : ))

Hayir harfleri tek tek ogretiyorlar grullandirarak ilk olarak elat e den baslajiyor sonra sirasi ile yani yine eski sistem gibi once harf sonra hece

bence sayıları öğret hesaplamaları daha keyif alır hem öğrenmesi rahat olur ve keyif alır

Merhabalwe bence erteleseniz cok iyi olur bunjn pek cok sebebi var ilk olarak el yazisi ile duz yazi oldukca farkki onun disinda bilmeyen arkadaslarinin yaninda ayri hir ozguven olusabiliyor derslerden sıkilabiliyor

Birde ogretmen soyle birseyden bahsetmisti okuma yazma bilen cocuk okula basladigi zaman diger arkadaslarindan hep onde oluyor kendi basarisinjn farkina variyor fakat mart ayi gibi en gec hic okuma yazma bilmeyen kalmiyor ve durum esitleniyor ve cocuk bu esitlikten bir daha memnun kalmiyor aksine gerilemesine sebep olabiliyor diyip okuma yazma bilen cocuklarimizjn velileri dikkat etmeleri yonunde uyarmisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…